Peter Mortensen

NemID2: Gør det nu rigtigt 5/5

Den håndscanner diskotekets dørmand anvender har et certifikat der kun tillader ham disse oplysninger, dit borgerkort svarer simpelthen ikke med andet.

Hmm, skal det ikke være således, at pigen skal lave en "rolle" på sit borgerkort, som giver rettigheder til [alder] og [billede] til alle de certifikater der tilhører den offentlige gruppe der hedder [diskoteker] Dørmanden kan via diskotekets certifikat (som tilhøre gruppen "diskoteker") derfor aflæse pigens borgerkort som rollen "diskotek" og derved (kun) få adgang til [alder] og [billede] ?

26. august 2014 kl. 18:13
Se og Hør brugte i 16 år ulovligt indsamlede oplysninger

Han hed "Ivar Hansen"...

Ellers fin artikel. Men - desværre - ikke særligt overraskende, at sikkerheden omkring vores private data, altid har været dårlig.

5. maj 2014 kl. 08:24
Patentadvokat: Vi har allerede softwarepatenter i Danmark

Hvornår hørte du sidst om at en lille fransk, tysk eller britisk udvikler var blevet sagsøgt for at have brudt et obskurt patent?

Aldrig. Men det er jo ikke nogen garanti for, at det rent ikke sker. Hvis en "lille" person får et brev fra en patent-advokat om at man har misbrugt et patent, og med krav om erstatning mv., så er det bestemt ikke sikkert, at denne person vil gå ud i pressen/medier med historien, idet det formentligt vil ødelægge muligheder for eventuelt forlig mv.

30. april 2014 kl. 14:55
Patentadvokat: Vi har allerede softwarepatenter i Danmark

Hvis jeg laver en app ell. lign. hvor jeg - uden at vide det - kommer til at overtræde et obskurt patent hvor software og handling er knyttet sammen(hvilket jo er tilladt), f.eks. tabs-patentet eller indkøbskurv lageret på lokal-computer-patentet, hvor er der så størst sandsynlighed for at jeg kan blive ladt være i fred, uden risiko for at få et brev fra en patent-advokat mv.?

Er det hvis vi siger JA til EU-patenter?

Eller er det hvis vi siger NEJ til EU-patenter?

30. april 2014 kl. 14:37
42-årig kvinde bliver ny formand for IT-Branchen

Hmmm,

Gad vide hvordan det kan lade sig gøre, at Anja Monrad fra Dell og Niels Zibrandtsen fra GlobalConnect kan optræde to gange i den bestyrelse?

;-)

14. marts 2014 kl. 10:27
Microsoft til XP-brugerne: Køb en ny computer

Windows XP End of Support is on April 8th, 2014. Click here to get Linux.

;-)

5. marts 2014 kl. 16:08
Vingeskudt it-projekt: Glemte software og hardware for 7,4 millioner

Endnu engang en masse pladder om ansvar på det organisatoriske plan, embedsmænd der hyrer konsulenter (for at fritage embedsmændene for ansvar) osv. osv. Ja ja, vi er godt klar over, at køen foran ansvars-håndvasken bliver laaang.

Og stort set INTET om hvorfor det IT-teknisk er gået galt.

Er der blevet lavet en uvildig teknisk undersøgelse af hvorfor man - på det rent tekniske plan - ikke kunne få systemet til at spille?

Er det IT-artikterne der ikke kunne lave deres foranalyse ordentligt? Er det kode-karlene der ikke besad de rette programmerings-kompetencer?

Eller falder vi endnu en gang tilbage på, at juristerne - endnu engang - ikke kunne finde ud af at formulerer en ordentlig kravsspec.?

24. februar 2014 kl. 11:44
Geert Wilders uden Google-konto: Køber dansk domæne

Jf. One.com's forretningsbetingelser:

"Ulovligt materiale må ikke forefindes på nogen af One.com's servere. Dette være sig ulovlige billeder, filmklip, andre typer filer eller links til ulovlige billeder eller tilsvarende materiale. Ulovligt materiale kan f.eks. være, men er ikke begrænset til ophavsretligt beskyttet materiale eller andet materiale som du ikke er berettiget til at offentliggøre eller lagre ifølge lovgivningen.

