Flemming Madsen

Politiet kan ikke gendanne slettede mails efter 30 dage

Jeg tror at problemet er at alle 4 topchefer i Politiet er stoppet, så hvis de har skrevet emails til hinanden, så kan de ikke genskabes fra hverken afsender eller modtager siden.

13. marts 2018 kl. 14:10
Dansk It: For risikabelt med digitale valg - ingen har endnu hacket en blyant

Jeg tror at der er tale om det bagvedliggende system hvori de forskellige valgsteder indberetter stemmerne. Det foregår allerede i dag elektronisk, men der er så åbenbart et nyt system på vej.

Sådan som jeg forstår det, så vil både stemme afgivelsen og optællingen forbliver analogt.

16. november 2017 kl. 17:26
Efterretningstjeneste vil have adgang til teleselskaber uden dommerkendelse

Det bliver et nej tak herfra..

11. december 2014 kl. 21:53
Microsoft nye robotvagter ligner noget fra Star Wars

Har den mon GPS.. så de kan finde den når den bliver stjålet..

21. november 2014 kl. 18:01
It-bøvl flere steder ved amerikansk valg

Accuvote systemet er åbenbart lavet af Premier Election Solutions, tidligere Diebold.

Når man ser på deres historik omkring fejl ved e-valg, så vil jeg hellere brændemærkes end stemme på deres elendige maskiner.

At de stadig kan blive certificeret til at levere stemme-maskiner, kan kun skyldes enorm korruption i de forskellige valg-udvalg i staterne.

5. november 2014 kl. 16:06
Hackersagen dag 12 – Anklager: »Tiltalte har løjet i retten«

http://www.dr.dk/Nyheder/Viden/Tech/2014/10/07/154242.htm

F.eks om hvordan anklageren mener at JT og Warg skal kendes skyldig fordi de ikke har hjulpet til ved efterforskningen.

Og hvordan fjernstyring er usandsynligt fordi Warg er IT geni...alligevel hackede han åbenbart CSC masser af gange fra sin egen pc uden jump point.

7. oktober 2014 kl. 17:55
Ny 'bliv glemt af Google'-lov bliver brugt mod alverdens avisartikler

Ok, så kom vi lidt rundt omkring, men jeg skal forsøge at svare på det hele.

@Flemming: Når du nu kigger helt dybt inde i dig selv så ser du nok en lille mand som bare vil vide alt om hvad naboen foretager sig, ikk?

@Hans: du ved intet om mig, så lad være med de stråmandsargumenter.

MEN hvis du havde søgt på mig, f.eks. på google, så ville du måske se at jeg generelt er imod overvågning og især hvis det drejer sig om overvågning fra stater og efterretningstjenester (f.eks. NSA og FE). Jeg er fuldstændig klar over at Internettet husker alt, så derfor skriver jeg kun ting på nettet som jeg kan stå inde for.

Jeg mener det burde være forbudt for Google og samle data uden at have fået lov først. De bruger ikke data af personlig interesse, men kun for at tjene penge på data.

Et eksempel er Statstidene.</p>
<p>For at finde information om stævninger af personer bliver du nød til at gå ind på siden og se alle stævninger igennem. De vil så kun ligge der en kort tid.</p>
<p>Google går så ind og samler den data og forbinder det med alt muligt andet og gemmer data.</p>
<p>Det finder jeg er forkert og burde være forbudt.

Hvordan forestiller du egentlig at Google skal fungere så? Skal de kun linke til artikler fra aviser osv. i 2 år? Hvis ikke at Google skal gøre det til let at finde information "med et snuptag" som du siger, hvad fanden skal vi så bruge Google til? Så kan vi gå tilbage til de gamle dage hvor man kun fandt information på de hjemmesider man kendte i forvejen.

Og igen, Statstidende er offentlig tilgængelig information, som alle danske borgere har ret til at have adgang til. Hvis Statstidende så ikke mener at man skal kunne finde deres information efter et stykke tid, så er det deres ansvar at sørge for at deres robot.txt fil er sat op. Her kunne man så ønske sig nogle kompetente web-administratorer.

Dog er der et punkt hvor jeg mener at Google måske burde kunne tvinges til at fjerne links, og det er i tilfælde af sager hvor man er blevet uskyldig anklaget for f.eks. børnemisbrug. Jeg ved ikke helt hvordan man skulle gøre det i praksis. Måske kunne Google faktisk hjælpe en hvis man kunne give dem et sæt søgeord og så kunne de vende tilbage med en liste over steder der havde artiklen. Så kunne man få et overblik over hvem man skulle spørge efter at få fjernet artiklen.

Det burde også være strengt forbudt at en web site at sende data om ens færden på sitet til andre (Google Analytic).</p>
<p>Det begrænser vores frihed til frit at kunne bevæge os på nettet.

