Ole Knudsen

Stop postklynkeriet - breve er fortid og dovenskab

Et familiemedlem kan logge ind på eBoks og læse brevene højt via telefon, hvorefter vedkommende kan sætte regningerne til betaling i netbanken. Alt sammen kan klares på få minutter over telefonen. Man kunne også forestille sig, at man gav borgerservice fuldmagt til at kunne åbne eBoks og læse beskederne højt pr. telefon.

Morsomt - hvad med privacy? Netop her på v2.dk er der ellers mange som er bekymrede for hvem der kan læse privat korrespondance i e-Boks, f.eks. henvendelser fra kommunen eller lignende.

Mange vil sikkert være glade for en sådan hjælp, men hvad nu hvis familen ikke har helt så tæt kontakt? Skal man så tvinges til at udlevere sit liv foran yngre familiemedlemmer?

Jeg er så heldig at min 80-årige mor nogenlunde kan klare e-Boks. Hun er så uheldig at kommunen ikke kan læse. Når hun udtrykkeligt skriver at hun ikke kan høre i telefon, så ringer de altid for at spørge om det kan passe? Jo, der er stadig god plads til forbedring og ikke kun hos PostDK.

27. februar 2017 kl. 11:02
Tastefejl låste 60.000 mails hos Hillary Clintons kampagnechef op for hackere

Man kan undre sig over at Demokraterne benytter Gmail til deres følsomme mails, når nu deres topkandidat trues med fængsel fordu hun havde en privat server.

Godt nok er Demokraternes korrespondance ikke U.S. Goverment, men der er næppe mange uden for NSA's hjemland der ville benytte Gmail til den slags.

16. december 2016 kl. 15:59
Københavns Kommune satser ensidigt på Microsoft i undervisningen

Mine børn bliver bedt om at aflevere opgaver i Google Docs. Det skete både på efterskolerne og i gymnasiet. Nogle matematikopgaver skrives med Google Ark. Tilføjet: I år er Google Docs ændret til lectio.dk, så nogen må have fået kolde fødder m.h.t. privacy. Den ene fik udleveret en iPad, den anden skulle selv medbringe "et eller andet" (jo, det er samme skole). Vi gav ham en Android-tablet, men han foretrækker alligevel en "gammeldags" bærbar PC. Den ene har brugt LibreOffice, mens den anden har MicrosoftOffice.

Q: Pointen? A: De er ligeglade, bare det virker ...

17. oktober 2016 kl. 12:26
3 vil blokere samtlige reklamer på telefonen

har lyst til at dele?

Min liste blev produceret ved at kikke på connection logs i min router. Den afspejler sikkert mere min families brugsmønster.

Eksempler:

Ad-blocks

127.0.0.1 d29z5ei5ovngwf.cloudfront.net 127.0.0.1 dmi.tns-gallup.dk 127.0.0.1 jubiitag.dk 127.0.0.1 static.chartbeat.com 127.0.0.1 dr.tns-gallup.dk 127.0.0.1 comcluster.cxense.com 127.0.0.1 cdn.cxense.com 127.0.0.1 b.scorecardresearch.com 127.0.0.1 tapestry.tapad.com 127.0.0.1 rtax.criteo.com 127.0.0.1 ox-d.33across.servedbyopenx.com 127.0.0.1 1.sic.33across.com 127.0.0.1 i.simpli.fi 127.0.0.1 sic-akamai.33across.com 127.0.0.1 t.teads.tv 127.0.0.1 r.teads.tv 127.0.0.1 sync.teads.tv 127.0.0.1 cdn.teads.tv 127.0.0.1 c.amazon-adsystem.com 127.0.0.1 audex.userreport.com 127.0.0.1 visitanalytics.userreport.com 127.0.0.1 server.adformdsp.net 127.0.0.1 tag.userreport.com 127.0.0.1 cdn.userreport.com 127.0.0.1 version2.tns-gallup.dk

22. februar 2016 kl. 17:33
3 vil blokere samtlige reklamer på telefonen

Efter reklamefiltret er kommet på, udvider vi det

Enig! Det vil være et skråplan. Jeg bruger heller ikke AdBlock plus, men blot en simpel liste i /etc/hosts med 40-50 ad-servers og det er forbløffende hvor meget reklame jeg slipper for.

