Kim Strandgaard Andreasen

Australien vil straffe cyberkriminelle endnu hårdere - men virksomheder må ikke betale løsesum til hackere

Hvis du bliver angrebet, skal du bare sætte dig på dine hænder.</p>
<p>Jamen så gør vi da selvfølgelig det.

Ja, I skal bare blive siddende, sådan som I gjorde, da I skulle have sørget for backup og øvrig sikkerhed.

I kan ikke forvente at andre skal lide på grund af jeres svigt.

4. november 2021 kl. 09:00
Hjælp til el/net i nyt hus

Desvære kunne vi ikke få lavet en "generator ind " i tavlen således at vi kunne føde fra tavlen med egen forsyning i tilfælde af længere strømafbrydelse ( man bør planlægge for mindst 72 timers afbrydelse her i Sverige) Så det må blive med forlængerkabler til de kritiske punkter.

Det er altså ikke bare sådan ligetil at etablere nødstrøm. Det kræver et godkendt skillerelæ, for det går jo ikke, at der sendes spænding ud på nettet til de elektrikere, som reparerer de kabler som er gået itu, og som tror, at kundesiden er spændingsløs.

12. juli 2021 kl. 00:45
Amazon giver chauffører et ultimatum: Lad jer overvåge, eller bliv fyret

De danske skatteregler er ret skrappe, og vil sikkert sige at der er tale om en ansættelse.

Det tror jeg ikke, du skal være sikker på. Konceptet er kopieret af nemlig.com, og de er åbenbart i konkurrence med Amazon om at give chaufførerne de mest usle, usikre, helbredsnedbrydende, og afskyelige forhold, som nemlig.com prøver at tørre af på deres "samarbejdspartnere", Føj for en mangel på anstændighed og moral.

25. marts 2021 kl. 21:30
Stormløb på coronapas sender 'MinSundhed' til tælling

Din viden om sikkerhed må vist siges at være beskeden - for nu at være meget diplomatisk.

Det har du bestemt ret i. Men jeg har så viden på andre, tilstødende områder, og så er jeg muligvis heller ikke så arrogant. Og jeg mener omvendt, at din viden om, at hensyn til anvendelighed ofte er mindst lige så vigtig som den tekniske sikkerhed, heller ikke er særlig veludviklet. Sagt lidt primtivt: Hvis det er for besværligt at låse en dør, vil folk bare lade den stå åben. Et andet eksempel: Du har ufattelig mange gange kritiseret implementeringen af NemID for den centrale opbevaring af nøgler. Ja, du vil sagtens kunne administrere at passe på din egen nøglefil, men jeg har altså lige så ufattelig mange gange måtte hjælpe familie, venner, og omgangskreds i al almindelighed, dengang vi havde en "rigtig" digital signatur, og hvor folk hurtigt løb sur i installation, kopiering, opdatering, sikkerhedskopiering mv. af den. Og jeg har endnu til gode at se et eksempel på, at der har været negative konsekvenser af den centrale opbevaring af nøgler, som overstiger de positive effekter. Ja, teoretisk viden om sikkerhed er fremragende, men sikkerhed skal altså også virke i den ikke så teoretisk velfunderede befolknings hverdag.

24. marts 2021 kl. 09:43
Stormløb på coronapas sender 'MinSundhed' til tælling

Ej, hvor trænger vi til at høre fra den. Det er da voldsomt, som mange af jer er sure og negative. Tag dog og æd en pakke tudekiks. Anne-Marie, så anskaf dig dog en smartphone og kom ind i de 21. århundrede. Nej, der er INGEN, der tvinger dig til det, men det er DIT EGET VALG, at du ved at undlade at gøre det, måske afskærer dig fra noget, eller gør det mere besværligt. Det er måske også regeringens skyld, at du ikke kan følge med i Facebook eller Twitter på din gamle telefon? Christian, det er da kun en fordel at NemID bruges mere og mere. Sådan oplever jeg det og vælger at se på det. Så undgår vi 117 forskellige metoder til ID-kontrol. Man skulle næsten tro, at det mest er konspirationsteoretikere, som skriver her, sådan som alt og alle bliver tillagt obskure og svindelagtige motiver.

