Chano Andersen

Eniro mister kunders e-mails igen: 'Utilgivelig fejl'

Og det personlige ansvar går nu en gang på ikke at være så naiv at man ikke tager sine egne forholdsregler når noget er gratis - og at forlade sit firmas mails på en gratis mailservice og endda ikke tage backups er imo direkte dumt.

Nu melder historien jo ikke noget om hvor længe omtalte mails havde ligget i indbakken... Det kunne jo ske den var nyligt ankommet, og brugeren ikke lige havde nået at printe den ud?

24. januar 2014 kl. 08:04
Rejsekort har udstedt 700.000 dummebøder

Det er faktisk muligt at sende prisen med hvis telefonen understøtter det og man enten bruger en VoIP løsning, eller en ISDN telefon. Man kan både opdatere prisen løbende, eller blot når opkaldet afsluttes. Det samme kan man vist gøre på mobiltelefoner, Men om nogen faktisk gør det i Danmark, ved jeg så ikke lige, jeg har ikke selv hverken set det eller hørt om det. (Måske fordi billing er så besværlig en process at det køres forsinket frem for i realtid...)

24. november 2013 kl. 09:15
Chrome dropper Netscape-plugin

Til fordel for hvad? Og hvilke plugins som stadig lever i 90'erne har du egentligt brug for? At udrydde software der ikke følger med tiden men i stedet holder fast i forældede teknologier er vel kun en god ting?

15. november 2013 kl. 11:37
Nye regler tvinger teleselskaber til at fortælle kunder om datalæk

Er teleselskaber dårligere til det end andre selskaber, siden EU begynder at lovgive på området.

13. november 2013 kl. 14:17
Digitaliseringsstyrelsen om NemID-nedbrud: Du kan altid ringe

Jeg ville da forvente at de læste brevet op... Og tog imod diktat af mit svar...

16. oktober 2013 kl. 16:49
TDC advarer mod at opgradere til iOS 7: Blokerer for mobil omstilling

Godt man ikke har baseret sin løsningn på den protokol.

20. september 2013 kl. 20:39
Websider kan få dit mobilnummer, når du browser på telefonen

Men alligevel er der grund til at 2 andre kommentere det? I stedet for blot at stoppe med at følge kommentarer til artiklen? :P

2. september 2013 kl. 12:48
Websider kan få dit mobilnummer, når du browser på telefonen

Formålet med at sende nummeret med til indholdsudbyderen har altid været billing, altså at indholdsudbyderen har kunne fakturere en service direkte til dit mobilnummer. I "gamle dage" var det sådan man betalte for ringetoner når man hentede dem via WAP portaler på en hjemmeside.

Men i andet end billing sammenhæng, giver det ikke meget mening at sende et mobilnummer med til siderne..

2. september 2013 kl. 09:35
Krisemøde i EU over hacket Schengen-register

Hvis man havde planer om at komme igen, eller at bruge oplysningerne til et eller andet, ville de ikke være slettet. Hvis det var sluppet ud at maeftforskede indbruddet ville dem der havde lavet det, have slettet filerne fra deres computere og ryddet op hvis de kunne, for at gøre det sværer at kæde dem sammen med hændelsen.

5. juli 2013 kl. 19:22
Datatilsynet bekymret over datalæk: Rigspolitiet skal stå skoleret

skal sikre sig at uvedkommende ikke får adgang til nogle af disse data overhovedet

Hvilket vi jo kan se at selv politiet ikke kan finde ud af... Så hvordan skulle det være muligt at sikre sig 100% som der lægges op til?

17. juni 2013 kl. 20:28
Krisemøde i EU over hacket Schengen-register

Det ville måske også have ødelagt efterforskningen, hvis det var sluppet ud til offentligheden. Folk der laver den slags er IKKE dumme, og de ville sørger for at gøre hvad de kunne for at fjerne alle spor der kunne pege på dem.

Så det giver god mening at holde det hemmeligt til man er færdig med efterforskningen, eller i hvert fald nået så langt, at vigtige spor ikke kan ødelægges.

17. juni 2013 kl. 20:13
Nu bliver danske adressedata sluppet fri

Jeg frygter allerede at blive bombarderet af revolversælgere:
"Jeg kan se at du har tegltag, og har et fremragende tilbud til lige netop det"

Så vidt jeg husker, er det ikke tilladt at sælge den slags ved dør-/telesalg, med mindre du selv har sagt de må kontakte dig. Mener de eneste undtagelser er forsikringer og avis abonnementer.

14. juni 2013 kl. 23:24
Datatilsynet bekymret over datalæk: Rigspolitiet skal stå skoleret

Kort sagt: Mængden af data gør dataene mere personlige/følsomme fordi disse data kan samles til et stort billede af en persons forhold, og vi i dag har computerkraft til at samle de mange brikker.

