Mads Dydensborg

Hysteriske kvindfolk!

Det er da fint at du synes at reaktionerne var overdrevne - fred være med det.

Men, jeg synes du skal bemærke at det absolut ikke kun var på Version2 at folk reagerede. Der er faktisk sagt og skrevet en del om dette på nettet, de sidste 10-11 dage.

Personligt opfattede jeg TB's indlæg som vanvittigt usagligt, og fremmende for en fordom som jeg - meget til min store overraskelse - har mødt så sent som 2012, i form af nogle tekster fra et arkitektfirma, der havde lavet et oplæg til en ombygning af nogle kontorer til et antal IT udviklere.

Virkeligheden er at sådanne fordomme trives - det ville da først være åndssvagt hvis man ikke protesterede imod dem, når de bliver luftet af ordføreren fra et regeringsbærende parti.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

13. august 2013 kl. 18:45
Ny it-ordfører vil rådføre sig med kloge it-personer - gerne i tennissokker

Kære Karin

Uanset hvor mange glimt der har været i TB's øjne, ændrer det ikke ved at indlægget hun skrev, var fordomsfuldt og sexistisk.

Politikere skal være ekstremt forsigtige med at anvende humor - det håber jeg du har noteret dig. Man forventer at I som udgangspunkt er seriøse, når I varetager ledelsen af landet.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

13. august 2013 kl. 13:13
Trine Bramsen færdig som it-ordfører - her er hendes afløser

JP har også skrevet hendes navn forkert, men det er altså Karin Gaardsted.

Det er korrekt at hun vist ikke har nogen direkte IT erfaring - og hun er også et juniormedlem - men jeg vil mene at hendes CV er noget tungere end Trine Bramsens.

13. august 2013 kl. 11:22
Her er IT-Branchens krav til ny it- og teleminister

Nej, ikke umiddelbart. Men, S'erne vil ganske givet have behov for at omfordele lidt i ordførerposterne. Mon ikke det sker senest til deres sommergruppemøde senere i denne måned.

Vi kan jo håbe at gruppen har fattet et vink med en vognstang, og TB får tilbudt et andet område...

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

9. august 2013 kl. 21:44
Trist og tavs om sokkegate

Hej Therese

Jeg har ikke set ret mange kommentarer der går for vidt, egentlig, men klart at de både måtte komme, og findes.

Jeg tror der er rigtigt mange der er enige med dig. Det er tilsyneladende sådan i flere partier, at IT ordførerposten er en lavstatuspost, som tildeles til juniormedlemmer. Det er vi nok mange der er rigtigt kede af & mange der gerne vil have opfyldt Peter Makholms kriterier.

Spørgsmålet er hvordan man når derhen. Det er rigtigt fristende at tro at man kan bruge nogle kanaler som du skitserer, men virker det? Situationen lige nu er unik, fordi TB har jokket ret så kraftigt i spinaten. Skal vi holde os for gode til at udnytte det? Hvorfor egentlig, hvis det reelt kan føres os i den retning vi gerne vil?

Jeg opfatter lidt udstillingen af Trine Bramsen som en slags "nok-er-nok" reaktion. Vi insisterer på at Danmarks største regeringsbærende parti må sætte en ordfører på posten, der i det mindste kan tage branchen alvorligt.

Hvis du tror at målet kan opnås på anden vis, synes jeg du skal forfølge det. Men, jeg synes ikke du skal rynke på næsen af at TB bliver udstillet - det er en del af den politiske virkelighed, at den slags sker. Er det pænt? Nej. Er det sådan vi gerne vil styre det politiske liv i DK? Nej. Men skal vi virkeligt forpasse muligheden for måske at få ændret status på de her ordførerskaber, bare fordi vi vil være den pæne elev i klassen?

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

5. august 2013 kl. 17:26
Trine Bramsens ’hvide tennissokker’ fik it-Danmark til at se rødt

Jeg synes det ville være relevant at spørge Trine Bramsen om, hvordan hun mener at det er med til at nedbryde en stereotype/fordom, at skrive et indlæg der i den grad bygger på fordommen/stereotypen.

