Bjarne Aagaard Hansen

Rusland vil tvinge serviceudbydere til at udlevere data med nyt FN-lovforslag

Efter lige for kort tid siden at have set en høring i USA vedrørende netop dette emne, så tror jeg der er lang vej endnu, indimellem må man sidde og knibe sig i armen over den indlysende uvidenhed der hersker på de kanter, så mon ikke det varer lidt før USA kommer op med deres bud . Rusland vil jeg mene går her efter at få sat prop i den automatik der ligger i at alt IT der udgår fra USA eller bruges i USA, der skal USA's efterretningsvæsen have uindskrænket adgang til, dvs de har deres bagdøre i MS produkter, Google etc, Apple har strittet lidt imod, som den eneste. Men det er for så vidt vigtigt, spionage og malware er ikke kun det der udføres mod f.eks. Danmark men også det der måtte udgå herfra og f.eks. fra USA mod andre lande, og jeg tænker det er der kæden falder af, idet vi i den vestlige verden, trods det at vore militær- og efterretningsbudgetter overstiger resten af verdens mange gange, kun anser det der foregår mod vores del af verden som cyberterror, den anden vej er bare os der forsvarer os, og hvis vi bruger bare hovedet en lille smule, så ved vi jo godt at det ikke passer.

5. august 2021 kl. 13:58
Frustreret advokat om ransomware: »Hvis de sad i en kælder i Ballerup, kunne vi godt retsforfølge dem. Ikke når de sidder i Kina«

Det eneste kendte og dokumenterede tilfælde af statsfinansieret cyberspionage er vores statsfinansierede FETs samarbejde med US NSA om spionage mod allierede lande og virksomheder, alt noget som kunne give en fordel til USA og deres virksomheder. Alt andet er spekulation & rygter, og når det kommer til retsforfølgelse, så held og lykke med det, man skal jo BEVISE hvem der står bag og det gør man ikke ved bare at erklære at denne eller hin gruppe står bag og selv meget simple sager opklarer vores politi jo ikke, der indberettes tusinder af sager hvert år og hvad sker der med dem ?. Det kan ligeså godt være nogen der sidder i en kælder i Ballerup eller i et skur i Delaware der står bag, og skulle det være i Delaware, så held og lykke med at retsforfølge dem der....det var der en pæn del af provenuet fra udbytteskattesvindlen havnede i "uskyldige amerikanske " pensionskasser.

5. august 2021 kl. 13:35
USA og EU med kras udmelding: Kina og kriminelle bander stod bag Microsoft Exchange Server-hack

Det eneste sted hvor man med sikkerhed kan sige at der er foregået statssponsoreret spionage er her i Danmark i samarbejdet imellem DK og USA, NSA & FET ... Snowden afslørede det allerede i 2013, det er ikke kun spionage imod vore allieredes regeringer men også imod virksomheder, således at den amerikanske stat og de virksomheder den har valgt at advisere har kunnet have en fordel overfor deres uropæiske modparter, være det regeringer eller virksomheder...foregår det stadig muligvis...hvad der er helt sikkert er at hykleriet trives i fin form, man peger fingre, truer og hvad ved jeg, så er det russerne, så er det kineserne eller hvem der ikke lige er kridthuset ved USA, og følger vi ikke trop, ja så er der represalier fra USA på den ene eller anden måde. Forestil jer hvis Danmark havde givet asyl til Snowden, en whistleblower, men whistleblowere hylder vi kun hvis de er i andre verdensdele, her er whistleblowere fjender......Ytringsfriheden er i sandhed under pres, og det er den også her i vores del af verden fordi det vi "bombarderes med " her er ikke et udtryk for hvad kritisk journalistik bringer os, men ganske enkelt papegøjesnak, vi gentager bare hvad USAs agenda er...hvornår mon det går op for folk at USA ikke er en ven ? USA er en konkurrent og så længe vi retter ind efter dem er alt ok ellers ses vi straks som en fjende. At pege fingre efter andre er fuldstændigt absurd når NSA har adgang til alle dine informationer ved Google, Apple, Microsoft etc, ganske uden dommerkendelse, når de vil ... måske man skulle stille spørgsmålstegn ved det, men det er åbenbart fakta vi bare fortrænger. På tide at Europa træder i karakter og siger fra. Pegasus som er i medierne lige nu er jo kun et mange værktøjer som viser hvad man kan i vore dage. https://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/snowdens-kaempelaek-afsloerede-usas-massive-overvaagning

22. juli 2021 kl. 13:21
Ransomware-banden Revil forsvinder fra nettet

Ja men hvis BC siger det så passer det nok...havde de også lottotallene for næste uge ?

