Jacobs Gladedage

Offentlige medarbejdere kigger i fortrolige oplysninger af nysgerrighed

Langt de fleste offentlige IT-systemer i kommunalt regi logger allerede medarbejdernes tilgang til informationer fordi der er et lovkrav om det. Hvis nogen bliver opdaget i at tilgå informationer uden en embedsmæssig årsag, og det bliver opdaget, kan personen se frem til alt fra en kraftig advarsel til en fyring og en politisag.

Den fælles offentlige rammearkitektur, som et stigende antal offentlige instanser tilslutter sig i disse år, og ny EU lovgivning er i øvrigt igang med at skærpe kravene til adgangsstyring. Planen er at adgang bliver styret af jobfunktion og roller, så man har langt højere kontrol over hvem der kan se hvad. Faktisk synes jeg godt man kan sige det offentlige løber rigtigt hurtigt når det handler om at opbevare person data på en forsvarlig og sikker måde, og i hvert fald langt hurtigere end nogen privat virksomhed jeg har kendskab til.

Udfordringen ligger i selve overvågningen. Der er en række automatiserede systemer, men det kræver stadig en del menneskelig indblanding i den slags sager og det koster kort sagt penge. I en tid hvor staten sparer kraftigt på kommunerne ser jeg det mere som et spørgsmål om hvor vi som borgere helst vil bruge pengene. Vil vi helst have en ekstra pædagog eller skolelærer i vores børns institution eller vil vi have en sikkerheds konsulent der holder øje med sagsbehandlerne?

Personligt vil jeg hellere stole på det offentlige og bruge pengene på noget fornuftigt, men det er selvfølgelig lettere at mene når ens person data er totalt ligegyldige for alle andre end en selv.

9. juni 2016 kl. 18:11
Feministisk gamer trues med massakre på universitet

Jeg har spillet computer siden jeg fik min første c64 tilbage i 80'erne, men det her gamergate hejs har sgu gjort mig flov over at kalde mig gamer.

Det startede med at en kvindelig spiludvikler blev hængt ud af sin sure ekskæreste. Som om det ikke var slemt nok at tro på hvad en ekskæreste fortæller, så var det der blev fortalt faktisk ret kedeligt. Kort sagt, så blev det kraftigt antydet at nogle bloggere og spil skribenter havde givet et elendigt computerspil positive anmeldelser for sex.

Hvordan det kan få folks pis i kog fatter jeg ikke. Jeg kan da godt hvordan det kunne have en indflydelse på troværdigheden af de her folk, men de fleste af dem, som arbejder i medierne omkring computerspil er jo rent faktisk slet ikke journalister. Langt de fleste af dem er hvad man egentligt bedst kan beskrive som amatør bloggere, og det har de jo faktisk altid været. Da jeg var 16 fik jeg min første anmeldelse af et computerspil for boomtown, trykt i Jyllandsposten. Jeg anede intet om journalistik og jeg havde i øvrigt fået at vide jeg ikke måtte give det en dårlig karakter for så ville publisheren ikke sende os flere review copies. Det er selvfølgelig længe siden, men umiddelbart virker det ikke som om det journalistiske håndværk har fået større betydning i spil industrien. Nærmere tvært imod.

Så var det bare lige, at det faktisk var udvikleren, der blev angrebet. Selv hvis vi antager ekskærestens beskyldninger var rigtige, er det vel ikke udvikleren som gjorde noget forkert. De fleste vil nok mene det er at tage sin markedsføring lidt for langt, men det er jo absolut ikke ulovligt at have sex?

Det er det så åbenbart på internettet, der opstod ihvertfald den ene døds og voldtægts trussel efter den anden...

Nu har vi så hende her, Anita Sarkeesian, en erklæret feminist, der kæmper for mere ligestilling i spilbranchen. Lige fra hendes første video kom frem er hun blevet angrebet, hvilket har lamslået mig lidt. Selv hvis du ikke er enig med mennesker er det altså bare ikke i orden at give dem dødstrusler.

