Simon Justesen

Dropbox dropper krydsplatform til mobil

Jeg ved godt, udviklerne af krydsplatformsværktøjerne forsøger at følge så godt med, de kan - men native er #1.

Det lyder jo tillokkende med 1 kodebase og så at kunne rulle på 2-3 forskellige platforme. Men det er lidt langt fra virkeligheden, når kravene stiger. Jeg har ret ofte siddet i en situation, hvor "feature x" fandtes til Android, men ikke til iOS, eller omvendt. og så har dilemmaet været om jeg skulle skrive funktionen selv, finde et tredjepartsbibliotek eller vente, og håbe på, at den dukker op i næste platformsrelease.

Det med at skrive noget selv, er kun sjovt på den korte bane. Det arbejde man laver, sker udelukkende at komme på omgangshøjde med nativeplatformen. Det er da ikke sjovt, og så stor forskel er der heller ikke f.eks på Kotlin og Swift. 3. parts komponenter er et quickfix og kan føles som om man kitter ting sammen med gaffatape, for hvad sker der når platformen opdateres? Hvordan er den "fysiske" support?

Eller hvad så når buildsystemet knækker, fordi der er så mange forskellige dependencies, der helst skal spille sammen - både crossplatformsværktøjets egne - og den platform, man planlægger at udgive til? Det hænder, skal jeg hilse at sige :)

Min oplevelse er i hvert fald, at der er færre problemer med værktøjerne der findes native.

21. august 2019 kl. 16:24
Gamle it-systemer kan få nyt liv: Det har Rigspolitiet lært af Polsas og Polsag

Fornuftig, positiv læsning. Nye systemer skal jo helst - samlet set - løse flere problemer (hurtig sagsbehandling etc.) end de skaber, ellers giver det ikke mening at skifte dem ud. Godt for de mennesker der skal arbejde med systemerne og godt for fælleskassen (statskassen).

Derudover er det altså bare megafornuftigt at have interne afdelinger, som selv kan ordne paragrafferne, også i forhold til datasikkerhed.

Jeg håber tilmed, at man ser muligheden i fremadrettet at benytte åbne teknologier, så man ikke havner i noget vendor lock-in - ligesom det skete "i gamle dage" - så vidt jeg husker var det netop nogle af udfordringerne med Polsag og Polsas.. Datakonverteringsproblemer og lign.

2. juli 2019 kl. 13:10
Dansk privatlivsfokuseret Google-alternativ lukker ned

Kendte overhovedet ikke til eksistensen af FindX, så måske har der været et markedsføringsmæssigt problem?

Jeg bruger DuckDuckGo til daglig, de er også privacy-fokuserede, og serverer også ret gode søgeresultater, også på danske søgeord..

22. november 2018 kl. 14:44
Verdens første IRC-server blev tændt for 30 år siden

Smutter en tur forbi #ubuntu-dk på freenode indimellem :) Ubuntu Danmark holder stadig mødeaftener og generalforsamling via IRC

3. september 2018 kl. 18:40
Google Maps på vej med ny prismodel og nye brugerbetingelser

Ja, det kan du godt, caching er som du selv nævner, det mest effektive.

https://developers.google.com/maps/premium/optimize-web-services

"Section 10.5.d of the Google Maps Platform Terms of Service specifies that you can temporarily cache Google Maps data, for a period of up to 30 days, to improve performance of your application. By caching web service responses, your application can avoid sending duplicate requests over short periods of time"

7. maj 2018 kl. 19:19
Google Maps på vej med ny prismodel og nye brugerbetingelser

Bryder mig ikke om modellen - de skal have ens kreditkortdata liggende, og accept af korttrækninger skal "enables" på forhånd.

Jeg vil gerne betale for evt. forbrug, hvis mit brug af deres API skulle ske at overstige deres "free tier", men de får sgu aldrig nogensinde carte blanche til at hæve efter forgodtbefindende, trods lovning om forbrugskontrolmekanismer i deres software.

Jeg synes fremgangsmåden svarer til at give dem kreditkortet, og så sige: "Her... Hæv et beløb når du synes".

7. maj 2018 kl. 19:12
PET gemmer data, der skulle slettes, på hemmeligt lager

Der var også noget med nogle mails i Tibetsagen, der trænger til at blive gravet frem...

3. april 2018 kl. 18:01
Endelig et Varnish sikkerhedshul!

I stedet for at brokke sig over pettitesser, skulle man måske istedet glæde sig over, at de folk, der laver, og tester dette fine stykke software, så vi kan sove roligt om natten.

11 år er sgu lidt af en bedrift!