Og, gerne holde lidt fast, så hun ikke slipper afsted med et svar ala "Jeg har villet skabe en debat". Debatten handler lige nu kun om hendes person og virker ikke fremmende i forhold til det påståede mål om at få flere ind på uddannelserne.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

5. august 2013 kl. 15:49
Trine Bramsens ’hvide tennissokker’ fik it-Danmark til at se rødt

Bemærk hendes mimik. Bemærk svaret på spørgsmålet om jødeprøven. Bemærk hvordan hun næsten ikke kan holde latteren over sin egen morsomhed tilbage. Bemærk hvilken stereotype hun vælger at svare på, da intervieweren spørger ind til om hun selv nogensinde har været udsat for at blive sat i bås.

Bemærk dernæst at hun er IT- og teleordfører for det største parti i regeringen. Medlem af folketinget, med ret til at tale i samme, og stemme om landets love.

Konkluder selv.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

5. august 2013 kl. 12:39
Trine Bramsens ’hvide tennissokker’ fik it-Danmark til at se rødt

Hej alle

Der er på https://www.facebook.com/imodtrinebramsen oprettet en side, med følgende beskrivelse:

--Om

Denne side er oprettet for at IT professionelle og andre kan give udtryk for deres utilfredshed med Trine Bramsen som IT ordfører for Socialdemokratiet.

Beskrivelse

Trine Bramsen er IT ordfører for socialdemokratiet. Denne gruppe er oprettet for at IT professionelle og andre der arbejder med og respekterer IT kan give deres mening til kende.

Trine Bramsen har ikke den fornødne indsigt til at besidde denne post, og formålet med gruppen er at få hende erstattet med en der besidder den kompetence der skal til for at professionen igen kan føle at dens interesser bliver varetaget på fornuftig vis.

Bemærk at personlige angreb og lignende ikke vil blive tolereret. Professionelle og velargumenterede angreb er velkomne.--

Siden har fået +1400 likes på lidt over to døgn - men kan nok godt bruge endnu flere likes.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

5. august 2013 kl. 12:30
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Et "Enig med John" pip herfra.

Det er faktisk nogle rimeligt skarpe udtalelser, i betragtning af hvem det er der har kontaktet dem.

Jeg håber da at du holder fast i Fatma og checker op på hvad hun ender med.

Du kunne også prøve at få en journalist, f.eks. fra JP, til at interessere sig fra vinklen (JP, fordi de jo bragte den artikel som du refererer til).

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

5. august 2013 kl. 12:11
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Kære Trine Bramsen

Jeg beklager, men dit indlæg er, uden tvivl, det dummeste, mest fordomsfulde, mest nedladende, og mest kønsfacistiske jeg har læst fra nogen dansk politiker indenfor de sidste 20 år.

(Ok, måske har enkelte DF'erer været deromkring, men - jeg tror det ikke. Enkelte udtalelser har nok været der, men sådan et helt "sammenhængende" indlæg - nej).

Hvor skal man starte?

Der er interne modsætninger, som f.eks. at du starter med at beskrive en it-nørd som en kliche (hvilket det er), hvorefter du så bruger det som udgangspunkt for hele dit indlæg.

Der er det absurde i, at du mener at det er en højt specialiseret persons opgave, at forklare noget af det mest komplekse, hvis ikke det mest komplekse, menneskeheden nogensinde har konstrueret (software), i termer du kan forstå (tilsyneladende uden at vide noget særligt om emnet) og bevare interessen for til et middagsbord.

Der er din naivitet omkring emnevalg: "som politiker sætter man ofte ligefrem en ære i at undgå at tale om politik, når man er ude.". Akja, det kan jo være fordi du ikke formår at diskutere politik, eller fordi du er for uinteressant. I min tid som aktiv politiker, har jeg sørme diskuteret meget politik "ude". Der er iøvrigt rigtigt mange specialister der oplever at folk gerne vil tale om deres fag. Det gælder ihvertfald sådan noget som mekanikere, læger og altså også IT-nørder. Folk er omgivet af IT, og vil altid lige gerne høre om dette eller hint problem de her - det er ikke nørdens skyld, ligeså lidt som det er lægens skyld, når samtalen skal handle om moster Gerdas åreknuder. Hvis du kan "slippe" for at tale politik, er det måske fordi der ikke er nogen der er interesseret i S'ernes politik?

Der er det nærmest skræmmende i dine overvejelser omkring gruppen af IT nørders muligheder for at reproducere deres arvemasse (det skriver du sgu!). Ved du hvad, det er faktisk hverken et problem, eller spor morsomt.

