Anders Lund

Borgere uden MitID-app får ingen udsættelse: Onlinekøb bliver umuligt uden telefon

Hvorfor skal vi TVINGES til at lade os overvåge konstant af enten google eller apple? Jeg har en smartphone, men fordi jeg har installeret et privacywise sikkert os på den (e/os/) virker mitid-appen ikke. Hvilken interesse har staten i at vi lader os overvåge af kapitalistiske it-giganter?

23. september kl. 15:22
Google vil bringe privacy til Python-databehandling

Så kongen af disrespekt for privacy vil behandle alle de stjålne data sikkert? :p

2. februar kl. 18:30
Skelsættende afgørelse: Derfor dumper Google Analytics på GDPR

... Også fra mobilos andre google-tjenester? Håbe håbe ... :D

19. januar kl. 08:42
Fairphone 3+ /e/OS anmeldelse

Fairphones adelsmærke er det fair element. Arbejdsforhold i produktionen og sikker sourcing af materialer. Det er ikke lige det man hører om apples produktion, jo. Jeg ved ikke hvor grafikken stammer fra, så det er lidt svært at gennemskue hvad den omhandler.

Angående privacy, så sender en androidtelefon med google play services megabytes af data hjem til google hvert kvarter, iphones noget mindre, men stadig løbende afsendelse af data. Det er i sig selv antigrønt med unødvendig netværkstrafik, bortset fra privacyproblemerne.

De appstores /e/os bruger har privacykontrol, så man kan se hvor mange trackere apps bruger. Ellers er open source jo genialt i den sammenhæng. Jeg bruger selv F-Droid som min primære appstore, og installere kun apps der ikke findes der fra /e/os apstore eller aurora. Jeg tænker at en kritisk tilgang er god når det kommer til apps - men umulig hvis man bruger tech-giganternes styresystemer, de tager jo ingen hensyn.

6. december 2021 kl. 15:39
Fairphone 3+ /e/OS anmeldelse

Hvorfor skulle Coop checke for root?

Coop tilbyder betaling, nok derfor. Desværre er de hverken til at hugge eller stikke i :(

6. december 2021 kl. 14:26
Fairphone 3+ /e/OS anmeldelse

Jeg har en fairphone 3, som oprindelig kom med android, så jeg installerede selv /e/os da det blev annonceret at det var muligt.

Jeg bruger min nextcloudserver som kilde til kontakter, kalender, passwords (lidt vel manuelt), noter, generel backup mv. Dertil en række apps fra Simple Mobile Tools, som er open source og virker glimrende, bla. kan man oprette en kontakt fra et nummer. Opkald, kontakter, kalender, galleri, lommelygte, tegneapp har jeg fra SMT. Et tip er at bruge NewPipe til youtube-videoer, så slipper man for reklamer og google-overvågning, men kan selvfølgelig ikke kommentere og like.

Jeg har også problemer med bank-appen og coop (som jeg har haft en længere mailudveksling med desangående, de nægter desværre at bruge hovedet), og NemID-appen har jeg gemt fra den virkede. Kørekort, sundhedskort og mobilepayvirker fint. MitID-appen virker ikke, så jeg bestilte en kodeviser.

En app jeg ikke har fået til at virke er DRTV, sikkert fordi DR har solgt sin sjæl til gjævelen i form af chrome, DR Lyd virker fint. Navionics (søkort), Canon Camra Connect, GoPro Quick og de fleste vejr-apps virker fint, sejladsudsigten undtaget, igen nok pga chrome.

Jeg skriver som regel til de firmaer hvis apps ikke virker og beder dem fikse det - for det meste uden held, de er ligeglade med så lille en gruppe som privacy-kritiske mennesker desværre udgør.

En opfordring til app-udviklere: Undgå GSF som pesten, og være fornuftige med root-tjek. Hvis su og root-adgang er slået fra så lad os for pokker bruge din app. Kod den sikkert i stedet for at forlade dig på google vendor lock-in!

6. december 2021 kl. 14:24
Facebook-whistleblower vidner i EU: »Åbenhed om tech-giganter skal være uden undtagelser«

Er det en generel liberal holdning at innovation der skader samfund og enkeltpersoner er en god ting?

9. november 2021 kl. 11:30
Apples privacy-stramning har kostet sociale medier milliarder af dollars

... Og hvor har de godt af det! :D

1. november 2021 kl. 11:47
Eksperter sår tvivl om sikkerheden bag MitID-login

DR har talt med digitalisering styrelsen: " Man bør holde sit brugernavn for sig selv og bruge specialtegn og tal for at gøre det svært at gætte. Brugernavnet i sig selv giver dog ikke adgang til MitID, ligesom CPR-nummeret ikke giver adgang til NemID."

Man må tage sig til hovedet ...

https://www.dr.dk/nyheder/penge/mitid-skulle-vaere-mere-sikkert-nu-saar-eksperter-tvivl-det-er-en-skidt-loesning

1. november 2021 kl. 11:43
Største design-ændring i Androids historie: Version 12 er lige på trapperne

... så det kan være næsten lige meget hvor gode faciliteter de tilbyder for at beskytte sit privatliv mod andre.

9. september 2021 kl. 14:29
Twitter indrømmer: Billedbeskæring med AI var diskriminerende

Det er jo en kendt sag at mange ansigtsgenkendelsesprogrammer har racemæssig bias og at det skyldes hvad deres AI fodres med.

25. maj 2021 kl. 14:57
Undersøgelse på vej: Ingen aner om digitale jobcenter-samtaler virker

-- for det gør analoge jobcenter samtaler jo ikke ...

21. maj 2021 kl. 11:40
Antallet af mobilenheder med annonceblokering fordoblet på fem år

Jeg bruger newpipe, som er en OS frontend for YouTube. Den er fri for google frameworks og henter data via web. Som browser duckduckgo.

5. maj 2021 kl. 09:35
Ny Religiøs Fanatisme

Mon denne artikel er et forsøg på at undersøge hvor let man kan snige sexistisk sprog ind i version2's spalter? :p

22. april 2021 kl. 08:35
DuckDuckGo kritiserer Google for at »udspionere brugerne«

Jeg har brugt duckduckgo i nogle år og savner ikke google. Listen over indsamlede data bekræfter kun mit valg :)

19. marts 2021 kl. 17:27
Folketingspolitikere har fået nok: »Børns databeskyttelse sejler«

Hvorfor mon vi danskere er så utroligt træge når det kommer til privacy? Der findes jo gode foss alternativer til google og microsoft, fx moodle når vi taler undervisning. Det kræver selvfølgelig lidt arbejde at bruge en self-hosted løsning, men til gengæld slipper man for at dele data med diverse techgiganter.

7. februar 2021 kl. 16:18
Facebook på mobilen: SKRID!

Producenten kan deaktivere afinstallation for programmer de selv installerer. Endnu en grund til at bruge cyanogenmod. I nogle tilfælde er der mulighed for at deaktivere uønskede apps, hvilket er lige så godt, bortset fra at de stadig optager lidt plads.

27. marts 2014 kl. 13:14
Facebook på mobilen: SKRID!

Det er nemt nok at finde gode grunde til at tilgå diverse ting. Problemet er at man ikke som standard kan kontrollere det, og facebook opfører sig ikke altid godt. Med permission manageren kan man vælge for hver tilladelse, om den skal gives, nægtes, eller der skal spørges.

27. marts 2014 kl. 13:12