Peder Lauridsen

Ny CFCS-rapport: Cybertruslen mod Danmark er »meget høj«

Et diffust trussel niveau uden klar anbefaling af retning på handlinger er værdiløst og skaber kun handlingslammet frygt eller ligegyldighed... Vi har brug for mere fra dem og gerne reel handling.

29. juni 2020 kl. 18:32
Wifi er notorisk usikkert: »Opfør dig, som om du altid er på et offentligt hotspot«

Udfordringen er jo, at mange af det smarte IoT enheder skal kunne kontaktes fra PC'er og apps på telefoner - fx lysstyring, højttalere etc - private routere understøtter oftest slet ikke dette og hvis de gør, så vil mange smarte apps ikke fungere længere... Det er nemt at gøre et netværk "sikkert" - man fjerner bare brugerne - man det er svært at gøre det brugbart samtidig!

9. januar 2020 kl. 13:07
Chef for Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod øget overvågning: »Vi er jo ikke en bananrepublik«

Ja, hvad mon forklaringen er på, at regeringen fremsætter disse forslag, når FE mener at have værktøjer nok?

Jeg tænker frygt og uvidenhed er en stærk drivkraft... Og godt i tråd med hvad USA, Australien og Storbrittanien har gjort længe: "Demokrati kan ikke overlades til folkevalgte og vælgere" - og dermed fjernes rettigheder på stribe alt imens alle ser smilende til.

19. december 2019 kl. 14:27
Chef for Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod øget overvågning: »Vi er jo ikke en bananrepublik«

Dejligt at nogen kompetente mennesker tør sige fra - især når politikere fra alle partier tilsyneladende er villige til fortsat at afskaffe demokratiet og borgeres demokratiske frihed... !

19. december 2019 kl. 14:24
Blockchain 2008-2019, RIP

Bruce Schneier beskriver det så glimrende i denne læseværdige artikel - og nu burde vi efterhånden indse at denne hype kun er hype...https://www.wired.com/story/theres-no-good-reason-to-trust-blockchain-technology/

19. december 2019 kl. 14:22
Sikkerhedsselskab: »Sms-arvtageren RCS har alvorlige sikkerhedshuller«

Det ville måske være rimeligt at dække hvad der faktisk reelt sker omkring RCS. Google har stoppet udrulning med individuelle operatører af netop samme grund og flytter det hele over på Googles egne servere tilsvarende Apple FaceTime. Viser ret tydeligt at mobil operatører ofte er ligeglade med sikkerhed, der ikke gavner deres forretning...

3. december 2019 kl. 12:33
Betalte for anden kundes kalveflanksteak med app: Nets peger på for kraftig bluetooth som forklaring

Brugen af bluetooth til betaling er helt uegnet og er lavet som en lappeløsning fordi de ikke teknisk kan anvende NFC, som fx Google Pay og Apple Pay bruger. NFC er netop lavet til dette, men da Nets "også vil være med", så forsøger de med bluetooth, selvom det på flere måder er helt uegnet.

Indtil der kommer en løsning på dette, er det kun "smertefrit" at anvende trådløs betaling direkte med kortet eller via løsninger fra Apple og Google.

3. juni 2019 kl. 12:17
Få firmaer ved mere om os end Amazon og Google. Og nu får de en lyttepost i vores hjem

Telefoner og PC'er har haft mikrofoner i flere årtier og kameraer længe... Det er en moderne og følelsesfuld misforståelse at dække fx kameraet til på en PC mens mikrofonen har været aktiv i årevis... Der er intet nyt i disse enheder! Det handler ikke om sikkerhed eller indsigt men om følelsestrends, der plager tiden.

10. oktober 2018 kl. 18:39
Regeringen vil digitalisere sundheds- og kørekort

Det er så uambitiøst at det virker decideret dumt. Mobilapps tanken er mange år for sent på den og har en masse problemer. Der er alt for mange ulemper og ikke mange klare gevinster - man "gør bare papiret elektronisk" - det virkelige problem er slet ikke forstået - og det endda af en innovationsminister!!

