Martin Lauritzen

Justitsministeren vil gemme fingeraftryk og DNA på sigtede i op til 20 år

Rasmus, har I denne problematik på radaren, når/hvis I når i mål med teleligningsproblematikken? Det er da katastrofalt og under alt kritik at uskyldiges (sigtede, ikke dømte) dybt personlige data må forblive opbevaret uden grund!

29. marts kl. 22:11
FBI og Europol lukker ned for 'bulletproof' VPN, som hjalp »verdens største cyberkriminelle«

VPN’er er vel netop til for at sikre anonymitet og derfor ikke kende til deres kunders trafik, logge trafikken mv. Lukning af VPN tjenester er en principiel indgriben i vores rettigheder til anonymitet. Hvis VPN tjenesten drives uden direkte kendskab til ulovligheder eller tilknytning/finansiering fra kriminelle , bør myndighederne holde deres klamme fingre væk! Men her kan der jo måske nok være tale om en tjeneste drevet af kriminelle, for kriminelle... balancen er dog hår fin.

28. december 2020 kl. 20:04
Føtex identificerer dig via betalingskort

Hvordan skal jeg som ikke-loyalitets kunde bede supermarkeder mv. om at slette mine data? De ved jo ikke umiddelbart, at købene er knyttet til min person, men blot at de er knyttet til samme “anonyme” person. Det er lidt som da Facebook lavede skyggeprofiler på alle ikke-brugere, der var heller ingen mulighed for at høre indsigelser (og denne praksis blev de da pænt bedt om at stoppe med, gjorde de ikke?)

22. oktober 2020 kl. 20:37
ECJ dommen om totalovervågning.

Det er så godt, at EU forsøger at beskytte borgerne. Men, hvordan får man danske politikere til at rette ind?

7. oktober 2020 kl. 16:15
Medie: FE masseindsamler oplysninger om danskere via særligt spionsystem

Hvad hjælper det i realiteten, at danske borgeres data ikke må samles og udleveres af FE, når tyske, britiske, svenske og selvfølgelig amerikanske efterretningstjenester godt må samle, behandle og dele oplysninger om danskere? Så samler de bare om os, og FE samler om deres respektive borgere, og så byttes der lidt data, når der er brug for det.

Politikerne spiller allerede terrorkortet (K vil fortsætte som intet var hændt) og det værste er, at befolkningerne generelt er fuldstændig ligeglade, for “hvis man ikke har noget at skjule...”

Adv, jeg kastede lige lidt op, ved at skrive den sidste sætning :’(

24. september 2020 kl. 23:00
Statens Serum Institut glemte at fortælle: Biologisk materiale med DNA fra Corona-test gemmes til efter din død

Jeg har anmodet om at få destrueret diverse prøver tidligere, med positivt svar. Men spørgsmålet er, om vi kan stole på, om det bliver gjort?

Der ud over, er det jo nærmest umuligt, at skulle holde styr på, hvor der opbevares materiale/oplysninger, både fysisk og digitalt.

Der burde indføres en langt mere generel ordning, hvor al vores data beskyttes og/eller slettes/destrueres som standard. Bliver data alligevel opbevaret, skal det kun kunne tilgås/frigives ved aktivt samtykke.

Dette skal gælde ALLE fysiske oplysninger (vævspræver etc.) og digitale oplysninger.

Man skal kunne give adgang til delmængder af data til særlige personer/organisationer/virksomheder. F.eks. sundhedsdata til sin læge, cprregisterdata til arbejdsgiver, osv.

Det offentlige skal IKKE have særtilladelse til adgang til oplysningerne, men der vil selvfølgelig være tilfælde, hvor visse offentlige ydelser, vil kræve, at man give tilladelse, evt. i en begrænset periode, til at oplysningerne deles med relevante myndigheder.

Al adgang til data uden samtykke, ved f.eks. domskendelser, skal også registreres, så det er muligt at se, hvem der har tilgået data hvornår - registreringen kan skjules midlertidigt ved særlige omstændigheder, som f.eks. politiefterforskning.

Ja, ja, det er utopi - og forresten har myndighederne jo alligevel stort set alle danske børn og unges DNA på lager, da hælprøven (PKU) taget ved fødslen allerede er gemt i biobanken - så fremtidige generationer kan godt opgive den del af deres privatliv, med mindre deres forældre har taget et aktivt valg for dem.

3. juni 2020 kl. 11:56
Lækkede dokumenter: Danske myndigheder på Clearview AI's kundeliste

Det ku jo også være FE eller CFCS? I så fald får vi bestemt aldrig noget for dagen...

28. februar 2020 kl. 20:54
Svensk lovforslag skal give politi lov til at hacke telefoner med malware

Og det er grunden til jeg egentligt er nogenlunde positivt stemt overfor et forslag som dette – det er ikke en bagdør til masseaflytning, det kræver godt, gammeldags politiarbejde, samt besværligt og muligvis ret dyrt targeted angreb.

Nej, jeg ville heller ikke være voldsomt bekymret, hvis lovforslaget var begrænset til den mistænktes telefon. Men det er det jo netop ikke. Som det skrives oven over så står der desværre også lige: "kan också vara någon som den misstänkte väntas kontakta", aka alle i hele verden ;)

21. februar 2020 kl. 10:56
Sverige vedtager kontroversielt lovforslag: Politiet får lov at hacke telefoner

Det er helt vanvittigt. En ting er at hacke folk, hvor der foreligger en begrundet mistanke og hvor forbrydelsen har en vis karakter - men uskyldige?! Eneste postive i artiklen er, sætningen "Der skal som udgangspunkt en dommerkendelse til" - hvad det så end betyder?

