Pilu Kasper Bech

Adware-truslen mod Mac er nu dobbelt så høj som for Windows

1, 2 stadigt ingen apple fans her og benægte ;)

14. februar 2020 kl. 14:55
Avast sælger oplysninger om kunders internet-vaner

Avast har klart problemer med at få penge i kassen deres 'gratis' software er fyldt med reklamer for deres produkter. At de sælger data er ikke overaskende det ville nærmer være overraskende hvis ikke de gjorde.

If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

En overvejelse man nok i højere grad bør tage på er gianterne Apple, Facebook og Googles gratis service til folk og hvad vi enelig 'betaler' for at bruge disse firmaer.

10. december 2019 kl. 18:38
Undersøgelse: Et flertal af danskerne ønsker klimamærkning af digitale tjenester

Men hvordan beregner man det overhovedet? Og hvem skal beregne det? Det skal i hvert fald ikke være tjenesterne selv...

Det skal selvfølge være en uvildig mærkning lige som alt muligt andet...

Men syns måske man skulle starte med at kigge på dette kort og spørger sig selv hvor vi kan spare mæst CO2 hurtigst...

Fordeling af transport udledning af CO2https://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20190507PHT44958/20190507PHT44958_original.jpgprivat bil ca. 60 pct...

Selvfølge kunne det være godt at lave lidt på Civilflyning men lad os starte med de lavt hængende frugter.

14. november 2019 kl. 18:15
Danmark søger sjældnere indsigt hos Google: »Vi har også andre værktøjer«

Udfra tallene fra Storbritainen og USA kan vi se at Danmark enten har bedre data på Google (Og nej tror ikke, dansk efterretningstjenste er i særklasse i verden.) Altså skal forklaringen nok findes i dansk politi ikke bruger google data i samme omfang som andre landene.

Om det så er

  1. Indkompetance hos dansk politi
  2. Dansk politi er mere privacy orietnetet end deres kolleger generelt (og respekter folks privatliv)
  3. Dansk politi har for travlt og har ikke tid til at snage.
  4. Dansk politi er bedre til normalt politi arbejde og gå andre veje for at efterforske sager.

Vil jeg lade være op til folk selv at overveje. ;)

12. november 2019 kl. 15:20
Flere og flere malware-angreb på hæveautomater

Det kunne man jo mene. Men nok nogen i Bankerne der har lavet udregningen det koster det os om året og det vil det kost os at opgrader. Og kommet frem til at det nok ikke koster dem så meget som en opgradering vil ;)

Så billigere at betale lidt til nogen hakker end at betale nogen IT-folk for at sikre systemet. Og forøvrit er det slet ikke noget problem sålænge deres forsikring betaler :P

16. oktober 2019 kl. 20:27
Sådan udnytter svindlere teleselskaber til at hacke danskere

Palle jo du har helt ret men nu har de jo ret mange kunder som ikke bliver hacket. Og jeg tror først jeg ville spørger pænt om de har tænk sig at dække mine tab. Og sagsøge tele selskabet for skader pga. grov uagtsomhed i at sikre mine data og mit simkort hvis ikke.

Og hvis selskabet betaler og dækker alle skader ville jeg sådan syns det var en fin behandling. Selvfølge pisse irreterne hvis det skulle ske men hvis de punger ud for deres fejl ok. Men har nok min tvivil om de dækker en million eller to i bit coins ;)

2. september 2019 kl. 18:18
USA’s justitsminister vil have bagdøre i forbrugerkryptering

Mindes vi diskutterede dette da man lavede AES og RSA kryptering. Konklusionen var den gang at vi ikke kunne lavde bagdører da det ville under miner sikkerheden i alle vores systemer. Mig bekendt har dette ikke ændret sig.

