Keld Mikkelsen

Hacket hæveautomat uddeler bundter af penge

Dette må være faktuelt forkert, da pengene er bogført på en konto i banken.

Det kan sidestilles med at stjæle fra en pung. Det går heller ikke ud over nogen konto. ;-)

9. oktober 2014 kl. 10:15
Odder projekt 1 til 1: Det er ikke iPads, der revolutionerer - det er os!

Straks er vi endt i den samme debat.

iPads kontra så meget andet, skærmstørrelser, etc.

@Rikke Fortæl gerne mere om Odderdagen, evt. et link.

Overvejer at deltage for lære af dem der har gjort sig erfaringer.

1. oktober 2012 kl. 15:14
Ingen dokumenteret effekt: Skoler køber iPads i blinde for millioner

Jeg har sakset dette fra Jeppe Bundsgaards hjemmeside, hvor han beskriver at en Piza undersøgelse fra sidste sommer viser at danske børn er dårlige til elektronisk læsning:

</p>
<p>En anden mulighed i forlængelse heraf er, at eleverne måske bruger computere for meget i skolen - og derved spilder meget tid på at vente på computere der starter op og forbinder sig til kommunens it-system, venter på trådløse netværk der ikke kan klare belastningen osv. Dette er slet ikke nogen usandsynlig tolkning - KMD havde en arbejdsgruppe jeg var med i i efteråret 2010 med deltagelse af kommuner, skoler, it-firmaer m.fl. hvor det blev meget klart at dette med ventetid og ikke-fungerende netværk er meget mere fremtrædende end ventet.</p>
<p>

Det taler vel for en anvendelse af mere tilgængeligt udstyr end PC'er?

Mit indlæg er ikke kritik af forskningen omkring indlæring, og der er skrevet omkring emnet; men går på værdien af at bringe en så letbenet artikel i en fag avis som Version2.

19. september 2012 kl. 06:13
Ingen dokumenteret effekt: Skoler køber iPads i blinde for millioner

Citat. fra artiklen. Hvor er det dokumenteret, at der er det der sker? Jeg synes ikke at det faktuelle indhold i denne artikel er særlig højt. Blot nogle citater fra en kendt forsker, som jo mener det godt og argumenterer for at vi skal huske på at en tablet blot er et værktøj i undervisningen.

Sammw forsker har tidligere kritiseret ipad for ikke at understøtte flash. Og pt. ser det ud til at flash ikke overlever mødet med tablet verdenen. Det er tankevækende.

Ver det ikke en ide for Version2 at dykke ned i hele økosystemet omkring tablets, og se på hvordan anvendes it udstyr i undervisningen i dag. Se på hvilke fremragende pogrammer er der til rådighed. Rapporter fra frontlinien, hvilke erfaringer drages der ude i felten. Er der gode erfaringer med traditionelle pc'er? Hvad er gået godt / skævt for de enkelte projekter.

Jeg kunne f.eks. godt tænke mig at høre mere fra Anders Rohweder og hans erfaringer. Evt. supleret med Jesper Bundgaards analyse af det. Det vil være spændende læsning i stedet for dette oplæg til en troll debat.

Og dette er selvfølgelig skrevet på en iPad, uden brug af eksternt tastatur ;-)

19. september 2012 kl. 05:52
Engelsk skole gik iPad-vejen - nu vil lærerne have deres bærbare tilbage

dette handler ikke om teknik, fiasko med indførelse af ny teknik uden en fornuftig planlægning er ikke ny.

Det hjælper ikke at udlevere ipads til lærerne uden at lære dem at anvende dem. Det var sikkert gået lige så galt med en opgradering til nyeste windows, excange og office, hvis det også var sket uden at sætte personalet ind i værktøjerne.

Endnu et eksempel på at lærerne ikke har lært tekstbehandling, at bruge regneark etc. men blot at trykke på knapper....

Godt at man ikke er blevet undervist på den skole.

14. september 2012 kl. 23:19
Microsoft lover frit browservalg i Windows efter kritik

Det vil være for utroligt at tro at det er en fejl fra Microsofts side, efter al den virak der var da de blev pålagt at muligøre et nemt valg af browser.

14. september 2012 kl. 07:05
Skolestart: Millioner til den nye årgang iPad-elever

Derfor vælger mange nu en anden leverandør (Samsung for det meste), og det ville jeg også anbefale dig at gøre.

Jeg bed nu i det 'sure' æble. Til gengæld er min nevø glad for at have overtaget min gamle. Var egentlig ganske glad for den; men ville ikke leve med at android versionen ikke understøttede muligheden for at anvende den som accesspunkt.

Forventningen om jævnlige softwareopdateringer i hele et produkts livstid er ny

Det kom vel da det blev til smartphones.

Opdateringer fra Apple holdes hemmeligt og bliver først kendt når de ruller ud på telefonen.

