Morten Christiansen

Kan Version2's læsere hjælpe? Hvem byggede politiets fejlbehæftede teledatasystem?

Gad vide om det har noget at gøre med den gamle polsag FESD rammeaftale

20. juli 2019 kl. 04:38
Kan Version2's læsere hjælpe? Hvem byggede politiets fejlbehæftede teledatasystem?

Så er det bare at finde et index af jobopslag siden 2013, det må jo være muligt at finde et cache fra søgemaskiner eller wayback evt. archive.org

20. juli 2019 kl. 03:45
Overvæld af hvide mænd kan føre til uforsætlig diskrimination i AI-systemer

Ja men er det ikke også på tide at alle Bank Mændene som har kostet samfundet mange tusinde milliarder i udgifter, på grund af hvisvaskning, skatteundragelse og nako kriminalitet, kommer i fængsel, i stedet for at få gyldene håndtryk når de bliver opdaget.

Det tror jeg slet ikke jeg vil stille et spørgsmål til, eller modsætte mit svar overfor, jeg har heller ikke nogen uenighed i det.

Min Hypotese var ud fra hvad jeg læste i artiklen, der ligger jo ikke kun sten på den ene side af vejen, som gør at dækket punktere. ;)

23. april 2019 kl. 12:50
Overvæld af hvide mænd kan føre til uforsætlig diskrimination i AI-systemer

Den dag AI kan genkende alt, og der er overrepræsenteret statistik i en bestemt etnisk kriminalitet, så skal der nok også blive råbt op...

23. april 2019 kl. 08:55
DBA-brugere fik løjerlig besked om 'hack'

Cms = Content management system

Så vidt jeg ved så skal man være ualmindelig kloset hvis man skal sende til alle brugere, for reelt skal man først vælge kontaktperson, sansyneligvis bruger de joomla eller wordpress.

Når de giver alle deres bruger besked bruger de samme procedure, og undskyldning for at bruge ordet 'Hack' er nærmest et latent forsøg på at bortforklare de har dummet sig.

Vi ved alle samen som beskæftiger os med cms at der er begået en Newb / Noob fejl.

1. november 2018 kl. 21:32
Forskelsbehandling: Youtube kører fem gange langsommere, hvis du ikke bruger Chrome

User agent switch til firefox kan få mange sider til blive hurtiger, youtube er ikke de eneste der er problemet, man kan køre et induviduel lag pr browser detection, Firefox er næsten ligeglad om koden den er skrevet til IE Chrome Opera eller Firefox selv, Firefox understøtter de fleste elementer som de andre browsere bruger.

Men der i mod hvis du programere ud fra firefox, kan det se ud af HT i IE Chrome og opera, hvis ikke man har en eller anden form for css-bootstrap eller taget højdre for alle browsere i php/html...

Det plager mig ikke at køre firefox, der er altid en midelmådig vej i gennem junglen.

5. august 2018 kl. 02:41
Google blokerer for Chrome-udvidelser gennem tredjepartssider

Det bliver umuligt at sideloade extensions, selv i developer mode (som jeg har forstået det). Så i fremtiden vil der ikke være nogen muligheder for at omgå funktionen.

Jeg tror ikke på det bliver umuligt, for ellers skyder man udviklerne lige ned i foden, jeg tror vi skal se hen mod noget certificat, for at begrænse misbrugen, som eksempel: FacexWorm.

Dem der derimod ikke skal sideload, er ofte bruger som ikke er udviklere, der er ingen grund for dem at tilgå second layer, uden et certifikat, og uden om webstore.

Firefox, kan gøre det så kan chrome også, og der er masser af gode plugins til firefox, det er yderst meget sjælden jeg forsøger på at omgå funktion, og i det tilfælde kan man installere firefox ESR hvis man har så stærkt et behov for at omgås sikkerheden.

16. juni 2018 kl. 02:42
Google blokerer for Chrome-udvidelser gennem tredjepartssider

Jeg syntes det er et fint tiltag, der er mange noobs som bruger chrome, som får 3-part spam via deres facebook.