Som Hans Nielsen nævne kan vi ikke lave bagdører kun for de 'gode' og hvem er forøvrit de gode? ;) Politiet? Også Kinesik, Iransk politi og i øvrit også Moldoviansk politi? (Vist det mest korrupte land i Europa hvis jeg husker rigtigt kan være blevet bedre også har organiseret kriminel jo også hurtigt værktøjet - ikke sagt at personer i politiet i mindre korrupte lande ikke kunne videre give værktøjet til de forkert af forskellige årsager...)

24. juli 2019 kl. 21:10
Cisco latterliggøres på Twitter for hjælpeløst sikkerhedstiltag

ROFLMA Cisco helt uden bagdører...

Snowden + NSA + Cisco in google...

1. april 2019 kl. 20:55
Forskere finder sammenhæng mellem Facebook-brug og tyske angreb på flygtninge

Ja - korrelation og årsag er stadigt ikke det samme... Forskerne er nogen spader... eller de er fejl citeret ;)

Kunne tænke mig at arbejdesløse bruger mere tid på FB og der er en korrelation mellem stor ungdoms arbejdsløshed/dårligt uddannelse og voldligadfærd... Bare en tank ikke fordi alt tidligere forskning siger det?

22. august 2018 kl. 19:10
Steam vil lade alle spil køre på Linux via modificeret Wine-distribution

Yes! Så kom det nu kan man vist skifte til Linux eller må iverfald prøve igen - og se hvor mange af mine programmer der få problemer.

22. august 2018 kl. 18:45
Efter massive tillidsproblemer: schweizere skal kigge Kaspersky efter i sømmene

Nu er det de færrest der gennem læser alt kildekode på programmer de installer... Et condom er rigtigt godt når du har ubeskyttet sex i det oftenlige rum (AKA downloader software og filer fra 3. parter der installeres/køres på dit OS).

Selvfølge hvis du kun køre dit OS og et eller flere andre program som du kan være sikker på ikke er noget problem - og OS ellers er sikkeret. Men nu er det ikke sådan de fleste bruger deres computer...

Til den brug de fleste har af deres computer er Anti-Virus i dag et MUST!

Ellers skal du til at lave et handikappet OS som ikke kan køre de programmer og filer folk vil bruge...

14. juni 2018 kl. 15:38
Mere serverplads hos politiet: Nu slettes mails først efter et år

Jeg vil tillade mig at stille mig tvivlerne for om 1 år er nok jrf. lovgivning omkring akt indsigt og generel efterforskning af kriminalitet som embedsmisbrug andre ulovligheder.

Når logning af vores telefon data skal gemmes i 1 år. Vil sige at disse email data minimum skal gennem 5 år lige som regnskabs data.

19. april 2018 kl. 18:53
120 anholdt i Kina for at sælge snyde-software til populært spil

Nu var snyde koder normalt ikke mulige at bruge i multiplayer spil... Det er også en lille forskel - samtidigt er der ret stor forskel på om folk laver om på spillet eller aktiver en del af spil koden for at få nogen fordele programmørerne af spillet har lagt ind. I single player spil er den sådan set ikke noget problem 'victimless crime' men i multiplayer spil ødelægger det faktisk spillet for en masse andre spiller.

Jo okay måske lidt hårdt at prøve at smide dem i fængsel men har det sådan set fint med at det bliver strafbart i bøde form at lave den slags.

24. januar 2018 kl. 13:41
Test: Googles eget antivirus-system til Android flopper fuldstændigt

Hvis ikke google play protect er et anti malware/virus product? Hvad er det så? For jeg kan ikke helt se hvad det ellers skulle være.

Men syns måske det er lidt unfair at ligge GPP (Google Play Protect) i graven allerede. Med en stor bruger base kan det tænkes at GPP nok forbedres væsentligt da det er et helt nyt produkt. Der lige skal havde noget tid til at modnes inde vi ser fuldt effekt.

27. oktober 2017 kl. 18:56
Udvalg anbefaler kopiafgifter på smartphones, eksterne harddiske og andre enheder

Helt rigtigt hvorfor i helvede skal jeg betale 2x for musik/film? Eller i værste tilfælde betale for musik eller film jeg overhoved ikke bruger?

