Morten W. Jørgensen

Frederick P. Brooks er død

ikke har fået læst "The Mythical Man-Month"

Min kone kalder den bog for "sukkenes bog" for tilsyneladende sukker jeg højlydt i resignation hvert gang jeg (gen)læser den.

19. november kl. 06:29
Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

Hvorfor SKAL man have en Microsoft konto?

Du kan godt slippe, men det er nemt at glemme og kringlet at opdage: Lad være med at sætte din nye PC på noget netværk før efter du har konfigureret den. Så får du mulighed for, i Windows Home, at oprette en lokal konto på maskinen. Den mulighed forsvinder hvis maskinen har forbindelse til internettet på det tidspunkt i opsætningen.

Hvorfor der så overhovedet er brug for en konto er mig en anden gåde, men du kan godt slippe for at have en konto på deres servere.

16. november kl. 10:22
Alarm i de blinde vinkler

Men man behøver altså ikke have en Nobelpris i økonomi, for at regne ud hvorfor den seneste uge har budt på en masse spam med "fantastiske tilbud" til udenlandske investorer som bør "benytte sig af den unikke chance" i Australiens real-estate boom.

Jeg har hverken nobelpris endsige uddannelse i økonomi ud over hvad jeg har brug for i min husholdning, så jeg må med skam melde at jeg ikke kan regne noget ud.

Men jeg er nysgerrig. Hvad tror du der er grunden til de "fantastiske tilbud" om fast ejendom i Australien ?

18. februar kl. 12:32
Kritik af regeringens udflytninger: It-folkene mangler netop i storbyerne

Jeg kan ikke se logikken i

Det er OK at du ikke kan det. Noget af logikken er at vi er nogle der gerne vil have et land hvor der er mulighed for uddannelse i hele landet og ikke kun i fire byer.

Hvis ønsket er at fordele uddannelsesmuligheder mere geografisk jævnt, og samtidig øge antallet af optagelsespladser inden for f.eks. IT uddannelser, så kan jeg ikke se hvorfor man så ikke siger "fint i har x antal studiepladser i storbyerne lige nu inden for erhverv med mangel på arbejdskraft, hvis i vil oprette flere studiepladser, så skal de så ligges uden for storbyerne og så følger der også en bunke penge med til nye lokaler osv.

Enhver bør jo kunne se at man ved at rykke pladser fra mere eller mindre den ene dag til den anden, sænker kvaliteten af formentlig både de udrykkede studiepladser og de "oprindelige" på en 3-5 årig bane før tingene har normaliseret sig.

Ja. Megen forandring gør ondt før det bliver bedre, men det er desværre nødvendigt for at vi ikke afvikler landet uden for de fire store byer yderligere.

Og underviserne skal jo nok flytte med! Det var jo det der skete da man flyttede de statslige arbejdspladser ud af kbh.... ikke?

Nej. Naturligvis ikke, men når nu der er så stor efterspørgsel i byerne, skal underviserne nok få et nyt job. Dem skal du ikke være bekymret for.

Disse tiltag kan ikke se isoleret som et forsøg på at gøre ondt på virksomhederene, men bør ses på at skabe et samfund hvor der er muligheder for alle. Og den transition gør naturligvis ondt på dem der er vant til at have det hele. Og det vil tage tid.

26. januar kl. 10:39
Ny dansk mærkningsordning skal gøre it-sikkerhed til en konkurrencefordel

Please, PHK læs på lektien. D-Mærket er ikke et mærket bygget på en papirformular. Det indeholder en stor del af kontrol og revision af ganske kompetente auditører. Mærket opnås ikke uden at den underliggende teknik på plads

https://d-maerket.dk/proces/ kan jeg ikke finde noget om revision og kontrol af kompetente auditører. Kan du henvise til et sted hvor kontrol er beskrevet? Jeg vil gerne se det

Til gengæld kan jeg se, punkt 5: "Tilsyn og kontrol ", at man skal uploade dokumentation for at man overholder de kriterier man selv har sat formuleret inden for rammerne af mærkningen. Og det skulle være til at klare, mener jeg.