Desværre kan jeg ikke uden videre opdatere /etc/hosts på min mobil (jeg vil helst ikke roote den), men ellers ville det være min foretrukne metode.

22. februar 2016 kl. 11:33
3 vil blokere samtlige reklamer på telefonen

man beder om

Du slår bare tjenesten fra og får så alt det du beder om. Min mor bad mig fjerne AdBlock plus fra hendes PC. Det er hendes valg. Jeg bliver altid overrasket over hvor meget snavs der er på f.eks. dmi.dk i forhold til min PC.

Jeg synes det er et glimrende initiativ

22. februar 2016 kl. 11:28
Pentagon skal opgradere 4 millioner computere til Windows 10 - i løbet af et år

Automatisk Win 10 opgradering sker ikke hvis man kommer fra

  • Windows XP eller Windows Vista
  • Windows 7 eller Windows 8 not-Home edition

Det er uklart for mig hvilken version af Windows der opgraderes fra.
Hvis det er fra WinXP, så er det vel moderne hardware, som tvinger Pentagon til at tage risiko med ny Windows, ny driver arkitektur, skift fra 32-bit til 64-bit, osv

De har garanteret alle mulige cool hardware gadgets, som ikke uden videre kan kobles på en anden version af Windows.

20. februar 2016 kl. 16:34
Hvem kæmper Apple for?

Om nødvendigt ved selv at tage jobbet ?

Åh nej...

Jeg tror du gør samfundet mere nytte lige som barnet i "kejserens nye klæder", der bruger sine evner på bedste vis til at vise magthavernes manglende selvkritik.

Man behøver ikke nødvendigvis være politiker for at have indflydelse. Snowden, Bæredygtigt Landbrug m.fl. har masser af indflydelse.

20. februar 2016 kl. 13:17
OPROP! Derfor skal du kræve IPv6

Hvis du ikke vil sætte firewalls op på alle dine pc'er

Der er masser af eksempler på intranet, hvor alle lokale PC'ere skal betragtes som potentielle malware punkter. F.eks. skoler, universiteter, hvor elevernes PC tages med hjem og spreder hyggen på alle de andre PC'ere i hjemmet.

Selv arbejdspladser, som kommuner og private virksomheder af en vis størrelse har medarbejdere, der ikke kan forstå hvornår de skal lade være med at klikke på links i uopfordret mail. De er en trussel mod virksomheden og kollegerne, men i det mindste ikke så tit en trussel mod familiens PC'ere derhjemme.

NAT/Firewall i routeren skal nok mest ses som beskyttelse af hjemmets servere, f.eks. NAS og media-shares mod adgang udefra, men de er stadig truet indefra af elevernes inficerede PC'ere.

Jeg ville ikke anbefale nogen at køre PC uden firewall, uanset hvordan den i øvrigt er koblet på internettet. Jeg holder mine venner tæt, men jeg holder mine fjender endnu tættere på og tager forholdsregler derefter.

20. februar 2016 kl. 12:37
OPROP! Derfor skal du kræve IPv6

det kan voldsmagten måske få meget sjov ud af.

Netop derfor kan det undre, at de ikke allerede har stillet krav om IPv6 per lovgivning. Måske er mr. Pind ikke nørdet nok til at indse disse vidunderlige muligheder?

20. februar 2016 kl. 12:08
Dommer beordrer FBI til at afsløre kildekode bag børneporno-hack

Forsvarerne til den afdøde terrorist kræver at få indsigt i Apple's specielle version af iOS, som gav FBI adgang til klientens iPhone.

....nej?

20. februar 2016 kl. 10:09
Jeg blokerer dine reklamer. Nej, jeg blokerer din blokering. Fint, så blokerer jeg din blokering af min blokering!

Hvorfor er der ikke reklamer på dr.dk ?

Jeg betaler over 5.000 kr om året for en rigtig papir-avis, som jeg læser hver dag. Det abonnement inkluderer også adgang til web-udgaven, men den bruger jeg sjældent.