24. marts 2021 kl. 09:22
Rational 1000 på kryds og tværs

Det er så en noget bizar definition, alt den stund at APL ikke giver programmøren den minste support eller hjælp baseret på semantisk forståelse af programmet ?

Er det ikke noget, der er kommet til, siden forkortelsen IDE blev opfundet? I den forstand, at det er et samlet miljø, hvor programmet skrives, redigeres, afprøves, debugges, og afvikles, synes jeg godt, at APL kvalificerer. Men hører der mere til definitionen (altså den oprindelige), har du måske ret - jeg har ikke autorativ viden om det. Men at kalde det en bizar definition synes jeg nu nok er at stramme diskussionen lidt.

17. marts 2021 kl. 11:46
Rational 1000 på kryds og tværs

"Jep, det er en evaluering af de udviklingsmiljø der gør Rational maskinen historisk fra et software synspunkt: Det er simpelthen verdens første Integrated Development Environment (IDE)."

Njah, afhængig af, hvordan man definerer et IDE, vil jeg nu sige, at APL var først med et sådant i starten af 1960'erne.

17. marts 2021 kl. 08:39
T-44w og vi leder med lys og lygte

Også mine tanker. Jeg kan sagtens se, at det er en vanskelig situation, men ærlig talt, så har der i denne tråd og i andre været fremført adskillige løsningsmuligheder, og de er alle blevet afvist ret bestemt. Så er der nok ikke basis for at videreføre museet i den nuværende organisation, og er der ikke andre, der kan og vil tage over, er der nok ingen anden udvej end at afvikle det.

25. november 2020 kl. 14:20
T-44w og vi leder med lys og lygte

Det er lige før, jeg synes, at Ballerup & omegn er den største forhindring for bevarelsen af den danske datahistorie. Jo, jeg forstår helt og aldeles, at frivillige ikke ønsker at pendle langt for at få lov til at arbejde gratis. Jeg er selv som helsingoraner i samme båd, hvis Teknisk Museum flytter til Svanemølleværket. Bortset fra, at en flytning til et "godt" sted muligvis kunne tiltrække andre frivillige, som i dag ikke gider tage til Ballerup, så kunne man måske overveje at skille tingene lidt ad og i første omgang reducere ambitionsniveauet for udstillingsaktiviteter. Jeg tænker I retning af at få et godt og billigt lager der, hvor det nu kan lade sig gøre at få det, og så oprette en langt mindre enhed med en lille, skiftende udstilling og en "legestue" for Ballerup & nærmeste omegns nørder? Senere, når tidspresset ikke er så hårdt, og hvor man måske har kunnet samle nogle flere penge og sponsorer sammen, kan man måske arbejde for et egentligt museum. Teknisk Museum har også stort set altid måttet sprede sig over flere lokationer. Den nuværende, absolutte geografiske begrænsning fratager desværre ca. 95 % af befolkningen muligheden for at hjælpe jer med andet end mønter.

24. november 2020 kl. 22:03
Dekryptering af 16 år gammel harddisk

Jeg har netop gravet gamle regnskabsdata frem fra 1982 og en del år frem. De var lavet i et hjemmelavet regnskabsprogram i programmeringssproget APLPLUS/PC under MS-DOS . Det lykkedes at finde en lettere modificeret udgave af APLPLUS (som er en fortolker), som kan køre under DosBox i Windows 10. Data kunne så maskinelt overføres til et nyt regnskabsprogram, også hjemmelavet (i Dyalog APL).

23. juli 2020 kl. 23:06
Windows vil beskytte mod 'uønskede programmer' i næste store opdatering

Synd at du ikke kan finde ud af at gå ind i Indstillinger > Apps > Startup og slå det fra.

15. maj 2020 kl. 09:14
Lampehack understreger hvorfor du skal dele dit netværk op

Det er meget fint med de mange kloge ord om, hvordan man kan/bør opsætte VLANs, segmenter, IP-ranges, MAC-filtre, tunneller, bridges, osv, Men hvordan skal det ske i praksis? Det er da en meget lille minoritet af befolkningen, som har viden og evner til at gøre det. Der er vist behov for en grundlæggende anden tilgang til hele sikkerhedsområdet, hvis det skal nytte noget. Jeg kan ikke lige sige hvordan, men standardisering og simplificering er nok væsentlige elementer heri.