Men, allerhøjest råber trods alt din totale kønsfacisme/sexisme.

Hvad tror du der ville ske, hvis en mandlig ordfører, f.eks. inden for sundhedsområdet, skrev på samme måde om en faggruppe af kvinder? Hvor mange minutter tror du det ordførerskab kunne bevares?

Det er pinligt - man har lov at håbe at S tager dit ordførerskab fra dig, for det der, det er pinligt, irrelevant, og udtryk for at du har et ordførerskab som du slet, slet ikke kan håndtere.

Det tætteste der kommer på en undskyldning er at stereotypen "IT-nørd" trods alt er en meget, meget lille gruppe af personer. Men indlægget kan ikke læses på anden måde end at du sætter lighedstegn imellem Danmarks IT sektor, og (stor) gruppe af IT-nørder / "computermænd". Det vidner i bedste fald om en meget lille viden på området (hvad det er for nogle personer der arbejder i den her sektor), i værste fald om manglende evne til overhovedet at overskue sektoren. Begge dele dumper dig i forhold til IT ordfører for et regeringsbærende parti. Du skriver selv at det er vigtigt - så vil vi godt bede om en "tungere" politiker på posten som ordfører. Hellere i dag end i morgen.

I en side bemærkning vil jeg iøvrigt gerne opfordre Version 2 til ikke at give Trine Bramsen mere taletid (med mindre det er for en undskyldning, f.eks.). Vi andre burde faktisk også bede vores respektive faglige organisationer (prosa, Dansk IT, osv) om at rette henvendelse til S og bede om en afklaring af om deres holdning til IT sektoren er i overenstemmelse med deres ordførers. Og i samme ombæring gøre det klart at det ikke nytter at sætte deres juniormedlemmer til at varetage ordførerskabet for en så betydelig sektor i DK.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

Chefarkitekt, Dansk BiblioteksCenter Cand.scient.dat, ph.d. fra KU/DIKU. Forhenværende folketingskandiat og byrådsmedlem for Det Radikale Venstre

2. august 2013 kl. 15:28
Amazon Kindle: Nej Tak

I mangel af en Nook Glowlight (det kan tage tid at få fat i sådan een), er Sony Readere rimeligt gode til DK. Det er f.eks. dem som e-reolen/bibliotekerne og f.eks. Gyldendal anbefaler. Der er microSD i - men, du skal godt nok læse meget for at det bliver relevant :-) Den har Wifi og touch, men jeg bruger mest knapperne, faktisk, til at bladre med.

Calibre (http://calibre-ebook.com/) er guld værd til at styre dit bibliotek (og, du ender med et bibliotek af e-bøger). Det er OSS - men der er nok ikke en direkte port til *BSD - det håndterer hardware events under Linux. Der er sikkert mange der ville blive glade for udvidet support under *BSD. :-)

Der er et par rigtigt gode grunde til en dedikeret læser frem for en tablet: Skærmene er way better, formfactoren er bedre (passer i jakkelommen), og batterilevetiden er bedre.

Jeg er af den opfattelse at man godt må omgå den tekniske blokering for at tilegne sig værket: http://www.kum.dk/Infokiosk/Film/Kopisparringer/ - men naturligvis kun til privat forbrug!

(Og, vi er nogen stykker der er glade for at vi fik det ud af balladen om InfoSOC!).

Adobes DRM på epubs kan håndteres under Linux/*BSD/Wine: http://blog.greenpirate.org/a-wine-remedy-for-acsm-epub-drm-adobe-ades/ - men bemærk at hvis du har adgang til en Windows maskine kan Sony Readeren faktisk sættes op til at virke med Adobe DRM "native". (Men, ikke uden Windows - måske Mac). Det er relevant, fordi de fleste danske udgivelser bruger Adobe DRM, og det virker ikke under Linux, uden ovenstående krumspring (som reelt er at fjerne DRM fra filerne, beklager, men sådan er jo - det er jo ikke min skyld at man har valgt at lægge DRM på.).

Jeg har ikke personlig erfaring med at fjerne kindle kopispærringer - men der er god info på nettet: http://www.the-digital-reader.com/2012/06/15/how-add-kindle-drm-removal-plugin-calibre/#.UIVkuhKUfmE - jeg har faktisk holdt mig fra at købe kindle bøger af DRM årsager, men de sælger også nogen uden DRM. F.eks. Hugh Howie. Ham er jeg dog endt med at købe fra kobobooks, da de så kommer i EPUB (stadig uden DRM).

