Thorbjørn Anker Hansen

Vestas-kunder afpresses på darkweb efter ransomwareangreb

Det er jo rimelig lige gyldidigt at debatere hacking i den sammenhæng.... alle hacker og alle spionere, dette er blot en kedelig del af at leve i et globalt samfund med digitalt forbundne systemer - Murphy's law. Men! Burde vi ikke hellere tale/skrive om Vestas IT-sikkerhed og mangel på samme?

14. februar kl. 16:55
Microsoft begynder udrulning af Windows 11

Jeg har hjulpet flere over 60 år, med at tage deres gamle maskine og installere en SSD og derefter Linux. Det fungere glimrende og de skal sådan set bare huske at opdatere systemet en gang i mellem - hvilket jo blot er det lille skjold nede i højre hjørne og deres kode. Windows er hele tiden på stikkerne med en eller anden irriterende pop-up menu der gør opmærksom på et eller andet forholdsvis irrellevant.

Og når det kommer til stykket, så har de fleste blot brug for at surfe lidt på nettet og tjekke mail og skrive et brev og lignende - hvilket absolut er ekstremt let i f.eks Linux Mint.

8. oktober 2021 kl. 09:18
Microsoft begynder udrulning af Windows 11

Har en computer med en i7-2700K, som kører i bedste velgående.</p>
<p>Bevares: Den har kun 4 kerner og kan køre 8 tråde, men med 3.5 Ghz kan den spille næsten lige op med en i3-10100, når vi måle på kerner, tråde og Ghz.</p>
<p>Forskellen er blot i3-10100 kan bruges med Windows 11.

Har en I7 4790K - også glimrende til langt de fleste spil.... hvis jeg da kunne få fat i et grafikkort - haha. Klare mig dog fint med 7 år gammelt 980 TI, som dog bruger lidt mere strøm... men så meget spiller jeg heller ikke. Har ikke prøvet endnu... men mener vi er oppe omkring 70% dækning af de fleste populære spil i Steam under Linux. Umiddelbart har vi dog 4 år endnu med windows 10:https://www.theverge.com/2021/6/14/22533018/microsoft-windows-10-end-support-date

6. oktober 2021 kl. 17:49
Beskyttelse af borgernes data sejler fra myndighed til myndighed

For mig ser det ud til at flere og flere private it-kyndige, forsøger at hjælpe normale pc-brugere, med at få styr på sikkerheden.

https://www.youtube.com/watch?v=8bk-4yBlCTc

Så måske kommer der også langtsomt en bevægelse for bedre data-sikkerhed generelt. Kan ikke forstille mig at udviklingen - officiel/uofficiel står stille, med noget så alt omfavnende som alle de ting der i dag er koblet til internettet.

Jeg anbefaler mange i den modne genration til at bruge Linux, fordi det simpelthen ikke fordre misbrug i samme grad, som Windows - og Windows tilbyder i grove træk - intet - som de fleste modne borgere har noget som helst at bruge til. Det vil selvfølgelig ændre sig i en eller anden grad, med udviklingen, hvis alt for mange vender ryggen til Windows. Men den tid - de overvejelser/bekymringer.

29. maj 2021 kl. 12:57
Betalte for anden kundes kalveflanksteak med app: Nets peger på for kraftig bluetooth som forklaring

Der findes flere vejledninger på netter, til hvordan du skærer antennen over eller på anden måde fjerner muligheden for at dit nye trådløse kort kan tilgås ;o)

3. juni 2019 kl. 16:45
Lovforslag: Kommuner vil overvåge borgeres el-forbrug til kontrol af bopælspligt

Så denne video omkring hvordan man stempler folk i Kina ud fra deres adfærd, som selvfølgelig er digitalt overvåget. Det kaldes "social kredit".https://www.youtube.com/watch?v=3FMWcLZy3jU

17. december 2018 kl. 19:25
Nyt Apple-tiltag: Macbooks går i sort efter reparation uden særlig service-software

Man kan jo også bare købe et andet mærke.... der er masser af fine bærbare med gode skærme, tynde design osv. De har kæmpet med det samme i USA, når det kommer til f.eks traktore:https://www.youtube.com/watch?v=F8JCh0owT4w

6. oktober 2018 kl. 08:28
NSA-ansat skal 66 måneders i fængsel for at tage hacker-værktøjer med hjem

Da de formentlig har dygtige mennesker med indsigt i IT ansat, kunne man i stedet for at jagte udføre Industrispionage og overvåge venligtsindet magter. Bruge tiden på at hjælpe med at lukke sikkerhedshuller i software. Samfundet fik langt mere for pengene på den måde.

