Martin Nyhjem

TDC på bar bund i efterforskning af kolossalt nytårsnedbrud

Ing.dk skriver at der blev skiftet hardware 300 steder.. er der nogen som ved mere om det? Kan det være fordi det bare er hurtigere at sætte ny hardware op end at genindlæse configfiler, eller kan hardwaren være stået helt af? Eller har ing blot misforstået noget.. :)https://ing.dk/artikel/yousee-nytaarsnedbrud-gik-ud-baade-hardware-software-191326

3. januar 2017 kl. 21:57
TDC på bar bund i efterforskning af kolossalt nytårsnedbrud

Ifølge driftinfo kategoriseres der som kabelfejl..!?

Under nykøbing sj fejlen står der "Forbindelse til centraludstyr afbrudt" og derfor vil vi "opleve driftsforstyrrelser på Bredbånd, Tv og Telefoni".. Er ikke sikkert det har noget med det andet nedbrud at gøre selvfølgelig, men virker spøjst.. Må håbe de kommer med en rigtig forklaring på et tidspunkt og ikke bare en gang utydelig snak uden indhold.. :)

3. januar 2017 kl. 13:08
Windows 10 får stor opdatering - men mange nyheder kan du ikke bruge

Fillængdebegrænsningen er fjernet, så stier på over 260 tegn nu er muligt, og Cortana kan slås til på engelsk uden at skifte region. Det gør at Cortana kan slås til uden man i Danmark mister adgang til købt indhold i Windows Store :)

29. juli 2016 kl. 13:42
Microsoft patcher Windows 7 og 8 til dataindsamling Windows 10-style

Så husk lige at slå fejl rapportering fra på din Linux maskine også.. :P

Eller endnu bedre.. Lad den være slået til, og send beskederne til udviklerne, så de kan fikse bugs mm. I systemet.. På den måde får alle brugere en bedre oplevelse af styresystemet :)

"Ubuntu’s error tracker explains crashes, hangs, and other severe errors to end users; lets them report an error with the click of a button; and collects these reports from millions of users to show Ubuntu developers which errors are most common."

31. august 2015 kl. 12:18
Disse to firmaer skal hjælpe politiet med at overvåge danskernes nummerplader

Jeg tror ikke det kommer til at opklare noget som helst. Hvis det skal kunne bruges til opklaring kræver det at politiet ved hvor alle biler er hele tiden, og at al denne data gemmes. Nummerplade kameraet tager et billede af dig når du tilfældigvis møder en politibil, og denne politibil faktisk har teknikken installeret..

Jeg kører ret meget, men møder stort set aldrig en politibil og selv om jeg mødte en hver eneste dag, så er det kun på det ene tidspunkt de ved hvor jeg er.. Hvor jeg har været resten af dagen ved de intet om..

Derfor kan denne information på ingen måde bruges til opklaring af noget som helst.. De eneste som måske kan bruge det er SKAT.. til sandsynliggørelse af at du ikke kører på arbejde hver dag f.eks... så du ikke kan modtage dit befordringfradrag..

14. april 2015 kl. 10:40
Efter 14 år er EPJ-løsning stadig en klods om benet på fængselslæger - må bruge papir og pen

Alle andre EPJ-systemer i kongeriget kan udveksle patientdata elektronisk så når et sygehus eller en speciallæge modtager disse pr. brev, er det rimelig sandsynligt at det nok er fordi patienten sidder i fængsel. Og helt sikre bliver de da når de skal sende prøvesvar eller epikriser tilbage pr. brev - til et fængsel...

Den speciallæge eller det sygehus som behandler den indsatte her og nu kan nemt se det ja, men om 10 år når den tidligere straffet får sig en ny læge og starter et nyt liv, så kan det i dag ikke ses nogen steder. Hvis de var på det almindelige system ville lægen i journalen nemt kunne se fængslet og det er det man ønsker at undgå :)

8. januar 2015 kl. 11:46
15 år efter Y2K: Omfattende jagt på datofejl gav smertefrit nytår

Der var snak om det allerede i 2001 :)http://lists.mysql.com/mysql/79170

Det sjove er så at det vidst stadigt ikke er ændret. Vi har en mysql 5.5.13 stående. Hvis jeg laver en select unix_timestamp("2038-01-10 00:00:00") får jeg '2146690800' Hvis jeg i stedet laver en select unix_timestamp("2038-01-20 00:00:00") får jeg '0' :)

7. januar 2015 kl. 14:43
Menneskelig musebevægelse afløser forældet Captcha

Jeg kan godt lide idéen, men tænker det er svært at analysere musebevægelser på telefon og tablets.. som jo ingen mus har. Der vil analysen sige noget i stil med at alle felter blev udfyldt uden at bruge musen.. og altså må du være en bot?

8. december 2014 kl. 11:35
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Spændende med flere udbydere. Er der nogen, som ved hvad der sker hvis man vælger at skifte udbyder? Får man f.eks. al post fra e-boks med over hos konkurrenten, eller mister borgeren "bare" al kommunikation man har haft med det offentlige?

