Kim Tiedemann

Netcompanys Digital Post-løsning kæmper med driftforstyrrelser efter hård debut

Ah - jeg vil nok betegne det som en alvorlig lungebetændelse og ikke en smule hosten. Jeg kunne ikke tilgå digital post flere gange i løbet af dagen i går - hverken på borger.dk eller e-boks.

23. marts kl. 07:36
Hvad koster strømmen?

på 7.46 kr pr. euro - så priserne vil jo ikke stemme helt :)

Jeg tænkte at fastprispolitikken og de historiske små udsving var nøjagtigt nok :-)

14. marts kl. 12:50
Hvad koster strømmen?

Det er så godt nok ikke sammenholdt med dit eget forbrug, men så kan man benytte Torbens Excel:

Jeg kendte ikke til det - super fedt excel regneark. Desværre viser den forsinkede data fordi data fra Eloverblik er 2 dage forsinkede. Jeg aflæser direkte fra måleren og kan se realtidsvisning af forbruget og dermed gøre noget ved det, hvis det stikker af.

14. marts kl. 07:34
Hvad koster strømmen?

Opdatering af fremtidige priser sker i øvrigt dagligt kl. 13, også i weekenden.

Ja, men desværre ikke i DKK i weekenden og helligdage, så min kode startede med at fejle :-)

14. marts kl. 07:30
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Det tror jeg ikke du skal være - de har lovet at en eller anden form for Google konto + Play indkøb vil fortsætte:

In account suspension, you won't lose access to other Google services, including YouTube, Google Photos, and Google Play, nor paid content, including YouTube and Play Store purchases.</p>
<p>You'll also be able to sign in to your Google apps (such as YouTube) and third-party sites with your G Suite legacy edition email address. You won’t be able to receive or send email, including authenticating password resets via email. Without access to Gmail in the suspended state, we recommend you use a different email provider to send and receive email messages, including changing logins and authenticating new passwords.

Hvordan det kommer til at ske må vi se.

22. februar kl. 21:10
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Jeg hoster selv mail for 4 domæner på en privat server med 200 GB lagerplads og 5 TB trafik.

Hvad gør du med SMTP? Jeg synes hjemmehosting af SMTP er meget bøvlet grundet blacklist etc etc,

18. februar kl. 10:00
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Der findes vejledninger på nettet, for at benytte (ét) custom domain på Microsoft 365 Family, uden at domainet ligger hos GoDaddy.

Ja, det er rigtigt og jeg linker også til det i blogindlægget:

(der findes dog en workaround, hvis man ikke ønsker at bruge GoDaddy).

Jeg synes det er en mærkelig begrænsning at lægge ind - men det primære problem med Microsoft365 er, at man kun kan have et domæne på family planen.

18. februar kl. 09:46
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite

Nu hvor du har flyttet dine domæner til Cloudflare, kunne du overveje at tage et kig på deres gratis Email Routing service, hvor du kan gøre det samme som du beskriver, uden at skulle betale €0.9/md.

Helt rigtigt - det overvejede jeg også og det kan sagtens være, at det ender der. Jeg har ikke noget imod at betale for det, men Googles pris pr bruger er for høj, når man kun bruger email-delen af det.

Har du erfaring med deres email routing service?

18. februar kl. 09:43
Eksperter sår tvivl om sikkerheden bag MitID-login

Hvis jeg ikke er ved at logge ind i netbank/eboks/whatever, så har jeg jo ingen grund til at åbne app'en.

Næ, men hvis nu der ringer en venlig sjæl fra Digitaliseringsstyrelsen og beder dig gå ind i app'en og godkende? Han kan endda fortælle dig, hvad dit brugernavn er fordi han har gættet på "kimbjorntiedemann". Og de har brug for, at du bekræfter dit mitid før at du kan bruge det igen.

Det er nok ikke så usandsynligt at social engineering vil virke her...

I den nuværende NemId løsning skulle de gætte både brugernavn og adgangskode for at igangsætte en autentifikation.

2. november 2021 kl. 11:16
Sjusk med skolebørns data i Google: Kommune får alvorlig kritik af Datatilsynet

Det passer da ikke. GDPR KRÆVER at personer i USA IKKE må kunne få adgang til data. Eleverne skriver jo personlige stile, afleveringsopgaver mv. i G-Suite værktøjer og snakker sammen i google meet osv.

Man skal lægge mærke til, hvad de skriver. De skriver "at de lægger til grund at det fremgår af databehandleraftalen..." Så de har ikke undersøgt mere end hvad databehandleraftalen med Google påstår.

