Martin Nielsen

Politikere: Digitaliseringskrav skal ikke gælde os

Der skal selvfølgeligt sikres handicaphjælp til alle folkevalgte, og i dag må det anses for at være et handicap, hvis man ikke kan læse et stykke tekst på sin iPad eller selv printe en dagsorden (på den printer der stilles til rådighed af kommunen).

Så på samme måde som der er hjælp til kørestolsbrugere og andre former for handicap, skal der selvfølgeligt også sikres hjælp til de it-handicappede.

7. april 2016 kl. 19:46
Rejsekort-app til glemt check ud kommer først til foråret

Og det kræver så, at vi igen skal til at stå og kigge på mærkelige zonekort i stedet for bare at checke ind, rejse, og checke ud - uden at bekymre os om zonestrukturer...

Bemærk at jeg skriver "kopier" - vi kan sagtens have to systemer. En stander til zonekøb og en anden til tjek-ind/ud. Så dem der ikke ønsker at tælle zoner, kan blot tjekke ind og ud på de standere - andre kan klippe zoner på zone-standeren.

Og zonesystemet er ikke på vej ud. Rejsekort handler ikke om at vi skal af med zonerne, men at trafikselskaberne skal have nøjagtig afregning mellem sig. Det handler blot om fordeling af midlerne mellem tog, metro og busselskaber.

22. december 2015 kl. 15:15
Rejsekort-app til glemt check ud kommer først til foråret

Fx de 5 mest benyttede rejser vises på et display, hvor man så klikker på den ønskede destination.

Hvorfor så besværligt?

Kopier "tjek flere ind standeren" - og scan normalt for to zoner, eller tilføj flere zoner ved at klikke +. Simpelt, og til at finde ud af. Det må kunne tilpasses de enkelte områder i landet, og vil gøre rejsekortet til et klippekort - noget alle kan forstå. Og for brugerne, skal det være muligt at indstille udgangspunktet. Skal brugeren normalt bruge fire zoner, vil et normalt tjek-ind give fire zoner - foruden brugeren fjerner eller tilføjer zoner.

22. december 2015 kl. 01:18
MobilePay sladrer om hemmelige telefonnumre

Den metode har jeg anbefalet længe til de af mine venner der ofte handler på DBA og så videre. Det er en nem måde at tjekke, om sælgers navn stemmer overns med mobilnummeret.

25. november 2015 kl. 07:11
NemID er ikke længere i brug

Nets har i en længere periode brugt mit domænenavn til at foretage bulk-oprettelser. Hvorfor ikke bare skrive bulk@etafminedomænenavne.dk?

Måtte kontakte dem adskillige gange, og fik lovning på at de ville ændre proceduren. Det havde dog ringe effekt, så skiftede til en ny strategi hvor jeg Googlede virksomhederne og begynde at forwarde mails fra Nets.

Siden 5. oktober, har jeg ikke modtaget flere bulk-oprettelser.

Det skal med rette siges at e-mails ikke indeholdt materiale som kunne misbruges direkte. Men hvis man vil scamme virksomheder, er det da meget godt at vide, at de er igang med at oprette NemID Erhverv.

15. november 2015 kl. 22:56
5 simple tip til at optimere dit wifi

Når I nu har ranglistet rådene med 1, 2, 3, 4 og 5 - så burde man da vente med af udskifte, til man har forsøgt de andre råd først.

Blot fordi den ikke har AC betyde det ikke at det er en skodrouter. Råder bør derfor være det sidste.

9. november 2015 kl. 18:36
Bekymrede internetudbydere: Vi frygter, TDC har misinformeret Erhvervsstyrelsen

Værsgo, jeg kunne hellere før jeg slog alle mine browser sikkerheds extensions fra <a href="http://www.myupload.dk/showfile/c4ca423rq82.pdf">http://www.myupload.dk…;

... jeg kan ikke komme videre på den side. Ser nogle reklamer og information om dokumentet ;)

Der ville være rart med rene uploades, hvor man bare klikker på et link til PDF'en.

4. november 2015 kl. 17:19
Kontroversielt dating-site sagsøges for milliarder oven på nyt datadump

Et af hans eksempler er en homoseksuel der bor i Saudi Arabien, hvor der er dødsstraf for homoseksualitet. Derfor har tjesten været brugt som en ekstra diskret dating-tjeneste, hvilket man må sige den har fejlet i at være.

I Saudi Arabien er der dødsstraf for utroskab. Så det har været et dårligt våben.

Uagtet at det er "sjovt" i den vestlige verden, hvor der tilsyneladende har været et par selvmord i Canada, så tror jeg ikke at man skal lave særligt meget sjov med visse andre dele af verden.

