Rasmus Andersen

Banker beder om pas og kørekort tilsendt i pivåben mail

Nordnet har nu spærret min adgang til egne midler i form af et aktiedepot indtil de får en kopi af billedlegitimation. Som flere er inde på i tråden bidrager det ikke til sikkerheden at indsende billedlegitimation da man jo er en distancekunde uden fysisk fremmøde. Hvis nogen har mit nem-id er det nærliggende at tro de enten også har kørekort/sygesikring eller kan få fat på det. Derudover er det jeg selvsagt ikke interesseret i at mine personlige dokumenter ligger på og i alverdens usikre servere og systemer. Det breder sig til at også ejendomsmæglere, revisorer, advokater og lignende fremstiller samme krav om indsendelse af billedlegitimation.

I vejledningen til hvidvaskloven står der omkring distancekunder (https://www.finanstilsynet.dk/-/media/Tilsyn/hvidvask/Vejledning-til-hvidvaskloven-oktober-2018.pdf)

9.4. Distancekunder
Der er bedre mulighed for, at virksomheden kan sikre sig, at kunden er den person, som kunden udgiver
sig for at være, når virksomheden møder kunden fysisk. Når kunden ikke er fysisk til stede (distanceforhold), skal virksomheden forholde sig til den potentielt øgede risiko ved dette. Billedlegitimation vil ikke
give den samme sikkerhed som ved fysisk fremmøde, medmindre virksomheden f.eks. benytter sig af
digitale systemer, der giver virksomheden mulighed for, at kunden fremviser sin billedlegitimation samtidig med, at virksomheden kan se kunden via digitale systemer, f.eks. via et live videolink. Dette vil være
med til at sikre en øget sikkerhed for, at kunden er den, som kunden udgiver sig for at være.

Dette - altså fremvisning af billedlegitimation via live videolink - giver meget bedre mening da man her kan se at billedlegitimationen hører til givne kunde. Jeg har uden held tilbudt denne løsning for jeg har intet imod at fremvise noget - de må se alle mine dokumenter, men de må ikke få en kopi af dem. Det er ret grænseoverskridende at blive udelukket fra adgang til egne midler. Lån i en bank er én ting, men her er udelukkende tale om indestående.

9. maj 2021 kl. 20:01
Indrømmelse: Jeg er hysterisk med C/C++ kode

Godt indlæg! Jeg har også presset "hysteriet" ned over vores software-afdeling. Her var der dog en stor gammel kodebase, som vi i første omgang lader køre videre og så fremadrettet kræver at alt compilerer rent. Hertil er "GCC Diagnostic pragma" (https://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/Diagnostic-Pragmas.html) nyttigt så man selektivt kan enable/disable diagnostik på diverse filer.

11. december 2015 kl. 10:19
Dieselgate: Snydesoftware er fundet i over 2 mio. Audi-biler

Husker dette fra kontant: http://www.dr.dk/nyheder/defekte-partikelfiltre-gaar-glat-gennem-synMåske der er en anden forklaring på diverse måleudstyrs resultater...

29. september 2015 kl. 10:54
Apple-kunder utilfredse over tvangsfodring med U2-album

Glæder mig til at se Tim Cooks venners bidrag til næste launch - er der nogen der kender hans bekendte? Hvad med Hugh Hefner, så alle kan få force-installed ny version af playboy-app? Mange muligheder... :)

12. september 2014 kl. 09:54
Derfor giver forskudsopgørelsen bøvl for Linux- og Windows 8-folket

Browser: google-chrome Version 21.0.1180.89 (Ubuntu 11.10) Har ikke og får ikke noget adobe installeret. Det er browserens indbyggede pdf-viewer der viser opgørelsen.

9. november 2012 kl. 07:46
Hvordan lyder en Raspberry Pi?

Og hvad med squeezeserver, er det nemt nok at få til at køre på R Pi efter det gik fra letvægt slimserver til lettere bloated logitech squeezecenter? Eller kører du den på en anden maskine?

20. september 2012 kl. 09:40
Samsung: Derfor må danske tablet-kunder vente 1 år på Android 4.0-opgradering

Jeg har en Samsung Galaxy Tab 10.1 som blev opgraderet (automatisk, stock-version) fra 3.2 til 4.0 her for en måneds tid siden - er det helt gået den nordiske presseafdeling forbi at der i hvert fald har været een udrulningsfase i gang?

12. september 2012 kl. 13:13
Anmeldelse af Huawei Honor: Et vaskeægte Android-hit til 2.000 kr.

Er der nogen Honor-ejere her der har forsøgt sig med demo-versionen af ICS (http://www.facebook.com/huaweidevice/posts/200687683387906)?