8. februar 2020 kl. 09:15
Danske Bank, netbank har problemer med Chrome

Jeg kan anbefale en bank, som bruger BEC's netbank. Den virker som den skal (har brugt den med adskillige banker), og der er en kompetent support.

11. september 2017 kl. 16:27
Selvkørende biler - søndagsbilister i myldretiden?

Der er da vist ikke nogen tvivl om, at PN i tillæg til sin engelske sportsvogn har en velmotoriseret BMW eller Audi og dermed hører til det segment, som ser enhver forhindring, som man må tage hensyn til, som en personlig fornærmelse. Det gælder bare om at komme fremad så hurtigt som muligt!

Jeg har det lidt anderledes, og synes at det vil være fedt, når automekaniske søndagsbilister sørger for, at vi alle kommer frem på en hensigtsmæssig måde, uden at politibetjente skal gå den tunge gang til forældre og fortælle, at deres barn ikke overlevede mødet med trafikken. Det giver jeg rigtig gerne et par minutter af min tid for at undgå.

Og så er jeg heller ikke enig i præmissen. Jo, selvfølgelig skal selvkørende biler blive så gode som muligt til at forstå de tåbelige humane trafikanter, men vi skal jo som mennesker også lære at omgås disse nye maskiner. Det har menneskeheden dog heldigvis vist sig god til gennem de seneste par hundrede års evolution, så vi klarer sikkert også denne opgave.

19. november 2016 kl. 20:35
Dansk firma droppede Google Apps og skiftede til Office 365: "Pissetræt af Googles arrogance"

Tænk, jeg synes at der står både 280 kr. og 400 kr. flere gange i artiklen...?

27. marts 2012 kl. 11:36
Banker må ikke fraskrive sig NemID-ansvar for brugernes hullede software

Jesper & Version2, vil I ikke nok grave lidt mere i, hvordan kravet om opdateret software hænger sammen med markedsføringen af, at NemID gør det muligt at tilgå netbank mm. fra en hvilken som helst pc - altså også en tilfældig pc på et bibliotek eller en netcafé, hvor man ifølge sagens natur ikke har indflydelse på opdateringer? Det spørgsmål har været fremme flere gange, men jeg synes ikke at det er blevet besvaret ordentligt. Det synes jeg er en opgave for V2 ;-) ...../Kim

18. maj 2011 kl. 11:45
Ny sikkerhedsbrist: Banker logger ikke kunder af efter NemID-login

... at man ikke klikker Log ud før man lukker et faneblad.

Men i hvert fald hos Eik Bank forsvinder problemet efter 15 min. da sessionen løber ud af sig selv ved manglende aktivitet - også når man er logget på med NemID.

29. september 2010 kl. 16:17
Eik Bank beder kunder om pas-kopi via ukrypteret e-mail

Jeg har også sendt legimitation til FIH Erhvervsbank i alm. mail.

Jeg er principielt enig i at det ikke er optimalt, men på den anden side synes jeg nu også at der ind imellem lugter lidt vel kraftigt at hysteri herinde ;-)

Livet er fuldt af valg, hvor man bevidst løber en lille risiko for at opnå en (stor) bekvemmelighed. F.eks. er vi nogle stykker, som hver dag begiver os ud i trafikken, vel vidende at næsten uanset hvor godt vi passer på, kan vi miste livet ved det. Den risiko mener jeg er noget større end risikoen ved at sende en paskopi i en ukrypteret mail.

5. august 2010 kl. 12:05
DanID: Ja, det er muligt at spærre andres NemID

Bare for en ordens skyld: En gruppeleder i en spejdergruppe har ikke behov for at kende spejderes eller lederes cpr-numre. Sker denne registrering er det sandsynligvis en misforståelse. Enkelte kommuner kræver cpr-numre a.h.t. tilskud, men de behøver ikke at være registrerede nogle steder.

3. august 2010 kl. 11:33
Sommerkonkurrence: Hvad skal tablet-pc hedde på dansk?

Tak for henvisningen. Den er interessant og for mig lidt overraskende. Jeg bemærker dog at "karakter" i betydningen "skrifttegn/bogstav" karakterisers som "nu næppe brugeligt", hvilket stemmer med min egen opfattelse, da jeg ikke har stødt på den betydning på dansk i 55 år ;-)

30. juli 2010 kl. 13:00