Thomas Gulmark

Version2 spørger læserne: Kan du få den internethastighed, som Tjekditnet.dk lover?

Hjemmesiden siger at der er adgang til 500/500 fiber, men det er der kun, hvis jeg betaler ca. kr. 60.000,- for at få gravet de sidste ~400 meter (offentlig vej). Jeg har xDSL 5/1 mbit. På en god dag. Grr.

10. september 2015 kl. 23:33
Nets er utroværdige

For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for Nature cannot be fooled. -Richard Feynman

5. maj 2014 kl. 21:41
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Nu er dette jo en professionel site, og vi skal have solgt en Citrix farm ;-)
Hvad med Suspend/Resume af en Cosmic session. Er det muligt? Så ryger der jo igen nogle sekunder fra regnestykket.

Suspend/resume er mulig, men ikke på tværs af arbejdsstationer. Vi har ikke personlige arbejdsstationer og jeg tænker heller ikke, at det vil være praktisk. Man flytter sig jo rundt på afdelingen i kraft af arbejdet.

7. august 2012 kl. 10:18
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Jeg skal prøve at svare så godt jeg kan :-)

Så næste spørgsmål er så, om brugeren logger på Cosmic, eller om det er den identitet, der er logget på desktoppen, der logger på Cosmic.

Man logger på Windows, enten i generisk eller personligt login. Dernæst på Cosmic med personligt login. Der er altså ikke nødvendigvis sammenhæng mellem hvem, der er logget på desktoppen og hvem, der er logget på Cosmic.

Hvis det er det sidste, eller en kombination af begge, er det så ikke her, problemet ligger.</p>
<p>I forbindelse med logon på en typisk Windows maskine, sker der jo en hel masse ting, der ikke har nogen relevans for authentificering og authorisation.

Ja og nej. Det har ingen relevans for Cosmic. Men for at få adgang til intranet og lignende skal vi logge på Windows med personligt login. Dette giver også adgang til vores personlige Outlook samt et personligt netværksdrev.. Fra det generiske login kan man bruge Outlook pr. webinterface, men det er lidt begrænset.

Hvis dine tider er korrekte, så er der jo i hvert fald tre minutter sparet ved at undlade at logge på og af Windows. Og med 50 logins på en arbejdsdag, så er der pludselig frigivet et par timer til andre gøremål - herunder pauser.

Det er netop derfor at personalet bruger generiske login eller lader deres personlige desktop stå åben efter brug.

7. august 2012 kl. 10:14
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Njah, Cosmic er for langsom (og kluntet), men at bruge flere minutter på at logge på og af Windows hver gang man skal tilgå en journal opleves som spild af tid. Husk at det er mange gange dagligt, f.eks. hver gang man skal give medicin at ovenstående procedure skal gennemføres. Hvis man kunne spare tiden på Windows-logon/off og samtidigt øge sikkerheden ville det vel isoleret set være et fremskridt. Jeg har ingen kvalificeret mening om evt. bøvl og faldgruber ved implementering af tynde klienter fraset en fantasi om, at det kunne belaste vores vist ikke just overdimensionerede netværk yderligere.

6. august 2012 kl. 22:09
Syddanske hospitaler indrømmer: De ansatte deler passwords

Lidt uddybning af hvad der kan menes med opstartstid og hvordan hverdagen er på en afdeling (Jeg arbejder i på et hospital i RSD):

Korrekt logon-procedure er: Log på Windows (et par minutter) Log på journalsystemet (Cosmic): ca. 20-30 sek. på en god dag. flere minutter på en dårlig. Fremsøg din afdeling: 10 sek. Fremsøg din patient: 2-60 sek. Åbn det relevante modul (journal, medicinadministration, whatever): 5-30 sek. Arbejd. Log af journalsystenet (få sekunder) Log af Windows (>1minut)

I praksis: Ved dagens start: Log på Windows - evt. i et fælleslogin. Log på journalsystemet Fremsøg din afdeling + patient + modul. Arbejd. Log ud af journalsystemet. Det sidste skridt undlades hyppigt.

6. august 2012 kl. 21:10