Henning Kjær

Leder: Nedskæring i Datatilsynet er et pinligt symbol på en it-forskrækket regering

Nej tak til flere vildt voksende styrelser/myndigheder der skal godkende andre myndigheders gøre og laden. Kommuner kan selv arbejde sammen om lovligheden af deres selvvalgte indkøbte programmer. Nu sidder kommunerne bare og brokker sig over Datatilsynet men de har selv svigtet.

11. september kl. 21:44
Leder: Nedskæring i Datatilsynet er et pinligt symbol på en it-forskrækket regering

Det er ikke regeringen der er IT forskrækket, det er kommuner og virksomheder der ikke tager sikkerhed alvorligt nok. Kommuner og virksomheder kan ikke forvente at staten/regeringen vil/skal påtage sig øgede udgifter for deres lemfældige omgang med sikkerheden.

9. september kl. 22:09
Ombudsmanden med markant kritik: It-fejl hos to regioner er i strid med loven

Umiddelbart vil man tro at det ikke kan være så svært, men der er åbenbart forskellige aldersgrænser for hvad man må informere andre (forældrene) om. Der er også hele halløjet når skilsmisseforældre ikke kan enes.

Den anden dag var der en nyhed om at forældre ikke umiddelbart havde adgang til journaler for børn over 15. Det fandt mange urimeligt, men nogle gange er det fornuftigt at forældre ikke har adgang til oplysninger om de 15 åriges lægekonsultation om svangerskabsforebyggelse/p-piller/seksualitet.

1. juli kl. 14:41
Problemer med nyt Netcompany-system koster våbenhandlerne 180 millioner kroner i tabt salg

Billede er ikke retvisende. Problemet vedrører nye riflede våben (jagtrifler) og ikke haglbøsser som vist på billedet.

20. juni kl. 13:17
Millioner af danskere bruger stadig kun e-Boks trods udbuds-nederlag til Netcompany

Engang fik man al sin post i én fysisk postkasse, nu har vi E-boks og Mit.dk, men derudover begynder private leverandører (el og naturgas fra Andel, Forbrugsforeningen m.flere?) at oprette deres eget system hvor man selv skal hente deres specificerede regninger. Plus Skat har sit eget system. Ja det er da smart med elektronisk post, men hvorfor skal det nu fordeles i flere og flere elektroniske (logge på, logge af) postkasser. Det er ikke brugeervenlighed!

14. juni kl. 01:18
Jagten på it-folk fører til Cairo: Egypten sprøjter 50.000 specialister ud om året

Engang (måske endnu) var en specialist en"mand" der var 100 km fra hjemmet, sådan er det måske også blevet for IT specialister.

17. marts kl. 18:09
Statens It hjælper Minkkommissionen i sagen om slettede sms'er

Det offentlige er ikke pligtig til at dokumentere ALT, kun det der er relevant for en sagsbehandling. Hvis der var afgivet ulovlige ordrer må de være afgivet til andre end de 5 personer med slette fuktionen slået til. Så de ulovlige ordrer må være modtaget på andre mobiltelefoner og kunne findes der. Da vi aldrig har fået kendskab til andre regeringers brug af SMSer, er det en løs påstand at denne regering skulle være mere glade for SMSer end tidligere regeringer. Som jeg har set/læst refrerater fra Minkkommisionens afhøringer, så har man ikke kunnet afsløre at nogen er blevet advaret om manglende lovlighed før beslutningen om aflivning af alle mink blev besluttet.

Kæden hoppede af da resortministeren og/eller dennes departementschef ikke åbnede munden om manglende lovhjemmel under det afgørende møde. Det er vanlig ansvarfordeling, at resortministeren skal sørge for lovhjemmel.

10. januar kl. 01:48
Statens It hjælper Minkkommissionen i sagen om slettede sms'er

Ingen er forpligtet til at bevise sin uskyld. Men konspirationsteoretikere burde fremlægge beviser når de beskylder nogen for ulovligheder. En ordre til ulovlighed må have en modtager, og i minksagen er det kun nogle fås SMSer der ikke er tilgængelige, og endnu ingen SMSer er fremlagt med som beviser for modtaglse af ulovlige ordrer.

9. januar kl. 15:54
Statens It hjælper Minkkommissionen i sagen om slettede sms'er

Der er fortsat ingen der har givet ordre til ulovligheder per SMS. Heller ikke Inger støjberg. Hun brugte en pressemeddelelse som også blev videregivet som intern instruks, og fulgt op af telefonsamtaler. Desværre var der vidner til telefonsamtalerne. Inger forsøgte ikke at skjule sin ulovlighed i 2016 men fremturede.

