Søren Koch

Danske forskere skal undersøge muligheden for blockchain-valgsystem i Grønland

Til alle dem der (igen) forestiller sig at elektroniske valg er en god ide vil jeg anbefale at se på PHK's gennemgang for et par år siden samt at (gen) se Tom Scott's videoer om det:

https://www.youtube.com/watch?v=w3_0x6oaDmI

https://www.youtube.com/watch?v=LkH2r-sNjQs

Uanset om man tilsætter magisk 'blockchain' sovs er det stadig en dårlig ide ene og alene af den grund at du ikke kan forklare den grundlæggende teknologi til en 12'årig som selv kan overbevise sig om at det er fair og retfærdigt.

Ja den nuværende teknologi kan 'hackes', men snyd til normale papirvalg skalerer meget dårligt (ingen gang lande kan skjule det i det lange løb når det sker selv med et lands ressourcer til rådighed til 'coverup' - ikke at det ikke er forsøgt, men hvem tror på Putins afstemninger i Donbas?)

19. oktober kl. 17:36
EU’s cloud-chef: Open source har kæmpe betydning for Europa

Helt enig, men jeg ved fra egen erfaring at det at et produkt baserer sig på gratis open source teknologi automatisk kan dømme det ude mht brug i det offentlige / universitets-værdenen.... Med begrundelsen: der vil jo ikke være en producent man kan kræve dækker omkostninger hvis der er fejl modsat noget købt af et firma (min holdning til den begrundelse har altid været: god fornøjelse med at få den slags dækket af Microsoft / IBM etc..)

7. april kl. 19:21
EU’s cloud-chef: Open source har kæmpe betydning for Europa

Et af problemerne her er jo at hvis det skal udgives som open source så kan producent jo ikke regne med at tjene på det fremadrettet (vendor lockin) så open source vil altid tabe til closed source i 'rå indkøb' da en closed source leverandør kan regne med at tjene penge senere hen hvorimod en open source leverandør skal have hele omkostningen ind fra starten af. Basalt set er det jo det at det ikke er total cost of ownership der afgør hvilken leverandør der får ordren men derimod hvad det koster i indkøb.

7. april kl. 16:16
Så er det sagt...

Vi er helt enige i at NFT'erne som sådan ikke er nødvendige, men et eller andet incitament skal der til før der kommer almindelige penge ind (som andre så kan få ud) i cryptocoin systemerne. Og normalt vil man ikke bruge cryptocoins til at købe en barnevogn eller en jagtpram, men da NFT'erne ikke sælges i normale butikker (og er digitale i forvejen) så handles de naturligt nok (for dem der gerne vil have rigtige penge ud) i cryptocoins.

På den måde adskiller cryptocoins sig ikke så meget fra tulipanerne i 1600 tallet. Havde folk kun handlet tulipaner for tulipaner havde der ikke været et problem, men da folk begyndte at investere deres normale sparepenge i dem (og tog lån for at 'komme med') gik det galt (og dem der havde solgt tulipanerne før kraket tjænte stygt på det, lige som Wall Street i 1929...)

16. marts kl. 21:44
Så er det sagt...

Men det kræver jo at hvidvaskningstedet tager imod krypto og betaler i fiat. Hvis de tager imod en krypto og betaler i en anden, så er de jo lige vidt.

Og lige netop her er det at NFT'erne kommer ind, for hvis Hr eller Fru Jensen gerne vil invistere i sådan en NFT skal de først skaffe de cryptocoins der skal til at købe den, og det køber de så på en crypto-børs, og hvem tror du der står i kø for at sælge dem cryptocoins for rigtige penge (med kvitering og det hele naturligvis)?

16. marts kl. 21:10
Så er det sagt...

Hvorfor tror du at NFT'er lige pludselig er blevet hypet så meget.

De betales ofte med bitcoins mm, og det giver de kriminelle en måde at få solgt deres cryptocoins for virkelig valuta når folk skal købe cryptoconis for at få 'den første tweet' eller lignende absurditeter....

16. marts kl. 14:33
Datatilsynet slår fast: Klartekst-data til USA er som hovedregel ulovligt

Ja, men så mister man jo hovedparten af (de fremførte) fordele der er ved cloud-løsninger da man så igen skal have nok CPU-kraft lokalt til at lave analyser mm (og man kan så heller ikke lige hurtigt købe x GFLOPS mere til brug i 2 dage).

