Thorleif Bundgård

Vertikalt landbrug vinder frem - men sparer ikke mere vand end danske væksthuse (WaterTech)

Et væksthus og et 1-etages vertikalt system bør vel kunne sammenlignes på deres parametre. De bruger begge energi til opvarmning (Den kan komme fra samme form, el/fjernvarme mm) De recycler begge vandet. Så grundlæggende er den store forskel vel at væksthusene får gratis lys i dagtimerne, hvor det vertikale system konstant skal tilføre energi i form af kunstigt lys. I mine ører lyder det bedre med væksthusene. De fylder mere i bredden, men den plads har vi her i landet. Lad os se gode grøntsager i stedet for småting som salat og krydderier. så tror jeg vi kan vise vejen for andre lande.

25. august kl. 14:26
Politikere skal vælge mellem to bud på et dansk forsøg med roadpricing (MobilityTech)

Endnu et skridt i retning af overvågning. Og så kan alle vi der "skal" til og fra arbejdet - desværre i myldretiden - betale mere for vores transport end andre. Mon så også tog og busbilletter skal have variabel pris, så det er dyrere i myldre tiderne - Ja, hvorfor ikke - så har vi da for alvor dræbt den kollektive transport. Og hvorfor ikke, der er efterhånden så få muligheder at færre og færre bruger det (Prøv fx. at tage fra Aarhus til Østbirk(Velux) - og du vil opleve at det sker via Horsens, med omstigningens ankomst nogle minutter efter at den anden bus ér kørt ... Smart ikke?).

10. december 2021 kl. 20:07
Internationalt samarbejde vil gøre 5G-markedet uafhængigt af Kina

Ja det er kun et spørgsmål om hvem vi vælger til at scanne vores mail og dokumenter. De udråbte venner (USA) - vennernes gamle fjender (Japan) - vennernes nyudråbte fjender (Kina) - vennernes kommende buddies (Australien-som køber militært hos usa) Eller ??? Tja, forlæng selv listen. uanset hvad, så kan man altid finde noget at bekymre sig om.

27. september 2021 kl. 19:17
Militær AI stiller massive sikkerhedskrav til Terma: »I sidste ende er alt underlagt CIA-modellen«

Vi bør KRAFTIGT gå imod at systemer selv kan beslutte våbenbrug.!! Lad os se på det store børskrak nogle år tilbage. Det skete så alvorligt fordi børs transaktioner idag styres af software, der bl.a. selv styrer hvornår det skal reagere. Altså ud fra algoritmer, men uden den menneskelige fornuft. Havde det nu været våben, så ville en lille fejl der affyrer et våben, kunne trigge en eskalerende række af affyringer fra de forskellige parter, og inden længe har vi en verdensomspændende krigs handling. Alene baseret på software beslutninger

  • Det bør og Skal modarbejdes. Ikke alene herhjemme, hvor den slags fornuftigt kunne underlægges streng regulering. Men også på det helt store internationale plan - i stil med atomvåbens aftalerne. 'Intelligente ??' våben, er en fare for hele menneskeheden på størrelse med slutningen af den kolde krig. Jo før vi bremser den tendens des bedre.
22. september 2021 kl. 12:14
Canon bruger ansigtsgenkendelse til at kontrollere ansattes smil

Syge mennesker der tror at smil = indre glæde :-(

18. juni 2021 kl. 13:33
Indien vil forbyde kryptovaluta

Endelig et land der tør tage kampen op imod det system der favoriserer korruption og ulovlige transaktioner. Lad os håbe at rigtig mange flere lande følger eksemplet, så vi på den måde kan få bremset (helst stoppet) den ukontrollable praksis. Ps: Og spare planeten for et kæmpe unødvendigt overforbrug af energi.

15. marts 2021 kl. 20:04
Far - hvorfor underviser skolen ikke i programmering?

Det ser ud til at alle glemmer at der er mere end en type gymnasier. I de tekniske gymnasier (kaldet HTX) er programmering et valgfag, ligesom IT&kommunikation, elektronik og mange flere (samt design, arkitektur, mm.) Man har naturligvis også de kendte gymnasiefag dansk, engelsk, fysik, kemi, matematik osv. Så er det den tekniske/teknologiske vej man vil, så check lige et HTX nær dig selv. f.eks. Teknisk Gymnasium Aarhus :o)

12. april 2014 kl. 01:11
Datalogi i gymnasiet er ved at uddø

Det er en kedelig udvikling man her læser om - for STX. - MEN... De unge der ønsker en gymnasial uddannelse med mere programmering og data, bør se på en af de andre gymnasiale uddannelser. Den ovenfor nævnte er nemlig ikke den eneste mulighed.

Vælg HTX - Teknisk gymnasium. Her undervises der i datalogi, kommunikation og IT, programmering, microcomputerteknik, elektronik - og samtidig også i de kendte fag matematik, fysik kemi, dansk, engelsk, m.fl.

Hvad er da røget ud kan i spørge. Jo det er religion, oltid, mm. og faget historie er udskiftet med teknologihistorie.

Som det kan ses, er HTX en gymnasial uddannelse der 'Direkte' leder frem til videre studier som ingeniør, programmør, mm og alle de naturvidenskabelige udviklingsmuligheder.

11. august 2009 kl. 17:47