15. juli 2021 kl. 13:06
Ekspert: IoT breder sig til virksomheders drift og åbner for flere hackerangreb

På det her tidspunkt kan det ikke komme bag på nogen virksomheder, at hacking eksisterer og kan have en ødelæggende indvirkning på driften af virksomheden og måske endda dens overlevelse. Så hvis man har et iT system og måske sågar arbejder med IoT, ja så må man vel forvente at danske virksomheder udviser rettidig omhu for at beskytte sine systemer...det må være et helt naturligt spørgsmål fra bestyrelsen til ledelsen i en virksomhed...hvis man ikke har tiltro til at man i ledelsen tager problemet alvorligt, så find en leder der gør.

14. juli 2021 kl. 13:19
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Så er vi der igen, det er jo en samling af anekdoter som du har læst og videregiver her, eller har du dokumentation ?

29. juni 2021 kl. 14:46
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Tak for alle indspark, glædeligt at jeg ikke er den eneste der har en indbygget bullshitdetector der slår ud .. men jeg er helt med på at gentager man det nok gange, så tror de fleste på den, men som ingeniør har jeg det noget svært med ting der præsenteres som fakta uden anden dokumentation end anekdoter....min konklusion er ihvertfald at skulle de her fantastisk sofistikerede hackere være russere og måske sågar statssponsorerede så er de ubehjælpsomt retarderede og har brug for hjælp fra nogen til at sløre deres spor ... nå vi skal videre, jeg er ikke i Dk pt og skal lige have aktiveret min CyberGhost VPN, så har jeg en dansk IP adresse om et øjeblik, ellers kan jeg jo ikke se DRTV...god dag ?

29. juni 2021 kl. 12:53
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

En eller anden må forklare hvorfor at verdens mest sofistikerede hackere konsekvent altid efterlader sig et tydeligt spor, så man kan fastslå at de er russere ? Er de meget meget dumme de her sofistikerede hackere eller hvad er det der foregår ?

29. juni 2021 kl. 08:53
Utilfreds far melder Mette Frederiksen til Datatilsynet

Sikke da et lavt debat niveau, troede egentligt at det mest var forvirrede ældre mænd på invalidepension eller lignende langt ude på højrefløjen med en meget lav IQ, men der tog jeg fejl. Faren, klovnen eller helten åbenbart for nogen af jer kan i sikkert mødes med hver lørdag sammen med det sædvanlige klientel , hvis ellers de har udgang.

15. april 2021 kl. 13:23
Ansigtsgenkendelse fejler i amerikansk sag om butikstyveri: Anholdte sagsøger politiet

Bare fordi at politiet i USA ikke kan finde ud af, at det ikke kunne bruges som bevisførelse i denne konkrete sag så betyder det jo ikke at ansigstgenkendelse ikke kan bruges effektivt. Min mobil bruger det hver dag, jeg logger på med det osv, min bank accepterer det, NEMID accepterer det, så selvfølgelig virker det da og det bliver bare bedre og mere sikkert. USA er nok ikke lige der man skal se hen hvis man vil se noget der virker, og politiet og retssystemet der, har jeg heller ikke megen fidus til. Det er Asien der er ledende med denne teknologi , som de også er og bliver endnu mere dominerende på AI. Europa må tage sig sammen, 80% af verdens chips produceres der, vi er totalt afhængige, det skal der gøres noget ved hurtigt. USA har set de er truet, men om de kan gøre noget der rykker er mere usikkert, det kan jo ikke løses med militær magt eller trusler.

14. april 2021 kl. 13:19
Dansk forskning blotlægger techgiganters skjulte overvågning

Sjovt at tænke sig at der var et voldsomt hyleri da man introducerede smittestop appen, alt for meget overvågning ... lader ikke til ret mange er særligt oplyste om hvor meget overvågning man er er udsat for ... og altsammen noget man nikker til for at bruge diverse applikationer.

8. marts 2021 kl. 13:26