Ikke helt enig. Apple kører også et beta program på IOS6, som giver indblik i hvad der kommer.

15. august 2012 kl. 12:39
Skolestart: Millioner til den nye årgang iPad-elever

Selv om du vælger en anden leverandør end Apple, Microsoft etc. er du stadig prisgivet deres interesse i at opdatere netop din Android enhed. Personligt droppede jeg HTC Hero Andoid mobil, da HTC for det første var mere en 6 måneder om at levere den første opdatering, og siden ikke har leveret flere til den enhed. Jeg kunne selvfølgelig vælge at 'roote' den; men så er det jo ikke et forbrugerprodukt for menigmand....

Det er i min optik naivt at tro at man er sikret ved at væælge en leverandør med et Android produkt.

15. august 2012 kl. 10:23
Skolestart: Millioner til den nye årgang iPad-elever

Måske skyldes min reservation over for Apples færdigsyede iTunes univers blandt andet, at jeg er vokset op i en tid, hvor man måtte lære sig DOS-kommandoer, hex-editering og hukommelses-fiksfakserier for overhovedet at kunne udnytte en computer.

Og hvor har vi da spildt meget god tid på det. Sikkert godt for dem, der synes at det er sjovt; men ikke særlig produktivt. Og jo, jeg ved en smule om det. har kigget i computere så store og gamle at memory var monteret i øjenhøjde, og bestod af kobbertråde og ferritkerner.

Jeg er også forvænt med, at adgang til information og basale softwarefunktioner er gratis, hvis blot man gider at lære sig selv at søge målrettet efter det, og at man må lære sig selv at skelne mellem sunde programmer og malware. Det er selvfølgelig også en grund til, at iTunes i min optik er en syg ting.

Men det er ikke i itunes at stakkels mennesker kan komme forkert afsted og blive låst ude af deres pc, efter download af noget de troede var chrome browser, og i stedet blive mødt med krav om at overføre penge, for at få låst deres computer op :-)

14. august 2012 kl. 13:36
Skolestart: Millioner til den nye årgang iPad-elever

@ Rikke Det er godt at der er nogen, der tør handle. Hvis alle gik og ventede på at der kom fuld konkurrence på tablet markedet,så skete der intet. Det vil være spændende hvis i kan publicere mere information om jeres erfaringer med tablets i undervisningen. Ikke så meget om Ipad; men mere om det pædagoiske udbytte i det.

Og der må jo være et eller andet godt i det. Børnene er nødt til at kunne anvende en tablet. De kan jo næsten ikke komme ind på et museum uden at få stukket en i hånden som rundviser. Og lur mig om ikke bugerkæderne om et års tid begynder at anvende dem i stedet for personale ved kaseapperaterne.

14. august 2012 kl. 00:34
Skolestart: Millioner til den nye årgang iPad-elever

@Daniel Du opnår ikke noget ved at lære en generation til at kunne strikke et VBscript sammen, eller kunne sætte en hjemmeside sammen med nogle html koder. Jeg har allerede set flere generationer af disse værktøjer komme og gå. Vi må desuden forvente at det meste af det arbejde ligger i lande som Indien og Kina. lær hellere børnene at arbejde med problem løsning, samarbejde etc. det andet er der milliarder af mennesker der lærer. Jeg arbejder selv i projekter, hvor der indgår personale fra Indien, og læser på nettet, hvor det overvejende er folk fra BRIK landene, der deltager.

Og så lige den manglende kreativitet på en tablet. Det er ikke mange måneder siden at der var en udstilling på Luisiana med en kunstner, der havde fremstillet alle sine værker på en Ipad. hvis det ikke er kreativit så ved jeg ikke hvad det er.

14. august 2012 kl. 00:15
Skolestart: Millioner til den nye årgang iPad-elever

jeg er lige netop så ung at jeg kom i skole for sent til at skulle lære at anvende en regnestok; men jeg kan stadig huske debatten om at vi ikke kune lære at regne uden kendskab til en sådan. Det er nu gået meget godt uden. Børn skal ikke lære at bruge Word, Excel eller andre programmer. De skal lære at læse, skrive og regne. Programmerne er sikkert nogle helt andre når børnene går ud af skolen. En tablet er et godt og kreativt redskab. Jeg er selv blevet åbnet op for en verden med interaktive 'bøger', almindelige ebøger, billedbehandling, informationssøgning, fotobehandling etc.

I min optik er der nogen, der bør se at komme ud af deres komfortzone og indse at pc verdenen, som vi kender den i dag er væk om 5 år, og så nytter det ikke noget at ungerne kan trykke på start knappen på noget, der ikke findes mere, som vi kender det i dag. Blot et indlæg fra en autodidakt itnørd, der tjener sit daglige brød i en dyb teknisk verden, og føler forandringerne stå og lure lige henne om hjørnet. Og det er dybt interessant at følge med i hvordan de nye generationer har muligheder....

13. august 2012 kl. 23:54