Tonni Pedersen

ITU-forsker: »Vi behandler kunstig intelligens som en religion«

Jeg er fuldstændig enig med manden. F. Eks selvkørende biler, hvad er meningen med dem. Er det fordi vi ikke selv gider at styre bilen, eller er det et spørgsmål om sikkerhed. Indtil videre må vi konstatere at det sidste i hvert tilfælde ikke er lykkedes og sandsynligvis ikke gør det i en nær fremtid. Er det første tilfældet, så tag toget. Der er også lavet AI software der styrer aktiehandler, det har der også været nogle uheldige eksembler med. For ikke at tale om Skats mange problemer med inddrivelse af penge, nogle ting fungerer altså bare bedre med en menneskelig indblanding.

20. august 2021 kl. 23:29
Amazon giver chauffører et ultimatum: Lad jer overvåge, eller bliv fyret

Er det ikke noget af det samme som Tesla er ved at indføre i deres biler, også for sikkerhedens skyld. Så nu kan man bliver overvåget både på arbejde og privat!

27. marts 2021 kl. 23:52
Aktindsigt: Sådan havnede hundredevis af danskere fejlagtigt i politiets it-systemer

Nu har vi i rigtig mange år haft det som man bredt kalder EDB. Det bruges ufattelig meget både i det offentlige og det private. Det kunne være dejligt hvis man også snart begyndte at oplære brugerne i at anvende systemerne. Gang på gang hører vi om den ene eller den anden fejl med en forklaring a la "Fejlene er et resultat af sagsbehandlingsfejl, der kunne – og burde – være undgået". De mennesker som arbejder med systemerne er sikkert rigtig gode til at taste i de dertil hørende skærmbilleder. Men de har ingen anelse om sammenhængen i systemerne, dvs. hvis jeg nu taster oplysninger i det her felt, hvor i systemet får det så indflydelse. Eks. jeg har ikke nogle personoplysninger i den her sag, så han kaldjes "John Do", og det gør vi også i andre sager uden personoplysninger. Pludselig finder vi Joh Do i en af sagerne og sætter J. D. lig et personnummer, og det slår så igennem i alle J.D`s sager. Det sker jo kun fordi man ikke kender sine systemer.

3. juni 2020 kl. 15:10
Microsoft erstatter journalister med kunstig intelligens

Ud fra deres beskrevne opgaver vil jeg ikke kalde nogen af dem journalister. De producerede ikke selv noget af det publicerede stof, men "saksede" det fra andre nyhedstjenester. Det kunne man sætte en kontormedarbejder til, eller som her en robot. Udvælgelsen af stoffet, hvis det var et menneske sker ud fra personens egne præmisser, det kan måske endda blive bedre og mere ensartet med en robot. Jeg kan ikke se den store trussel mod en rigtig journalist, som efterhånden er en mangelvare. Man ser for mange "såkaldte" journalister på TV som intet har forstået af deres opgave. Jeg støder også jævnligt på artikler, der bærer præg af ikke at være korrekturlæst. Et aktuelt eksempel her i V2. "Den 10. juni fra 13.00 - 13:45 dykker konsulent Christian Damsgaard og journalist på Version2 Tania Andersen pulsen ned i programmeringssproget Java" Jeg har aldrig hørt at man dykker pulsen ned i et stofområde. Man dykker ned i det, eller tager pulsen på det.

2. juni 2020 kl. 18:43
Derfor bør Windows 7 lade livet

Nu er jeg på ingen måde Linux expert selvom jeg har prøvet det af flere gange. Jeg ved at der er mange forskellige versioner af Linux, men hvor forskellige de er i forhold til hinanden aner jeg ikke. Men jeg kan huske at da jeg begyndte at stifte bekendtskab med IT verdenen var Unix meget fremme, og de versioner var så forskellige at et program lavet til f.eks. AIX ikke kørte på Solaris eller SunOS. Jeg oplevede det med AUTOCAD der engang også fandtes i en Unix version. Er det problem gældende for Linux?

6. marts 2020 kl. 21:35
Eksperter advarer: 30.000 usikre computere på danske hospitaler

Hvor er jeg enig med Finn Hansen, det er en usandsynlig dårlig artikel, og tag lige og skyd nogle af de der sikkerhedskonsulenter. Vi har hørt den samme sang, hver gang der kommer en ny Windows version. Jeg kan ikke huske endnu at have hørt noget om, hvor forfærdeligt det gik for de stakler der ikke så lyset i tide, og fik sendt en masse penge til Microsoft. Sikkerheden i diverse IT installationer afhænger næsten i højere grad af den omkringliggende struktur, end af hvilken Windows Version der er på computeren.

6. marts 2020 kl. 21:21
Facebook laver sit eget operativsystem: »Vi har ikke tillid til vores konkurrenter«

Nu tror jeg ikke at det kommer til at påvirke direkte på brugerniveau "Operativsystemet er ganske vist ikke ment som en direkte konkurrent til Android for kørsel af egne apps, men som en af komponenterne i en stor satsning og investering i egen hardware og teknologi fremover." Det skal sandsynligvis bruges i Facebook's datacentre. Tilgangen for brugere vil være som nu, Android eller iOS.

30. december 2019 kl. 00:05
Tidligere ansat: »Apple intimiderer alle, der overhovedet tør overveje at forlade dem«

Nu står der jo ikke noget om at det er en arbejdstelefon han har og at det er den de har overvåget. Selvom det er en IPhone kan det jo godt være en privat telefon.

