Kristina Vonsel

Hvordan hjælper vi bedst en ny bruger med Linux?

Jeg ville måske have beholdt linux, hvis jeg havde forstået helt centrale begrebers betegnelser. lidt li'som en banan - er en banan. Det hedder den bare, men jeg ved f.eks. at det er en frugt, der skal skrælles, for at jeg kan spise den.

Det samme med linux, der synes jeg, at jeg rendte ind i mange begreber, tegnsætninger og arbejdsgange, der for en kender er såre simple, men for en ny linuxbruger er temmelig eksotiske. Alene at skulle mounte (montere) noget - æææh - nå?!

Derfor kan linuxudviklere med fordel lave et intro-hjælpe-pop-op-program, der forklarer helt ned til mindste detalje; det her betyder bare...blabla... - og når vi skriver dette tegn fortæller vi linux at... nu skal der ske dette og hint.

Det var i hvertfald hvad jeg savnede... Inden jeg hoppede videre til win 8.1, der har amputeret mine vilde heste under hjelmen.

7. juni 2015 kl. 22:20
Hvilken anti-virus strategi vælger du til Windows?

Jeg har altid kørt med avast - men den nyeste afprøvning, jeg er faldet over, viste at avast havde for mange smuttere (cirka 140 ud af 4000 angreb).

Her excellerede b.a. bitdefender, som jeg har hentet på min win 8.1 maskine. Det er for tidligt at udtale mig om brugerinterface m.m..

31. januar 2015 kl. 16:52
Hånden på hjertet: Vil du betale for Open Source?

Jeg har ved flere lejligheder benyttet open source programmer (ubuntu, open office m.fl.) - og jeg tror ikke jeg vil betale for disse programmer. På den anden side, når computeren bryder ned og man kan boote fra usb med alternativt system (ubuntu) - så kunne jeg muligvis finde på at smide et symbolsk beløb for en redningsplanke.

9. juli 2012 kl. 23:53