Men det ville så også kræve at uanset hvor stor man er, så skal man stadig indrømme sine fejl og holde op med at spilde tid på at sætte folk i fængsel og netop udnytte den viden fra den dømte, til at arbejde for at det hele blive bedre fremadrettet. Har arbejdet sammen med en der har været på storvildtsjagt sammen med nogle små fangersamfund på Grønland. Her var det altid den, som der havde kvajet sig mest, som åben og ærligt fortalte om det ved aftensmaden - for dette gav nemlig den største værdi for alles bedste i form af livsvigtig erfaring. Jeg havde ellers det indtryk at f.eks Microsoft arbejder på denne måde. Man sælger et halvfærdigt produkt og arbejder derefter ud fra de erfaringer kunderne sender tilbage.

4. oktober 2018 kl. 08:32
Forskelsbehandling: Youtube kører fem gange langsommere, hvis du ikke bruger Chrome

Det er jeg med på - men rigtig mange bruger da reklame-blokeringer i dag? Næste skridt er at du skal være medlem - registeret eller betalende, for at se en side.

30. juli 2018 kl. 10:55
Forskelsbehandling: Youtube kører fem gange langsommere, hvis du ikke bruger Chrome

Sidder med Mint 18.3 og skifter imellem en 1080P video på youtube på begge browsere. Der er en tydelig forskel på hvor hurtigt de loader. Chromium er næsten med det samme klar, så snart jeg flytter markøren til et nydt sted i videoen eller trykker på en ny video. Med Firefox tager det lige ca. 1 sekund og nogle gange 2. Benytter en I5 med 8GB ram og SSD på en 100/100 fiberlinie.

Det er dog ikke en forskel der ville få mig til at droppe Firefox - så travlt har jeg heller ikke. Men de er jo nødt til at tjene penge på en eller anden måde, eller i det mindste promovere sig selv. Alt med måde - men hvordan skal man tjene penge og holde alle serverne kørende - hvis brugerne ikke vil betale på en eller anden måde?

30. juli 2018 kl. 09:57
CFCS advarer: Routere i Danmark også ramt af ond VPNFilter malware

Jeg har den første af de omtalte Asus routere. Jeg gik blot ind og opdaterede den i går og ændrede mit kodeord. Noget andet man bør tænke over?

9. juni 2018 kl. 22:02
Pas på falske browser-opdateringer

Ingen wine - dual booter, hvis jeg skulle finde på at spille et spil, som kun virker i windows ;o)

17. april 2018 kl. 21:04
Pas på falske browser-opdateringer

Hvad så hvis jeg bruger Firefox i Linux mint? Så kan jeg ikke se at en exe-fil kan gøre noget. Desuden har jeg opdatering af firefox via en opdateringshåndtering, så jeg aldrig opdatere vi et link. Så det er jo udelukkende et windows problem -eller?

17. april 2018 kl. 17:27
Læge og forfatter: Facebook, Twitter og Snapchat gør os helt bevidst til digitale junkier

Puha... der var jeg heldig. Det er åbenbart kun et problem for folk med Apple produkter ;o) Spøg og brok til side - jeg har sagt det som lægen skriver om, i snart 15 år. Det kræver vel ikke den store eksamen at se problemet i at folket render rundt med bukket nakke og blåt lys i hovedet 24/7. Bare sæt den lidt på lydløs og læg den fra dig når du kommer hjem. Du vil hurtigt opdage hvor hamrende lideglad verden omkring dig kan være, når du ikke selv bidrager. Og dette gælder i alle sammenhænge. Det koster altså på en eller anden konto lige meget hvad du vælger. Så det er bare i gang med at prioritere - hvilket gælder os alle sammen. Selvfølgelig kan man være mere eller mindre effektiv. Men kroppen som helhed skal altså have lov at slappe af. Jeg kender folk med stress og har mødt en del med problemet - absolut ikke nogen sjov sygdom og alt for accepteret - altså på det skadelige niveau. Jeg ville forslå at man læste følgende:https://en.wikipedia.org/wiki/Why_Zebras_Don%27t_Get_Ulcers

25. april 2017 kl. 12:43
4 ud af 10 danske firma-bærbare sælges nu med SSD

Konklusionen må være at man skal have sit system og applikationer på en SSD mountet RO og data og logs på en HDD

Igen en fin ide til en stationær, hvor der er plads til dette. Desuden er det billigere at nøjes med en mindre SSD til systemet og HDD til større data. Men nu er det jo bærbare der tales om - og her pladsen i mange tilfælde for lille. Men måske SSHD kunne være en ide til bærbare, med begrænset plads:http://www.anandtech.com/show/3734/seagates-momentus-xt-review-finally-a-good-hybrid-hdd

8. maj 2013 kl. 11:41