Flemming Larsen

Netcompany løber med sejr efter uskønt forløb om digital tinglysning

Jeg undrer mig over at det typisk er prisen på løsningen som umiddelbart altid vinder i et udbud? (Så kan man jo blive fristet til at underbyde.) Og er der evt. nogle sanktioner senere hvis leverandør alligvel ikke kan levere til den aftalte pris, kvalitet og til rette tid?

1. januar kl. 17:58
PHK's 2021 quiz

00101010 Jeg krydser fingre for at Datamuseet finder en ny permanent adresse. Ellers er verdenen virkelig af lave.

5. december 2020 kl. 19:32
Ny Javascript-standard byder på asynkron import af moduler

Der er ikke tale om en 64-bit int, men en int i en "vilkårlig" størrelse:https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/BigIntDerfor kan der arbejdes med enorme talstørrelser. :-)

20. juni 2020 kl. 17:11
Her er Java 13: Ny tekst på blokken og nem og hurtig opstart

Hvis du er træt af Java som sprog kan du snildt bruge et andet sprog som f.eks. Kotlin, som er et forholdvis nyt og moderne sprog. Kotlin kan køre på Java Virtual Machine og kan køre sammen med alm. Java kode.

14. juni 2019 kl. 19:23
Google fastholder begrænsninger på blokering af reklamer i Chrome

Så skifter jeg browser. Jeg vil kunne blokere reklamer.

1. juni 2019 kl. 13:32
Google Home sender uopfordret reklamer ud i brugernes stuer

Jeg kan forstille mig nogle scenarier, hvor den kommer til at afsløre, hvad det er man interesserer sig for, overfor andre mennesker. F. eks. hvis den under en fest siger "der er nu nye episoder af Rape that Goat" eller noget andet. Den kommer til at afsløre intime detaljer, man ikke har selv har kontrol med.

17. marts 2017 kl. 17:05
Kommentar: Ser du it-tsunamien komme?

AI vil i første omgang overtage trielle opgaver og være specialiseret til at klare bestemte opgaver. Der er meget lang vej til at erstatte et menneske. Når det sker, hvis det overhovedet sker, kan vi mennesker måske udføre helt andre opgaver eller bare holde fri og lade de super intelligente "maskiner" eller væsner gøre arbejdet. Så kan vi måske koncentrere os om humanitært arbejde eller lign. I dag stresser vi rundt for at nå det hele.

16. september 2016 kl. 17:10
Microsoft: Edge er 45 procent mere energieffektiv end Chrome

Det er et ringe salgsargument at slå hårdt på strømforbrug. Jeg er som bruger ligeglad, men har helt andre krav til min browser. Selvfølgelig skal den ikke dræne min LapTop for strøm på kort tid. Desuden, hvis browseren er langsommere at bruge, så bruges der vel også mere strøm over den ekstra tid, pga. langsommere loade-tid m.v.?

16. september 2016 kl. 16:48
Jigsaw plager stadig Java 9: Udskudt til juli 2017

Java platformen anvendes som middleware mange steder. Økosystemet omkring Java er enormt. Jeg har meget svært ved at se et reélt alternativ.

14. september 2016 kl. 17:16
Programmører frygter machine learning: Computere overtager vores arbejde

AI har stadig ikke den ægte intelligens, der skal til, for at kunne erstatte programmering. Jeg har ikke set noget overbevisende endnu. Måske er der grund til frygt om et post hundrede år, når AI bliver mere moden. Jeg mangler konkrete bevidser på AI som kan forstå krav og oversætte det til kode.

9. marts 2016 kl. 17:07
Agil arkitektur - agile manifesto princip #11 vs termodynamikkens 2. hovedsætning

Jeg kan godt lide idéen om at have en person eller team, som har ansvaret for arkitekturen i forbindelse med agil udvikling - altså en Architecture Owner. Opgaven for denne rolle er at sikre at arkitekturen i en given løsning passer ind i det samlede systemlandskab på både kort og lang sigt. Rollen er bl.a. beskrevet her:http://www.agilemodeling.com/essays/architectureOwner.htm

18. november 2015 kl. 09:39
Ny voldsom type DDoS-angreb

Det er jo en af årsagerne til, at nogle vælger reklamerne fra med reklame-blokering som f.eks. Adblock og lign.

30. september 2015 kl. 13:05
»Nu bliver Java langt om længe et moderne sprog«

Java er absolut ikke døende. Hvor har du det fra? Tag et kig på TIOBE indekset over populære programmeringssprog.

Når det kommer til applikationsserver software eller blot en almindelig desktop applikation, så er der bare ikke mange gode alternativer til Java (eller rettere JRE'en). Desuden er Java (som sprog) stadig let at forstå og gå til i forhold til f.eks. Scala.

Og ja... Java Applets i en browser ER døende. Og her er der trods alt nogle gode alternativer.

26. august 2013 kl. 10:33
Microsoft-undersøgelse: Chrome-browseren bruger mest strøm

Et køretøj som kører hurtigere bruger også mere brændstof.

Man kan også lade være med at åbne sin browser, så sparer man mere strøm. Nej vent, lad være med at tænde PC'en, så sparer man endnu mere!

Microsoft... det er irrelevant for de fleste, at IE bruger 6% mindre strøm! Jeg er fint tilfreds med at tingene glider hurtigt, når jeg bruger min PC. Hvis den f.eks. bruger 6% mere strøm, men kører 20% hurtigere i Chrome, så har jeg det fint med det.

Det er vel blot en kreativ både at forsøge at angribe Chrome, når man ikke kan slå browseren på andre punkter?!

11. juni 2013 kl. 09:10
Retten er sat: Kusine stævner fætter om familiedomænet

Hvis jeg var Marianne Kallesøe Bale, så ville jeg "Bale out" af den her. Tænk at slæbe sin fætter i retten for noget han på ærlig vis har købt sig til og bruger - blot fordi hun er en retssags-hungrene type der vil afgøre alt med en retssag, når hun ikke kan få sin vilje.

16. maj 2013 kl. 13:11
Nets om kollapset NemID-forsvar: DDoS-angreb var 'massivt'

Som en TV reklame så fint siger det: Få det nu fikset!

Et system som vedrører mange danskere bør bare fungere uden større problemer. Nets... tag nu tyren ved hornene og få gjort noget ved problemerne - også selvom det koster flere penge!

12. april 2013 kl. 12:18
Oracle: Java er vores vigtigste opkøb nogensinde

Torben: Du har lidt og læse op på mht. Java vs .NET.

Java er netop god på server-siden (Java EE), specielt fordi den kan køre på mange forskellige operativ systemer. Her kommer .NET til kort, idet den kun kan køre på "Windows kompatible" systemer (ser her bort fra Mono), og derfor primært bruges til netop klient-programmer.

Hvad er det for faciliteter du mangler i Java som du finder i .NET? Jeg mener igen det er omvendt her. Desuden er det nemt at finde kode og biblioteker til Java - endda typisk gratis og nogle gange også open source.

Java kunne dog godt lære noget af .NET når det kommer til sproget C#, som jeg mener er klart bedre end sproget Java. Og så er det væsentlig nemmere at lave brugergrænseflader i .NET, og som tilmed ser væsentligt bedre ud end i Java, hvis Swing/AWT er blevet brugt.

7. maj 2009 kl. 22:59