Christian Bruun

Kejserens Ny Efterretningstjeneste

§72 i grundloven siger at som udgangspunkt må man ikke aflytte uden retskendelse, medmindre folketinget har vedtaget en lov der giver mulighed for at aflytte uden retskendelse. Der er ikke meget beskyttelse af hente fra den paragraf. Eller tænker du på en anden paragraf?

12. januar kl. 18:37
Generalprøve på fogedretssag

"Retssager er formelt offentlige i Danmark", ikke bare det, § 65 stk 1 i Grundloven: "I retsplejen gennemføres offentlighed og mundtlighed i videst muligt omfang.

28. september 2021 kl. 11:29
Opgørelse: Kun syv danske datacentre udnytter overskudsvarmen (GridTech)

Der har lige været samme historie med dagligdagsbutikker, og der var problemet at skattereglerne fraholdt butikkerne fra at sælge deres overskudsvarme. Ministeren ville se på problemet, og det ved vi godt hvad betyder....

21. september 2021 kl. 16:31
Ulovlig ansigtsgenkendelse udløser millionbøde til svensk politi

I Danmark: Den Uafhængige Politiklagemyndighed

12. februar 2021 kl. 10:51
Elastic trækker open source-licens tilbage - Amazon forker

Kan man trække sin open source licens tilbage? Eller er det bar en "journalistisk stramning" af overskriften?

29. januar 2021 kl. 11:15
Helle Thorning-Schmidt og Facebooks tilsynsråd deler lussinger ud til giganten

"Opslaget var blevet fjernet af en algoritme, der også afviste klagen."

Det offentlige i fremtiden.

29. januar 2021 kl. 11:12
Tysk firma får kæmpe GDPR-bøde for overvågning af egne medarbejdere

§72 er ifølge Jens Peter Christensen (højsteretsdommer) den mest misforståede paragraf i grundloven: "Først siger den, at boligen er ukrænkelig, og det kan man jo så føle sig opstemt ved. Men så siger den derefter, at boligen godt kan krænkes med eksempelvis husundersøgelser. Men man kan kun lave en husundersøgelse, hvis man har en lovhjemmel til det. Det er jo fint nok. Så siger den, at det ikke er nok – man skal også have en retskendelse. Men derefter siger den så, at det behøver man dog alligevel ikke, hvis man har en særegen undtagelse." https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/grundlovenannoteret

Det gælder for mange paragraffer i grundloven at de har en bagdør. Fx §77 om ytringsfrihed men "dog under ansvar for domstolene" - dvs. du har lov til at ytre dig, men intet hindre Folketinget i at straffe dig efterfølgende. §79 "Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. [...]" som kun gælder politiske forsamlinger (hvilket jeg personligt finder mærkværdigt). Senere i §79 omtales forsamlinger, hvilket jurister kan filosoferer længe over hvad det præcist dækker over.

20. januar 2021 kl. 09:51
Politiet bruger ulovligt indsamlede teledata mere end 11 gange om dagen

Der er jo en særegen undtagelse

§72 og dette er en af de mest misforståede paragraffer i grundloven ifølge højsteretsdommer Jens Peter Christensen (https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/grundlovenannoteret). Ifølge ham b.a. "Der findes flere hundrede lovhjemler for at foretage husundersøgelser og den slags uden en retskendelse fra en dommer. Det er der ikke noget grundlovsstridigt i."

20. oktober 2020 kl. 10:30
Facebook fjerner sider om konspirationsteori

Men det vil DR nok ikke skrive om

Version2 har artiklen fra DR og DR har artiklen fra BBC, og BBC (https://www.bbc.com/news/technology-53692545) skriver ikke om Antifa, og artiklen har ingen forfatter så hvorfra den artikel kommer ved jeg ikke.... Ingen skriver længere deres artikler selv... (Politico har en artikel "Facebook steps up action against fringe groups like QAnon, Antifa")

20. august 2020 kl. 12:06
ITU jubler: Andelen af kvinder på Softwareudvikling sætter rekord

Nu det faglige jo ikke den eneste grund til at droppe ud. Hvordan er studiemiljøerne nu om dage?

Det er jo det der er det uvisse i rækken af kommentarer.

Som jeg ser det kommer det lige så meget an på hvordan man har prøvet at tiltrække flere kvinder. Sælger man en vare man ikke kan levere? Fx har man optalt et område som kun udgør en marginal del af uddannelsen... Tabellen viser at kvinder udgør den største andel i det fag der indehodler "design" - faktisk ligesom på DTU hvor der er flest kvinder på de uddanelser der indeholder ordene design eller bio (eller nært beslægtet såsom fødevare).

28. juli 2020 kl. 18:08
De er skøre de [_______]!

"forfordele"

.. så den form bør man undgå at bruge. ;-)

Tja, ordet er blevet ødelagt og bør ikke bruges hvis man vil være sikker på at modtageren forstår det man siger på den måde det er ment.

Ligesom med ordet "bjørnetjeneste".

17. juli 2020 kl. 19:54
De er skøre de [_______]!

Nu er det farligt at bruge et pendulord, der her ikke er brugt i den gængse betydning. (give nogen mindre end andre)

Det var jeg ikke klar over. Men endnu et ord vi ikke kan bruge :-) (Den Danske Ordbog lister begge betydninger som lige "gode" (https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=forfordele (dog med kommentaren at mange betragter den ene form for ukorrekt)) - så det kan både betyde give mere eller give mindre).

17. juli 2020 kl. 18:29
De er skøre de [_______]!

"Man kan med god rette diskutere præcis hvor hurtig eller langsom den process virker for USAnerne, de har f.eks stadig ikke vedtaget den "amendment" til deres grundlov som gør det ulovligt at diskrimnere kvinder, men [...]"

Jeg går udfra at du tænker på "Equal Rights Amendment"(https://en.wikipedia.org/wiki/Equal_Rights_Amendment). Det er ikke så simpelt som du gør det til. Den vil også betyde at kvinder ikke kan forfordeles på nogen som helst områder.

I Danmark ville du ikke kunne lempe de fysiske adgangskrav til politi/militær med et sådan tillæg til vores grundlov.

17. juli 2020 kl. 16:53
Ingen har brug for det: Det vrimler med tilbud på overflødige internetforbindelser

Skal man f.eks. maxe en 100 Mbit/s forbindelse ud i 24 timer, så vil man hente 1 TB data. De færreste kan gemme så meget data.

Det er som at sige at ens bil ikke behøver at kunne køre mere end 50 km/t fordi 95% af tiden kører denne bil i byen. (eller 110 km/t fordi man sjældent er syd for København ...).

For de to børn er det luksus at kunne hente deres spil og opdateringer hurtigt så de ikke bruger alt deres spilletid på at vente. Og mange betaler gerne for luksus.

24. juni 2020 kl. 15:18