Marcel Buttrup

Mandagsgnavpotten vil omkalfatre det danske sprog

Jeg mener at være blevet erkyndiget om at kalfatre er et af de få arabiske ord, der har fundet vej til det danske sprog, og linket tidligere i tråden til ordbogen lader også denne mulighed stå åben. Men flot ord, der bruges for meget og forkert, som f. eks også virak, der har skiftet betydning til ballade i al almindelighed.

13. oktober 2020 kl. 11:02
Er der en business case for 5G?

Sidder i sommerhuset og har lige tjekket min trådløse forbindelse til masten i Drøsselbjerg på Vestsjælland. Vi har 30Mbit ned, og det rækker fint til at se tv på via Chromecast. (Boxer bli'r dårligere og dårligere via luften) Vi kan vist få ca 512k via telefonkabel til en formue og fiber om føje tid for en endnu større formue. Det her koster 40 kr/md. for et ekstra datakort til mobilabonnementet. Hjerte, hvad vil du mer'?

8. september 2020 kl. 19:46
DR digitaliserer 188.000 spolebånd med 75.000 timers optagelse

Jeg kan bidrage med lidt viden :-) memnon.com nede i Belgien lever af den slags opgaver. Det er et SONY-foretagende og anpriser sig med at have digitaliseret mere end 3.000.000 timers audio. Så de har sikkert givet et ikke-acceptabelt/accepteret bud på opgaven. De har tidligere udført en mindre tilsvarende opgave for DR. DR har specificeret at de resulterende filer skal leveres til DR via TLS (encryptet data transfer), og vil dermed havne i DRs i forvejen store digitale arkiv. Når det hele er overstået vil Det Kgl. Bibliotek få tilstillet en kopi - men i hvilket format oplyses ikke. Men mon ikke det hele kommer til at ligge i skyen hos Amazon eller Microsoft. Mit gæt er at det her vil koste et sted mellem 100 euroer og 1.000 DKR pr. spilletime at udføre opgaven. (Så det har nok været for dyrt...) Ja, det er grumme mange spilletimer, og mange timers slid på afspilleudstyret (tonehoveder m.m.) -men hver operatør vil dog nok kunne betjene 2-3 maskiner samtidig. Men heller ikke mere. Så kommer vi stadig op mod 40 - 50 mandår (efter almindelige arbejdstidsregler.) Automatisering er næppe muligt, da båndene skal tages ud af æskerne, alt vedlagt materiale scannes og digitaliseres, og vedhæftes lydfilen. (PCM WAV-format 96 kHz/24 bit.) Her til kommer at mange af båndene, især de nyere og mest interessante, er "Telkomiseret" - hvilket vil sige de er komprimeret i et Dolby-lignende støjreduktionssystem, og vil derfor skulle "aftelkomiseres" ved overspilningen. Telcom var ikke særlig udbredt i broadcastverdenen, så det kan nok knibe med at opfylde dette krav så mange år senere. Den tekniske del af udbudsmaterialet, som jeg er i besiddelse af, fylder 17 sider. Da det er et EU-udbud er materialet naturligvis ikke hemmeligt, blot ikke umiddelbart offentligt tilgængeligt. På opfordring kan jeg godt løfte lidt mere af sløret, hvis det skulle have interesse. (M. Buttrup, tidl. driftspecialist i DR Udsendelse)

5. januar 2020 kl. 21:04
DR digitaliserer 188.000 spolebånd med 75.000 timers optagelse

@René Larsen: Du gør dig vist ikke begreb om hvad 188.000 spolebånd fylder. Og hvilke båndoptagere er det du mener du kan overtage? Men nu er det hele udsat mindst et halvt år, da udbuddet skal gå om, fordi ingen af de afgivne bud kunne accepteres af DR. Båndende skal nu på "fjernarkiv" da TV-byens kælder SKAL rømmes i løbet af marts. Men hvis du har så megen plads, så henvend dig til DRs arkiv.

4. januar 2020 kl. 21:52
Sådan blev Danmark en supermagt i programmeringssprog

...hvis nogen skulle være i tvivl. (Lidt off topic) Jeg ved ikke hvorfra Peter Naur arvede sin, men min søn kom i en længere periode sammen med hans barnebarn. Hold da helt k... hvor var hun skrap! Desværre havde min søn kun arvet min :-) så det holdt ikke i længden.