Og jeg må sige, at jeg har svært ved at forstå hackernes motiv ved at udstille data, som de godt ved vil koste dødsstraf. Det beviser blot, for mig, at der findes meget syge mennesker i denne verden. Jeg ville kunne forstå, hvis der var tale om at udstille folk fra kulturer hvor det blot var en skilsmisse (og nogle få selvmord - lidt hårdt sagt). Men at indkluderer data om personer, hvor det er en klokkeklar dødsstraf, det forstår jeg ganske simpelt ikke.

26. august 2015 kl. 02:17
Kontroversielt dating-site sagsøges for milliarder oven på nyt datadump

Betal for at få sat specifikke navne og info ind i dumpet, inden release.

Hvis folk kan betale for at få navne plantet på listen, vil data blive så utroværdig, at det hele kan være ligegyldigt.

Det skulle dog ikke undre mig, om hackerne har plantet nogle navne på listen - blot fordi de ikke kunne lide personerne.

24. august 2015 kl. 12:40
Apple fik rådgivning af den danske stat til at betale mindre skat

Da alle er lige for loven, ville det være godt med mere åbenhed fra staten. Staten har tilsyneladende gjort et stort stykke arbejde, for at få et grønt datacenter til landet. Og for at sikre, at der bliver flere af disse, burde staten gå åbent ud med en vejledning til andre - så de kan gøre Apple tricket efter - uden det store besvær.

Åbenhed, tak :)

30. juli 2015 kl. 14:43
Vestager går i flæsket på Hollywood mod geo-blocking af streaming-tjenester

Det meste indhold på DR TV er tilgængeligt i hele verden. Det er kun ikke dansk indhold, som er geo-blokeret.

Inden vi gør dette til en debat om hvad DR og Sky gør, så bør vi huske at artiklen handler om de krav som indholdsleverandørene stiller - og ikke de begrænsninger som Sky har sat.

23. juli 2015 kl. 17:35
EU hæver bødeniveauet for søge-giganter, der ignorerer retten til at blive glemt

Jeg forstår ikke hvorfor EU gør det så svært for borgerne. Hvorfor skal en borger kontakte alle søgemaskiner, for at blive glemt - når der findes ganske fine regler på området. Det medie der har publiceret en artikel, skal blot tilføje en robots-noindex meta-kode - og så vil artiklen automatisk blive pillet ud af alle søgeresultater.

Det vil være nemt for EU-borgeren, da EU-borgeren kun skal sende én e-mail, og det vil kun pålægge omkostningerne på den der i første omgang skrev artiklen - og dermed også tjente penge på den og/eller brugte den til sit formål.

24. maj 2015 kl. 03:35
Så blev Google også et teleselskab

Det virker mærkeligt at begynde at sammenligne danske og amerikanske abonnementspriser. Det er vilkår, som er opsigtsvækkende i USA - og hvis danske medier skal til at sammenligne med danske vilkår, ville det kræve en længere artikel og en god forklaring på alle forholdene.

23. april 2015 kl. 15:11
Med ny tjeneste kan du tjekke dine bredbåndsmuligheder på adresseniveau

Siden påstår at jeg kan få fiber. Dette er dog ikke sandt. Vi har en fiber-LAN løsning, og vores udbyder, Parknet, er ikke med på listen over mulige udbydere. Så man skal vist være lidt forsigtig med at stole på siden.

Hastigheden på fiberen er sat til 50/50 Mbit, som et det Parknet garantere. Under mulige udbydere står Gigabit, som tilbyder hhv. 100 og 1000 Mbit. Så fejlen må skyldes at fiber-LAN ikke er med som teknologi, men er lagt ind under fiber.

13. marts 2015 kl. 15:00
Privatperson narrede teleudbyder til at viderestille rådgivningslinjer til eget nummer

 
SS7
Har de ikke glemt at indrapportere sikkerhedsbristerne i SS7-systemet?</p>
<p><a href="http://www.version2.dk/artikel/tdc-og-3-mobiler-kan-vise-hvor-ejeren-er…;.

Jeg kan ikke huske hvornår sagen startede. Men du henviser til en artikel fra 2015, hvis indberetningen ikke er sket i 2014 vil sagen ikke være med.

13. marts 2015 kl. 14:34
Rost Snowden-dokumentar vinder Oscar

Jo mere vi lukke vores samfund ned, jo mere vinder terroristerne. Vi har brug for et åbent samfund, hvor vi kan stole på vores medmennesker - og jeg vil håbe at politikerne indser det, inden det er for sent og 1984-samfundet er en realitet.

23. februar 2015 kl. 09:33
Strammere krav til mobildækning ved kommende frekvensauktioner

Sluder og vrøvl. 500 GB er mere end rigeligt. Hvis du måler, hvad din søsters reele forbrug i husstanden er, så vil du blive overrasket.