De brugere bliver altså nød til at lære om den advanceret funktion med extesion og plugins.

Du har i det mindste teknisk forståelse til at omgå funktionen for at installere 3-parts-script.

15. juni 2018 kl. 01:30
Kalundborg: Én dum databaseoverførsel starter 5-dages maraton med password-skift

Det skidt kunne være undgået hvis man havde tilladt støre filere i cms 'max files size'

24. januar 2018 kl. 07:43
Justitsminister står fast: Myndigheder skal kunne dele data uden borgeren informeres

Før i tiden kunne en kommunal sagsbehandler se alle borgers data mellem alle myndigheder og samlet set se ind gennem en boligportal hvad lejere betalte i varme mv.

I dag er det hele splittet så meget op at sagsbehandlere skal side inde med en masse pdf'er og andet på deres som boger har fremsendt mellem de forskellige instanser.

Sikkerhedsbristen liger i at sagsbehandler ikke må gå ind og kige i systemmet som i gamle dage og det hele foregår elektronisk mellem borger og kommune og de digitale dokumenter der flyder.

mig og min kæreste har lige skulle søge tandlægestøtte til hende, det blev til 30Xa4-pdf'er så det er ikke underligt det går galt for sagsbehandler og systemmet.

Min kæreste skulle underskrive tro og love erklæring for at de kan indhente oplysninger, men skulle de have haft oplysninger om hvad der betalles i forsikring ville de også være nød til at have en tro og lover erklæring fra mig.

Så det er ved at være et F**** up system hvis folk ikke kan se det kan gå 9 timer før man bliver færdig med at samlet dokumentation sammen til sagsbehandler.

I 2004 tog det mig 30min at søge en lejlighed og lige 15min for at søge et indskud hos min sagsbehandler i roskilde det var sgu rekord og min dag var overstået.

23. januar 2018 kl. 23:28
Elever skal ikke længere vise deres browserhistorik - nu skal software overvåge internetbruget

Det virker mig besynderligt hvis jeg skulle bruge internet til mine opgave, hvis ikke jeg kan huske hvordan man laver en ligning eller andet så er det bare 'to bad', så skulle jeg måske have fulgt bedre med i stedet for at drikke hjernen ud.

Da jeg gik i skole brugte jeg da heller ikke regnemaskine til at løse mine opgaver, det hedes at bruge egne basisværktøjer... det er jo derfor der er noget der hedder forberedelsestid inden sin eksamen, når man er til sin eksamen er det meningen man skulle kunne opsummere det meste på stående fod.

4. november 2017 kl. 06:48
Juraprofessor: Politiets bilovervågning går for vidt

Jeg kan stadig ikke lade være med at tænke på denne overskrift, hvor man gemmer 5år bare fordi nogen kan have lavet bedrageri.

Men nej politiet bliver skudt ned når det handler om ’no-hits’ i 30 dage, det er jo en latterliggørelse uden ende.

Det virker som om vi har tripel standard i lovgivning når det drejer sig om offentlige, virksomheder, og private.

Virksomheder må alt. Offentlige må mindre. Det private må intet.

25. juli 2017 kl. 21:09
Dansk netshop gemmer billedfiler af kunders pas i fem år

@Morten Hartvig du skriver en mayonnaise oven på det som jeg hentyder til.

Artikel Citat: Når en kunde henter sine varer hos internethandlen Proshop, der forhandler elektronikvarer til hjemmet, bliver der ved samme lejlighed taget billeder af enten kørekort eller pas. Billedet lagres på virksomhedens servere i op til fem år. slut på Citat

Det står på de første to linjer i hele artiklen, vil du kalde det offline når det liger på en server, så vidt jeg ved kræver en server minimum en gateway.

jeg siger ikke det er en dårlig ide at tage bevisbyrde, der findes et gammelt analogisk system som har været brugt i mange år, hvis du havde læst at jeg har skrevet (Print/Scan/underskrift) nøjagtig som det gamle sagsbehandler system.

