Søren - nej, dvs. sagerne er "fuldt oplyst", som det hedder, hos os i Datatilsynet, men de er ikke afsluttet hos politiet. De skal gennem retten, før kommunerne får en evt. sanktion - og det er ikke sket endnu. Læs evt. denne udmærkede gennemgang af processen: https://www.version2.dk/artikel/anmeldelse-kaempeboede-sker-efter-gdpr-brud-1085509
Uden i øvrigt at gå ind i diskussionen om, hvorvidt bøder til det offentlige er en god ide eller ej - der er indtil videre indstillet til bøde til tre offentlige myndigheder i Danmark - læs her https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2020/mar/to-kommuner-indstillet-til-boede og her https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2020/jun/lejre-kommune-indstilles-til-boede.
Mvh. Anders Due, Datatilsynet
Der findes faktisk et statsligt alternativ - Statens It har fået udviklet en sikker løsning, som vi kalder Filkassen, hvor data ligger i vores eget datacenter.
Hej Gert
"Det der Statens It" er en statslig styrelse, der leverer it-drift og service til en række kunder i staten.
Desværre står vi ikke for det system, der er omtalt her - men du må meget gerne komme forbi os og se vores CMDB eller statens eneste ISO 27.001-certifikat - vi giver også en kop kaffe og flere detajler, hvis du er interesseret.
Venlig hilsen Anders, Statens It
Bare lige en bemærkning ift. it-arkitekter i Statens It eller ej:
Det er rigtigt, at Statens It's centrale arkitekturfunktion blev nedlagt for to år siden. Men der er fortsat it-arkitekter ansat i Statens It - i dag er der knap ti.
Men modsat tidligere sidder de ikke i en central funktion, men er i stedet placeret tæt på forretningen - dels drift og projekter, dels vores kunderådgivning.
Anders Due