Det er ligeledes forbudt at have erotisk, pornografisk eller andet stødende materiale liggende på One.com's servere.One.com vurderer frit, om materiale placeres i en eller flere af de ovennævnte kategorier, og forbeholder sig til enhver tid ret til at slette sådant materiale uden varsel. Slettes sådant materiale, kan kunden ikke gøre noget krav gældende mod One.com som følge af sletningen."

One.com kan med andre ord, selv bestemme om noget er ulovligt eller ej...

Er One.com så netop ikke dommere?

8. januar 2014 kl. 18:04
Hver fjerde svenske internetforbindelse er på mindst 100 megabit/s

Hej Baldur,

Kan I ikke opdaterer jeres hjemmeside, således den ikke bruger model-billeder taget fra andre steder på nettet.

F.eks. dette som genbruges ca. 1000 gange andre steder på nettet.

Det er total frustrerende når man støde på de samme billeder rundt omkring på nettet, og - desværre - med til at give et negativt indtryk af hjemmesiden.

25. november 2013 kl. 16:29
Derfor var der problemer med digitale valglister

Ak ja, sådanne problemer må man jo forvente, når man indfører IT. Heldigvis er der ingen døde... (så vidt jeg ved)

Men gad vide, hvor mange af de morgenfriske vælgere der modvilligt blev sofavælgere??

Og gad vide, om de stemmer ville have haft en betydning på valgets udfald?

Og det er ikke engang begynder-problemer, da der jo også var forsøg med elektroniske valglister ved sidste valg. Så børnesygdommene burde der været taget hånd om.

Gad vide hvad KMD mener med at de vil "undgå selv små problemer".

Måske er noget galt med deres definition af "små problemer"?

25. november 2013 kl. 13:58
It-system fra KMD skaber kø ved valgstederne

Måske er noget sådant ikke indeholdt i kravspecifikationerne. Og så kan man jo naturligvis ikke forvente at KMD som leverandør tager sig af det.

At det ikke er indeholdt i kravspec'en er ikke ensbetydende med, at KMD kan fritage sig for ansvar. En fall-back-løsning er et netop et essentielt punkt i en IT-arkitektur, hvor et manuelt papirbaseret system skal erstattes af et IT-system. Og man bør jo formode, at KMD netop besidder ekspertisen i forhold til IT-arkitekturen.

Hvis det har manglet i kravspec'en, så bør KMD have påpeget, at det er en væsentlig fejl i kravspec'en, inden de udfører opgaven.

19. november 2013 kl. 18:15
It-system fra KMD skaber kø ved valgstederne

@ Rasmus Iversen

Hvorfor er 5 minutter ok? Hvorfor er 32 ikke ok?

Simpelt. Hvis valghandlingen ikke tager mere end 5 minutter, så vil almindelige mennesker kunne klare det i en normal pause fra deres arbejde. F.eks. håndværkeren/teknikeren/sælgeren/mv.. der lige kører forbi og afgiver sin stemme imellem to arbejdsopgaver.

Du griber jo lidt tal ud af den blå luft og stempler dem som henholdsvis ok og ikke ok, uden egentlig at forholde dig til, om de 5 minutter ville være realistiske (empirien peger jo lidt på at de ikke er det).

Simpelt igen. Det er jo i den grad realistisk. Man kan bare lade være med at indføre elektroniske valglister, og derved helt undgå omstillingstiden i forbindelse med fall-back-løsningen.

Hvis omstillingen fra A til B-plan koster ti gange så meget at understøtte, er det så stadig det værd?

Næ, det er det ikke. Og det er netop derfor, man IKKE skal indføre et IT-system der ikke kan opfylde disse betingelser.

Det er der ingen, der har en chance for at vurdere.

Mener du virkelig, at KMD på ingen måde kan lave en vurdering af, hvor lang tid det cirka vil tage, at et valgsted i nødstilfælde skal bruge på at overgå til en papirløsning?

