Claus Jensen

It-indkøbere bliver 'smurt' med koncert- eller sportsbilletter

Jeg talte engang med en chef fra en stor virksomhed, der nævnte, at han var lidt træt af en leverandør, han lige havde snakket med, fordi han ikke havde haft en stor julegave med. Det var på det tidspunkt, at jeg indså, at alle de her gaver ikke har noget med networking og høflighed at gøre. Det hele er ren og skær bestikkelse...

8. marts 2016 kl. 10:18
It-direktør: Udviklers personlighed slår nørdfaktor

Jeg synes I læser det Kristian siger helt forkert. Kristian bruger muligvis nogle uhedige vendinger, men han mener det godt - og det udgangspunkt burde i starte med

Jeg kan ikke rigtigt starte med andet udgangspunkt end det, han skriver. Og hvis han mener det godt, så har han i hvert fald i meget høj grad misforstået det emne, han udtaler sig om. Lad mig tage de 3 store misforståelser, der fik mig op i det røde felt:

  1. Han skriver som om at det at være introvert er noget man bliver pga. "omstændigheder de ikke er herre over". Det er ikke korrekt. At være introvert er en egenskab rigtigt mange mennesker har - undersøgelser tyder på, at introversion er fremherskende hos mellem 30 og 50 procent af befolkningen. Som så mange andre karaktertræk er det naturligvis en blanding af kultur og arv, men der er intet, der tyder på, at det specielt skulle være noget, der kommer af at være udstødt i sin skoletid. Det er en fordom.

  2. Han skriver som om introversion er noget, man kan "kurere". Det kan man ikke - mange introverte lærer i høj grad at lade som om, at de er mere ekstroverte, netop fordi det kræves mange steder i vores samfund. Men det ændrer kun sjældent på, at de som personer stadig er introverte.

  3. Han skriver som om, at det er ønskeligt at ændre introverte til at være mere ekstroverte. Det kan jeg jo kun se som en person, der ikke forstår at andre er anderledes end ham, der går ud fra, at de naturligvis har lyst til at være lige som han er. De fleste introverte har ikke lyst til at være ekstroverte og ser ofte ekstroverte (generaliseret) som mere overfladiske og absolut ikke som noget, der er ønskværdigt at opnå.

Vi lever i et samfund, der ikke værdsætter fordybelse og ro. Det er i mine øjne det, der er problemet. Der er opgaver, der egner sig til introverte, ligesom der er opgaver, der egner sig til ekstroverte. Når vi i disse tider har fået så meget fokus på det attråværdige ved at være ekstrovert er det en ekstrem i tidens svingninger, og det pendul vender nok igen. For man kan ikke ændre mennesker til at tilpasse sig samfundet, men samfundet skal nok over tid tilpasse sig de mennesker, der bor i det.

22. februar 2016 kl. 18:42
It-direktør: Udviklers personlighed slår nørdfaktor

Når de bliver udstødt i skolen osv. trækker de sig stadigt mere ind under skjoldet... introverte.

Vi burde som samfund gøre en indsats for at hjælpe disse nørder blive mere "menneskelige"

Jeg er fuldkommen chokeret over hvor snæversynet og fordomsfuldt dit indlæg er!

Introvert er ikke noget, man bliver fordi man bliver udstødt og trækker sig ind i sig selv. Introvert er bare noget man er. Du får det jo til at lyde som en sygdom - og at introverte ofte bliver anset som socialt akavede er da klart, hvis de ekstroverte møder dem med dine hånlige holdninger! Hvis bare det ekstroverte samfund kunne acceptere, at der er forskel på mennesker, så ville forskellen ikke være et problem. Men hvis du kommer med en forudindtaget holdning om, at ethvert introvert menneske er udstødt og asocial, så er det da klart, at disse personer bliver det.

At samfundet skal hjælpe os med at blive "menneskelige" gør ondt i mine øjne. Jeg er altså ikke menneskelig? Og jeg skal kureres? Det lyder jo som forgangne tiders syn på homoseksuelle, der også var nogle stakler, der skulle kureres og hjælpes. Kan du ikke selv se, hvor ondt det må gøre for en lykkelig introvert at læse, at man skal have samfundets hjælp til at blive "menneskelig"???