19. september 2019 kl. 10:08
DR digitaliserer 188.000 spolebånd med 75.000 timers optagelse

... Udtalte chefingeniør hos Studer, Roger Lagadec, (senere skiftede han til Sony) på et seminar i DR for maaange år siden, da de første digitale båndmaskiner begyndte at dukke op. Båndene kan man såmænd bare lade stå etellerandet sted nogen vil betale for, men de analoge båndmaskiner dør med sikkerhed. Samtidigt med udflytningen fra Radiohuset døde de sidste multi-spors 2“-maskiner, hvorved en mænge aldrig nedmixede optagelser med kendte udenlandske jazzmusikere gik tabt. Produktionsteknikerne og servicefolkene græd snot i frustration over den totale ligegyldighed "oppe i systemet" men sådan er det bare... Ingen penge...

27. juni 2019 kl. 12:15
DR digitaliserer 188.000 spolebånd med 75.000 timers optagelse

Det ville være en lykke for alle parter om en lille rask brand gjorde kål på hele lortet! Hvis det altså ikke var fordi det ville svine voldsomt. Når der er tale om SÅ mange bånd, skyldes det primært at ingen har gidet/turdet tage ansvar for at genbruge båndene straks efter udsendelse, så de er røget på arkiv "for en sikkerheds skyld" - og nu bruger man så en masse penge, tid og kræfter på at digitalisere det hele, igen "for en sikkerheds skyld" Mit bedste gæt er, at højst 1% af materialet er bevaringsværdigt - men det vil være som at oplede nåle i høstakke at finde det. De omtalte indlæggelsessedler består (igen) for 99% vedkommende af båndmanus med de første par ord på båndet (så afviklingsteknikeren kunne høre det var det rigtige bånd) samt slutordene (så man kunne starte det næste) Eller også står der bare (musik) (musik) som start og slut. Denne diskussion om hvad man skal gemme, og hvad ikke, har bølget frem og tilbage i de næsten 50 år jeg selv har genereret et hav af bånd til bemeldte arkiv, men hver gang er det strandet på dels manglende ressourcer til at registrere - og ikke mindst BEDØMME - hvad der er bevaringsværdigt. Og nu digitaliserer man så hovedløst hele møjbunken i en eller anden tro på at kommende generationer vil kunne få stunder til at gøre hvad forne generationer ikke har kunnet bekvemme sig til. FNYS! Båndende er for de flestes vedkommende sikkert af glimrende kvalitet. Indholdet - for de flestes vedkommende - flintrende ligegyldigt. (Provokation kan forekomme. Ironi ikke!)

26. juni 2019 kl. 22:07
Udløbet certifikat: Browsere advarer om sikkerheden ved besøg på ministeriums hjemmeside

For nogle år siden gik S-togsmøllen i stå en skønne morgen, fordi lokomotivførerne (hedder det vist stadig) ikke kunne logge ind ind med deres tjeneste-ipads på de respektive nødvendige steder, pga. udløbne certifikater. lidt mere surt end blot ikke at kunne komme i kontakt med Finansministeriet uden at skulle klikke nogle ekstra gange... ?

17. juni 2019 kl. 21:50
Ny dom: Du hænger på lån underskrevet med et stjålet NemID

Det er da p....smart sådan at få konverteret narkogæld til bankgæld. Hvem mon der har den tungeste skruenøgle?

15. januar 2019 kl. 20:18
Programmering i skolen deler eksperter: Skal der kode på skemaet?

Helt enig vedr. Lego Boost. Forbløffende hvad den kan for relativt få penge. (Ca.1.700 kr.) Købte den til mit barnebarn på 7, der også hurtigt fandt ud af, at hvis man IKKE er ´"stringent" i sin kodning, så kører den ud over bordkanten! Der må ligge et uhyggeligt antal kodetimer bag både produkt og det fantastisk veldesignede Ipad-webinterface.

18. februar 2018 kl. 13:26
Sikkerhedsfirma: Nordkoreanske hackergrupper stjæler bitcoins

@Steen Ole Rasmussen. Lyder spændende - Jeg har just købt din bog :-) (rimelig pris...)

13. september 2017 kl. 13:08