Jesper Westendahl

»Helvedesplatformen:« Norske læger raser over pendant til Sundhedsplatformen

Man undrer sig over om sundhedsplatformen er laver for registering og statistik udtræk eller for at gøre det lettere for brugerne i sundshedssystemet .. mit gæt og overbevisning er det første, hhhvilket også stemmer overens med at det jo er udviklet til forsikringsbranchen som jo 7 bund og grund styrer det amerikanske sundhedssystem ?

6. juli kl. 14:09
Justitsministeren vil gemme fingeraftryk og DNA på sigtede i op til 20 år

Fingeraftryk og DNA-profiler skal da blot gemmes forever .. Måske burde man ligefrem taget en DNA-profil ved fødsel, som efterfølgende kunne opdateres efterhånden som teknologien perfektioneres. Vi er alligevel derude hvor næsten alt gemmes, så hvor ikke blot gøre det fuldt ud ;-)

30. marts kl. 09:45
Dansk virksomhed frygter Analytics-forbud: »Vi bliver fuldstændig blændet«

Altså .. Jeg forstår slet ikke bekymringen ved at 'skulle undvære' Analytics, da de informationer Johan føler at han miser jo ret nemt kan implementeres og indsamle hvis man har den lille softwre-udvikler-eksamen ;-)

Nu bruger jeg ikke selv Analytics, da jeg personligt ikke bruger mig om alle de øvrige informationer de indsamler .. og hvis der er korrekt at Johan via Analytics får leveret en email-adresse på brugerne af hans siden, så er det også at gå over stregen mht tracking af brugerne. Kør det anonymt eller evt via login på egen siden, hvis man ønsker at tracke helt ned på identificerbar-brugerniveau (selvfølgelig med den enkelte brugers accept).

28. marts kl. 12:44
Kritik af ANPG-udvidelse: Nu må politiet gemme uskyldige bilisters data dobbelt så længe

Må indrømme at jeg absolut ingen problem/indvindinger har imod at staten logger alle data eller sammenkører databaser for at lettet arbejdet med opklaring af snyd, bedrageri og lignende. Selv 2 år ville være fint, hvilket iøvrigt ville have været fint i flere sager som pt er oppe og køre.

4. januar kl. 12:53
Dansk hotelbooking betaler stor løsesum til ransomware-banditter: »Det var det første vi gjorde«

Tænk sig at man som firma har en hel branch i sin hule hånd og så ikke har styr på noget så 'basalt' som sikker backup !! Håber at de har fået en mega lærestreg ;-)

14. juni 2021 kl. 12:37
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen ansætter i hundredevis, men problemerne med ejendomsvurderingerne fortsætter

Er modellerne/algortimerne som ligger til grundlag for beregningerne af ejendomsvurderingerne offentlige ?

2. april 2021 kl. 21:15
XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Ved ikke om det overhovedet bliver en mulighed, men jeg ville hjertens gerne have en 2,5Gb/s fiber-forbindelse i stedet for det jeg har nu. Jeg scraper dagligt et stort antal webshops med egenudviklet software som udnytter samtlige cores (multi-threads) og mine initielle deep-scrapes har været oppe på ca 700GB data for en enkelt shop. Så jeg kunne godt se en use-case hvor jeg kunne have glæde af 2,5Gb/s, men tror desværre ikke at det bliver muligt da jeg befinder mig 3-400 meter fra nærmeste vej med fiber, midt i et coax kabel-tv villa-område :-( Er som sådan klar med 10Gb/s internt kablet i huset til min server, men mangler blot at opgraderet netkortet i den.

30. marts 2021 kl. 10:34
Skal vaccinepas være digitale?

Hvad det koster i Porto overgår vel hvad det koster at udvikle en digital løsning .. løst regnet 5 millioner gange 22 kr i porto Løsningen er vel at man på sundhed.dk kan generere et dokument/QR som kan downloades på ens mobil .. wupti, så er det løst. Og drop fancy app's

15. februar 2021 kl. 18:27
Kunstnere og virksomheder dybt uenige om forældet afgift på lagringsmedier

Er jo at medie/filmbranchen blot skal forhandle bedre aftaler med streaming tjenesterne eller indse at de har et produkt de ikke kan sælge til deres forventede pris. Hvis der er nogen der burde modtage betaling for bruge af streaming er det da teleselskaberne som må bekoste for den øget båndbredde-forbrug. Hvilke afgifter modtager alverdens softwarefirmaet iøvrigt for den samme kopiering .. Ingen .. Så hvis der overhovedet skal indføres en afgift for piratkopiering, skal den dække al potentiel kopiering .. ikke blot ensidigt for medie/musik/film-brachen!

10. februar 2021 kl. 11:25
Nyt Kombit-system sejler: »Gode kollegaer rejser, nogle er sygemeldt med stress«

NetCompany trækker et spor af dårligt udførte projekter efter sig !! Forstår ikke at man påtager sig opgaver man ikke er i stand til at gennemføre eller på et tidligt tidspunkt siger STOP til ikke at være med til det. Nu kender jeg ikke til årsagerne til alle disse for slutbrugerne dårlige projekter, men som udviklingshus/konsulent er der en forventning om at man kan udføre et 'professionelt' stykke arbejde eller simpelthen sige fra, fremfor blot at stikke snablen i pengekassen. Synes helt ærligt at de efterhånden er en skamplet på branchen.

9. februar 2021 kl. 21:09
Android-telefoner kan blokere for dansk corona-app

Er der evidens for at der er 'Android' der blokerer eller er det ikke bare dårligt udviklingsarbejde af NetCompany !!

18. november 2020 kl. 13:27
Løb tør for serverplads: Fejl i milliarddyrt signalsystem stoppede S-togsdriften i timevis

Hvis de ingen gang kan overvåge deres egne servere som skal overvåge deres kerne funktion .. er det godt nok op ad bakke for dem :-o

6. oktober 2020 kl. 12:10
Aula lækker data om forældremyndighed i Gribskov Kommune

Dette problem har altså også været i andre kommuner som bruger Aula !! Har min kæreste lige bekræftet ?

18. februar 2020 kl. 00:46
Fiber

Da Henning Dyremose som administrerende direktør i TDC, spillede dum ved at sige at fiberforbindelser ingen fremtid havde ?? Vist nok fordi de mente at de i yderligere flere årtier kunne storsælge gammel kobberforbindelser til danskere.

3. februar 2020 kl. 18:33