Jacob Horn Nielsen

Gevinstrealiseringen halter del I - Når man spænder ben for hinanden

Jeg kan især li' din inddragelse af Kotter, hvis visdom på mange måder er overset eller som man slet ikke kender, i mange af de sammenhænge som jeg har været en del af.

6. oktober 2020 kl. 16:25
Lappeløsninger i Det Digitale Motorregister

God blog Claus, sum rammer lige i hjertet. Det er desværre blevet regelen, hellere end undtagelsen. Ofte skyldes det politikkere, som laver lovgivning og regler, som er unødvendigt administrativt tunge at praktisere og ikke mindst unødvendigt dyre at få software at understøtte. Ikke mindst fordi der efterfølgende laves et hav af lappeløsninger og rettelser. Man har i alle projekter pligt til, at fjerne unødvendig kompleksitet - det er en grundregel i projektledelse. Det er dog ikke det samme som at alle systemer skal være simple.

24. september 2020 kl. 15:13
Leder: Skat har erstattet fagfolk med et it-fantom

Der går sjældent en dag uden en ny lov eller bekendtgørelse. Det burde være logik for burhøns at meget komplekse forretningsområder kan ikke bare digitaliseres med et snuptag, som de højt belønnede konsulenter fortæller med deres powerpoints. Der er for få med egentlig indsigt, som tør at sige de smarte konsulenter imod. Så længe vi ikke tør at skære kraftigt ned på antallet af love og bekendtgørelser og indrette vores samfund simplere med love og bekendtgørelser der er nemme at forstå, nemme at beregne konsekvenserne af, så kommer vi aldrig til høste frugterne. Det at love er nemme at beregne konsekvenserne af gør det jo muligt for den store masse (den almindelige dansker) at kvalitetstjekke lovgivningen, istedet for at de kun er store advokat-huse som kan gennemskue det.

20. februar 2019 kl. 17:56
Professor i it-projekter tvivler på succes med EFI-afløser: »Det er for indviklet«

Skiftende politikkere står i kø for at sætte deres fingeraftryk på lovgivning og bekendtgørelser, også indenfor skatteområdet. Vi lever i Danmark (og i mange andre lande) i et samfund, hvor politikkerne er overbeviste om, at flere love og flere bekendtgørelser er lykken. Selv om de ofte siger noget andet i medierne.

Sådan et forretningsområde, her skatteområdet, bliver jo komplekst at administrere, det er logik for burhøns. Og det kan nogle konsulenter fra de store software huse ikke ændre på.

Konsulenterne går gerne ind i sådanne projekter, da det i sagens natur giver basis for en masse timer. Og at styregruppen er inkompetent kan man ikke bebrejde konsulenterne for.

22. januar 2019 kl. 13:45