Per Friis

Gør Europa stort igen

jeg kan ikke få mig selv til at læse artiklen, bare overskrifterne! er nok til at jeg afmelder mig fra Version 2 Thanks for all the fish!

30. januar 2017 kl. 11:54
KMD-direktør svarer igen på KL-kritik: »Det mindst sande, jeg har hørt«

Jeg har været mange år i IT branchen, hovedsaglig inden for udvikling og kender arbejdsvilkårene.

jeg er sikker på at KMD, gør alt hvad de kan for at opfylde kontrakten! Hvad er det så der giver et dårligt IT projekt? Ja vi har set flere artikler her på version 2 og andre steder, om udbudsregner! Der er ikke nogle tvivl om at udbudsregner, fastpris projekter, og "få ordren i hus", giver en masse "under-estimeret" tilbud! samtidig, har kunderne sjældent, gjort sig helt klart hvad det er for et system, de har brug for! det betyder at virksomhederne skal arbejde gratis, hvor de fortolker, udbuds materialet, og rigide regler gør at du ikke kan gå i dialog omkring udbuds materiale! Nå der så endelig er komme en aftale på plads, kommer klassikeren! Der er gået så lang tid fra, udbud er lavet, til leverandøren går i gang, så stort set alle krav er forældet og ikke relevante! Jeg mener også at vi I IT branchen, har været fordårlige til at lære vores kunder, hvordan vi stiller krav! Kunderne skal ikke beskrive, hvordan de vil have deres system til at se ud, de skal beskrive, hvilke arbejdsopgaver, de ønsker skal IT understøttes!

25. januar 2017 kl. 11:04
Elev: Jeg blev tvunget til at bruge Facebook på mit gymnasium

Vi skal eks. komme til tiden Vi skal lære at læse Vi skal lære at regne Vi skal lære fremmet sprog Vi skal lære noget om det samfund vi lever i og der med bruge nogle af de værktøjer som vi bruger i samfundet! Jeg er ikke hverken for eller imod FB, men hvis det er et problem for den enkelte, så meld fra og håndter de konsekvenser det måtte have, ved at, accepeter, eller klag til ledelsen!

7. december 2016 kl. 11:03
Billetautomater i Oslo kører på gammel Windows-version: »Det er en tikkende bombe«

De kan vel ikke eksplodere!

Pas på metaforende i denne terror verden!

2. december 2016 kl. 13:24
Apples dårlige brugbarhed

Nu bliver artiklerne da efterhånden for useriøse! Kom med nogle seriøse artikler og ikke en ellers andes "opkast" over Apple, Google eller Microsoft. Få gang i noget ordenligt journalistik og overlad denne type artikler til, lokale blogger eller facebook opslag!

24. oktober 2016 kl. 13:13
Ny Apple-teknologi kan tvangsslukke dit kamera under en koncert

Det er vel ok at de også hjælper med at beskytte andres privacy, så jeg kan bestemme om de arrangementer jeg holder, kan streames til alle og en hver!

Privacy er vel ikke kun min, det er også din!

29. juni 2016 kl. 11:04
Samsung: Lad være med at installere Windows 10

om artiklen, prøver at klantre Microsoft for at lave noget l...., knap så godt, eller om det er Samsung der er nogle snøbler, der har computere som ikke lever op til de specifikationer, eller ikke er gode nok til at opdatere de driver, der skal til, får at køre windows 10. Eller er vi bare ude i en sædvanlig ansvarsfralæggelses krig, hvor den ene leverandør beskylder den anden leverandør for ikke at gøre deres arbejde godt nok, bare for ikke at skulle bruge tid på at finde "rood cause"

1. juni 2016 kl. 11:06
Dansk startup brændte fingrene på indiske app-udviklere: »Vi troede pengene var tabt«

Jeg har arbejdet en del år som mobility konsulent og har været inde og se mange kodebaser, og der er ikke nogle tvivl hos mig, at de dårligste jeg har set, har alle samme være offshore kode. Jeg har hverken en etnografisk eller ligende uddanelse, så jeg skal ikke spekulere, på hvorfor! jeg har bare ved selv syn, kunne konstaterer, at alt den Indiske kode jeg har se er af meget ringe kvalitet, jeg har da også set dårlig kvalitet, fra andre steder, inkl. Danmark. bare ikke i samme mængde!

Det er fint med mig, hvis I bliver ved med at sende kode til Indien.... det giver bare Danske Mobility konsulenter, mere arbejde

27. maj 2016 kl. 13:10
Frustreret far og app-udvikler føler sig presset til at fjerne populær Forældreintra-app

Jeg melder mig i koret, der hylder Morten og hakker på Itslearnings. Jeg kan heller ikke se hvordan en app,som uden at omgåes, login, bruger offentlige tilgængelige data, kan være ulovligt, som René Nielsen siger, der den at sidestille med en browser, så de har bare, hentet et tæskehold, i klædt jakkesæt, til at true den innovative sjæl. hvor er det trist. Lige nu er Itslearnings, bare rystet, fordi at der er et udbud på vej fra KOMBIT, om den nye samarbejdsportal, så skal de lige sikre sig at der ikke er nogle der for gode ideer fra en velfungerende app. og hvis jeg skal være rigtig mistroisk, hvilke Itslearnings handlinger lægger op til, så vil de bare aflure, Mortens app, og bruge den i deres udbudsmateriale!