24. september 2021 kl. 09:27
Hjemmeværnet ramt af aktivt hackerangreb: Mail, Skype og Sharepoint er nede

men er låst inde i et våbenskab udleveret af Hjemmeværnet og boltet fast til væg og gulv

Det gælder ikke alle steder.

Min lillebrors gevær ligger stadig oppe på loftet til trods for at han har været meldt ud i årevis. "Bundstykket", eller hvad det nu hedder -Jeg er ikke våbenkyndig, opbevarer han i en lille aflåst udleveret metalæske på størrelse med to øldåser. Æsken er skruet op på et spær med to spunskruer ganske som han fik foreskrevet.

15. september 2021 kl. 11:35
Udviklere skal ikke frygte no-code: Fjerner snarere de kedelige opgaver

"bullshit andespil"

Det er det nye sort!

27. august 2021 kl. 11:03
AI-programmeringsværktøj fra Github lækker gyldige api-nøgler

AI-programmeringsværktøj fra Github lækker gyldige api-nøgler

Nej! "Sløsede programmører lækker gyldige api-nøgler". AI-programmeringsværktøj fra Github synliggør det på pinagtigste vis.

Ord betyder noget!

13. juli 2021 kl. 09:38
Rabalderstræde

Jeg skal lige være helt sikker... Med WDC, mener du så Washington DC? Jeg antager naturligvis at det ikke er Western Digital på NASDAQ du mener, men der kunne sagtens være andre spændende ting der forkortes til WDC.

Mvh, Morten

10. maj 2021 kl. 13:55
Selv supporterne er forvirrede: Mystisk fejl forhindrer tilfældige Iphones i at bruge NemID-app

... til at jeg foretrækker et papkort frem for en app.

29. september 2020 kl. 06:58
Så nåede #MeToo til Danmark

Jeg tror at

  • Ledelsen havde skrevet et cirkulære om at den slags måtte man ikke. (1)
  • Stemningen på kontoret ville være blevet præget af mistro. Og det kunne jeg i min behagesyge ikke affinde mig med.

1): Det var nemlig en cirkulæreledelse. Jeg er meget glad for at gå barfodet, og gjorde det på kontoret. En dag kom der så et cirkulære om at det måtte man ikke. Så holdt jeg op med det. Senere fandt jeg ud af at der var nogen der var blevet stødt over at jeg gik barfodet og havde klaget til ledelsen. I stedet for at bede mig om at tage sko på, skrev ledelsen så et cirkulære om at den slags nu var forbudt.

28. september 2020 kl. 10:04
Så nåede #MeToo til Danmark

Fordi jeg i min behagesyge og usikkerhed ikke var stærk nok. Det er en del år siden og der er løbet meget vand under broen siden den gang.

Men set i bagkundskabens ulidelige klarhed var det usikkerhed og behagesyge der var grunden.

28. september 2020 kl. 09:28
Så nåede #MeToo til Danmark

Har du noget der bare minder om evidens for at kvinder overtræder mænds grænser, på måder og i omfang der er bare lidt sammenlignlige med de historier og beretninger vi hører nu ?

Fravær af bevis er ikke bevis for fravær.

I øvrigt har jeg selv arbejdet et sted hvor der var en kvindelig medarbejder jeg skulle snakke en del med. Som oftest skulle hun liiige vise mig et eller andet absurd pornografisk videoklip før vi kunne komme i gang med det vi egentlig skulle snakke om. Det overskred mine grænser hver gang og jeg endte med at forlade virksomheden.

Er det grænseoverskridende nok til at være sammenlignbart?

28. september 2020 kl. 09:09
No More One-Man-Rule

Det er skam løst

Det lyder spændende. Kan du henvise til noget? Min google-bobble er ikke så meddelsom i den retning. Eller også kan jeg ikke finde ud af at stille de rigtige spørgsmål.