24. december 2019 kl. 01:33
Datatilsynet afviser at bruge kræfter på klage mod Google: Kræver for mange ressourcer

Så du mener at Google aflytter gennem ikke aktive telefoner eller hvad? Hvis jeg var dig ville jeg skynde mig at skrotte telefonen.

23. august 2019 kl. 17:28
Datatilsynet afviser at bruge kræfter på klage mod Google: Kræver for mange ressourcer

Nu er der jo ikke nogen der tvinger folk til at bruge Google, der findes jo alternativer, om de så har et andet forhold til brug af persondata tvivler jeg på. Hvis der nu kom et alternativ der garanterede at de overholdt GDPR, til gengæld ville det koste penge at bruge tjenesten, så gad jeg godt se, hvor mange der ville bruge det.

23. august 2019 kl. 17:12
Bilgiganter åbner for Android

Ja jeg forbinder via USB stikket. Hvor finder jeg softwaren til bilen hvis det skal opdateres? Jeg har en Samsung S8+ så den Android version burde være ny nok.

29. september 2018 kl. 16:36
Bilgiganter åbner for Android

Har lige købt en Hyundai I30 der også har Android Auto, men jeg kan ikke få det op på displayet. Jeg har installeret den danske version på min telefon, men kan ikke få forbindelse til bilen, jeg får en melding om at det ikke er aktivt. Virkede din lige ud af "skabet"?

27. september 2018 kl. 21:24
Efter Sundhedsplatformens besparelser: Region genansætter fyrede lægesekretærer

Som jeg engang hørte det beskrevet: Erfaring er evnen til at genkende en fejl næste gang at du laver den!

30. november 2017 kl. 23:25
Minister: Folks eget ansvar at holde forbrugerelektronik sikkerhedsopdateret

Det allernemmeste er jo at skubbe ansvaret over på andre (manglende opdateringer etc.). Det er jo for meget at forlange at vi selv skal tage et ansvar. Vi kobler sanseløst IOT enheder på nettet for at vi kan overvåge vores hjem, vores have, vores børn og hvad vi ellers har. Men vi overvejer aldrig om vi måske skulle ændre brugernavn eller adgangskode fra det der er sat som default og som er tilgængelig for alle. Det nytter ikke noget at tage ansvaret fra folk, vi bliver nødt til selv at tage ansvar for hvordan vi gebærder os på internettet. Vid hvad du gør, eller hold dig væk.

11. november 2017 kl. 01:55
Apple sagsøgt for at kopiere start-ups kamerateknologi

Man kan have mange meninger om patenter, men udvikling koster penge og har man ikke en rimelig chance for at få dem ind igen så er der ingen der vil putte penge og ressourcer ind i det. Så kan man jo også kigge se det fra et moralsk synspunkt, er det rimeligt at de små innovative altid trynes af penge og advokater.

10. november 2017 kl. 23:33
Tysk center for cybersikkerhed udtaler sig om Kaspersky - dansk tavshed: »De gemmer sig«

Jeg forstår ikke hvorfor CFCS skal mene noget om en sag med så lidt kød på. Den sag er jo helt i tråd med Donalds protektionistiske "Køb amerikansk" holdning. Den letteste måde at få folk til at fravælge et udenlandsk produkt er at fortælle folk at det er farligt. Det næste bliver vel at der kommer den samme udmelding om europæiske eller japanske biler.

20. oktober 2017 kl. 21:39
Amerikansk panik over udbredt russisk AV-software - dansk cybermyndighed tavs

Nu er Rusland jo altså en del af Europa og Kaspersky derfor også en europæisk software. I den virksomhed hvor jeg bla. er ansvarlig for vores edb installation har vi brugt Kaspersky i ca. 10 år, og det har fungeret perfekt. Med hensyn til amerikanernes panik, ser jeg det udelukkende som en del af den igangværende USA vs. Rusland polemik, og det er ikke noget som jeg kan tage alvorligt.

27. september 2017 kl. 22:03
Machine learning leverer rådgivning af 1,5 mio. bankkunder: »Som at have alle kolleger med«

Jeg ved ikke om det ændrer så meget på rådgivningen fordi man kobler en maskine på, det må jo være kunden selv der skal gøre banken klart hvad hans risikoprofil er. Hvis man ikke selv har gjort sig klart hvor stor en del af sin investering man er villig til at miste, var det måske bedre helt at lade være. Jeg tror at nogle mennesker glemmer at investering kan være lidt ligesom lotto, nogle få får den store gevinst - de fleste skal være glade hvis de bare får deres indskud igen.

25. september 2017 kl. 06:13
Søren Lauesen: Offentlige it-kunder overvurderer egne evner og forplumrer it-kravspecs

"Da det gamle *NIX hardware skulle refresh'es, gav vi et statement of work på kundens RFC på at flytte det system der kørte på en .. defacto EOL platform over på samme platform som resten af systemet, kørte på." Nogle gange er man nødt til at målrette sit sprog til modtageren, det kunne jo også være at det er her at hunden lå begravet. Som fagfolk er vi nok engang imellem for dårlige til at forstå at det som er logik for os, kan være sort snak for dem udenfor kredsen.

5. februar 2017 kl. 21:44
Rigspolitiet fastholder mainframe-system trods hacking og kritik

Det må jeg desværre tilstå at det har jeg ikke noget tal på, men det formoder jeg at du har! Men da det ikke er første gang at en mainframe er blevet hacket (og sikkert heller ikke sidste) må der være et par stykker. Netop derfor skriver jeg også at det er opsætningen af systemet (tilgang til net, adskillelse i bruger- og system-del) der er problemet, og ikke det at det er en mainframe.

19. november 2015 kl. 23:34