Jørgen Ramskov

Tesla fjerner populær software fra bil efter videresalg: »Du har ikke betalt for den«

Der mangler nogle detaljer i denne sag. Det kan sagtens være at Tesla har lavet en fejl her, men fact er at bilen er blevet solgt til en forhandler der derefter har solgt den videre til nuværende ejer. Vi kender ikke detaljerne for salget af bilen til forhandleren. Hvis bilen havde FSD pakken da Tesla solgte den til forhandleren, så har Tesla helt sikkert begået en fejl og bør installere den pakke igen.

7. februar 2020 kl. 13:46
Det er en dårlig business case at få en el-bil som firmabil …

Ingen transport, ingen el der skal gå til spilde, hurtig optankning, ingen miljøsvineri fra elbil produktion, ingen ladestation der hjemme (og jeg og mange andre kan slet ikke få plads til en ladestation).

Jeg siger ikke at brint ikke kan have en værdi i visse tilfælde, men at sige der ikke går el til spilde er helt forkert. Hvor en elbil udnytter op omkring 90% af energien er det tilsvarende tal for benzin, diesel og brintbiler under 30% sidst jeg tjekkede. De er muligvis blevet lidt mere effektive nu, men tvivler på det er særligt meget.

Du har ret i at flere elbiler vil kræve en udbyggelse af ladeinfrastrukturen, specielt kan det være en udfordring for folk der bor i tæt bebyggelse, men det er bestemt muligt at løse den udfordring. Dertil er transport af el ret nemt og elbilerne kan bruges til at balancere nettet - det gør firmaet True Energy allerede i dag.

1. oktober 2019 kl. 15:21
Det er en dårlig business case at få en el-bil som firmabil …

Man bør ikke bare fare ud og købe en el-bil, da en el-bil er mere CO2 forurenene end en tradiotionel diesel-bil, og køre man 10-15000 om året er der endnu mere sparet på en bezinbil, og i sær hvis man køber en mindre bil der køre langt på literen.
se evt. her <a href="https://finans.dk/erhverv/ECE11332413/nyt-studie-konkluderer-at-elbiler…;.

Det er vildt skuffende at medier som f.eks. JP overhovedet skriver om den rapport. De bør også skrive om seneste nyt fra flat earth society så.

Hvad er problemet med rapporten? Her er et par:

  1. De bruger NEDC standarden som grundlag for dataene for den Mercedes der bruges som eksempel. NEDC standarden er kendt for at være vildt misvisnende og de reelle tal er op imod 40% højere fordi standarden tillader at bilfabrikanterne kan snyde sig til kunstigt lave tal.
  2. Deres estimat for batterilevetiden er sat alt for lavt.
  3. Deres beregning for hvad det koster i udledning at lave en batteripakke er baseret på forældede data.
  4. Dataene for hvor meget strøm der kommer fra "renewables" er også baseret på forældede data.

Hvordan kan nogen tage sådan en rapport seriøst?

1. oktober 2019 kl. 15:11
Kamerabiler er 'en succes': Scanner 200.000 biler hver måned for parkeringssynder i København

»Det har overrasket os, at det i virkeligheden er hyper komplekst at implementere et sådant system. På teknologimesser kan man godt få det indtryk fra sælgerne, at systemerne er fantastiske og en hyldevare, der er nem at installere. Men sådan er det bare ikke,« siger Jes Øksnebjerg."

Det er vel nærmest en klassisk fejl. Man tror at IT er noget magisk støv man drysser udover et problem. Man skal blot trykke "next, next, finish" og vupti, så har man en effektiv løsning af et problem. Snakker man ikke med andet end sælgere inden man går igang med sådan et nyt IT projekt?

20. januar 2017 kl. 10:38
Open Source Router Turris gennemgang

Hvordan vurderer du brugervenligheden? Er den nem nok at konfigurere for folk som ikke arbejder ned netværk til daglig?

29. oktober 2016 kl. 17:36
Streaming-kaos!

Jeg arbejdet med et projekt som dufter lidt af det der efterspørges.
Vi har samlet filmene fra flere streamingtjenester på <a href="http://www.streamhub.dk">www.streamhub.dk</a&gt; og kombineret dem IMDB, TMDB og andre databaser.

Interessant tjeneste. Noget i den stil så jeg gerne direkte i TvOS. Endnu vigtigere så jeg gerne en oversigt over live streams. I stil med en TV-oversigt til flow-tv, men blot for de live streams man nu har adgang til. I vores tilfælde vil det være alle DR's kanaler samt hvad Viaplay nu viser.

Savnet ved flow-tv synes jeg bl.a. er at have TV'et rullende i baggrunden og så er der underligt nok mere fornøjelse i at se "Blinkende Lygter" kl. 21.00 på TV2 end at selv sætte filmen på kl. 20.24 fra en streamingtjeneste.