21. juli 2020 kl. 12:35
No More One-Man-Rule

Alle gode tiltag i retning mod two-men rules undermineres vel af en bruger med root-adgang tænker jeg. Nu er jeg på ingen måde specielt begavet eller erfaren ud i den slags, men vil en bruger med root adgang ikke altid kunne omgå stort set alle mekanismer?

At sige "Du må ikke!" viser sig jo ikke som en specielt gangbar vej jvf. twitterhændelsen. Så hvis ikke en bestemmelse eller en straf er nyttig, må der vel en teknisk løsning til - en løsning på operativsystemniveau.

Under antagelse af at jeg har ret i dét, hvordan bør det så løses?

21. juli 2020 kl. 11:51
Svære valg

jeg ville forsøge at adresse PHKs FreeBSD valg

Ihvorvel jeg nærer stor sympati for FreeBSD interesserer deres interne procedurer mig ikke synderligt og hvordan de vælger at styre deres projekt, må de gøre som de selv synes bedst.

Hvis du ønsker at diskutere videre med hensyn til danske folketings- og kommunalvalg skal jeg gerne samle bolden op igen.

Med venlig hilsen, Morten

15. juni 2020 kl. 15:51
Svære valg

Ville brugen af blockchain kunne forbedre situationen mht. at stole på, at der ikke er blevet ændret i stemmeafgivningen?

Nej.

Jeg kan ikke stole på en løsning jeg ikke selv kan kontrollere. Skraldespande med et hul i toppen hvor jeg kan overvære optællinge optællingen af papirsedler, endda selv tælle med, kan jeg kontrollere og stole på. En løsning hvor nogen siger "Computeren udråber parti X til valgets vinder!" stoler jeg ikke på. Uanset om der føres journal på en anden computer eller ej. Fra den mere humoristiske skuffe har vi den allestedsnærværende XKCD

Hvilke øvrige problematikker ville der iøvrigt være for at vide, hvilke ting skal tages hensyn til udover sandsynligvis anonymitet for alle andre end den stemmeoptællende (maskine/betroede 'revisorer') fx?

At jeg kan forstå mekanismerne bag afstemningen og at min mor kan. For nogen når siden tog jeg vores børn med til valgstedet da det åbnede. Vi så de tomme urner. Vi så de blev lukket og låst og senere på dagen så vi de blev låst op igen og stemmerne hældt ud på et bord. Det kan selv en 7årig forstå. Jeg kender ikke særligt mange der, i detaljer, kan forklare hvordan block chain virker. Jeg mener: Digitale signaturer baseret på elliptiske kurver er ret svært at forstå. Hverken jeg, min søn eller min mor forstår det.

Kunne den stemmeoptællende maskine/revisor fx være ude hos alle afstemmere, så alle kan sammenligne det endelige resultat (som jo burde være det samme)?

Det er ret mange maskiner/revisorere du taler om der. I 2019 blev der afgivet cirka 3,5 million stemmer til folketingsvalget

En af de vigtigste ting ved et valg er, at de der stemmer kan have tillid til resultatet. Det kan jeg ikke med en magisk løsning hvor computeren siger : "Nej...".

15. juni 2020 kl. 07:51
Diversitet i it-branchen starter med 'hvorfor?'

Jeg er egentlig på din vogn, men er der ikke en meget god pointe i at vi halter bagefter på it-fronten i dk

Nøh. Først vil jeg bede dig specificere hvad "it-fronten" er og dernæst vil jeg bede dig om dokumentation.

og at en større mængde kvinder i tech kunne hjælpe os med at catche op?

Nøh. De links der er i blogindlægget dokumenterer alle sammenfald men ikke årsag, så det mener jeg egentlig ikke der er nogen pointe i.

16. april 2020 kl. 12:52