Uffe Ougaard

DR's 2 timers historie om danske computerspil

Ja, tavlen (eller måske en nyere kopi) findes i samlingen og benyttes ved udstillinger. Jeg så den i forbindelse med fejringen af Datalogisk Instituts 50 års jubilæum, hvor den var koblet op til en Gier simulator som kørte Søren Lauesens oprindelige Nimbi program.

30. december 2021 kl. 10:36
Vi får aldrig plads nok...

Det ser ud som om Rudolf Bornæs' regnestok til karaktergennemsnit i 13 skalaen er inspireret af (eller måske bare er bygget ovenpå ved ændring af de lange talskalaer) en tidligere model til Ørsteds Skala (UG, MG, ...). Denne tidligere model er beskrevet med et meget tydeligt billede her: https://www.dr.dk/nyheder/politik/fra-ug-til-7-trinsskala-se-hvordan-karakterer-er-givet

28. november 2021 kl. 17:12
Vi får aldrig plads nok...

Den udgave min far brugte i 1950'erne er også vist på https://www.dr.dk/nyheder/politik/fra-ug-til-7-trinsskala-se-hvordan-karakterer-er-givet, og der er endnu en beskrivelse af det tilsvarende apparat for 13-skalaen i den store danske: https://denstoredanske.lex.dk/%C3%98rsteds_karakterskala, hvor dog 13-skala apparatet er vist som illustration til en beskrivelse af Ørsteds skala

23. november 2021 kl. 11:06
Vi får aldrig plads nok...

Jeg gætter apparatet er til at beregne karaktergennemsnit i Ørstedskalaen (UG, MG, ...). Jeg har set min far benytte et lignende apparat i slutningen af 1950-erne på Borup Skole.

21. november 2021 kl. 16:20
Skiftet fra NemID til MitID er nu i fuld gang

Den umiddelbare nyhed i NemID appen er at den kan indlæse oplysninger fra pas - både den maskinlæsbare tekst og chip indholdet - vistnok lige som som kørekort appen gjorde det. jeg læser artiklen som at denne opdatering med indhold fra passet er en forudsætning for senere at kunne anvende MitID.

18. august 2021 kl. 12:45
URL'ens historie: Punycode gav os blåbærsyltetøy.no - men også et betydeligt sikkerhedsproblem

Firefox 75 på Windows 10 viser Punykoden i nederste venstre hjørne af Firefox vinduet, mens pop up på URLen viser URLen

27. april 2020 kl. 21:17
1…3 Rig(e) Onkl(er) Søges

Jeg har meldt mig ind i foreningen, og betalt kontingent og desuden doblet op som gave til formålet

28. januar 2019 kl. 20:27
TDC's ferietilbud: Få 10 megabyte udlandsdata for 29 kroner

2.49 kr/Mbyte er stadig en hamper pris. På vinterferien i Norge købte vi et Telenor Kontantkort til vistnok 200 kr. Det gav i praksis ubegrænset datatrafik (en lille G-byte i løbet af ugen) selv om vi fik besked om båndbreddebegrænsning efter 500 Mbyte, uden at vi egentlige mærkede noget til det. Kortet blev belastet med 10 kr/dag, så vi har til endnu en eller 2 ugers ferie i Norge (De 200 kr skal dog bruges indenfor 15 eller 18 måneder). Til gengæld var samtaler til udlandet med dette kort utroligt dyre - så vidt jeg husker langt over den EU normerede pris for opkald med hjemlandets SIM kort.

6. maj 2012 kl. 17:19
Stakkels Windows-bruger.. hvad gør vi med virus?

Jeg har altid haft separate partitioner for windows system (XP for tiden) og data, og så har jeg haft en image kopi af system partitionen. Jeg har (én gang) haft fornøjelse af det til at retablere et virusramt system, men har desuden gavn at en gang imellem at kunne komme tilbage til en veldefineret tilstand.

Faktisk ligger image kopien i en extra system partition og jeg anvender en bootmanager som gør denne partition meget skjult, med mindre jeg booter fra den, eller booter et Image program (Ghost) fra CD.

26. maj 2011 kl. 22:55