1. august 2012 kl. 12:46
Anmelder: Samsung Galaxy S III er et performancemonster

"Det er let at sidde på sin flade r*v og bare kræve og kræve og kræve. Hvis jeg havde en kunde som dig, så havde han fået fingeren." Prøv at se på den største konkurrent, Apple. Deres enheder, nye som gamle, opdateres konstant med både større OS opgraderinger og mindre support-opdateringer. Det tjener de ikke direkte på, men kunderne er så glade at de igen køber Apple. Samsung+HTC+Motorola og de andre (ekskl. Google) giver deres kunder fingeren så snart de har købt, og du må købe en ny enhed for at få nyeste software. Og ja, jeg vil have det nyeste software - heri er også et sikkerhedsaspekt. Så har du ret i jeg burde have købt en Google telefon, hvilket jeg også fortryder jeg ikke gjorde, men det er stadig ikke pænt at stikke sine kunder fingeren, især ikke når konkurrenten behandler dem pænt.

31. maj 2012 kl. 11:14
Anmelder: Samsung Galaxy S III er et performancemonster

"hvor har du fra, at GT10.1 ikke får ICS (venter (måske så forgæves) selv)?" Kun fra uofficielle sider, fx her: http://pinappu.hubpages.com/hub/How-to-Install-ICS-in-Galaxy-Tab-101Fra mere officiel side (http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ00046726&fm_seq=49755) lyder det at der kommer en opdatering. Ved dog ikke hvornår den side er oprettet/ændret, men har hørt sangen rigtig længe nu...

31. maj 2012 kl. 10:19
Anmelder: Samsung Galaxy S III er et performancemonster

Well, min Samsung Galaxy Tab 10.1 skulle være opdateret til ICS i november 2011, så januar '12, så 1. kvartal '12 og nu aldrig. Imens ser jeg så misundeligt på andre tablets der forlængst er opdateret... Samsung: never again.

31. maj 2012 kl. 09:19
Node.js og MongoDB efter et halvt år i deres selskab

Det interessante er RSS vs VSZ da der benyttes memory-mappede filer.

14. maj 2012 kl. 10:40
Node.js og MongoDB efter et halvt år i deres selskab

Har I tjekket detaljeret RAM-forbrug? Mongodb baserer sig jo på memory-mappede filer så det virtuelle hukommelsesforbrug vil se vildt ud, men hvordan ser det fysiske forbrug ud?

14. maj 2012 kl. 09:38
Digital video med Linux: Hvilken HW bruger du?

HW: Asrock 330 HT, Sundtek MediaTV DVB-CT usb tuner. SW: Ubuntu 7.04 (yep, trænger alvorligt til upgrade), XBMC. Ved ikke med yousee/boxer.

12. februar 2012 kl. 09:24
Fredags-quiz: Hvad gør denne linje Python-kode?

Et andet stykke lettere ulæseligt pythonkode er tinyp2p, der i forbindelse med USA's forslag om forbud mod p2p blev skrevet for at illustrere hvor nemt (læs: kort) man kan udvikle et p2p system. 15 linier python p2p, klient OG server - impressive!http://linuxreviews.org/news/2005/11/11_tinyp2p/

6. januar 2012 kl. 20:07
Reset: Sådan nulstiller du Windows 8 uden at geninstallere

Er det bare mig, eller har alle Windows 8 nyheder omhandlet hvordan BSOD nu ser ud, samt hvordan man reset'er boxen NÅR den er tilstrækkelig virusramt. (Ved godt der her fokuseres på reset i.f.m. overdragelse men mon ikke flertallet reset'er til eget genbrug...)

19. september 2011 kl. 14:12
Samsung Galaxy Tab 10.1 får ros af anmeldere og er snart i Danmark

"Kan en Galaxy Tab bruges, når man hiver den ud af kassen ("it just works")?" Min svigerinde var så venlig at tage een med hjem til mig fra USA i juni. Hun tog den så i brug derovre for at kunne gmaile/gtalke, facebooke, hotelbooke o.a., og uden at røbe for meget om hendes evner udi IT kan jeg godt røbe at brugervenligheden klart er bestået og tab'en virker direkte ud af boksen! Det største problem var at få den tændt (hvilket man gør på een af de to knapper den er udstyret med (og så fik jeg alligevel røbet en hel del :) )) Og den F.E.D. Q.E.D.

5. august 2011 kl. 09:00
Her er betalings-apps til Android der giver noget for pengene

Helt enig, jeg er også superglad for min. Den bedste af dem jeg har prøvet er droid48, som er en HP48 emulator.

7. oktober 2010 kl. 12:26
Erfaringer med Sundtek tuners?

Hej Jeg har "Sundtek MediaTV Digital Home (DVB-CT)" usb tuner og den fungerer perfekt i min Asrock 330 HT. Virkede ok med xbmc men endnu bedre med mythtv. Er på Glentevejs AntenneLaug i Odense og alle kanaler fungerer (HD-kanaler inklusiv).

Mvh Rasmus

4. april 2010 kl. 10:43