Plade industrien må tilbage og gentænke deres forretnings koncept. For de her afgifter er helt ude i hampen...

Nu er jeg typen der bygger min egen computer: Kan være nervøs for hvordan man tolker på disse afgifter skal jeg betale 15,42 kr. for hver enkle interne harddiske jeg køber? Eller skal jeg betale 15,42 kr. når jeg køber en samle set ny computer? Og hvordan besluttes det hvor mange harddiske jeg må havde i min nye computer før jeg skal betale 15,42 kr. mere?

Hvis ikke der skal afgift på interne harddisk? Hvad sker der så når jeg køber et harddisk enclosure skal jeg så betale afgift?

4. september 2017 kl. 14:04
Ungarsk teenager advarede om fejl i billetsystem - blev hentet af politiet om natten

"§ 263 b. Således straffes med bøde til alle bestyrelsemedlemmer og direktionen eller ledelse i en virksomhed eller oftenlig institution, der uretmæssig politi-anmelder borgere for at have underrettet virksomheden om et sikkerhedshul i et, af virksomheden udviklet eller driftet, system."

Skal vi ikke lave det om til bøde på ikke mindre end 1.000.000,00 kr. tror det virker bedre... ;) Gider heller ikke havde dem til at fylde op i fængslerne.

25. juli 2017 kl. 15:57
Tech-virksomheder går sammen i protest for at bevare netneutralitet

Ja virksomhederne betaler selvfølge også for en internet forbindelse. Så er resten jo bare et spørgsmål om at ISP'erne finder ud af at fordele de penge efter hvad de har brug for til at lever nettet mellem de 2. Det kan og skal ikke være brugernes problem at ISP'erne (i den her forbindelse bruger jeg ISP om virksomheder der ejer infrastructure) ikke kan finde ud af at fordele pengene rigtigt - åbnenbart da de jo åbne bart vil havde penge fra virksomhederne 2x og 1x fra privat brugeren (lur mig om de ikke også gerne ville havde 2x fra privat brugerne 'fri internet' uden begrænsninger også til virksomheder der ikke betaler?).

13. juli 2017 kl. 13:00
Tech-virksomheder går sammen i protest for at bevare netneutralitet

Kan godt forstå hvorfor tele selskaberne vil havde betaling men de plukker altså den samme høre to gange hvis dette bliver tilladt! Det skal det ikke være.

Privat bruger betaler for internet.

Skal virksomheder så også betale for at kunne lever over internettet kunden allerede betaler for..? Nej det er grådighed!

12. juli 2017 kl. 18:54
Danmarks største Appleforum lukket af Facebook uden begrundelse

Må indrømme at jeg blev lidt forvirret
Når han henviser til "forummet" som de "ejer", så var det en facebook side de mente?
Ved ikke helt hvordan de kan tro at de ejer noget som helst der er lagt på facebook.

Det er da klart man bliver forivret hvis man ikke er klar over hvordan tingene hænger sammen. Men man kan jo håbe de er blevet klogere af skade... Men så igen de køber/sælger apple telefoner? Lidt samme problem som facebook de låner telefonerne af apple... Så der skal nok en del til at flytte dem.

6. oktober 2016 kl. 15:14
iPhone 7: Vandafvisende og uden høretelefonstik

"Så vidt jeg ved, koster en sammenlignelig mobil, fx en Samsung Galaxy S7, også 5-6000 kr."

Ja det gør den men du få så også hardware til 4.000-5.000 og ikke til 2.000 som en iPhone ;) så at kalde dem sammenlignelige er lidt flot.

Lidt ældre men stadigt samme principhttp://www.ibtimes.com/samsung-galaxy-note-4-more-expensive-produce-iphone-6-teardown-reveals-1700769

8. september 2016 kl. 14:16