Det er altså pinligt at voksne mennesker ikke kan opfører sig ordentligt. For hvad er det lige der får folks pis i kog? At kvinder gerne vil have mere ligestilling i gaming betyder jo ikke at mændende mister noget... tvært imod.

TLDR: Pinligt.

15. oktober 2014 kl. 20:32
Mozillas CEO træder tilbage efter kritik af homo-ægteskaber

Jeg synes absolut det er helt hen i vejret når folk er imod ægteskaber for mennesker af samme køn. Når det så er sagt synes jeg måske det er lidt for meget at folk er blevet så gale over det her.

Det er da klart han ikke skulle have doneret de 1000$ for 6 år siden når han sidder på en åbenplatform som Mozilla, men det kan da være han er blevet klogere siden? Obama mente jo også ægteskabet var for en mand og en kvinde for 5 år siden, og han har da ændret holdning.

I øvrigt er det da lidt ironisk, at debatten har raset så hårdt på facebook. Jeg mener, Mark Zuckerberg støtter jo Chris Christie med langt mere end 1000$ og Chris Christie er også blødende homofob. Så hvis du vil boykotte Firefox bør du nok også boykotte Facebook.

4. april 2014 kl. 11:14
Windows Phone taber pusten med 3 procents markedsandel

Jeg har æren af at være familiens IT nørd, og derfor bliver jeg også hevet med ud når der skal handles smartphones selvom jeg faktisk ikke ved ret meget om dem. Jeg kender ældre versioner af android fordi jeg selv har haft en S2 i snart tre år og min kæreste har Metro på sin Surface, men ellers...

Derfor har jeg ikke rigtigt blandet mig når sælgerne har kørt deres smede af. Jeg har dog lagt mærke til, at stort set alle sælgerne direkte har frarådet mine kære familiemedlemmer, at vælge en Windows Phone.

Grundende de kommer med er forskellige, og strækker sig fra teknisk underlegen og dårligere kvalitet til et dårligere kamera og mangel på apps.

Nu er de her sælgere jo mest interessere i at sælge et dyrt abonnement, men jeg har ikke oplevet noget ligende med andre produkter.

13. februar 2014 kl. 23:30
It-kvinder i det offentlige tjener 2.476 kroner mindre end it-mænd

Hvis to personer med ens kvalifikationer/evner får 2.500 i forskel pga køn alene, er det naturligvis forkert.

Det ville klæde V2 at spørge ind til detaljerne, og hvis de så viser at der er kød på, så er der grund til at blive forarget, men ikke før.

Det ser ud til vi i virkeligheden er enige.

Den eneste forskel er at jeg tager artiklen for gode vare. Jeg er helt enig i V2 burde have spurgt ind til undersøgelsens præmisser, så havde en diskussion som denne jo været overflødig. Det kunne jo f.eks. være mændene i det offentlige i gennemsnit har været i samme stilling længere end deres kvindelige kollegaer og derfor bliver betalt bedre. Personligt tror jeg desværre i ville blive røde i hovedet hvis i så sandheden om ligestilling på det danske arbejdsmarked.

Jeg må indrømme jeg ikke helt forstår jeres afstandtagen og vrede i forhold til en artikel som denne. Det er jo ikke fordi vi som hvide veluddannede mænd har ret meget at frygte i denne verden.

22. september 2013 kl. 14:48
It-kvinder i det offentlige tjener 2.476 kroner mindre end it-mænd

Jeg er bange for du ikke helt forstår artiklen Claus Wøbbe. Den handler om mænd og kvinder i samme offentlige stillinger, der bliver lønnet forskelligt. Artiklen beskriver jo også hvordan det ikke er et problem i det private, hvor PROSAs mandelige og kvindelige medlemmer tjener ca. det samme.

Læger og buschauffører er ikke kollegaer, der giver det heller ingen mening når du sammenligner dem. Hvis du absolut vil lave en sammenligning skulle det være til en mandelig, og en kvindelig buschauffør, der bliver lønnet forskellig, og så er den vidst ikke helt god længere.