Hvis du er bekymret for hvilken information diverse hjemmesider opsamler om dig, så kan du bruge forskellige værktøjer til at forhindre denne udveksling. F.eks. kan du køre i private mode i de fleste browsere og der findes VPN værktøjer osv. osv.

Den kommercielle overvågning er meget værre end den statslige.</p>
<p>De kommercielle sælger nemlig data til alle som har interesse i den, det gør de statslige trods alt ikke.

Her er jeg slet ikke enig med dig.

For det første ved vi jo at efterretningstjenesterne deler alt det information de kan komme af sted med. Og vi tjener ikke engang penge på det information vi forærer til NSA..

For det andet, jeg tvivler sku på at Google bruger det indsamlede information fra Google Analytics til at sende dig til Guantanamo basen eller sender en drone efter dig.

4. juli 2014 kl. 16:41
Ny 'bliv glemt af Google'-lov bliver brugt mod alverdens avisartikler

Men sådan fungerer Google som bekendt ikke (længere). Det som du får retur fra en Google søgning er en aktivt manipuleret liste med henvisninger, som Google har lavet specifikt til dig ud fra hvad Google har registreret om dig. Det må være helt åbenlyst at Google foretager en behandling af persondata i deres søgemaskine som dataansvarlig, og at Google skal overholde EU lovgivning når de opererer i EU.

Sådan som jeg forstår dit indlæg, så mener du faktisk at det er ok at Google filtrerer søge resultater fordi det gør de i forvejen.

Men jeg mener jo at Google skal holde op med at filtrere overhovedet. Jeg mener at de burde sige til Kina, EU og film branchen at de kan rende dem. Google's job er at indeksere de forskellige hjemmesider på nettet, så jeg kan finde dem, hverken mere eller mindre.

4. juli 2014 kl. 12:10
Ny 'bliv glemt af Google'-lov bliver brugt mod alverdens avisartikler

Manden havde jo ikke bedt Google om at gå ind og publicere data om ham. Jeg er da også godt gal i skralden over at google går ind publicere alt der findes om mig.

Øhh, Google har ikke publiceret noget som helst om manden. De linker blot til artikler og hjemmesider som fortæller om tvangsauktionen.

Det er alt for let at finde information om en person på nettet og kan have stor betydning for dem det går ud over.

Jamen, så skal vi da bare lukke Google og så bruge nogle af de gamle søgemaskiner hvor man aldrig kunne finde noget som helst brugbart. Hele ideen med en søgemaskine er sku da at man kan finde ting som er lagt offentligt på nettet. Og hvis hjemmesider ikke ønsker at blive indekseret af Google, har de jo mulighed for at lave en "robot" undtagelse.

4. juli 2014 kl. 11:59
900.000 danske CPR-numre lagt til frit skue - downloadet 18 gange

Nå, lad os se hvem af politikerne der anmelder Økonomi- og Indenrigsministeriet for offentliggørelsen af CPR numre. De var jo hurtige til at gøre det i sagen om deres egne CPR numre.

3. juli 2014 kl. 11:17
Ny 'bliv glemt af Google'-lov bliver brugt mod alverdens avisartikler

Jeg synes der er mange ting i denne sag som lyder forkert i mine øjne.

  1. Forskels behandling mellem Google og andre søgemaskiner. Ved godt at Google er meget større end de andre, men man bør vel kunne gå med samme krav til Bing?

  2. Google er blot budbringer. Hvis man går ind på The Guardian, kan man jo stadig finde artiklerne der. Hvorfor bliver de ikke tvunget til at fjerne artiklerne? Eneste tidspunkt jeg kan se at Google skal fjerne noget, er når de har lavet deres arkiv med Wayback machine.

  3. Når man kører injurie sager, tror jeg nok at man plejer at sige at hvis der er sandhed bag ved udtalelsen, at så kan det ikke være tale om injurier. I den oprindelig sag var gutten jo udsat for en tvangsauktion, så burde bordet fange så at sige. Vi kan diskutere om søge resultater om en sag vedr. fejlagtig anklage om sex misbrug osv. måske burde kunne udløse at man bliver slettet, men hvor stopper det? Kan jeg få fjernet søgeresultater om artikler om Holocaust fordi jeg finder dem stødende eller løgnagtige?

3. juli 2014 kl. 11:07
Norge dropper valg via internettet: Ikke hemmeligt nok

Jeg tvivler på om brevafstemning lever fuldt op til disse krav angående hemmelighed og gennemskuelighed. Hvordan foregår en afstemning f.eks på en boreplatform eller for udsendte soldater? Hvordan ved man om ens stemme er talt med og hvem er ansvarlig for at overbringelsen stemmen med påfølgende identitets informationer.