Mener du heller ikke, at KMD kan lave en vurdering af, hvor lang tid det vil tage, at genstarte et IT-system? Eller at indlæse en backup? Eller starte en nødgenerator?

I så fald, så bør KMD da hurtigst muligt trække sig ud af IT-branchen.

19. november 2013 kl. 17:15
It-system fra KMD skaber kø ved valgstederne

Jeg kan ikke se, hvordan man kan holde leverandøren (KMD) ansvarlig for, hvor lang tid det tager at få en fall-back-løsning på plads når deres system går ned.

Man må gå ud fra, at KMD har lavet en grundig analyse af problemområdet, og i den forbindelse også har tænkt på fall-back-løsningen, da de jo jf. artiklen selv nævner, at hvis deres system fejler, så er fall-back-løsningen at gå tilbage til papir.

Hvis de ikke selv har foreslået myndigheden, som køber KMD's IT-assistance (både mht. system og rådgivning), at de skal undersøge/forholde sig til omstillingstiden i forbindelse med en fall-back-løsning, så er det i mine øjne dårlig IT-rådgivning!

Om 32 minutter så er for lang tid for de valgtilforordnede, er vel ikke muligt at vurdere, når man ikke har fulgt situationen fra første parket.

Om det tager lang tid for de valgtilforordnede at omstille sig er ikke relevant.

Der er derimod relevant om nogle vælgere dropper at afgive sin stemme, hvis de skal vente mere end 5 minutter.

Hvis det tager 32 minutter for en gennemsnitlig valgtilforordnet at omstille til papir, så kan man konkludere, at der ikke er et velfungerende fall-back-system.

Mao. KMD og myndigheden har ikke foretaget en tilfredsstillende grundig analyse af problemstillingen.

19. november 2013 kl. 13:22
It-system fra KMD skaber kø ved valgstederne

I Sengeløse blev valghandlingen således stoppet i 32 minutter, mens de valgtilforordnede gjorde det gamle system klar.

32 minutter er aaalt for lang tid for at få en fall-back-løsning op at køre, når vi taler valg-handling.

Der bør simpelthen indføres i kravspec'en (som et ufravigeligt krav) til leverandøren, at det maksimalt må tage 5 minutter for at få en fall-back-løsning op at køre!!!

At man åbenbart ikke har håndteret denne situation (både fra leverandør og myndighed) er simpelthen amatørisme af værste klasse :-(

19. november 2013 kl. 12:45
Microsoft efter Surface-skuffelse: Hver fjerde danske tablet skal være med Windows

@Thomas Andersen

Joo, det ser da ok ud.

Jeg må dog indrømme, at jeg ikke har særligt meget fidus til voice-recognition, da jeg synes at det er væsentligt langsommere end at bruge tastatus/mus/touch.

Jeg synes heller ikke, at det er specielt "eye-dropping" at man kan koble den til et TV og køre lidt game på den. Der foretrækker jeg en rigtig spillekonsol ala PS4, hvor eye-dropping har mere sin ret. Se f.eks. her: A closer look at the PlayStation 4, DualShock 4 and PS4 Eye | Engadget at E3

Men igen, hvis man gerne vil have en 3-i-en maskine, der bare 80-90% god til de enkelte ting den skal lave, så er Surface ganske ok.

Jeg foretrækker min computer som en computer, min tablet som en tablet og min spillekonsol som en spillekonsol. Jeg ser ingen grund til at sætte disse ting sammen i et apparat, mod at jeg skal gå på kompromis med kvaliteten.

6. november 2013 kl. 14:26
Microsoft efter Surface-skuffelse: Hver fjerde danske tablet skal være med Windows

@Thomas Andersen m.fl.

Surface har selvfølgelig et kundesegment, som selvfølgelig sætter pris på de egenskaber den har.

Nu forholdt jeg mig kun til de forhold som var fremhævet i MS-reklamen, hvor Surface blev fremhævet som en "iPad-dræber", pga. af nogle fordele, som i mine øjne ikke har meget med tablet af gøre.