De har faktisk forsøgt sig med mobilt bredbånd, da det kan give dem højere hastighed - og de måtte opsige, da de snildt brugte den inkluderede data. I dag har de ADSL og en DD-WRT router - og jo, de kommer snildt over 500 GB data, da de streamer meget. Jeg tror at flere, ligesom dem, vil overgå til streaming i fremtiden. Jeg tror altså ikke på status-quo i 2020, heller ikke selvom der vil være besparelser på almindelig HD og SD via V9 eller HVEC komprimering. Den besparelse vil blive ædt op af 4K og andre tilbud i bedre kvalitet.

Og det er ikke fordi at de er specielt nørdede, tværtimod.

21. februar 2015 kl. 15:49
Strammere krav til mobildækning ved kommende frekvensauktioner

Der er ikke i nærheden af kapacitet til at sende så meget data til ret mange mennesker - og især ikke over 700, 800 og 900 MHz båndene..
Der er meget restriktive grænser - grundet i matematikkens og fysikens grundlæggende love - for den højst mulige kapacitet i hvert af frekvensbåndene.

Prøv at læse mit første indlæg om dette (opslag nummer to). Der gør jeg opmærksom på, at jeg kun forslår det til udvalgte adresser.

Der er brug for at få de sidste husstande med, og her vil 700 MHz auktionen være perfekt til at få teleselskaberne til at tilbyde nogle større pakker til disse husstande, så de kan få noget der minder om ADSL.

21. februar 2015 kl. 01:13
Strammere krav til mobildækning ved kommende frekvensauktioner

Hvor meget kan man streame med 500 GB data til rådighed?</p>
<p>Hvis man insisterer på at live streame alt fra DR via mobilt bredbånd, så har man med 500 GB omkring 500 timer til rådighed hver måned. Det er altså 16 timers streamet TV fra DR hver dag - eller over det DOBBELTE af det forbrug, som du går ud fra i dit eksempel. OG det er vel at mærke, hvis man bruger den højeste streamning kvalitet til live streaming fra DR.

Når kalenderen siger 2020 tror jeg blandt andet at DR vil tilbyde en del programmer i 4K via streaming, så det vil kræve en del data.

Men selv i dag er 500 GB ikke særligt meget. Er der eks. to børn i husstanden, som kommer hjem fra skole og starter Netflix eller DR TV, så er det ikke mange timer at de kan streame hver dag. Jeg kan selvfølgelig ikke tale for alle børn, men min søsters drenge bruger kun on-demand indhold på deres værelser.

Men du mangler at fortælle, hvad der vil være galt med at stille minimumskrav til de produkter der tilbydes på 700 MHz frekvensen? Jeg kan ikke se problemet i at kræve eks. datapakker på 1 TB, 5 TB og 10 TB data til nogle fastsatte maksimalpriser. Du må da kunne komme med bare ét argument, som ikke er begrundet i behov - for ingen af os kender det reelle behov i 2020. Jeg spår kun at behovet vil være langt større end i dag. Du mener så, at behovet vil være uændret.

Den eneste ulempe som jeg kan se, er at staten vil få lidt færre penge ved 700 MHz auktionen. Og som markedet udvikler sig, vil priserne også snildt kunne få under den maksimalpris der bliver sat på produkterne.

20. februar 2015 kl. 20:19
Strammere krav til mobildækning ved kommende frekvensauktioner

Og så er problemet altså til at overse. DRs nuværnede streamingløsning sender med under 2 Mbit/s, og selv hvis DR i fremtiden skulle sende i HD, så vil nok ikke streame med mere end 4-5 Mbit/s afhængig af hvilket komprimeringsform de vælger.</p>
<p>Der er MEGET længe til år 2020, og teleselskaberne har alle muligheder for at levere den kapacitet, der skal til for at dække behovet hos hovedparten af danskerne. Den lille promille som ikke kan nøjes med 500 GB data her og nu, de må finde andre løsning - som de selvfølgelig SELV betaler for.

For en familie med to voksne og to børn, vil selv DR's streaming hurtigt æde sig igennem en datapakke på 500 GB data. Det er rundt regnet to timers streaming til de voksne i stuen og så to timers streaming til hvert af børnene på deres værelse. To timer er langt under det forbrug jeg vil tro, at der er i 2020.

Det har intet med frekvenser og/eller mobil at gøre. Det er intet teknisk eller samfundsøkonomisk.

Jeg kender flere der i dag kun kan få 1-2 Mbit, med frit forbrug. Så jeg kunne spørger, hvorfor de skal betale fuld licens? Hvorfor skal de betale for at andre kan streame fra DR, når de ikke selv kan - uden konstant buffering? Og hvis DF og Venstre får deres vilje, og får omdannet DR3 til en online TV-kanal, så er det vigtigt at sikre at alle danskere kan se TV-kanalen. Og derfor er det vigtigt at sikre, at frekvenser ikke kun dækker, men også at sikre at udvalgte husstande kan købe et produkt, der indeholder nok data til, at forbindelsen også kan erstatte ADSL-forbindelse i 2020.

19. februar 2015 kl. 23:46