Jeg vil sige du ikke læser efter hvad jeg skriver, og som sagt om overvågning, kan de med helhed sammenkædes med købsdato så vel som dokument, det skal bare ikke være på en server i mine øjne.

hvis du misforstår den en gang til, så læser du som fanden læser biblen, og så har jeg sgu ikke i sinde at bruge min tid på dig.

11. juli 2017 kl. 08:00
Dansk netshop gemmer billedfiler af kunders pas i fem år

Der hvor det går helt galt i byen er måden det bliver opbevaret fra start, hvorfor i det hele taget tage et biled af et pas, og have liggende på digitalt medie der befinder sig online.

I tidligere dage hedes det papirarbejde: Gammeldags print/scanner som biblioteker altid har haft, og beder personen underskrive og arkiveret det i en boks, MV. opbevaringstid på 5år er langt fra overskredet da kriminalitet ofte opdages inden for kort tid.

Bare det at det ikke opbevares mere en 6mdr og ikke befinder sig online ville hjælpe dem selv en hel del, jeg forstår godt deres bekymring, men deres bekymring burde være støre hvis ikke de kan se det er et problem.

Jeg finder det svært at tro proshop har fået henvendelser der går længere end 6mdr tilbage, jeg ville jo nemt opdage hvis nogen misbrugte mine oplysninger, som jeg kan bede proshop om at hjælpe mig med inden for 6mdr, som er data som de kan udtrække og sørge for ikke forsvinder hvis jeg vil rapportere en anmeldelse,.

11. juli 2017 kl. 00:40
Passwordmanager ramt af datalæk

Jeg kunne aldrig finde på at bruge det som ligger på servere jeg ikke er herre over, det er jo her hvor det hele går galt.

Hvis det liger på egen computer/server der i mod, så er risikoen minimal for at adskillige personer for lækket deres personlige adgangskoder, og hackeren vil være nød til at skulle bruge mere tid på at samle oplysninger.

Fakta er: alt hvad der køre som online vault for flere tusinde bruger gør blackhats en god sags tjeneste.

Til slut: kig efter password manager der kan køre offline og hold op med at bruge den slags pjat som lastpass MM, det kan også kan krænke privatlivets fred.

3. juni 2017 kl. 18:00
Ansatte i kommune kigger i borgernes persondata uden gyldig grund

Hvis man som familie medlem af en anden som har en sag liggende hos kommune.

Eks: A har en psykisk diagnose og har et barn, kommune samler data ind fra A & B + forældre C, D, E, F, uden samtykke selvom C, D, E, F, ikke vedrøre sagen og vil bruge det mod A & B.

7. april 2017 kl. 14:12
'giraf1' uden nøglekort er godt nok til netbanken

Man kan jo selv sætte et stærk adgangskode på hvis man er nervøs.

personligt bryder jeg mig ikke om svage koder, så mit er et "must" på minimum 12 tal og bogstaver.

syntes dog at de skulle give mulighed for at slå 2-faktor til.

15. februar 2017 kl. 09:28
Virus?

indtil brugeren skal i shell og man ikke forstår sig på unix commando, så det er sikkert det er nemt for dig og mig, jeg ved godt hvordan unix fungere.

køre med alle slags systemer jeg kan komme til fordi det interessere mig, jeg har også kørt mint.

intet personligt i mod det, med det er ikke en seriøs måde du håndtere det på.

22. januar 2017 kl. 15:48
Virus?

andre værktøjer du kan bruge:

tfc.exe = temp file cleaner hijackthis som kiger lidt i regedit og deaktiver. tdsskiller.exe Autoruns.exe

22. januar 2017 kl. 15:16
Virus?

retelse: hvis de overstående områder IKKE kan kan fixes

kontroller også windows program startup

22. januar 2017 kl. 15:05