9. januar kl. 00:19
Statens It hjælper Minkkommissionen i sagen om slettede sms'er

Hvorfor er der så stor interesse for al denne registrering af SMSer å mobiltelefoner. Er det bare alm nysgerrighed i andre menneskers ligegyldige kommunikation. I Minkkommisionens arbejde har jeg ikke set afgørende afslørende oplysninger på SMS. Der er kun kommet nogle (ligegyldige) finker der røg af panden, som mediene bruger dage på at debatere. Den rygende pistol forbliver iskold. Ingen som INGEN politiker eller embedsmand vil give ulovlige ordrer pr SMS. Vil nogen kommunikere uden senere offentlighed, bruger de bare den allestedsværende telefon til alm tale.

Så næste trin i journaliseringen på vej mod det totale ministerielle overvågningssamfund er at optage alle telefonsamtaler.

8. januar kl. 14:00
Trods krav om skift: Det nye MitID kan ikke bruges til at bestille corona-test

Ro på. Vi skal ikke alle skifte til Mitid i år. Jeg kan ikke skifte for jeg skal scanne et gyldigt pas, og det har jeg ikke. Der vil komme en anden løsning i 2022.

7. december 2021 kl. 13:22
Bankerne starter MitID-nedtællingen: NemID skal udskiftes inden 30 dage

Jeg blev for nogen tid siden tilbudt overgang til MitID, men da jeg forsøgte skulle jeg identificere mig ved at scanne et gyldigt pas, som jeg ikke har og ikke har brug for til rejser. Jeg har heller ikke lyst til at betale ca 400 kr for et nyt pas. Beskeden fra "systemet" var at der senere ville kom en anden løsning til identificering.

1. december 2021 kl. 17:47
Danmark er ved at tabe krigen om it-talenterne

For et par dage siden så jeg en titel på et tysk tv program om at Tyskland var ved at tabe IT kampen/krigen selvom Tyskland engang var førende indenfor IT og nu var de ved at tabe kampen. Alle i IT branchen + alle brancher følerde taber kampen og gode medarbejdere. Problemet er mest deres egen følelse af utilstrækkelighed og de tror talenter er nogen der arbejder hos de andre.

Mange brancher klager over magel på faglærte, samtidig mangler der lærepladser.

29. november 2021 kl. 15:43
Fup eller fakta? Derfor er målinger vigtig - også i en Corona-tid

Man skal passe på med at sammenligne COVID19 med en almindelig influenza epidemi, for man har i Danmark i efterhånden mange efterår vaccineret mange mod vinterens forventede influenza. Derfor er en influenza epidemi ikke længere så dødelig. Jeg har ikke haft influenza siden jeg begyndte at lade mig vaccinere for 10-15 år siden. Inden da havde jeg tre vintre i træk været hårdt ramt af influenza.

28. maj 2020 kl. 10:27
DTU-professor advarer: Lad være at forvente for meget af corona-apps

Før nogen begynder at progamere noget som helt, må de have gjort sig tanker om hvad appen skal gøre. Hvordan skal den fungere og hvordan vil den kunne hjælpe brugerne.

20. april 2020 kl. 16:21
Sådan kommer den norske smitte-app til at fungere

Kan de overehovdet fastslå en persons position +/- 2 m. Mig bekendt kobles mobiltelefoner ikke altid til den nærmeste sender, især ikke i tæt bymæssig bebyggelse, hvor behovet for positionsbestemmelse er størst. Når man fiskerr ved Kronborg, få man altid en velkomen til Sverige!

6. april 2020 kl. 12:55
Coronavirus: Sådan bruger Udenrigsministeriet teleselskaberne til at hente danskere hjem fra udlandet

Nu har Ukraine en stor interesse i at følge med i om borgere i den våbenføre alder er i landet, og ikke er deserteret fra krigen med Rusland!

19. marts 2020 kl. 14:21
Automatisering strammer nettet om kontanthjælpsmodtagere

Det er blevet en sport at jagte fejl i udbetalinger, mens der er slækket på momskontrol, inddrivelse af gæld og revision af virksomheders regnskaber. Der mangler proportionalitet i metoderne overfor forskellig snyd og svindel.

31. januar 2020 kl. 11:36
Papkort til NemID smides på porten fra 2021

De 3,2 mill der bruger papkort er sandsynligvis dem der ikke så ofte har brug for at bruge NemID. Hvorfor skal de nu tvinges til tvinges til mere IT. Hvad er det for et problem de vil løse? Er papkortet dyre at fremstille og distribuere?

1. november 2019 kl. 13:22