Heine Sørensen

Sådan vælger du den bedste smartphone

Mit arbejde betyder, at jeg jævnligt bliver spurgt til råds af familie, venner, kolleger og fremmede nede på havnegrillen om, hvilken gadget de skal vælge. <strong>Det er langt fra altid, de følger mine råd</strong>

Og det skal de vist være glade for...

14. august 2014 kl. 21:59
Medie: Microsoft har tabt 9,5 mia. kroner på Surface-tablets

Men når man læser reviews, så er det sjovt hvordan anmelderne altid er enormt kritiske (folk der er vant til iOS) medens brugerne er overvældende positivt stemt, især med den seneste model

De brugere der har købt den har vel gået specifikt efter den. Vel de færreste der smider den sum penge for lige at prøve den af. Så det forklare vel meget godt hvorfor brugerne giver gode anmeldelser.

Men derfor kan anmeldere vel godt have en anden mening og salgstallet fortæller også lidt om den generelle mening om dem. ;)

Hardwaren lyder ganske fin og de færreste har noget negativt at sige om det. Tilbage står så Windows 8 og hybrid tankegangen...

7. august 2014 kl. 00:45
Windows 8 klarer sig dårligere end Vista

Den findes altså stadig. Problemet er bare, at Windows 8 starter så hurtigt op, at man ikke kan nå at få trykket, inden det er for sent - hvis man kører UEFI og SSD, altså.

Det er disablet som default og kan aktiveres med > bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

Hvis du skal i safe mode som default foregår det ved at bruge advanced startup som aktiveres i Windows og derefter genstartes. Dog er det ufatteligt dumt da man i de fleste tilfælde skal bruge safe mode fordi man ikke kan boote ind i Windows...

5. august 2014 kl. 14:11
Microsoft: 3 udgaver af Windows skal slås sammen til 1

Ja, det er helt sikkert Microsofts intention lige at "klaske det sammen i en stor pærevælling".

Nu kan der jo være langt fra den oprindelige intention til det færdige produkt.

Men efter at have læst mere lader det til det den er lidt oversolgt eller nogle reportere har været en tand for ivrige. Der vil stadig være de forskellige udgaver for Enterprise, consumer o.s.v.

Hvad de mener er: et team for at udvikle alle Windows varianter, en fælles NT kerne, fælles store for alle platforme og fælles udviklingsplatform.

http://www.zdnet.com/what-one-windows-really-means-and-doesnt-7000031917/

26. juli 2014 kl. 01:29
Microsoft: 3 udgaver af Windows skal slås sammen til 1

Det er ikke meget anderledes end at der er samme grundlæggende OS bag iOS og OSX (ikke helt, men så du forstår hvad der menes).</p>
<p>Hvis du tror det er samme UI på alle enheder, så tager du såmænd fejl.

Nok bruger OS X og iOS samme kerne men deres API'er er forskellige og optimeret til henholdsvis OS X og iOS. For mig lyder det her umiddelbart som en god omgang "bloat" der lige klaskes sammen i en stor pærevælling. Men det må tiden jo vise.

25. juli 2014 kl. 01:21
Firefox bløder brugere

Nu sker den største del af browsing fra mobile enheder jo ikke fra den deciderede browser men fra apps. F.eks. UIWebKit som jo har en pæn større andel end Safaris 12,3%.

7. juli 2014 kl. 10:31
64-bit ARM-processorer kan blive det nye hit i datacentret

Det var i nogles øjne et stort og lidt unødvendigt spring, Apple tog, da seneste iPhone blev præsenteret i september sidste år – med en 64-bit ARM-processor i stedet for 32-bit. Spørgsmålet var, om en smartphone kunne få specielt meget glæde af en 64-bit-arkitektur.

Nogle har bare ikke visionerne. ;)

Apple fik et års forspring med en userbase kørende 64bit klar til Metal i iOS8.

27. juni 2014 kl. 15:17
Microsoft lukker 59 sikkerhedshuller i Internet Explorer

Det er så prisen for at gøre sig afhængig af ikke kompatibel software. Det er meget ærgerligt, men min medlidenhed holder sig i grænser.

Nu tænker du nok primært browsere og andre standard komponenter men nu er det ikke alle områder hvor man lige frit vælger på hylderne hvad man vil have eller skifter fra den ene dag til den anden.

11. juni 2014 kl. 21:40
Microsoft lukker 59 sikkerhedshuller i Internet Explorer

Nu spørger jeg måske dumt, men hvilken tvungen sammenhæng er der mellem Jave 6 og ældre IE versioner? Er det ikke 2 selvstendige komponenter?

Du kan ikke bruge Java 6 mindre end update 24 i Internet Explorer 9,10,11 så hvis du af en eller anden grund er afhængig af en lavere version af Java bliver man på en Internet Explorer 8 eller ældre.

