Casper Kjeldsen

Fejl i Microsoft Power Apps lækker 38 millioner data

Der må menes social security numbers eller lignende... Tror det er en fejlagtig maskinoversættelse... :-)

25. august 2021 kl. 10:53
Højhastighedsbredbånd storsælger: Men er det overhovedet nødvendigt?

Har du en god router i 1500-2000 kr klassen? Jeg tænker det måske kan være flaskehalsen at du bruger en standard leverede wifi-router der sikkert er indbygget i fiber-modem? Jeg dækker 250 m2 fuldmuret hus med en ASUS router med 4 antenner, placeret på loftet 1. sal. Måske jeg er heldig med forholdene, eller måske du bare har et et gigantisk sommerhus :-).

23. juli 2021 kl. 11:39
Hjemmearbejdspladser i fare: Halvdelen af os har ikke styr på sikkerheden trods advarsel fra CFCS

Hvis man spørger en administrativ medarbejder hos en kommune om vedkommende har styr på virusbeskyttelse på sin hjemmearbejds-PC, så har han/hun naturligvis ingen begreb om det, og vil svare negativt, med mindre det er en IT medarbejder der godt ved at IT-afdelingen har styr på det.

Undersøgelsen tager tilsyneladende ikke højde for at mange (sikkert hovedparten) bruger en bærbar der er stillet til rådighed af virksomheden de arbejder for (sådan ser det i hver tilfælde ikke ud i artiklen)

19. januar 2021 kl. 11:43
Kommentar: App-tilladelser skræmmer brugerne

Jeg læste netop at i Android 6, der skifter de rettighedsmodellen så den virker som i iOS, så der først spørges når funktionen benyttes, dvs. brugeren kan vælge at afvise anmodningen på netop kalender eller kontakt. Der er ingen tvivl om at det fungerer rigtigt godt på iOS, og at Android heldigvis følger med i samme fodspor.

30. september 2015 kl. 11:35
Rejseplanen blev offer for Danmarks første hackathon for testere

Enig, et ynkeligt, useriøst indlæg fra Bent Jensen. Desværre er version2 fyldt med bedrevidende kommentatorer, der elsker at hakke på det offentlige og gerne de store IT-virksomheder, baseret på delvist populistiske artikler, som man ikke skal tage for mere end de er. Det vidner Bent Jensens profil-historik om.

Det er aldrig en god idé at anfægte andre folks kompetence når man ikke kan stave til ordet (det var så det useriøse i mit indlæg, på forhånd undskyld, kunne ikke dy mig)

23. januar 2015 kl. 11:12
Livet uden NemID

Peter, er du typen der aldrig bliver tilfreds med en løsning? Du er UNIX system-udvikler, og du kunne lave et system der var meget bedre, som slet ikke ville koste alle de millioner. Det ville være totalt platforms-uafhængigt, og sikkerheden ville være i top. Det ville være meget simpelt for de gamle, og alle ville rose dig for det du har skabt.

Når du bliver ansat i en IT-virksomhed, finder du ud af at der er budgetter, og at IT-leverandører er underlagt budgetter og udbudsregler. Du finder også ud af at ingen mennesker kan overskue specifikation af så store systemer uden der opstår problemer eller der er ting der kan forbedres. Men det kræver penge. For IT-leverandøren der lavede systemet, gav den billigste pris, og det var ud fra specifikationen.

Jeg bliver harm over at mine skattekroner går til ideologiske medborgere, der vil demonstrere deres utilfredshed ved ikke at bruge de fælles systemer, fordi de da er klogere og kan se de teoretiske og praktiske uhensigtsmæssigheder. De ringer og tager tids fra sagsbehandlere, bruger porto og sikrer at den offentlige sektor bliver større og større. Vi bliver flere og flere ældre, og hvis vi ikke bruger de offentlige kroner på det rigtige, og får optimeret hvad vi kan, så får vi det alle svært.