Hvis jeg skal læse nyheder, så starter jeg altid med dr.dk, og det vil jeg sandsynligvis fortsætte med uanset om Bertel Haarder får held med at gennemtvinge krav om logon til dr.dk. Simpelthen fordi dr.dk's design er pænere og lettere, end den avis som jeg faktisk betaler penge for at levere nyhederne.

17. december 2015 kl. 11:28
Jeg blokerer dine reklamer. Nej, jeg blokerer din blokering. Fint, så blokerer jeg din blokering af min blokering!

Hvorfor er der reklamer på dmi.dk ?

Det er nærmest chokerende tivoli, når jeg hjælper min mor og bruger dmi.dk til at checke hendes internetforbindelse. Det med "unge mænd bruger adblockers" skal nok passe, for hun har udtrykkeligt bedt om at få adblockeren fjernet fra hendes PC.

17. december 2015 kl. 11:24
Je suis Charlie - men politiet må ikke se min SSD

Hvis det er det flertallet ønsker, så - ja!

Flertalstyranni? Nej tak! Jeg gyser ved hvad det kunne betyde for ændringer i grundloven.

27. februar 2015 kl. 13:36
Je suis Charlie - men politiet må ikke se min SSD

Hvis man er modstander af fotovogne så må det jo være fordi man er en farttosse.

Fotovognene måler din hastighed, og hvis du er farttosse indsamler den bevis mod dig. Hvis du er lovlydig borger, skal den ikke per automatik tage fotos af dig, mens du er ude og køre en tur et sted som kæresten eller arbejdsgiveren ikke kender til.

Jeg er tilhænger af fotovognene, så længe de ikke bare fotograferer alt og alle uanset om der er grund til det eller ej. Det udelukker ikke at jeg alligevel kunne være farttosse i andre situationer.

27. februar 2015 kl. 13:28
Je suis Charlie - men politiet må ikke se min SSD

Hvad nu hvis din bøddel ikke forstår ideen med en RAM klods? Jeg tænker hvis RAM konceptet ikke indgik i hans kompendium på bøddel-skolen?

Hvad nu hvis du faktisk ikke er terorrist og bøddelen tror du med vilje har givet ham en falsk nøgle, fordi han ikke kan finde de terror-planer du ikke havde grund til at skjule?

Hvor ligger bevisbyrden og hvad skal der til for at stoppe processen?

Hvis du tror NSA's overvågning handler om anti-terror, hvorfor overvåger de så Angela Merkel og alle de andre venner? Det skulle vel ikke være noget andet, det handlede om?

27. februar 2015 kl. 13:22
Hackede sit høreapparat og kan nu høre wifi-netværk som klik fra en geigertæller

Det discount låne-høreapparat jeg bruger for tiden samler al radiostøj op på det kontor jeg sidder i. Jeg er nødt til at tage det af og hvile ørerne for at få lavet noget. Samme problem for 3-4 år siden på en anden lokation, hvor det var chip-læserne på dørene, som larmede vildt i HA'erne. Mit normale HA er heldigvis langt bedre afskærmet.

"hackede sit høreapparat" ? Adskillige firmaer har haft forskellige former for trådløs kommunikation til HA i mere end 10 år, så det lyder som om journalisten ikke er helt ajourført på teknikken i moderne HA'er.

20. januar 2015 kl. 23:57
FBI-chef kritiserer kryptering af smartphones: Hvad nu hvis det gælder kidnapning af et barn?

nu da Apple endelig er kommet ind som forretningstelefon skal de bygge en bagdør ind!

Det har hele tiden handlet om industrispionage.

Hvem tror på at den tyske kansler er involveret i terror eller lignende personfarlig kriminalitet? Hvis ikke nogen tror på det, hvorfor blev hun så overhovedet aflyttet?

Under besættelsen havde man også "terrorister". Efter besættelsen blev de kaldt "frihedskæmpere". Begge dele var med den danske regerings officielle accept. Magthaverne sætter dagsordenen og blæser på grundloven, hvis det er det der skal til. Så galt er det heldigvis ikke i DK idag, men det kan ændre sig, hvis Putin går ind i de Baltiske lande og "befrier" sine landsmænd.

Tak, Apple og Google, det er modigt af Jer at tirre FBI på den måde.

2. oktober 2014 kl. 14:02