Jeg vil gerne medgive dig at der muligvis er problemer med den måde vi afvikler brevafstemning på, og det burde man kigge på.

Men at gå derfra og så til at indføre e-valg for alle vælgere kan jeg ikke at der er en logisk beslutning. "Vi har ikke ordentlig hemmelighed og gennemskuelighed ved brevafstemning, så derfor indfører vi et system med dårlig hemmelighed og gennemskuelighed for alle".

Problemet med e-valg systemerne er jo at et eller andet sted i processen bliver man bedt om at STOLE på nogen, det kan være udvikleren, staten eller den man sætter til at gennemgå kildekoden. Man er nødt til at stole på kildekoden og man er nødt til at stole på at det virkelig er version 1.2.ingen_snyd der kører på e-valgs maskinen og ikke version 1.3.masser_af_snyd.

Derimod kan man følge processen næsten hele vejen ved et normalt valg. Man kan se at valg-urnen er tom når dagen starter og man kan følge optællingen bagefter.

27. juni 2014 kl. 14:59
Norge dropper valg via internettet: Ikke hemmeligt nok

Da Martin Kirk og Niels Nornekær vist er nye her på Version2, så opridser vi lige igen hvor E-valg ikke kan lade sig gøre hvis vi stiller samme krav som til vore analoge valg.

Krav vi stiller:

  1. Anonym stemme afgivelse, så du ikke bliver forfulgt pga. din stemme.
  2. Sikkerhed så der ikke kan snydes med ekstra stemmer eller flytning af stemmer.
  3. Valg på valgsted i lukket rum, således at du kan blive udsat for stemmepres.
  4. Tælbarhed, så stemmerne kan tælles og omtælles i tilfælde af tvivl.
  5. Gennemskuelighed, så selv hr. og fru. Jensen kan forstå vores valgsystem og stole på det.

Vi har snakket om nogle fantastiske løsninger med dobbelt kryptering, bitcoin teknologi og hvad ved jeg, men de falder allesammen til jorden når vi kommer til gennemskuelighed.

I kan måske godt forklare mig (jeg er IT supporter) en løsning, men selv jeg ville ikke kunne forstå en bitcoin løsning helt ned i detaljerne. Og hvad med min mor? Hun kan knap tænde for en pc.

Den løsning vi har i dag er relativ svær at snyde med på stor skala, der er en stor grad af anonymitet og beskyttelse mod stemme pres, og så systemet forklares til næsten alle på under 15 minutter.

Når I har en løsning der kan alle disse ting, så præsenterer den endelig på Version2, så skal vi nok hjælpe jer med eventuelle fejl ;)

26. juni 2014 kl. 14:55
Tom Behnke vred over sessionslognings-forsvar: ’Jeg blev bundet historier på ærmet’

For mig lyder det mere og mere som politikerne er sure over at de ikke har fået den vare de efterspurgte.

De troede at de fik vidunder værktøjet som kunne fortælle alt om hvem "terroristen" havde snakket med over internet, hvilke sider der var besøgt og hvilken info "terroristen" havde fået fra de sider.

Groft sagt kan man sige at de troede at de fik NSA værktøjerne med Deep Packet inspection og hele molevitten, men de fik kun en yderst begrænset sessionslogning.

Og nu hvor de har set hvad NSA kan gøre, og PET har meldt ærligt ud og sagt at sessionslogning faktisk ikke er ret godt, så er de sure.

Hvis man ser på hvad Karen Hækkerup og andre har sagt, så brokker de sig jo bare over værktøjet ikke dur. Selve det at overvåge hele befolkningen er fint nok, bare det er noget som PET og politiet efterspørger.

Heldigvis får de jo så Center for Cybersikkerhed, så mon ikke de kan leve med at sessionslogningen forsvinder..

6. juni 2014 kl. 12:18
Overvågningssoftware skal stoppe eksamenssnyd på Syddansk Universitet

Jeg forestiller mig at det klassiske goatse billede kunne blive populær igen hvis den tager screenshots af alle browser vinduer man har åben..

3. juni 2014 kl. 10:57
Overvågningssoftware skal stoppe eksamenssnyd på Syddansk Universitet

Lad os bare sige at det er nødvendigt at have overvågning ved eksamenerne (jeg kender ikke nok til omfanget til at jeg kan udtale mig).

Men spørgsmålet er: er det et krav for at man kan gå op til en eksamen at man lader SDU installeret noget software på ens private computer?

Fordi, ligesom at jeg ikke installerer privat software på min arbejdscomputer, så ville jeg på ingen måde acceptere at mit uddannelsessted skulle installere spyware på min pc.

