Thomas Hansen

Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

step 1: Stil spørgmål ved præmissen for en artikel. step 2: Få flere forklaringer. step 3: Ignorer samtlige forklaringer og undlad at følge op på nogen af de kilder der er foreslået

Sig mig, har du fuldstændigt undladt at følge med i noget af det de "uhyggelige og luskede IT-fyrster" er blevet taget i?

29. august kl. 14:47
Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

Så du forventer at Peter skriver en opgave der lyder "Læreren er dum, Mette er dum, Putin er dum og det er Trump osse" ?

Men herre gud, det kan jo umuligt komme lille Peter til last at alle hans skriftlige opgaver kan analyseres så vi kan prøve at finde ud af hvad han mener og hvordan hans evner udvikler sig over 9-10 års tid.

Og noterne læreren laver omkring Peter til skole hjem samtale, opfordring til at kigge forbi skolepsykolog, ekstra hjælp med læsning eller chatten med kollegaen omkring hans kår i hjemmet nu hvor de har hørt at han har været lidt for venlig med barnepigen...

Oveni er det, så vidt jeg har forstået, ikke et frit valg for eleven eller forældrene. Skolen har valgt google og chromebooks, så selv hvis du som forældre vælger at købe en laptop til Peter kommer du ikke udenom som minimum at oprette en google bruger samt anvende deres forskellige programmer.

Der er flere andre der har foreslået læsestof hvis man ønsker at få lidt indsigt i hvad data og algoritmer kan bruges og misbruges til. Jeg vil slå et lille slag for Hello World af Hannah Fry som en forholdsvis let forståelig start.

28. august kl. 01:00
Vi skal ikke have e-valg i Danmark – papirvalg er den bedste løsning

Det er convenience for vælgerne. De kan slippe for at lette måsen og tage hen på valgstedet. Ikke noget tungt argument. Det er en lille pris for et godt system.

Men hvis jeg kan stemme hjemmefra, hvordan skal det så sikres at det ER mig og at jeg ikke har solgt min stemme eller bliver tvunget til at stemme?

27. august kl. 02:07
Eksperter med skarp kritik af 18 Chromebook-kommuner: »Vi har digitaliseret med hovedet under armen«

Hvilken tavshed? For præcis det samme spørgsmål er blevet besvaret i en anden tråd, men ok jeg giver da gerne et bud.

Til at starte med er det en fin fordel for blå blok for de kan nu undgå at bruge penge på at overbevise Peter om at Mette er en dårlig statsminister. Det er endnu bedre for Putins misinformationsfarm, for nu ved vi at lille Peter nok vil være mindre kritisk og bedre til at dele historier der bekræfter at Mette eller Trump er dumme.

Jeg har en fordel når jeg skal vurdere om jeg gider ansætte ham, for han ved ikke at der bør stå "også".

Men endnu bedre er det da at lille Peter konsekvent laver sine opdateringer omkring 6:30 om morgenen og stort set aldrig efter 22, så han er nok noget af et A menneske, gad vide hvad vi ellers kan bestemme om hans person?

Han har det dog med at like en del fastfood steder, checker ofte ind der og vi kan også se at han meget tit checker hvad kims mon har tilbud på. Hmm vi må hellere beskytte vores forsikringsfirma og smide ham i en højere risikogruppe.

Og hvad skuer mit øje, har han været aktiv i de der antivac tossegrupper? Aah så skal jeg satme ikke have ham til at tegne en sundhedsforsikring hos mig.

Har du overvejet selv at prøve at checke lidt op på hvad pokker algoritmer styrer i vores hverdag allerede?

Et enkelt datapunkt er ikke nødvendigvis et problem, men fri adgang til samtlige søgninger, opdateringer/kommentarer, opgaver osv. det er da mums for google o.lign.

27. august kl. 01:59
Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

Men bilinspektøreren laver en rapport som fortæller dig hvad der er galt og der med også hvad der skal gøres for at få bilen synet, så jo, bilinspektøren hjælper med at sige hvad der skal reppareres

Det er da også hvad datatilsynet gør her, de beskriver hvad problemet er men de præcise tekniske detaljer for hvordan problemet skal løses er ikke deres bord. Bilinspektøren giver mig jo ikke en vejledning til hvordan jeg udbedre fejlen, blot at manglen er der.

20. august kl. 01:30
Apple-krav til iOS-udviklere: Kommission på 27 procent på tredjepartsbetalinger

ved at sælge apps udenom Play Store

Og når vi nu alle lægger os fladt ned og accepterer at Apple ikke tillader at man går udenom app store, hvor længe tror du så google har tænkt sig at lade os gøre det på android siden?

9. februar kl. 17:41
Sluk for pokker!

Hej PHK, du skriver "Vores elnet er fantastisk pålideligt: Der skal mindst to UPS'er i serie og en nødgenerator til at hamle op med det."

Er det bare et slag på tasken eller er der et sted hvor jeg kan læse om dette? Eller er der mon andre herinde der lige ved hvor man skal lede efter lign. info?