Du bestemmer selvfølgelig selv hvor meget værdi du vil lægge på den undersøgelse PROSA baserer sine udtalelser på. Dog vil jeg vove, at påstå den nok er mere troværdig end tilfældige gnavne mænd, der hiver data ud af røven på internettet.

Det er egentligt meget simpelt, selvfølgelig skal kvinder og mænd i samme stilling tjene det samme. Det private arbejdsmarked kan godt finde ud af det, mens det offentlige, der i øvrigt burde være tonesætter, ikke kan. Det er da pinligt.

22. september 2013 kl. 12:28
It-kvinder i det offentlige tjener 2.476 kroner mindre end it-mænd

Når du siger: "Der findes netop ligeløn mellem kønnene" hænger det jo ikke helt sammen med artiklen. Den første linje starter sådan her: "Mandlige it-folk i det offentlige tjener i gennemsnit 2.476 kroner mere om måneden end deres kvindelige kolleger.".

Hvorfor er det lige du mener det er i orden kvinder tjener mindre end mænd?

22. september 2013 kl. 09:49
It-kvinder i det offentlige tjener 2.476 kroner mindre end it-mænd

Det er i forvejen pinligt vi lever i 2013 og der stadig ikke findes ligeløn mellem kønnene på arbejdsmarkedet, men at den offentlige sektor sakker bagud i forhold til det private er jo direkte tosset.

22. september 2013 kl. 09:29
Atea bag Microsoft-software til 150.000 danske studerende

Det er jo tosset det offentlige ikke skifter til opensource løsninger. Det kan da godt værre det koster penge at omstille, men hvis de ellers havde taget sig sammen i starten af 00'erne ville de penge jo for længst være sparet på licenser.

9. maj 2013 kl. 17:48
Gnome-stifter: Derfor droppede jeg Linux og skiftede til Mac

Jamen det kan jeg da godt forstå, efter GNOME2 blev udfaset og GNOME3 var/er en fiasko (sådan rimeligt i hvertfald)

Er GNOME3 en fiasko? Det er uden sammenligning den bedste grafiske brugerflade jeg har brugt. Og jeg har sgu kørt en del gennem tiden. ;)

8. marts 2013 kl. 08:58
Analyse: Derfor får du Windows 8 smidt i nakken

Hvis man købte sin PC dengang Windows XP fulgte med kan ens hardware vel næppe følge med i Windows 8? Så ville det nok værre bedre, at finde sig en linux distribution beregnet til gammelt hardware og iøvrigt spare 229kr.

10. november 2012 kl. 12:18
Nu er det alvor: Dansk rationering af IPv4-adresser lige om hjørnet

Der er ikke flere. Der er faktisk ikke engang nok adresser til, at alle mennesker i verden kunne få en hvis de ville. Så det er vel lidt problematisk, at vi er løbet tør i en verden hvor det ikke engang er 25% af befolkningen som er tilsluttet Internettet endnu.

Det er klart problemet kan udskydes mange år endnu, og det bliver det sikkert også, men resultatet er jo nok desværre en prisstigning. En prisstigning som slutbrugeren efter al sandsynlighed kommer til, at hænge på.

6. september 2012 kl. 00:02
Styrelse taber tålmodigheden: Dagbøder til leverandør af Nemlogin-afløser

Er det ikke lidt spild af penge når de nu endeligt har fået et system der faktisk virker? Eller er jeg gået glip af noget.

15. august 2012 kl. 12:44
Ekspert: Danskerne fatter ikke, at Windows Phone er lige så fed som iPhone

Microsoft og Nokia kom jo alt for sent til fadet. Jeg har selv prøvet en windows 7 telefon, og jeg synes egentligt den var udemærket, men jeg har altså en Samsung S2 som jeg ikke har de store planer om at udskifte de næste par år.

Det kan godt være jeg tager fejl, men hvis man har en udemærket smartphone udksifter man den vel ikke bare lige med det samme? Og hvis man gør, er man vel tilbøjelig til, at vælge et mærke man kender hvis man ellers har været tilfreds.

9. august 2012 kl. 11:09