Ditlev Petersen

Vi er Skandinaviens tabere inden for sprogteknologi

Det kræver også (i disse dage) af og til en smule tålmodighed - af uvisse grunde?

Og jeg har IKKE givet dig en TU, men jeg kan se en grøn markør, så jeg har åbenbart gjort det alligevel.

Sidst det så sådan ud, så gav jeg mig selv TU. Det har jeg også gjort i dag. *Når du giver thumbs up, så lad ikke din venstre hånd vide, hvad din højre hånd gør. *

30. november kl. 22:08
Vi er Skandinaviens tabere inden for sprogteknologi

hvad en chatbot kan, som en god søgefunktion ikke kan?

Mja, en god chatbot skulle være nemmere at bruge for mennesker, der er utilpasse ved at bruge en "almindelig" web-adgang til et eller andet. Eller som ser dårligt eller på anden måde ikke kan bruge de mere "geniale" it-løsninger.

Jeg må indrømme, at jeg gætter - jeg har aldrig oplevet sådan en. Jeg går uden om chat. Jeg er også usikker på, om der menes en fjernskriverlignende kommunikation (taste, taste, taste), eller der tænkes på telefon-adgang (stemme/voice)? Formodentlig begge dele.

Talegenkendelse over telefonen har jeg prøvet (og det gav mig næseblod). Jeg kan ikke huske hvor, muligvis banken. Men hvor var det dog ringe. Ja, så var der OS/2s talestyring/genkendelse - jeg fik det aldrig til at virke. En dag lykkes det måske? Jeg har set tale-til-tekst fungere. Der skal programmet så heller ikke forstå, det skal bare omsætte lyde til ord og ord til sammenhængende og sandsynlige sætninger.

29. november kl. 23:26
Kontroversielle kinesiske kameraer skal overvåge danske motorveje

UKs mørke magter har haft stor glæde af nummerpladeovervågning. Selv om Danmark var førende på andre overvågningsområder, så har vi sakket bagefter her. Det skal der nu rådes bod på.

28. november kl. 13:56
Venstre og SF vil have en it-minister i ny regering

Jeg turde ikke skrive det, men tænkte det samme.

27. november kl. 00:29
Ny ordfører vil have mere it-udvikling tilbage på statens hænder

Det offentlige må ikke være lønførende. Fjerner man den regel, behøver EL vel næppe forbyde høje lønninger i det private (hø hø hø ?).

Jeg læste din kommentar som et billigt grin på ELs bekostning. Fin ide og leve Stalin (eller Trotskij). Næh, i den rigtige verden der ...

Umiddelbart vil Dragsteds tanker medføre konflikter med IT-branchen(-s arbejdsgivere) og EU (det offentlige må ikke lave noget, der virker eller giver overskud, hvis private kan gøre det ringere). Den konflikt bør man så tage. Dragsteds forslag er fornuftigt nok.

23. november kl. 20:05
Ny ordfører vil have mere it-udvikling tilbage på statens hænder

Enhedslistens svar på det problem, vil givetvis være noget med at forbyde højere lønniveau i det private,

I dag har mon jo et "forbud" mod at det offentlige har højere løn end det private. Det har på glimrende vis sikret, at det offentlige har kvaler med at skaffe gode folk nok.

23. november kl. 16:44
NemID Nedbrud - 2/2

Du er nok for optimistisk at give det overskriften 2/2. 2/2++ er nok mere korrekt.

23. november kl. 13:09
Jernbanernes beredskabsplaner granskes, efter cyberangreb lammede togtrafik

Så "Digital Rygsæk" er altså en måde at omgå godkendelse af vigtig sikkerhedsfunktion ?

Dengang der faktisk var et ringbind i en rygsæk, må problemet have været større. Man ville aldrig kunne stole helt på, at en oplysning var nået ud til alle ringbind.

Det er selvflg. ikke et argument for at sjuske med sikkerheden i dag.

19. november kl. 16:16
Togselskaber bruger AI til at forudse, om passagerer vil begå vold eller chikane

ansigtsgenkendelse

Ansigtsudtryksgenkendelse og kropssprogsgenkendelse. Vi mangler kun mundaflæsning og analyse af beklædning og lugt.

16. november kl. 16:18
Jernbanernes beredskabsplaner granskes, efter cyberangreb lammede togtrafik

Hvorfor

Måske er der stadig tog/lokomotiver, hvor man ikke kan integrere ret meget i førerkabinen? Så en tablet er den enkleste måde - måske med lidt velcro.