6. november 2013 kl. 11:43
Microsoft efter Surface-skuffelse: Hver fjerde danske tablet skal være med Windows

Jeg bruger ikke USB'en til data, jeg bruger det som sagt til tastatur og mus. Derudover bruger jeg det til min eksterne 2000GB hardisk.

Jeg forstår ikke at du tilkobler en 2Tb HD uden at bruge den til data?!? Hvad bruger du den så til?

Og når jeg på et tidspunkt skal printe noget, ja så må min printer osse der i, da den ikke er trådløs.

Man kan sagtes få en adgang til en ikke trådløs printer fra en trådløs enhed. Dette findes der massere af forskellige løsninger til, der efterhånden ikke koster meget mere end et USB-kabel.

Men jo, hvis folk kommer med deres usb stik, er det da rart at kunne smide det i min USB 3.0.

Ja, men endnu lettere hvis man deler sine data på nettet i stedet.

Men selvfølgelig hvis det er store mængder af data, som f.eks. film-kopier mv. så er det en fordel, men dette har vel kun interesse for dem som bryder lovgivningen??

5. november 2013 kl. 23:03
Microsoft efter Surface-skuffelse: Hver fjerde danske tablet skal være med Windows

Jeg er nødt til at sige det - det må være blandt de tre dummeste spørgsmål, der er stillet i år på version2.dk

Tjaa, fint nok du synes at spørgsmålene er dumme. Men at du stikker næsen ind i en debat, udelukkende for at sige at spørgsmålene er dumme, kan jo kun sige noget om dit saglige niveau når du debatterer.

Hvis du vil hæve dit saglige niveau en anelse, så kan du jo begynde med at argumentere for dine udsagn/meninger.

5. november 2013 kl. 22:54
Microsoft efter Surface-skuffelse: Hver fjerde danske tablet skal være med Windows

Der følger 200GB Skydrive med Surface Pro 2

Fint, men hvad skal man så med et USB-stik, når man kan lagre alle sine data på sit "sky-drev"??

Øhh.. Det mener du ikke seriøst vel?

Jo, det gør jeg. Jeg mener ikke, at disse fordele er "naturlig" tilbehør til en tablet, som skal medfølge selve tablet'en. Man bør i forbindelse med salget af en tablet, fokusere på fordelene ved en tablet (touch og netadgang), og ikke vildlede forbrugere til at tro, at en tablet er en computer.

Jeg går udfra usb stik og tastatur gir sig selv. Støttefoden bruger jeg faktisk altid når jeg sætter tabletten fra mig.

Hvis man vil have USB og tastatur osv., så er det en computer og ikke en tablet man skal købe sig.

Mht. støttefoden, så forøger den risikoen for at tablet'en ryger på gulvet. Hvilket jo godt kan være en kalkuleret risiko, hvis man bruger sin tablet til at se film mv. på. Men en tablet er jo IKKE et fjernsyn og sælges heller ikke som et sådan. Støttefoden bør derfor være et tilbehør man kan tilkøbe, og ikke være en integreret del af tablet'en fra start.

5. november 2013 kl. 15:18
Microsoft efter Surface-skuffelse: Hver fjerde danske tablet skal være med Windows

Den fremhæver jo netop fordelene ved Surface, og viser side-by-side nogle af de steder hvor Surface har en fordel.

Så fordelene ved en Surface skulle være:

  1. den er indbygget klap, så den kan stå selv
  2. den har et usb-stik
  3. den har et tastatur der kan klikkes på

Er en tablet ikke en finger-betjent computerskærm, hvor data helst ikke skal ligge lokalt, men på en server(i "sky'en")??

Så hvad skal man med en støttefod, usb-stik og tastatur?

Nåå jaa, Surface er jo ikke en tablet, men en computer, med en finger-betjent computerskærm, men som så også kræver tastatur!??! Og den er helt ok med at have sine data liggende lokalt, som man derved mister, når Surface'en tabes/går i stykker/stjæles/glemmes osv. Men det sker jo heller aldrig. Se bare hvor "få" iPads der går i stykker/stjæles/glemmes.

5. november 2013 kl. 13:41