21. februar 2020 kl. 07:09
DF vil dele billeder af butikstyve på nettet: »Vi er helt ude på et skråplan,« siger en advokat

Og jeg vil have lov til at hænge min nabo ud, når hun fyrer forkert op i brændeovnen. Og ham bilisten foran mig, der ikke kan flette ordentligt sammen i trafikken og oven i købet mangler lys i den ene baglygte. Og hende, der smider et cigaretskod på gaden. Og ham, der har en hale- og ørekuperet hund. Og teenageren der kører både for hurtigt OG på fortorvet på et el-løbehjul... Stop siger jeg bare, stop!

20. februar 2020 kl. 17:33
Medie: Nye features gør krypteringstjenesten Signal tilgængelig for masserne

@Ditlev: Jeg undrer mig over det samme. Jeg har holdt jobinterviews, lange møder etc. via Skype eller telefon fra diverse eksotiske småøer, og sjældent har der været problemer. I øvrigt enig i, at Signal er et super projekt, også for andre end os med sølvpapirshat på :)

19. februar 2020 kl. 22:26
Svensk lovforslag skal give politi lov til at hacke telefoner med malware

Ikke at forglemme bagdøre Som efterretningstjenester har fået lusket ind i hardware og software... mulighederne er desværre mange, omend vi kan håbe at det svenske politi måske ikke har adgang til dem :)

18. februar 2020 kl. 22:28
Svensk lovforslag skal give politi lov til at hacke telefoner med malware

Kunne man ikke tænke sig, at man sendte malware i en sms, en e-mail eller lignende (via link, attachment, el.lign.)? Det er da "simpelt nok", såfremt der er sårbarheder at udnytte.

Der ud over, er der sikkert også andre sjove muligheder vi ikke umiddelbart kender til, men som diverse isrealske, amerikanske og europæiske virksomheder hele tiden finder og udvikler systemer til at udnytte.

Så vidt jeg husker, er der rygter om at i hvert fald amerikanerne har projekter igang, hvor de simpelthen forsøger at kapre og indlejre skadelig data direkte i en brugers datastrøm, så brugeren ikke aktivt skal foretage sig en handling, for at blive kompromiteret.

18. februar 2020 kl. 14:35
Svensk lovforslag skal give politi lov til at hacke telefoner med malware

Lad os håbe EU går ind i denne sag, for det må da være en stor overtrædelse af diverse menneskerettigheder?

18. februar 2020 kl. 12:53
Venstre siger ja til ansigtsgenkendelse

Så er det snart tid til at tage sølvpapirs...brillerne på: https://www.reflectacles.com/ghost :D

Seriøst tror jeg faktisk, desværre, at markedet for gadgets i denne stil kommer til at blomstre... personligt ku jeg godt være i den potentielle kundegruppe, hvis udviklingen fortsætter...

Lad os håbe EU sætter en stopper for vanviddet.

10. februar 2020 kl. 13:15
Fra pornosøgninger til Facebook-vaner: Gratis antivirusprogram afsløret i at sælge kunders browserdata

Er det lovligt at videreformidle/sælge den slags oplysninger, uden brugerens eksplicitte samtykke? Især med tanke på, at oplysningerne jo ikke kan anses for at være anonymiseret.

29. januar 2020 kl. 11:45
Politiet i London vil finde mistænkte med realtids-ansigtsgenkendelse

Det er godt nok skræmmende!

Hvor grov en forbrydelse skal man være mistænkt for, for at en sådan foranstaltning kan benyttes? Hvor stærk skal mistanken være? Har der været en domstol inde over for at vurdere mistankegrundlaget og proportionen af tiltaget?

EU har bare at indføre (det midlertidige) forbud mod ansigtsgenkendelse, ellers ved jeg godt, hvor vi er på vej hen i DK... :'(

29. januar 2020 kl. 09:25
Ny foto-app bruges af politiet i USA: Tag et billede, og få data om personen på det

Hvad blev konklusionen på debatten i forgårs?

23. januar 2020 kl. 15:55
Direktør for Statens Serum Institut fritaget for tjeneste: Kammeradvokaten undersøger nu overførsel af følsomme data til USA

Er der nogen her, der ved om der er/kan anbefale en guide til, hvordan man bedst muligt undgår at ens data ender op i diverse registre og hvordan man får minimeret de data der allerede ligger samt muligheden for at de benyttes? Her tænker jeg ikke kun sundhedsdata, men al følsom data som jo i stor stil indsamles fra fødsel til grav. Jeg tager forholdsregler, for især min datter, men det er godt nok uoverskueligt... Hvis ikke dette findes, er der så nogen der vil være med til at lave en sådan?

19. december 2019 kl. 07:55
NemID-papkortet på vej til at vige pladsen for en app: »En utilgivelig slækkelse af sikkerheden«

Papkortet eller en token fungerer over hele verden - så længe der er en computer med et modem. Der i mod, vil en app kræve data-trafik på telefonen (som forhåbentligt har strøm), hvilket kan være utilgængeligt og/eller vanvittigt dyrt.

14. november 2019 kl. 11:54