Få nu bestilt dit NemId!!

På forhånd undskyld for ironi og hvis der er en slåfejl.

11. december 2014 kl. 11:19
Sådan bliver NemID brygget på Javascript til web og mobil

Meget enig med Palle Due at man ikke kan lave noget for ½ mio eller et mandeår som Michael Kristensen antyder. Hvis man til dagligt arbejder med professionel softwareudvikling og test så ved man hvor lidt man når, når et produkt skal dække over så mange platforme, samtidig med at der er sikkerhed involveret. Måske de 47 mio. er fordelt således: Udvikling, 10 mand i 2 år 10 mio, Test 8 mio, Projektledelse/kontrakthåndtering 4 mio., Teknikere 3 mio. server setups, testmiljøer mv. 5 mio, fortjeneste/risiko 15 mio.

27. juni 2013 kl. 12:34
Ny 112-app skal redde liv med GPS

Det tror jeg de fleste kan huske at de har den app, og jeg tror det bliver mange flere der installerer den. Når man skifter sin iPhone ud så skal man jo ikke installere den igen, man får en komplet kopi. Jeg går ud fra at Android og Windows Phone efterhånden også fungerer sådan. Så der er jo ikke så meget at huske :-).

8. april 2013 kl. 11:24
Roskildes it-chef: Derfor dumper Openoffice på skole-pc'erne

Problemet er nok lidt mere komplekst end forskellen på Puma og Nike sko. Skoene har vel et interface mod den menneskelige krop og så et mod gulvet. Og sammelignet med software er det nok relativt simpelt.

"At anvende programmer der ikke kan udveksle filer med andre leverandørers software, burde ikke finde sted."

Hmm, kan man så overhovedet bruge software, for findes der programmer der bare kan udveksle filer med (alle) andre leverandører? Kan OO virkelig det? -Ja hvis alle andre leverandører vil rette ind, men det vil/kan de ikke nødvendigvis, og så er OO også ude!

11. februar 2010 kl. 11:36
Skoleelevers dom over Openoffice: 'Fucking lorteprogram'

Det er da bare helt sikkert! De uvorne uvidende unger er efterkommere af Microsoft-medarbejdere. Ja Microsoft har sikkert lavet nogle klasser med deres egne unger som er brugt i testen! :-) :-)

Hvorfor vil de ikke høre!? (Håber alle forstod det var ironi)

Den PDF er da bare læsning der giver smil på læben, hvor er det dejligt at læse unges uforbeholdne meninger, trods sproget :-)

Nå til det seriøse. Jeg synes hele debatten drejer sig om at vurdere om Open Office 3.0 eller Office 2007 er bedst. Nogen der kender udtrykket om at det koster penge at gå i cirkus? Nogen der har prøvet at købe et billigt stykke værktøj i byggemarkedet, så det tog dobbelt så lang tid at slå det søm i væggen, eller i sidste ende faktisk blev dyrere, fordi der skulle en håndværker til at rette op på det?

Jeg tror spørgsmålet drejer sig om økonomi, nemlig kan vi forsvare at betale for MS produkter når vi kan få noget der ligner "gratis". Microsoft poster millioner (milliarder) i udvikling af Office for at sikre stabilitet, brugervenlighed og meget andet. SELVFØLGELIG er det bare bedre... Men kan vi klare os med et "gratis" alternativ, så kan det jo godt være en løsning. Men at hævde at OpenOffice er lige så godt som Office 2007, er det ikke at være meget anti-Microsoft?

Personligt betaler jeg gerne lidt ekstra skat for at få Office 2007 med risiko for at det bliver dyrere. Jeg går også sjældent i gratis curkus, dyrene er ikke helt så sjove!

Til Anti-MS skribenterne som lever her, husk nu også at Microsoft genererer masser af arbejdspladser, sikkert også til en i din familie...

Trådte jeg på en mine? :-)

/Cazper

19. januar 2010 kl. 13:24