Morten, jeg håber at du følger med i denne snak, og få lyst til at lave et aps, som du kan smide appen i!, jeg vil gerne give et indskud, selv om at det er en gratis app!

24. maj 2016 kl. 11:41
It-sikkerhedsråd: »Offentlige virksomheder bør straffes for læk af persondata«

Jeg vil som alle gerne have at de steder der holder oplysninger om os, sikre dem på forsvarlig vis, men!

Hvornår er det blevet til, at dem som bliver bestjålet, er dem som er skurken?

Det er vel den som bryder ind og stjæler noget, som er den kriminelle i denne sammenhæng og ikke dem som der er brudt ind hos!

Så må i kalde mig naiv og hvad i eller har af grimme ord for sådan nogle som mig, men det er vel de kriminelle (uanset om at det er IT eller andet), vi skal bruge vores kræfter på at fange, stoppe og "sanktionere"

18. maj 2016 kl. 11:53
App-udvikler: DSB's kæmpe app-projekt er ubegribeligt og bizart

Hele tankegangen om systemer, der kan indeholde alle funktioner, så alle kan bruge en app, er med til at, der bliver truffet dårlige beslutninger, i mange virksomheder. Som jeg hørte ved et foredrag, får et måned siden, så skal du mentalt, tilføje en fe, en enhjørning og måske lidt tryllestøv, når du ser et system som kan dække alt, dette er specielt sandt, når vi taler om mobile app.

10. maj 2016 kl. 11:14
Beredskabs-app gjort tavs af udfaset platform til push-meddelelser

Det burde ikke være nogle overraskelse, at Parse lukker, det har været over internettet i mange måneder!

Det viser, at vi skal huske at, holde øje med de Cloud services, vi bruger i vores løsninger.

Jeg er enig med at Microsoft Azure, er sikkert et af dem som bliver hængende.

2. maj 2016 kl. 11:17
Tyske hackere aflytter amerikansk politikers iPhone alene med kendskab til telefonnummer

Nej, Henning Mølsted, I kan ikke undskylde jeres sensationslyst med "al god journalistik...." indslaget på CBS har overskriften "Hacking Your Phone" med kort beskrivelse "Sharyn Alfonsi reports on how cell phones and mobile phone networks are vulnerable." Journalistik handler om at formidle og ikke forvanske! med den overskrift, I har valgt, prøver I, at gøre det til et iPhone problem, så nej det er ikke "god journalistik"

19. april 2016 kl. 13:33
Tyske hackere aflytter amerikansk politikers iPhone alene med kendskab til telefonnummer

Jeg syntes at Jacob og Jens's kommentar er yderst relevant! Hvis det handler om IT-faglige synspunkter, så har det ingen relevans i denne artikkel om det er en Android, iPhone, Windows Phone, eller for den sagsskyld en gl. Nokia. Da det er netværket der er kompromitteret, så er det bare et sensations lysten medid, der forsøger at komme først med "iPhone aflyttet!"

19. april 2016 kl. 13:02
It-fagfolk: Flere bør lære Javascript

Undskyld hvis jeg var lidt for indirekte. jeg taler så meget om javascript, men mere om fremtidig platform!

19. januar 2016 kl. 12:55
It-fagfolk: Flere bør lære Javascript

Hvis fremtiden platform er WEB, så er jeg sikker på at JavaScript er et godt valg! men er fremtidens platform WEB?

19. januar 2016 kl. 11:19
Apples første Android-app: Sådan skifter du til iOS

den lille besked om at , "you can recycle your recycle your android phone for free at any apple store"

17. september 2015 kl. 12:47
Wikileaks er igen klar til at modtage datalæk sikkert

Hvorfor skal du ikke stå ved det, hvis du har afsløret en hemmelighed?

4. maj 2015 kl. 11:56
Wikileaks er igen klar til at modtage datalæk sikkert

Men organisation hvis eksistens er at afsløre hemmeligheder, og så vil de hemmeligtholde, Hvem der afslører hemmelighed. Hvis du afslører hemmelighed så må du også selv stå frem.

4. maj 2015 kl. 11:02
Blind person: App-udviklere glemmer os

Med iOS er det ikke så svært, jeg har lavet en del Apps og har i flere af dem, har understøtte for blinde og det er i mange tilfælde kun få linier i koden

18. februar 2015 kl. 18:52