Det kan der være noget om, men hvor stort et problem ville det være, hvis nogen kendte alt til f.eks. dine økonomiske forhold? Personligt ville jeg være ret ligeglad, da jeg anser det for at være noget af den kedeligste viden om mig, og jeg har svært ved at se eventuelle (mis)brugs scenarier.

Jeg vil derimod gerne have min personlige kommunikation for mig selv, det vil sige personlige e-mails (Nyhedsbreve, kvitteringer i forbindelse med nethandel mm. tæller ikke ind her), telefonsamtaler, SMS'er og lignende. Men min økonomi ville det f.eks. ikke genere mig det fjerneste at andre kendte til i detaljer. Andre har det måske sådan at deres økonomi er noget af det mest intime, og de vil hellere løbe nøgen rundt på Strøget med an hær af paparazzier klar til at fotografere det hele i detaljer, og lægge det ud til offentlig skue, end at folk kan se hvad de får i løn eller betaler i husleje.

Så igen, en klar definition af "Følsomme data" er det vigtigste at få etableret hvis man skal kræve dem bedre beskyttet.

14. juni 2013 kl. 22:58
Datatilsynet bekymret over datalæk: Rigspolitiet skal stå skoleret

Hvis du ikke have betalt kunne det jo godt være at du ikke var lige glad, hvis alle have adgang, det kunne det jo blive svære for nogen at få kredit. Måske også dem der ikke burde, men også dem som måske have mest brug for det.

Tja, hvis folk har svært ved at få kredit, vil det ofte være fordi de ikke overholder deres betalingsaftaler, og så er det måske meget godt? At folk ved hvad jeg har betalt og ikke betalt, betyder ikke ret meget for mig, det er naturligvis ikke noget jeg går og råber op om, men det er heller ikke noget jeg har et behov for at holde hemmeligt. Jeg er klar over at ikke ALLE har det som mig, men det gør det jo bare så meget vigtigere at have en KLAR definition af hvad der er følsomme oplysninger der skal have ekstra beskyttelse, og hvad der ikke er.

Hvis du have købt noget i en sex butik, eller en gave til konen , vil du vel ikke være ligeglad, hvis alle incl. din kone kunne se hvad, og til hvilken pris du have købt.

Igen er jeg måske lidt anderledes, men hvis folk har et behov for at vide om jeg handler i sex butikker, eller glor porno, så fred være med det, umiddelbart synes jeg ikke det er ret interessant information. Og med hensyn til om min kone kan se hvad jeg køber til hende, så er det vel mest op til hende, om hun vil ødelægge overraskelsen eller ej, hun ved præcis hvor jeg lægger bonerne når jeg har handlet gaver, så hvis hun kigger er det hendes egen skyld hun får det at vide på forhånd. (Dog har vi hver vores konto som vi bruger når vi betaler den slags, så det ikke er det første der står når man logger på netbanken. ;) )

14. juni 2013 kl. 22:53
Aktivist finder ubeskyttede FTP-servere hos CSC

Tja, så havde jeg jo åbenbart sovet i timen, og blev jo så lidt klogere... :)

13. juni 2013 kl. 23:31
Datatilsynet bekymret over datalæk: Rigspolitiet skal stå skoleret

eller kræve at virksomhederne fremlægger dokumentation for deres sikkerhedsstyring. Eksempelvis ved at det kræves at der udover logning af logins til systemer med følsomme data også foretages aktive pentest.

Det kræver blot en meget klar definition af "Følsomme data" er f.eks. almindelige stamdata som navn, adresse og telefonnummer følsomme data, eller er det først når der kobles et CPR nummer på? Hvilke yderligere data er følsomme? Information om hvem der har betalt deres regning, og hvad de har betalt? Er halvoffentlige indlæg på f.eks. facebook følsomme? Er indlæg i et offentligt forum som dog kræver en (Gratis og ubesværet) registrering?

Umiddelbart synes jeg ikke jeg har set nogen klar definition af følsomme data som må og skal beskyttes, og personligt har jeg ikke det store problem med at folk har mit navn og adresse (Det kan alligevel findes i telefonbogen), lige som jeg også er ret ligeglad med om de f.eks. kan se om jeg har betalt min internet, el, vand, varme, telefon, husleje regning eller what not. Det rør mig heller ikke det store hvis nogen kan se hvad jeg har købt hos X-internet butik...

Men er de data noget der skal betragtes som følsomme?

13. juni 2013 kl. 21:59
Aktivist finder ubeskyttede FTP-servere hos CSC

Når filen nu er krypteret, hvor meget fylder den så? En af funktionerne ved kryptering er så vidt jeg ved, at man heller ikke kan udlede længden af plain teksten der er krypteret.

12. juni 2013 kl. 16:41
Populær app hjælper med at bryde NemID-regler: 'Folk gør det alligevel'
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
EU's indre telemarked: Nu afskaffer vi roaming en gang for alle
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
Er din it-afdeling inkompetent?

Fejl

10. maj 2013 kl. 11:16