Hvis SDU vil vide hvad der sker på en pc til en eksamen, må de stille dem til rådighed. Meget simpelt.

2. juni 2014 kl. 21:47
Overvågningssoftware skal stoppe eksamenssnyd på Syddansk Universitet

Jeg skal lige være helt sikker på at jeg forstår det her, vil SDU installere spyware på de studerendes private computere?

Hvis man ikke ønsker det, stiller SDU så en pc til rådighed for en eller er man så afskåret for at have de samme værktøjer som ens medstuderende til eksamen?

Selvom at SDU "lover" at softwaren kun bliver brugt i en bestemt tidsperiode osv, så kan de jo ikke garantere at deres fine software ikke bliver hacket af ondsindede personer. Hvem er ansvarlig hvis Exam Monitor bliver hacket og det gør at ens bank-oplysninger osv. bliver stjålet?

2. juni 2014 kl. 08:44
KMD: En halv megabit/s er nok til videokonsultationer og telemedicin

Det er ikke gået op for dig at dem der havde ansvaret for indkøbet ikke havde stillet de rigtige krav og at problemet ikke var vejene men at KMD købte en hestevogn der var dårlig og langsom.

Hvis du nu havde gidet at citere mit fulde indlæg, ville du have set at jeg faktisk netop siger følgende:

KMD burde selvfølgelig have designet en robust bil fra starten og ikke bare have stolet på at vejforholdene var så optimale som de havde hørt.

Så vi er faktisk fuldstændig enige i at KMD burde havde lavet et bedre produkt, som var bedre tilpasset til den mobile infrastruktur der var til rådighed til kunderne.

Vi kan så være uenige i om 0,5 mbit upload er en "motorvej" eller "gedesti". Det er en anden diskussion.

Det er utroligt at man på et IT forum som dette kan møde mennesker der mener at telebranchen skal have skylden for de fejl som dem der har købt og lavet lønsingen har begået.

Var den til mig? I så fald vil jeg gerne have at du enten henviser til et sted hvor jeg har givet udtryk for den holdning eller at du fremover præciserer hvem du mener når du skriver "mennesker". Du aner ikke hvem jeg er, og dermed aner du ikke hvem jeg giver skylden for at forskellige IT-projekter går i vasken.

3. januar 2014 kl. 13:03
KMD: En halv megabit/s er nok til videokonsultationer og telemedicin

Som altid bør man beskrive en IT situation med en bil analogi:

KMD skal fragte medicin prøver fra og til en lokation i bil.

De har hørt at det pågældende land har en fantastisk motorvejs-infrastruktur, så de tager bare en personbil uden specielle modifikationer og sender den afsted.

Men til deres overraskelse så har landet ikke motorvej, det er nærmere en gedesti som tit bliver oversvømmet og hvor rejsen er meget usikker.

Derfor designer KMD nu en offroad bil med specielle støddæmpere, som er beregnet til de dårlige vejforhold. Og nu kan medicin prøverne fragtes frem og tilbage. Vejforholdene er dog stadig dårlige.

KMD burde selvfølgelig have designet en robust bil fra starten og ikke bare have stolet på at vejforholdene var så optimale som de havde hørt.

(Dette er selvfølgelig bare min frie fortolkning af situationen set udefra og jeg udgiver mig på en ingen måde for at være ekspert, teleanalytiker eller profet.)

3. januar 2014 kl. 08:50
Radikale Venstre får 22-årig it-ordfører

Hej Jeppe

Velkommen til, det er altid rart at se politikere der møder folk på deres hjemmebane.

Mht. til kommentaren om E-valg. Jeg ved at I ikke har mulighed for at sætte jer ind i alle sager, men nu var du ikke stand-in for miljøministeren og fik spørgsmål om hvorvidt man skulle forbyde sprøjtemiddel A eller B. Debatten handlede om VALGHANDLINGEN, jeres levebrød, så derfor finder jeg det naturligt at ALLE politikere sætter sig ind i det emne, også selvom man ikke lige er ordfører for det område. Og spørgsmålene var ikke af teknisk karakter.

Nå, det er fortid og IT er fremtiden ;) Jeg tror du har det helt rigtig udgangspunkt for at blive en god IT-ordfører. Du er klar over at du ikke ved alt om emnet og at du er nødt til at spørge i branchen. Jeg mener, modsat andre herinde, ikke at en ordfører behøver erhvervserfaring for at kunne være en god ordfører, jeg synes det er vigtigere at man er god til at lytte.

Held og lykke med posten, og spørg endelig hvis du bliver i tvivl om noget. Jeg er sikker på at folk herinde gerne vil hjælpe, hvis man spørger oprigtigt.

mvh Flemming

30. november 2013 kl. 02:22