16. november kl. 15:02
16 dages ventetid: Forvirrede borgere invaderer borgerservice efter NemID-lukning

et stormløb mod kommunernes borgerservice,

Det er sikkert en stor succeshistorie, at der er SÅ stor interesse for noget it. < /vrangforestilling>

12. november kl. 15:49
Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

For mig er en pc et redskab til at løse en række opgaver (og prøve på at løse flere). Eller et legetøj. Det har aldrig været meningen, at maskinen bliver købt for at køre Windows n++. Windows er ikke et mål.

Så jeg kører nok videre med Win10 uden at have dårlig samvittighed (tværtom).

10. november kl. 21:09
En kodefejl gav rød blok et mandat for lidt i DR's valgprognose

Og så var skaden faktisk meget begrænset. DR fik en misvisende præsentation af en løbende prognose. Det er sket før (jeg mindes noget med BESK, der skal have forudsagt revolutionen engang for længe siden).

Og hvis man kun hører lyden af én hov, så gør korsets tegn og fremsig Ave Maria meget hurtigt. Eller bare Apage Satanas!

Vi kom langt omkring.

9. november kl. 00:04
En kodefejl gav rød blok et mandat for lidt i DR's valgprognose

Jeg har vist trådt på en øm tå

Tja, nok mere vores ære som programmører. Vi springer gerne over, hvor gærdet er lavest, men vi springer altså. ;-)

8. november kl. 20:16
Statens it-beredskab sejler: »Det er da stærkt bekymrende, mildest talt«

Jeg kan da godt nævne et 14. system. Hvordan vil man kommunikere til os civile, hvis noget går galt? I småtingsafdelingen, branden på Studstrupværket f.eks. fungerede det. Tror jeg nok.

Men brug af sirenerne vil jo ofte være noget i retning af "gå indendøre og lyt til radioen" - det hedder så DR og TV2 i dag. Men virker det? Altså vi husker dronningens nytårstale - som forsvandt. Den mest aflyttede udsendelse på DRs radio er deres "nødbånd" - en hyggesnak når det hele svigter. Det gør det tit. Kan man forestille sig (jeg kan godt), at det svigter, når der er mest brug for det?

Sirenerne er i øvrigt vanskelige at høre.

Sirenerne testes en gang om året (og lydløst noget hyppigere har jeg hørt). Beredskabsstyrelsen er dog åbne over for muligheden af, at skidtet ikke fungere. Flg. vise ord findes på deres hjemmeside:

Står du ved siden af en sirene, som ikke virker, så kontakt Servicecenteret hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse på FES@mil.dk eller på 7281 3000

7. november kl. 21:11
En kodefejl gav rød blok et mandat for lidt i DR's valgprognose

I mine ører kunne det lyde af dovenskab/sjusk, fordi man ikke har forventet, at det ville blive nødvendigt at tage højde for. Det burde man have gjort.

Jeg har kendt en del dovne programmører. INGEN af dem ville af dovenskab undlade at medtage en regel, de var bekendt med, selv om den er sjældent brugt.

Men den slags kan godt smutte igennem en afstestning. Ikke bevidst, men på grund af uoverskueligheden af problemet. Det ER vel ret beset en slags sjusk.

Erfarne dovne programmører er ikke nødvendigvis de ringeste.

7. november kl. 15:16
It-professor med skarp kritik af nedbrud hos DSB: »Det er simpelthen ikke godt nok«

Jeg er usikker på, om problemet skyldes "kun en leverandør". Har man flere, så kan ansvaret komme til at flyde. Problemet synes snarere at være, at man vistnok havde en nødplan, den virkede "bare" ikke. Den havde nok ikke været testet.

Husker I at teste jeres fejlstrømsrelæer? Og røgalarmerne? (Jeg vil ikke nævne minutkød, der er nok over sidste anvendelsesdato.)

3. november kl. 21:15
En kodefejl gav rød blok et mandat for lidt i DR's valgprognose

»Koden har basalt set glemt den lille regel - den regner ikke forkert,« siger Kasper Møller Hansen.

Jeg går da ud fra, at det er udviklerne/programmørerne, der har glemt reglen, ikke koden. Eller har DR en selvbevidst AI gående løs?

3. november kl. 14:25
Ekspert frygter internet-sabotage: »Kablerne er ikke svære at finde«

Og i dag stod togene så stille. Tilsyneladende fordi man "trak stikket" af bekymring for, om der måske var noget ondt på vej. Selv om det kræver megen kaffegrums at få mening ud af nyhederne.

29. oktober kl. 19:55