Jeg tænker, at et fysisk borger kort i sig selv er en god idé - men det skal ikke indeholde beskyttede persondata. Det kunne vise stamdata som billede, navn og nationalitet samt evt. et unikt "person nummer" som ikke er CPR og heller ikke er databærende.

Derudover kan rette myndigheder så lave opslag i egne databaser som de nu har adgang til - fx vil Politi kunne læse data om ret til at køre bil (kørekort). "Rejsekort" ville kunne læses af billetkontrollører og patient data af sundhedsmyndigheder osv.

På den måde vil al adgang desuden kunne logges og loggen være synlig for borgeren.

Og det vil være op til den enkelte myndighed at sikre, at de selv har styr på diverse it systemer og teknik og ikke borgeren selv, der skal kæmpe med elendige offentlige apps, manglende strøm og data dækning.

24. september 2018 kl. 11:09
Kom med på rundtur i Danmarks største datacenter

Viborgs borgmester forsvarer sin tåbelige udtalelse med, at det er "følgearbejdsplader" - at Viborg som by og område på magisk vis får tilført tusinder af arbejdsplader fordi Apple bygger et datacenter...

9. august 2018 kl. 14:06
Nordea-datalæk i 11. time efter GDPR kan ende med stor bøde

Sjovt som virksomheder fortsat kun ser læk af persondata som en ren pressesag. Det forsøges altid fejet bort som en ubetydelig "hændelse". Man ser yderst sjældent at virksomheder tager ansvar for sikker opbevaring af persondata - og slet ikke når det viser sig at de ikke har gjort hvad de skulle.

8. august 2018 kl. 11:19
Kom med på rundtur i Danmarks største datacenter

Med de mange særlige ordninger, fritagelser for afgifter og normale regler samt krav til udvidelse af dansk leverance af strøm, ender disse mange datacentre med at blive frygteligt dyre for Danmark. Vi kommer ikke til at tjene noget på dem og de giver ingen arbejdsplader (uanset hvad borgmester fantasten i Viborg har drømt om!). Vi får intet andet end udgifter og ballade ud af det og de nuværende politikere for længst er forsvundet til internationale stillinger...

8. august 2018 kl. 11:15
Brandslukningsanlæg gik amok: Lukker nordiske fondsbørser i fem timer

Det er nok mere sandsynligt, at de har designet det så fint som det er muligt indenfor de rammer ledelsen har villet stille. At de er fuldt i luften igen på 5 timer fra et andet site viser, at der har været ganske meget styr på proceduren og teknikken.

20. april 2018 kl. 08:48
Cpr-numre flyder (stadig) på nettet - og hvad så?

Problemet er forståelsen af CPR nummeret som en hemmelighed der kun kendes af den rigtige - ID skal sikres med fx NemID og CPR skal opfattes som en nummerplade, der angiver en person. Dette er egentlig den eneste løsning der er på dette problem.

12. september 2017 kl. 07:24
DR sendte falsk phishingmail til 3.000 ansatte: 1.406 gik i fælden

Det er unfair at give brugerne skylden for usikker adfærd på computere... det er mere et tegn på at IT afdelingen i dag fejler på at levere sikre og brugbare løsninger... Windows og især dens mange browsere er en sikkerhedsmæssig katastrofe og sikker brug er ikke mulig... Firmaer sender ofte undersøgelser rundt som brugerne forventes at besvare om fx trivsel, arbejdsmiljø etc, der kommer fra eksterne adresser og beder om login med firmaets brugernavn og password... Det er ikke brugerne der fejler, men derimod IT afdelingen og systemerne der ikke er gode nok! Tag nu ansvar i stedet for at bebrejde brugerne!

28. juni 2016 kl. 18:09
Vestas: Vi ville gerne køre supercomputer i skyen - men det findes ikke

Afhængig af hvad Vestas forstår ved "supercomputer", så skulle der nok findes flere bud på netop dette. Google Compute Engine‎ er super skalérbar efter behov. Måske deres tankegang mere hænger fast i fortiden og der primært tænkes på "hosting"... ?

9. maj 2016 kl. 11:10