Ebøger er kanon. DRM er noget snot. Der findes heldigvis flere og flere der har indset at det er tilfældet. OReily sælger alt uden DRM. Tor (SF) har været undervejs med en bookstore længe, men indtil da kan alt købes uden DRM fra flere kanaler: http://www.tor.com/blogs/2012/07/torforge-e-books-are-now-drm-free - kobobooks og baen har mange, osv. Det bliver dejligt når vi en dag ikke skal bekymre os om DRM for de bøger vi køber.

Der er dog stadig malurt. F.eks. er det meget vanskeligt at købe nogen (skønlitteratur) e-bøger fra Danmark, fordi de checker hvor man kommer fra når man vil købe, og afviser dig som kunde, hvis du ikke er fra det relevante land. Det har min søn (11 år) f.eks. oplevet, da han gerne ville læse Twilight serien på engelsk.

Der er veje rundt om det, men man ender med at føle sig som en kriminel, bare fordi man gerne vil købe en bog. Det kan være at forlagene en dag fatter det - jeg har skrevet til Gyldendal (som har de trykte Twilight bøger i DK), men de var nærmest fuldkommen ligeglade... :-(

22. oktober 2012 kl. 17:40
Lav videoer under Linux med Kdenlive

Troede aldrig jeg ville komme til at skrive det her til en så erfaren opensource mand som du :-)

Version 0.7.8 er fra september 2010. Det er meget længe siden i den her verden. 0.8.0 regnes for den første nogenlunde stabile version. Og, kdenlive anbefaler eksplicit at man ikke bruger binære pakker fra de officielle distributioner, men istedet de alternativer de lister her: http://www.kdenlive.org/user-manual/downloading-and-installing-kdenlive . Kdenlive bruger MLT og ffmpeg intenst til AV manipulation, og det har vist sig at det er vanskeligt for distributionerne at kompilere stabile udgaver til alle kombinationer. (OpenShot er baseret på samme stak og MLT er iøvrigt skabt af Dan Dennedy og Charles Yates, som er to af de oprindelige skabere af Kino - http://www.linuxbog.dk/applikationer/applikationer/videored.html#kino . OpenShot er vist ikke så dårligt endda, men kan vistnok en del mindre end Kdenlive :-).

En rigtigt god introduktion til kdenlive kan man iøvrigt finde her: http://opensource.com/life/11/11/introduction-kdenlive

Jeg har brugt kdenlive siden midten af 2008, og det er sandt at det dengang ikke var jordens mest stabile program. I dag er det dog meget meget sjældent at det crasher, og for mig da slet ikke med datatab. Filtre, overgange, effekter osv. er iøvrigt ret udbyggede, synes jeg, i forhold til din lidt overfladiske beskrivelse.

Det er iøvrigt værd at bemærke, at ens oplevelse i høj grad afspejler valg af codec, om man konverterer på vej ind, bruger proxyclip og hvad target man har. For de "krævende" codecs, kræver det stadig maskiner med masser af muskler at redigere flydende (HD AVCHD, f.eks.), og her oplever man også at ffmpeg stakken kan være en anelse ustabil nogle gange. Hvis man har data i andre, mere simple formater, er oplevelsen som regel langt mere konsistent. Kdenlive/MLT/ffmpeg håndterer en ufattelig mængde forskelligt materiale, men ikke alt er 100% lige stabilt. (Jeg redigerer dog rutine mæssigt 1080i AVCHD uden at mærke problemer). Obs: det er en oplevelse "folk" også har under f.eks. Windows: Nogle videoredigeringsprogrammer nægter at understøtte visse formater, andre gør det, men crasher, osv. Kdenlive er vist on-par på det her punkt.

Well, ihvertfald godt at du er kommet igang med at redigere Video på Linux :-)

Iøvrigt: Der blev nævnt videoer på kdenlives hjemmeside - man kan også søge på youtube, der er virkeligt mange der har lagt videoer op, f.eks. af hvordan filtre, mv, virker. Og, selvom man ikke kan se det på Peters screenshot, så understøtter Kdenlive også dansk som sprog (det er muligt at nogle dele mangler, den oprindelige oversætter har vist været lidt doven på det sidste :-)

25. juni 2012 kl. 10:42