Jeg er dybt, dybt rystet. Men jeg har da heldigvis erfaring nok med denne verdens snæversynede mennesker til at vide, at det er dem, der trænger til hjælp og ikke mig. Jeg kan fx anbefale at læse et par bøger om mennesker, start her:https://www.saxo.com/dk/introvert_anna-skyggebjerg_haeftet_9788763827164https://www.saxo.com/dk/ro_susan-cain_paperback_9788793166677

20. februar 2016 kl. 14:18
Hver sjette voksne dansker holder sig fra sociale medier

Den er lavet til at blokere mit navn så der ikke er en anden der synes det er morsomt at lave en konto i mit navn.

Det nytter vist ikke meget, der kan jo sagtens laves flere konti med samme navn på Facebook, ellers ville alle vi Jensener da have et problem :)

23. december 2015 kl. 23:39
Tilpasninger af nyt Version2-site (opdateret)

Hvorfor stiller du et spørgsmål - V2 er i deres selvtilstrækkelighed holdt op med at svare på spørgsmål, ligesom der ingen ændringer vil ske

Nogen har da fjernet det 2 år gamle indlæg fra forsiden ;) Jeg går da ud fra, at de er interesseret i at rette fejl, når vi ser dem, selv om de måske ikke er enige med os i, at selve designet er problematisk...

26. august 2015 kl. 18:12
Tilpasninger af nyt Version2-site (opdateret)

Har i ikke et problem med de blog-indlæg, der vises på forsiden? Der er flere meget gamle indlæg, der pludselig vises igen som om de var nye. Senest Trine Bramsens berygtede sokke-indlæg. Jeg checkede, om det var fordi nogen havde kommenteret på det igen, men seneste kommentar er fra den 26. august 2013 ... præcis to år siden. Checker i på datoen, men ikke årstallet???

26. august 2015 kl. 11:48
Velkommen til et nyt Version2 - med chance for at vinde eventbilletter

Tak for jeres kommentarer II

Selv tak. Men jeg er da lidt ked af, at i bare tager det som "kommentarer" ikke som konstruktiv kritik eller forbedringsforslag.

Hver eneste punkt i opremsningen bliver jo besvaret med noget, der nærmest kan oversættes til: "Det kan godt være, men vi synes, det er perfekt som det er nu".

Det var en ret arrogant smøre, synes jeg, og det er jo jeres ret at mene det. men så skulle i nok i indlægget have skrevet, at i ikke har tænkt jer at ændre på det, så folk ikke spiler tid på at komme med feedback.

12. august 2015 kl. 12:25
Velkommen til et nyt Version2 - med chance for at vinde eventbilletter

Jeg er godt nok ikke særlig glad for det nye design - meget af det kan være smag og behag (jeg bryder mig fx ikke om, at de 3 top-artikler er der og slet ikke, at de skal fylde næsten halvdelen af forsiden).

Men helt objektivt set er der to ting, der er så dårlige ved det nye design, at det vil få mig til at bruge siden mindre:

  1. Mængden af spildplads: Menuen, der bliver hængende, kæmpemæssige overskrifter, luft mellem artikler. Jeg sidder ved en 27"-skærm og i kan kun få plads til ganske få artikler inden jeg skal scrolle. Så er der altså noget galt.

  2. Den nye font. Den har altså en meget, meget lav læsbarhed.

Jeg er vant til at tilpasse lidt på, hvordan websider, jeg ofte bruger, bliver vist i min browser. Men det kræver et bare nogenlunde overskueligt og læseligt udgangspunkt...

12. august 2015 kl. 10:39
YouTube-ændringer er et spadestik dybere i en grav til Google+

Jeg er enig med Thorvald her - hvis jeg kunne få en Youtube-konto, der kun bliver brugt på Youtube (som i helt gamle dage), så ville jeg have en. Men jeg vil ikke have en Google-konto, for så snart man er logget ind på en google-konto, så påvirker det Googles søge-resultater og meget andet, og det irriterer mig. Så det er da et skridt i den rigtige retning, men så længe, jeg skal være logget ind på min søgemaskine for at skrive en kommentar til en video, så undlader jeg bare...

29. juli 2015 kl. 08:39
Internettets sorte sider

Jeg har oplevet præcis det samme, når jeg har forsøgt at søge efter servicemanualer og/eller diagrammer til elektronikprodukter, jeg forsøger at reparere - der er ingen mangel på sider, der påstår at have dem, men i praksis er det som din oplevelse med bilmanualer...

