Erik Corry

Google om Java-kopiering til højesteret: Skulle bilproducenter selv opfinde rattet?

Min holdning: Google - stik piben ind, og lav Jeres eget, eller betale hvad det koster at benytte det andre har fundet på.

Google har lavet deres eget, men de har gjort det velkendt for programmøren ved at bruge det samme API.

Det er brugeren godt tjent med. Det er da smart nok at en Java programmør kan blive til en Android-programmør uden at skulle lære et helt nyt basalt API. Hvis Google skulle lave om i navnene på ArrayList og String bare for at være forskellige fra Oracle's version af Java så ville det betyde at udviklerne skulle omstille sig og biblioteker skulle skrives om når de skulle bruges på Android.

Skulle Internet Explorer have lavet om på JavaScript, for ikke at træde opfinderen, Mozilla, over tærene? Skulle Siemens tvinges til at udlevere hvidevarer med deres eget stik fordi der er nogen der har copyright i en bestemt udformning af stik/stikkontakter? Ville det være hensigtsmæssigt hvis der var noget der hed en Ford-trækkrog og en VW-trækkrog og man skulle sørge for at købe den passende trailer fordi Ford var først og havde copyright?

VW kan ikke bare stjæle design til indmaden af deres bil fra Ford, de skal selv designe deres bil. Men de dele der udgør snitflade til omverdenen skal helst ligne hinanden: Trækkrog, rat, pedalrækkefølge osv. Sådan har det også altid været i software: Mit allerførste programmeringsjob i 1991 gik ud på at lave et software bibliotek der havde samme API som et eksisterende bibliotek. Alle har vidst at det var lovligt og en god ting. Først med denne sag er der blevet sået tvivl om det spørgsmål.

22. oktober 2019 kl. 13:22
Rejsekort klar med check-ud-app - men du må maks. bruge den 3 gange om måneden

Og uden NemID er det åbenbart helt umuligt at bruge Check-Udvej.

"Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har NemID? Hvis du ikke har NemID, kan du ikke bruge Check Udvej. Alle over 15 år med dansk CPR-nummer kan bestille NemID."

Fedt for dem under 15. Man kan logge inde på "Mit Rejsekort" med brugernavn og password, men den indeholder som du siger ikke "Check Udvej".

Fra samme Rejsekort FAQ:

"Kan jeg bruge appen til mine børns rejsekort? Nej, børnene skal selv tilmelde sig appen. Det kan de, når de har deres eget NemID."

Det er da under al kritik!

9. november 2016 kl. 16:44
Chrome flopper på mobilen

Hej

Chrome på iOS er meget mere end bare bookmark-sync. Selv om det piner mig at V8 ikke er med skal man ikke negligere Omnibox og hele netværksstakken med SPDY og en masse prefetching fiff. Der er en grund til at ios6 long polling bug rammer Safari og ikke rammer Chrome - det er ikke bare en ny ikon til Safari.

http://www.idownloadblog.com/2012/06/29/top-10-google-chrome-features-for-ios/

28. september 2012 kl. 12:16
Google vil se på dårlig support-oplevelse med Google Apps

Hej Morten.

Jeg tror det er blevet fikset. Jeg prøvede lige at skifte et dokument til A4, og det virkede fint.

-- Erik Corry (som arbejder for Google, men ikke taler på vegne af Google).

4. april 2012 kl. 14:34
Dansk web-succes skrottede Java og fløj afsted med Node.js

Ang. API'en vs. API'et så kan man Google sig frem til at "En af de enkleste tommelfingerregler er at 90% af alle fremmedord får fælleskøn." så spørgsmålet er måske snarere hvordan du er kommet frem til at API skal have intetkøn. Er det en Københavnisme som "oversætter" og "fast pladelager"?

6. juli 2011 kl. 15:27
Microsoft: Vi prøver ikke at skræmme Lyngby-borgerne

Jeg har hørt at skolebørn også kan få narko til stærkt reducerede priser.

11. november 2009 kl. 09:01
Dansk udvikler: Sådan satte vi turbolader på Chromes V8-motor

Ja, der er en profiler indbygget i V8.

27. maj 2009 kl. 09:12