Ja, nogle gange er det rart at der er nogle andre der bestemmer for én.

4. februar 2016 kl. 09:03
Her er verdens 25 værste kodeord

Passwordmanagers er ikke lige svaret på alt. Man skal være klar over at man lægger alle sine æg i en kurv.

Korrekt, men jeg mener fordele opvejer ulemperne. Det er nemt at have lange, individuelle og svære passwords for hvert sted man har brug for det og man skal kun lære ét, langt password.

20. januar 2016 kl. 15:44
Her er verdens 25 værste kodeord

Brug dog en app til det, f.eks. Keepass, Lastpass, 1Password eller lignende.

Men hvordan overbeviser man folk om at de bør bruge det? Jeg har personligt svært ved blot at overbevise konen om det...

20. januar 2016 kl. 09:11
Streaming-kaos!

Mht. til "TV-guide" tænker jeg at det er noget der skal være integreret i OS'et, dvs. Apple skal udvikle et API til TvOS. Det kan så kaldes frem til enhver tid via Siri.

30. november 2015 kl. 19:06
Streaming-kaos!

Men hvorfor har DR så ikke været lidt mere fremme med at få lanceret apps til alt muligt? Alle mine dimser kan køre Netflix app - hvorfor ikke DR TV app?

Det er vist ikke nogen god sammenligning, men DR er da tilgængelig på mange dimser, bla. Android og IOS enheder.

25. november 2015 kl. 17:26
Streaming-kaos!

Ja det virker ret ok. Desværre lider DR TV af en Apple fetis, så de har ikke fundet det nødvendigt at implementere DR TV på Googles tilsvarende TV boks, som kun koster halvt så meget som den nye Apple TV.</p>
<p><a href="https://www.google.com/nexus/player/">https://www.google.com/nexus/play…;
<p>(nej det er ikke det samme som Chromecast)

Ifølge en artikel på Flatpanels.dk, så var DR i gang med en app til de tidligere Apple TV bokse da analyser viste at de var rimeligt udbredte. Apple annoncerede i det forløb den nye model med en app store og de valgte så at lave en app dertil i stedet. Det kan man godt argumentere for er lidt underligt da der må have været 0 brugere på den platform da de tog den beslutning.

DR er ikke alene om at ignorere Android TV. Der er så vidt jeg ved ingen danske apps overhovedet.

DR har allerede en Android app. De mangler sådan set bare at sætte klik ud for at den kan bruges på Android TV, som er en speciel udgave af Android til TV bokse. Der er flere producenter af TV bokse der bruger Android TV, herunder Googles egen Nexus Player.

Enig i at det ikke burde være det store problem at lave en udgave til Android TV. Spørgsmålet er hvor udbredt Android TV bokse er i DK? Siden ingen har valgt at supportere platformen indtil videre, tyder det på der er få brugere. SmartTV har de vist valgt at supportere via HbbTV. Det sidste er umiddelbart en fornuftig beslutning synes jeg, SmartTV platformene skifter ret ofte.

25. november 2015 kl. 17:23
Streaming-kaos!

Desværre er der jo nok en grund til at Apple aldrig er lykkedes med deres TV, og jeg tænker at hvis Apple ikke kan, hvem kan så?

Apple har for nyligt lanceret et nyt Apple TV, inklusiv et nyt OS kaldet TvOS, baseret på IOS. Den største nyhed er helt klart at der nu findes en App Store dertil. Det har betydet at f.eks. DR TV er tilgængelig og det fungerer faktisk ganske godt. Viaplay er også tilgængelig (de var også tilgængelig på den tidligere udgave) og Netflix, HBO, m.fl. findes selvfølgeligt også. Amazon er der desværre ikke. TV2 Play er der heller ikke, men de skulle komme på et tidspunkt.

Jeg savner en tjeneste, hvor jeg kan tilmelde mig mine 5-6 streaming-tjenester, men alt indholdet kan tilgås fra én grænseflade, der ...

Det kan Apple TV faktisk med Siri, men Siri er desværre ikke er tilgængelig på dansk endnu på Apple TV. Det er også begrænset hvilke streaming tjenester der søges i indtil videre, men det bliver helt sikkert udviddet.

I forbindelse med deres anmeldelse af boksen har Flatpanels.dk har lavet en fin videogennemgang af Siri funktionaliteten: https://youtu.be/TlgkAk6wVJ0

Jeg har ikke fået opsagt vores TV-abonnement endnu, men det bliver gjort om kort tid. Vi er skiftet til kun at benytte Apple TV boksen. En ting jeg savner er en "TV oversigt", dvs. en samlet oversigt over de live streams og flow tv kanaler jeg har adgang til. Jeg vil gætte på at det også kommer på et tidspunkt i en eller anden form.