24. juli 2015 kl. 09:31
Spil forudsagde Super Bowl-sejr ned til mindste detalje

"Og Tom Brady blev kåret til MVP, løb scorede fire touchdowns og løb 328 yards"

Arh, Brady løb vist ikke 328 yards. Han kastede derimod bolden 328 yards ;)

2. februar 2015 kl. 16:27
Digitale vælgererklæringer kan give tastetravlhed hos Uffe Elbæks Alternativet op til valg

Man er jo stiller for partier, man er nogenlunde enige med.

Det er jeg ikke enig i - man er stiller for partier, man mener skal have lov til at stille op. Det behøver ikke at betyde, at man er enige med dem i noget som helst. Det betyder blot, at man tager dem seriøst som et parti, der derfor skal have en demokratisk chance.

Jeg synes, at Alternativet virker som et seriøst parti, der derfor skal have lov at stille op, så jeg har udfyldt en vælgererklæring for dem. Men det behøver skam ikke at betyde, at jeg er enige med dem i noget som helst.

Jeg mener, det er almindelig demokratisk høflighed...

30. januar 2015 kl. 11:30
Sådan blev kommuner udsat for ransomware-angreb

Man kan aldrig 100% eliminere personlige fejl. Men jeg kan da se to metoder, der i fremtiden vil minimere problemerne med den slags malware:

  1. Tag backup så ofte som fysisk muligt. Det reducerer antallet af filer, der ikke er backup af, og det er jo kun dem, der er et problem (ud over indsatsen med restore).

  2. Brugere skal ikke have skriverettigheder til alle filer. Faktisk til så få som muligt - det kan give lidt småbøvl i hverdagen, men indretter man sig rigtigt bør det ikke være voldsomt...

22. januar 2015 kl. 17:56
Har vi virkelig ikke brug for programmører? - lidt data

Det virker på mig stadig ikke som om at bloggeren ved, hvad programmører egentlig laver. Der bliver nærmest opstillet en teoretisk programmør-rolle, som der næppe er mange, der har. Det svarer lidt til at sige, at vi ikke har brug for flere til at slå søm i, vi kan selvfølgelig bruge snedkere og tømrere og den slags, men ikke søm-islåere. Programmører er ofte håndværkere, ligesåvel som tømrere er det, men de kan altså andet og mere end at "slå søm i"...

21. januar 2015 kl. 18:42
Et uklart begreb om kunden giver masser af spild

I en ideel verden, der vil det naturligvis være slutbrugeren, der er kunden. Men i praksis er det faktisk ofte forhandleren/distributøren, der er kunden. Det er der en meget simpel grund til: Hvis ikke du laver et produkt, der passer forhandleren, så får kunden aldrig dit produkt at se og dermed er det jo ligemeget, om det er optimalt for ham.

Så man er først og fremmest nødt til at lave noget, som distributører og forhandlere er tilfredse med, så det overhovedet kommer ud til kunden. At det måske ikke burde være sådan i en ideel verden er en helt anden sag...

8. januar 2015 kl. 12:32
100 millioner kroner fra Togfonden skal bruges på bedre, gratis internet i togene

Claus de skal vel starte et sted, og tager nok tid at få det i hele landet, hvis det er planen :-)

Jeg tror desværre snarere, at dem der sidder og tager den slags beslutninger, de har glemt at vestjylland eksisterer. Det virker for det meste sådan :(

21. december 2014 kl. 18:28
100 millioner kroner fra Togfonden skal bruges på bedre, gratis internet i togene

"hovedstrækningerne fra København til Frederikshavn og Esbjerg samt regionalstrækningerne på Sjælland" - er jeg den eneste, der synes at det er ualmindeligt uambitiøst?

Så når jeg tager toget fra København til Struer, så mister jeg internetforbindelsen i Vejle. Det er sådan ca. midtvejs... :-(

21. december 2014 kl. 17:05
Hvorfor skal der være højhastighedsinternet og 4g mobildækning i udkantsdanmark?

Jeg vil altså gerne opponere imod, at Morten Korch bliver brugt som bandeord!

17. december 2014 kl. 19:21