Og er man så først der, så kan man jo lige så godt have det hele lokalt/i EU også.

Men jeg vil mene er den rigtige løsning under alle omstændigheder (men NSA er jo i sagens natur nok ikke enige i den analyse...).

Søren

14. marts kl. 14:15
Universitetsansatte bekymrede over løsning til sikre mobiler: »Jeg er sådan set pikeret«

Du vil nok blive overrasket desværre.

Det er f.eks først nu at det er blevet påkrævet at bruge 2-faktor på webmail på DTU (På Risø havde vi 2-faktor på alt fjernadgang allerede for 15 år siden pga samarbejde med Haldor Topsoe, men det forsvandt gradvist efter fusionen med DTU og er ført nu ved at komme igen.

(Der var indtil kort før jul nogle institutter der på det kraftigste mente at der i hvert fald IKKE skulle 2-faktor på mail da det jo var besværligt og der jo ikke var nogen problemer med ikke at have det)...

mvh Søren

7. februar kl. 15:26
Kejserens Ny Efterretningstjeneste

Danmark var et sekundært mål. Man ville sikre sig Norge for at forhindre, at englænderne kunne drage gennem Norge og stoppe de svenske malmtransporter til Tyskland. Men et angreb på Norge kunne kun gennemføres med Danmark som mellemlandingsplads.

Og det virkelige problem for tyskerne var at de heller ikke kunne stole på at Norge ville modsætte sig et engelsk angreb som det tydeligt belv demonstret med 'Altmark' (at Altmark så også krænkede norsk teritorialfarvand da det reelt var et flådefartøj og ikke et civilt handelsskib som det gav sig ud for var for Tyskland i den henseende ligegyldigt).

Havde norge afvist de engelske skibe der opåbragte Altmark havde Norge og Damnark formegentligt fået lov til at forblive neutrale set fra tysklands side af (om end der kan være tvivl om hvad Tyskland ville have gjort hvis Norge samtidig havde opbragt Altmark også), men England ville selvfølgelig have opfattet det som om at Norge alierede sig med Tyskland, så realistisk set var der ikke rigtig noget Norge (og danmark) kunne gøre da det på det tidspunkt var alt for sent at foretage en troværdig oprustning.

13. januar kl. 18:38
Rusland har blokeret adgangen til Tor

Og den kamp skal netop IKKE tages med steganografi / bitcoin / kryptering / whatever teknisk fix, men derimod via valgurnerne!

10. december 2021 kl. 16:15
Else Haugsted - en hacker fra den kolde krig

Jeg tror at den primære grund er at der var så mange flere Enigma-maskiner i brug (alle tyske militærenheder brugte den) mens Lorenz-maskinen (som Colossus brød) kun blev brugt af den højeste ledelse i det tyske militær.

Dvs mange flere havde hørt om enigma end Colossus/Lorenz, og da det blev kendt at englænderne havde brudt Enigma var det nemmere at lade som om at det kun var den der blev brugt af tyskerne så de kunne fortsætte med hemmeligtholdelsen af Colossus / brydningen af Lorenz-maskinen) istedet for at indrømme den også.

Englænderne hemmeligtholdete jo brydnignen af Enigma bl.a. på grund af at de efter krigen havde givet Enigmamaskiner til deres tidligere kolonier som 'sikker' krypteringsteknologi når de nu var blevet uafhænige.....

20. september 2021 kl. 14:42
Nyt JPEG-format kan spare 30 procent af global båndbredde, mener opfinderne

Men der sker ikke noget katastrofalt ved at hælde diesel på en benzinbil.

Ok, men kommer ikke ret langt og de sidste 100m virker bilen som en ret god røggenerator, men motoren tager trods alt ikke skade,

Modsat med benzin på en diesel, der står brændstofpumpen af da den smøres af dieselen.

12. juli 2021 kl. 21:18
Kære myndigheder: Stop med at pive over Schrems II - der er en løsning

Men det er ikke noget man bare gør (og i øvrigt er der ikke nogen gode open source relationelle databaser der skalerer ordentligt når man roder med store datamængder). Det der med at bringe og hoste produkter ind af den type, det kræver at man forstår de produkter indgående.