/Martin

8. december 2014 kl. 11:32
Microsoft afliver Clip Art - også i eksisterende officepakker

I princippet fjerner de ikke muligheden, de "opgraderer" den blot til et online bibliotek basseret på bing image search.. Men det virker lidt fjollet ikke at beholde de gamle billeder, for det er trods alt ikke alle som er online altid når de bruger Word.. :)

3. december 2014 kl. 14:27
Forældet Apple-certifikat skyld i aflyste DSB-tog

Det sker desværre ret tit.. Microsoft hev hele Azure i sænk da deres cert til al storage udløb.. ret nedern.. Jeg er også (næsten) selv skyldig.. Det var kun pga. god service hos CA at vi undgik det.. de udstedte et nyt på 20 mins.. samme døgn det gamle udløb.. Og ja.. man får en email med at det skal fornyes og den kommer også i god tid.. men det er mennesker som skal respondere og nogle gange får man fejlet.. Vi har efter vores sag sat det ind i kalenderen.. det er meget lavteknisk, men det virker.. og tænker DSB gør det samme med deres nu :)

27. november 2014 kl. 20:12
Nu kan du logge på Skat og andre offentlige hjemmesider uden Java

Dejligt de endelig er kommet med. Det burde dog efter min mening være gået hurtigere, men bedre sent end aldrig.. Nu kan jeg så afinstallere den java jeg smed på IGÅR..!.. for at tilgå borger.dk.. :)

27. november 2014 kl. 20:00
IT-Branchen hilser Uber velkommen

Jeg bor i Nykøbing Sjælland, og kører til KBH hver dag på arbejdet.. Ville det være OK at jeg kørte fordi Fårevejle og hentede en anden som skulle samme vej, mod at denne betalte halvdelen af udgiften? Ja det ville det. Det har regeringen selv kaldt samkørsel og endda opfordret til. Problemet kan være hvis jeg hver dag fra klokken 20 til 01 kører ture for folk uden jeg selv har andet formål med det end at tjene pengene.. så er det personbefordring og vil formentlig ligge under hyrevogns lovgivningen.. Jeg tror at de vil få lov til at køre det hvis de kan bevise chaufføren selv skulle samme vej.. Det kan de nok ikke og derfor tror jeg det bliver forbudt.. desværre.. for jeg synes faktisk godt om det.. :)

20. november 2014 kl. 22:41
Misbrug af sms-tjeneste til valg-panik fører til politianmeldelse

Identitetstyveri :)

"Derfor har Politiken anmeldt indehaveren af den konto, der har sendt sms'en, til politiet for identitetstyveri.

»Det har vi gjort for at understrege, at det er en meget alvorlig situation, når man stjæler andres identitet og udgiver sig for at være dem. Det kan hverken vi eller andre være tjent med«, siger chefredaktøren. "http://politiken.dk/kultur/medier/ECE2458214/politiken-politianmelder-afsender-af-falsk-valg-sms/

20. november 2014 kl. 11:42
Nu får alle Office 365-brugere ubegrænset plads i skyen

I sig selv er det rigtig fint i forvejen med 1 Tb, men en begrænsning på kun 20.000 mapper og filer i Onedrive Pro udgaven gør det svært at udnytte. Udmeldingen er mere et reklame stunt end reel værdi, hvis man gerne vil synce word, excel, billeder osv op i "skyen".</p>
<p>Men det bliver rigtig spændende når Microsoft forhåbentlig får fjernet denne begrænsning i Onedrive Pro

Det er rigtigt at der er en begrænsning på OneDrive pro, men det er der ikke på OneDrive privat :) Og har du Office 365 Home (som vi har) er du ikke underlagt den begrænsning :) Jeg har de 1Tb lige pt og har 15152 mapper med i alt 90774 filer. De fylder i alt 321Gb :)

29. oktober 2014 kl. 11:49
OL i 2016 går i skyen
14. oktober 2014 kl. 14:48
GovCert: Derfor ventede vi en dag med at informere om Shellshock

Her er lidt mere om det..http://www.troyhunt.com/2014/09/everything-you-need-to-know-about.html

Interessant at han kan udnytte sårbarheden blot ved at "browse" forbi serverne. Måske dette endda kunne udnyttes til et ddos angreb? :)

30. september 2014 kl. 14:19
Holbæk-skoler erstatter Office med Google

Mon ikke der er mulighed for at kunne lave lektier i løbet af dagen på skolen? Med den nye reform skulle der være lektiecafe og lektiehjælp på skolen og dermed lige vilkår. Det er hvad mine kolleger og venner med skolesøgende børn fortæller.

7.-9. klasse har undervisning 37 timer om ugen, og lærerne skal gå hjem senest klokken 17, så der er ikke meget tid tilbage :) Efter en så lang dag er man måske heller ikke så hurtig i hovedet længere.. Jeg tvivler ikke på der nok skal være mange børn som godt kan klare det, men de lidt svagere børn kan ikke.. Og de får nu frataget muligheden for at dygtiggøre sig i hjemmet hvis de ikke har internet.. Jeg kan godt se idéen i at have sine ting liggende i skyen, men at flytte al undervisning derud og samtidigt gøre at man SKAL have internet for at kunne lave lektier/læse til eksamen osv. det synes jeg er decideret dumt.. :)

22. september 2014 kl. 12:59