25. november 2015 kl. 14:37
Forsker om kryptoforbud mod terror: »Det svarer til at ville forbyde simpel anvendelse af regning eller matematik«

Helt enig, det er en god måde at forklare det på for ikke kyndige. Hvis det så bare var lige så nemt at vise og bruge som at vaske og spritte hænder (ikke at folk er specielt gode til det heller...).

18. november 2015 kl. 09:38
Microsoft vender på en tallerken: Vi støtter Googles videoformat

En ny gruppe, HEVC Advance, er for nyligt begyndt at kræve heftige beløb for brug af HEVC/H.265: http://blog.streamingmedia.com/2015/07/new-patent-pool-wants-share-of-revenue-from-content-owners.html

Samtidigt er de gået sammen med Google, Netflix, Amazon, m.fl. om at skabe næste generations codec: http://flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1441264409

7. september 2015 kl. 14:44
Version2-blogger vinder pris for at være internet-pioner

Stort tillykke, det er bestemt fortjent.

4. juni 2015 kl. 14:27
Sikkerhedseksperter: Digitaliseringsstyrelsen bør opfordre folk til at fjerne Java igen

OK, semi. Hvis du ikke bliver gjort opmærksom på at der en opdatering klar, så er det ens egen skyld.

Godt, så er vi enig. Nærmest alle andre kan finde ud af at auto-opdatere men ikke Java. Man kunne godt mistænke det for at være et bevist valg så flere folk installerer Ask Toolbar.

Som mange andre hjælper jeg jævnligt diverse familiemedlemmer med deres PC'ere. Java er det eneste program jeg har set der har problemer med at opdatere hvis den bliver kørt fra en almindelig brugerkonto på Windows. Den beder korrekt nok om administrator brugernavn og password men derefter fejler den. Jeg har som løsning valgt at installere "Heimdal Free" agenten på maskinerne, den sørger for automatisk at holde Java og diverse andre plugins opdateret.

2. december 2014 kl. 10:05
iPhone 6: Tidlig anmeldelse af en sen telefon

Det er præcis pointen, skærmen har en marginalt bedre opløsning end Nexus 4, som er en 2 år gammel telefon. Eller sammenlign med Moto G som er en 1 år gammel telefon men som koster ca 1000-1200,- (mellem en 4.del og en 5. del af iPhone6) <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Moto_G">http://en.wikipedia.org/wiki/Moto_…;

Bemærk: Jeg skal ikke kommentere på kvaliteten af skærmen i iPhone 6 da jeg ikke har haft den i hånden!

Men husk at skærmopløsning er ikke alt, der er mange andre faktorer der spiller ind. På samme måde som flere Ghz eller flere MPixels ikke nødvendigvis er bedre. Jeg har en HTC One (m7) lige nu og ingen tvivl om at den har en lækker skærm og har en højere opløsning end iPhone 6 men udenfor i dagslys er den ikke specielt god, den bliver faktisk slået på det punkt af iPhone 4S. Efter hvad jeg har læst gør iPhone 6 det ganske godt på det punkt.

Mit komplet ukvalificerede bud er at Apple har vurderet at den opløsning de har valgt er "god nok" og det er en balance de sikkert har nøje overvejet. En skærm med højere opløsning kræver mere af resten af systemet og bruger dermed også mere batteri.

Jeg er desuden enig med Sune Foldager. Det er "hele pakken" man skal vurdere, inkl. OS'et osv. Jeg finder de tekniske detaljer interessante men er grundlæggende ligeglad med dem, det drejer sig om hvor godt telefonen fungerer i det daglige for mig personligt. Hvis man kigger på f.eks. Anandtechs foreløbige tests (http://anandtech.com/show/8559/iphone-6-and-iphone-6-plus-preliminary-results) vil man se at iPhone 5S stadigt ligger i toppen i mange tests mht. performance og LG's G3 er f.eks. langt bagefter selvom den har en 2.5Ghz quad-core CPU. Dermed ikke sagt at G3 er en dårlig telefon, tværtimod tror jeg det er en ganske udmærket telefon, især til prisen.

26. september 2014 kl. 11:54
Erhvervsminister: Vil lukke mobilhuller med signalforstærkere

</p>
<p>Jeg er ikke helt sikker på reglerne, men har TDC ikke pligt til, at ligge mindst en normal telefonledning i jorden, hvis en bolig har dette behov ?

Jo men de er ikke forpligtiget til at levere ADSL. Jeg kender personligt 2 familier der ikke kan få ADSL. Den ene familie har så heldigvis fået fiber nu.

16. september 2014 kl. 19:40