Hvad med postgres?

Den bruges så vidt jeg ved i ca halvdelen af verndes core routre mm (det var i hvert fald hvad jeg fik at vide til et foredrag for noegn år siden af en af udviklerne af postgres replikeringssystem), og lige der vil jeg mene at performance er et ret stort issue.....

1. juni 2021 kl. 20:38
Ny Religiøs Fanatisme

Obligatorisk XKCD link:https://xkcd.com/2347/

23. april 2021 kl. 18:44
Statsretter og Menneskeretter

Og så kommer vi til OpenSource ... hvem sender jeg regningen til for et sikkerhedsproblem med WireGuard i FreeBSD?

Den væsentligste forskel her er at Microsoft har solgt deres software til brugeren mens der ikke er indgået nogen handel når det gælder open source.

15. april 2021 kl. 14:56
Linux Foundation vil sikre software-forsyningskæden med nyt værktøj

Det løser bare ikke et noget i tilfældet af et 'trusting trust' angreb.... (enten på compiler niveau eller mere sandsynligt på hardwareniveau). Hvem ved f.eks præcist hvad den der 'management engine x86 chip' (eller AMD's pendant) der sidder i hjørnet af alle moderne motherboards i dag egentlig gør...

11. marts 2021 kl. 07:54
Dansk forskning blotlægger techgiganters skjulte overvågning

Jeg tror såmend ikke der er blevet solgt nogen kabler, der er vel bare blevet lagt nogen flere (som så er betalt af Google m.fl)

8. marts 2021 kl. 11:22
IT uden USA

Jeg har ingen anelse om, hvor meget malm der blev udskibet fra Narvik, men det har været ret udsatte transporter. Den tyske bekymring gik (vist) mest på, om England kunne finde på at invadere Norge for at fortsætte mod de svenske miner.</p>
<p>Nu er vi kommet langt omkring. Vi mangler kun Øresumdstolden og Vordingborgs strategiske rolle i middelalderens geopolitik over for slaverne.

Det var faktisk ret meget, for i ca 4-5 måneder kunne malmen fra Kiruna ikke udskibes via Luleå da østersøen er isdækket. Narvik var derfor vigtig i vintermånederne da det er en isfri havn (og ja det var nogen sårbare transporter).

At du så har helt ret i at bekymringen også var at englænderne ville fortsætte til Kiruna er en anden sag, og det var jo ikke helt uden grund at tyskland var bekymret for det.

Det skjulte hovedargument for at England og Frankrig ville hjælpe Finland i vinterkrigen (og at sverige ikke ville tillade engelske eller franske tropper i landet) var at de ville kunne landsætte tropper der så 'ren tilfældigt' ikke ville kune komme hjem fra Kirunaområdet.

Men bare det at besætte Narvik ville kunne kappe malmtransporten, så objektivt ville det have været nok for England.

5. marts 2021 kl. 07:28
IT uden USA

Det er ret naivt for der var noget med noget stål og noget med noget tungt vand. Bortset fra det er Norge den nærmeste omvej til europa så rent strategisk er der ingen som helst grund til at besætte Norge hvis det skulle være for at komme tættere på europa. Danmark lukker stræderne og da Tyskland har længere kystlinje mod Østersøen end mod Nordsøen så er stræderne vigtige - Danmark ville enten falde til Tyskerne eller til de allierede uanset hvad vi foretog os - helt neutrale ville vi aldrig kunne være - man ville enten føre krig mod tyskerne eller for tyskerne.

Lige præcist, det var de svenske jernminer i Kirona der var problemstillingen, Danmark var i den henseende bare i vejen. Men havde Norge været i stand til at håndhæve suvereniteten over for England (og stadig tilladt de tyske malmtransporter fra Narvik) så havde tyskland ikke haft grund til at besætte Norge. At det så ville have krævet ret meget af Norge i årene op til krigen for at have kunnet hamle op med Royal Navy er en anden sag. Glem ikke at Kiel-kanalen specifikt blev lavet for at Tyskland ikke ville være afhænig af transit igennem de danske stræder.

4. marts 2021 kl. 21:50