Men helt enig - der mangler en stillingtagen til SchremsII dommen i deres afgørelse.

14. september 2021 kl. 12:35
Få indsigt i dit elforbrug

Super fedt projekt du har stablet på benene.

Mange tak :-)

Vores API metode, getAggregatedConsumption, returnerer det senest modtagne forbrug for perioden der forespørges.

Det kan være I har mulighed for at opdatere jeres dokumentation. Metoden tager ikke et MPID, som eksemplet viser, men i stedet to datoer.

Det var der desværre ikke opbakning til, og dermed døde vores projekt da vi anslår at meget få af vores kunder ville gøre sig den ulejlighed at kontakte deres netselskab for at få udleveret nøglen.

Det tror jeg er helt rigtigt - det ville ellers være meget fedt, hvis I kunne lave et HAN modul.

8. juli 2021 kl. 18:20
Få indsigt i dit elforbrug

Det kan man også - ihvertfald hos Barry. Så kombination af historisk forbrug (indsigt) og fremtidig pris kan kombineres.

7. juli 2021 kl. 19:27
Få indsigt i dit elforbrug

Nytten af at følge det så tæt er jeg mere tvivlsom overfor. Jeg har i mange år fulgt mit gasforbrug og elforbrug på daglig basis og finder det rigeligt.

Det smarte ved at overvåge elforbruget er, at identificere forbrug, som kan afvikles på billigere eller grønnere tidspunkter. Og så fandt jeg ud af, at elgulvvarmen i det ene badeværelse stadig trak strøm og termostaten ikke var helt skruet ned :-)

7. juli 2021 kl. 16:13
Få indsigt i dit elforbrug

Som jeg forstår det, skal du have adgang til forbrugsdata, men jeg er ikke sikker på at realtime data er et lovkrav, sålænge du kan hente lettere forsinkede (1dag) data fra datahub.

Hvis man læser dette, så er TROR jeg de skal:

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/2251

§ 6. Elhandelsvirksomheder skal sikre, at slutkunder med fjernaflæste afregningsmålere, foruden oplysningerne, jf. §§ 3 og 4, har let adgang til supplerende oplysninger om hidtidigt forbrug, som giver mulighed for, at slutkunden kan foretage detaljeret kontrol. De supplerende oplysninger om hidtidigt forbrug skal omfatte:</p>
<ol><li>
<p>de samlede oplysninger om energiforbrug for mindst de foregående tre år eller perioden fra indgåelse af kontrakten, hvis den er kortere end tre år, og</p>
</li>
<li>
<p>detaljerede oplysninger om forbrugstidspunktet for en hvilken som helst dag, uge eller måned og et hvilket som helst år, som straks stilles til rådighed for slutkunderne via internettet eller målergrænsefladen for en periode på mindst de foregående 24 måneder eller perioden siden kontraktindgåelsen, hvis den er kortere.

Det interessante er, at der står straks. Jeg tænker også, at kunne de undgå at udlevere krypteringsnøgle, så havde de nok gjort det :-)

7. juli 2021 kl. 13:07
Få indsigt i dit elforbrug

Radius beskriver det i deres dokumentation som RS232:

Detaljer fremgår af bilaget OMNIPOWER-HAN.
Hvis man forbinder direkte til stikket er det en RS232 forbindelse (2400, none, 8, 1).
Hvis man bruger det norske HAN modul, er det en M-bus.

7. juli 2021 kl. 12:52
Få indsigt i dit elforbrug

Hej Henrik,

Jeg var tidligere kunde hos SEAS og der var data også forsinkede i forhold til realtid.

Hvis du henter data direkte fra måleren kan du få data hvert 10 sekund. Du kan altså se, hvordan det nuværende forbrug ser ud og ikke hvordan det så ud for 1 time siden.

Derudover kan du se, hvad forbruget er på hver fase - lidt nørdet, men godt til at kunne finde en årsag til et større forbrug.

6. juli 2021 kl. 23:50
Microsoft bøjer sig for Schrems II: Data kan blive i EU

Jeg har talt med en del folk fra Aula projektet. De fortæller at Aula kører på virtuelle maskiner i AWS.

Det svarer altså til EDPB use case 6: Transfer to cloud services providers or other processors which require access to data in the clear

I følge EDBP er der INGEN foranstaltninger der kan fikse dette i forhold til SchremsII. Derfor undrer det mig og mange andre i branchen, at KOMBIT vurderer det anderledes.

10. maj 2021 kl. 09:26