8. oktober 2021 kl. 10:31
ITU-forsker: »Vi behandler kunstig intelligens som en religion«

Godt at se at vores universiteter lige kan slå fast at det kun er Apple folk der bør have adgang til kunstprojekter ;)

22. august 2021 kl. 12:28
Autonome droner laver første succesfulde angreb uden menneskelig indblanding

Nyt våben => Med kunstig intelligens =>Forfærdeligt!

Nyt våben => Med kunstig intelligens =>Fantastisk!

Forskellen er at nogen af os stiller os kritiske overfor denne udvikling og gerne vil vide mere, men det lader til at du blåstempler projektet og så må evt. problemer løses når vi engang opdager at de er der.

ud med 100% sikkerhed, og ombringe ham

You have got to be kidding me... Og hvis der dagen efter kommer en sprøjte der kan genoplive folk længe efter de er omkommet, så behøver vi ikke engang at være 100% sikre, faktisk bliver det hele komplet ligegyldigt for vi kan bare genoplive ofrene for terror. Det er da en fantastisk ide...

Hvis du fortsat har tænkt dig at bruge umulige scenarier til at argumentere for at en løsning er god, så ved jeg sku ikke helt hvordan vi skal holde debatten på et fornuftigt plan.

9. juni 2021 kl. 01:16
Autonome droner laver første succesfulde angreb uden menneskelig indblanding

Og hvis en drone laver mindre skader på civile end menneskelige soldater ville kunne, så synes jeg det er bedre.

Og hvor i nyheden ser du noget om at dette er tilfældet? Jeg forstår ikke rigtigt hvad dine pointer er?

Vi har pt. ingen dokumentation for

  1. Hvordan dronerne virker
  2. Hvor gode de er til at vælge korrekte mål
  3. Info om at de laver mindre skader end alternativer
  4. Info om hvad pokker der er af sikkerhedsforanstaltninger hvis vi pludseligt opdager at dronerne er kommet frem til at skoler er det optimale mål, for så kan børnene slet ikke nå at blive gamle nok til at lave terror.

Okay den sidste er overdrevet, for det der i virkeligheden skræmmer mig er hvordan du vælger at forsvare et nyt system til krigsførelse som ikke styres direkte af mennesker, uden at have bare tilnærmelsesvis svar på 1-3.

8. juni 2021 kl. 05:57
Datatilsynet til firmaer og myndigheder: Få nu styr på de sikre forbindelser

Hvis det bliver krypteret på serveren, må det vel være blevet sendt der til ukrypteret?

25. oktober 2020 kl. 15:17
Flere it-selskaber langer ud efter Apple for gebyrer i App Store

De skal leve af den bid af kagen som de får. Det som Epic angriber er bl.a. hvor stor en bid det er rimeligt at tage.

Det virke på computer fronten, hvorfor ikke smart phone?

29. september 2020 kl. 03:09
Så nåede #MeToo til Danmark

Har husdyrvidenskab et velfortjent ry for at være fuldt med ubehagelige kvinder? Og hvis ikke, hvorfor holder din forklaring på kønsfordeling så ikke når tallene går den modsatte vej?

28. september 2020 kl. 22:59
Flere it-selskaber langer ud efter Apple for gebyrer i App Store

Det skal udviklerne bag den alternative app store vel, ligesom Apple og Google gør.

28. september 2020 kl. 22:48
Hobby: Terrorvåben

"den unikke egenskab ved droner er at de kan hænge stille i luften, deraf navnet."

Hvor kommer denne definition fra? De steder jeg har læst definitioner er drone og UAV synonymer, og en UAV behøver ikke at kunne hænge stille, se fx predator drone.

17. september 2019 kl. 11:15
Det britiske parlament opfordrer til forbud mod loot boxes i spil til børn

Ja, til forbrug er det. Der er masser af tilsætningsstoffer i fødevarer som kun må bruges fordi de er harmløse. Til det hører selvfølgelig en note om at vi netop ikke er 100% sikre, der kan være grænseværdier osv.

Når lovgivning kræver at noget er harmløst betyder det ikke at vi skal være 100% sikre.

15. september 2019 kl. 12:28
Svindlerens drøm: Danske telebutikker udleverer sim-kort til eksisterende numre - helt uden at se ID

Kan du se hvilken adresse de bruger? For ellers er et muligt angreb vel at sende en masse mails med adresseændring til samme adresse og så vente til en af deres kunder bestiller nyt kort.

30. august 2019 kl. 14:02
Hacker afslører tredje gabende hul i Steam på en måned

Administrator retigheder skal kun bruges, når OS skal opdateres, eller ændres.

Hører ting som driveropdateringer ikke ind under dette? For steam tilføjer da mange andre ting end spil, fx installation af directX.

24. august 2019 kl. 01:22
Phishing-mail fik Digitaliseringsstyrelsen til at indføre DMARC »med det samme«

Hvordan står det til rent juridisk? Hvis jeg fx sender en mail fra borgmester@aalborg.dk til kontakt@aalborg.dk for at foreslå at de får sat skub i DMARC, ville der være noget ulovligt i dette hvis jeg gør det klart at jeg faktisk ikke er borgmestren?

14. august 2019 kl. 12:57