11. juni 2014 kl. 21:27
Phablet-test: Batterilevetiden er den største overraskelse

Well, hvis man nu læser sætningen grundigt, så er henvisningen til DBA, at man kunne få den idé, at man ikke længere behøver en almindelig telefon eller pc, når man har en phablet.

Kan stadig ikke se hvorfor man skulle have en almindelig telefon hvis man anskaffer sig en phablet? Det er jo bare en større telefon og kører vel samme apps?

Når det så er præciseret, så kunne jeg vende dit udsagn om: Hvorfor skulle man dog bruge en app, når de har en hjemmeside? Hjemmesider virker på mange flere platforme - app-halløjet tager os tilbage til 1990'erne.

Fordi som du selv oplever vil det i mange tilfælde giver en bedre oplevelse end at tilgå det via browseren. Det kan så til dels skyldes udviklingen af siden. Så er der stadig fordele i native kode fremfor HTML(5). Jeg tager da også hellere en app der er lavet til formålet end at skulle åbne en browser og browse til hen siden og evt. "nøjes" med en funktionalitet der tilgodeser alle. Den almindelige bruger interessere sig ikke for om det virker på andre platforme. De vil have den bedste oplevelse på deres egen.

Hvorfor fylde telefonen med apps, når en webbrowser er mere allround?

Fordi du i de fleste tilfælde får en bedre oplevelse... Men hvis din app bare er en webside pakket ind ja så er det nok ligemeget.

15. maj 2014 kl. 15:53
Phablet-test: Batterilevetiden er den største overraskelse

"Det er lidt lettere at ramme små links i menuer på hjemmesider, som ikke er optimeret til mobiltelefoner, men man skal ikke regne med at kunne sætte Photoshop og pc'en til salg i Den Blå Avis, blot fordi man køber en phablet."

Øh? Hvorfor ville man også vælge at bruge deres webside når nu de har en app? Det er nu ikke den store videnskab at sætte noget til salg på DBA. Det kan endag gøres uden at have en phablet. ;)

15. maj 2014 kl. 01:36
Phablet-test: Batterilevetiden er den største overraskelse

Ingen tvivl om at der sælges mange phablets men de er på ingen måder ved at overtage markedet endnu.

Solgte enheder i Q1 bød på: 5.5 og større - 12% 5 til 5.4 - 22% 5 og mindre - 66%

Så kort sagt 2/3 af solgte smartphones har en skærmstørrelse under 5 inch.

15. maj 2014 kl. 01:01
Ny Windows Phone 8.1 får ros: Nu er Microsoft klar til kamp

Og ja - det er da skide irriterende at når man skal i f.eks. Fårup sommerland, ja så er der kun apps til Android og IOS (for få år siden var det kun til IOS), men der er de apps der skal være (bank, mobilepay, facebook osv.)

Hvordan kan der være de apps der skal være når nu det er "skide irriterende" at Fårup Sommerland mangler? ;-)

Hvis man derfor har opfattelsen, at "slaget er jo ovre", så gør man vist sig selv en bjørnetjeneste

Slaget er nok ikke ovre men det er heller ikke rigtigt startet for dem... Med nedgang og primært salg af de mindre modeller som 520 skaber det ikke meget engagement.

3. maj 2014 kl. 02:20
Google anklaget for storsvindel med Adsense-reklamer - afviser alt

Google har altid vist, at de ønsker at verden skal have gratis ting og sager.

Ja så længe de selv tjener på det.

Så du mener ikke de tjener penge på Android?

Nej de tjener på deres services. AOSP er den åbne del mens de er i færd med at lukke mere ned for deres egne services.

3. maj 2014 kl. 02:14
Antivirusfirmaer lokker med løfter om at kunne beskytte Windows XP-brugere

MSE var engang ok. Nu er det bare en sørgelig undskyldning.

At deres FEP bruger samme antimalware engine gør bare det hele mere skræmmende...

26. april 2014 kl. 02:06
Mini-Surface på 8” spottet på Amazon

Sådan noget sludder. Det eneste der blev fjernet var en ikke særlig brugervenlig popup menu med program genveje. At det kan få folk til at flippe ud fatter jeg ikke.

Ikke korrekt. Det der blev fjernet var en ganske fin popup menu med et søgefelt der gjorde at man stadig kunne holde fokus på det man arbejdede med uden at få en fuldskærm app launcher der ikke giver en et bedre arbejdsflow. For hvor er den lige bedre?

Det er vel ikke særligt fedt at sidde som en dybt koncentreret grafiker arbejdende med farveskemaer og så få en multi color Start skærm lige i synet.

Så husk lige ikke alle sidder med samme behov og arbejdsgange. ;p

26. april 2014 kl. 00:59