Jens Vesterdahl

Min kode

Jamen, så er der vist ikke noget problem, hvis bare man husker at specificere det i aftalen.

8. april 2014 kl. 14:19
Min kode

Filmen knækker nok for min model ...

Hvis jeg er kunde, ønsker jeg at kunne lade en anden konsulent/rådgiver arbejde videre med produktet, hvis den oprindelige leverandør af en eller anden grund ikke er tilgængelig.

... men den oprindelige leverandør er jo ikke interesseret i, at en konkurrent får fingre i hans sourcekode, så en aftale med de vilkår kunne være uspiselig for ham.

Hmm ...

8. april 2014 kl. 13:58
Min kode

Sorry - nåede ikke at tilføje ovenfor ...

En måde at fordele rettighederne kunne være at rådgiveren beholder ophavsretten til materialet, og klienten får ved afleveringen overdraget ejendomsretten til materialet.

Dermed stilles begge parter vist rimelig godt - uden at jeg dog kender juraen bagved i detaljer.

8. april 2014 kl. 12:49
Min kode

Det er nok noget, man ofte glemmer - især ved mindre aftaler.

Ved større aftaler med karakter af egentlig rådgivning kan der være tale om, de er baseret på ABR89, hvor man som bygherre/klient kan komme rigtig galt afsted, idet ABR89 afsnit 4.1 specifikt siger, at klienten er berettiget til at anvende det for en opgave udarbejdede materiale, men rådgiveren beholder i øvrigt alle rettigheder over det.

Derfor skal man som klient sørge for at få defineret rettighederne i selve aftaledokumentet og kræve sourcekode mm. udleveret som en del af afleveringen, så man ikke står på bar bund hvis rådgiveren f.eks. går konkurs.

8. april 2014 kl. 12:40
Nu kan Google Glass også jailbreakes

Nå, iflg. tråden ovenfor ser det ud til at det trods alt kun var medierne, som gik i selvsving, og en regulær flammekrig mellem Google folkene og Hr. Freeman er undgået ...

2. maj 2013 kl. 18:42
Nu kan Google Glass også jailbreakes

Google's svar er intet mindre end vidunderligt. Gad vide hvad "hackeren" havde ventet for respons, men nok ikke denne:

Not to bring anybody down... but seriously... we intentionally left the device unlocked so you guys could hack it and do crazy fun shit with it. I mean, FFS, you paid $1500 for it... go to town on it. Show me something cool.

https://plus.google.com/118343182830485155505/posts/ERUJ8e1yKRd

2. maj 2013 kl. 18:27
Hånden på hjertet: Vil du betale for Open Source?

Betale for gratis software? Nej. Når jeg henter den, er det som regel fordi jeg har brug for at jeg har et konkret behov som jeg skal have løst og som det vil være overkill at betale et helt program for. Månedlig betaling / abonnement? Klart nej.

Omvendt, så betaler jeg gerne - hvis prisen er rigtig - for et program som løser et tilbagevendende behov. f.eks. efter at jeg har prøvet en trial version eller lignende, og så er det ret ligegyldigt om det er open eller closed source.

Og det stiller fokus på noget helt centralt omkring open source (for mig - og jeg registrerede mig for at skrive dette indlæg). Jeg er softwareudvikler i min fritid og laver noget closed source halløj. Hvordan tjener man penge på gratis software? Hvordan er forretningsmodellen?

Ikke at jeg har nogen planer om at lave eller deltage i noget konkret open source, men jeg kan da sagtens se fidusen, og jeg synes at spørgsmålet er interessant.

10. juli 2012 kl. 23:51