3. august 2017 kl. 00:23
OpenOffice-projektet råber desperat på nye kræfter

Egentlig ærgerligt, at det ser ud som om OpenOffice dør, for nu er det jo endeligt i frie hænder (medmindre Oracle har nogle libraries, de mener at eje).

Mine behov er fint dækket af LibreOffice, så selvom miraklet skulle ske, at der skulle komme gang i OpenOffice igen, så har jeg svært ved at se mig skifte tilbage. Så skal de dælme komme med nogle "killer features". Håber de resterende OO-folk slutter sig til Libre-projektet.

5. september 2016 kl. 15:43
Softwareudvikler er tiltalt for hacking og hærværk mod it-system i søns børnehave

Absolut enig, jeg synes dog også, at det er tåbeligt, at sagen overhovedet er endt i retten, det gør mere skade end gavn for systemleverandøren, tror jeg. Ligesom de nok helst ville være foruden eksponeringen her.

22. december 2015 kl. 12:02
Softwareudvikler er tiltalt for hacking og hærværk mod it-system i søns børnehave

»Hvornår hacker man, og hvornår tager man fat i en lukket dør for at se, om den er låst eller ej? Jeg vil mene, at man godt må tage fat i håndtaget,« afslutter han.

Nej - for at blive i billedsproget:

Han har taget et sæt nøgler, og testet dem af i hoveddøren for at se om han kunne få låsen op. Det lykkedes ham, og han har åbnet døren. Da han så ikke har kunnet finde husejeren i huset, så har han råbt op til alle naboerne om, at døren er åben, og bedt dem give beskeden videre til ejeren af huset.

Selvom modtagerne af beskeden (måske) ikke er ondsindede hackere, så udvider det risikoen for angreb betydeligt, selvom han ikke fortæller direkte, hvor sikkerhedshullet er...

Jeg synes whitehat-hackere er fantastiske, når de gider beskæftige sig frivilligt med test af systemer, men de er sgu nødt til at have tilladelserne på plads - også selvom systemejeren er ærekær og ikke reagerer - der er for meget Vilde Vesten over det andet der...

22. december 2015 kl. 11:32
Gymnasieelev anmeldte CPR-hul i skolesystem til Datatilsynet - nu får han en advarsel af skolen

Problemet er jo, at den slags sager her, ofte bliver syltet af systemejere, fordi de ikke tager sagen seriøst nok indtil lokummet virkelig brænder. Ved at inddrage Version2 og Datatilsynet først kommer der sgu unægteligt noget mere vægt bag advarslen :-)

Jonas burde ha' en medalje, ikke en advarsel.

30. september 2015 kl. 16:15
Kristian Jensen: En fejl at bygge EFI som ét stort system

Troede faktisk at en stor del af EFI var baseret på hyldevarer - men at det så var specialtilpasninger, der kostede r.... ud af bukserne...

Jeg er nysgerrig efter at vide mere om, hvordan sådan et system er skruet sammen, men det er vist omgivet af en masse tys-tys. Lidt mærkeligt, når vi allesammen på en eller anden måde er interessenter i systemet.

23. september 2015 kl. 23:57
Skat stavnsbundet til fem år forsinket skandalesystem

De der kravsspecifikationer til hhv. EFI, Polsag etc. Findes de offentligt noget sted? Det kunne være "sjovt" at se hvilke krav der stilles...

28. august 2015 kl. 18:27
Føtex åbner for trådløse betalinger via MobilePay

"Ifølge Danske Bank vil Android- og Windows-brugere benytte NFC, mens iPhone-brugere vil benytte Bluetooth."

Hvad så hvis man har en Android-telefon uden NFC? Kan den så benytte Bluetooth?

11. marts 2015 kl. 16:26
Endnu et stort it-system forsinket hos Skat

Konvertering af ældgammel data som tager længere tid end forventet, lukkede standarder, samarbejdsvanskeligheder og mangel på overblik er mine ukvalificerede bud.

18. februar 2015 kl. 14:28
Crowdfunding sparker liv i glemte spilgenrer

Jeg voksede op med C64 og Amiga - og husker de mange forskellige spiltyper. Endeløse simulatorspil fra firmaer som f.eks Microprose. Jeg husker også Summer Games, Oil Imperium, Monkey Island og Larry. Mange af de titler er der jo nok ikke publikum til i dag (Telltale Games har dog videreudviklet Monkey Island for nogle år siden, og Larry rygtes også på vej tilbage), men det er fedt at der er en måde, hvorpå man kan financiere den type spil, som falder udenfor mainstream genrerne.

Venter også på Elite Dangerous og Star Citizen.. Men først skal computeren vist lige opgraderes heftigt

24. september 2014 kl. 12:08
Jobcentre og kommuner er utilfredse med KMD’s metoder

"Det er ofte en udfordring for offentlige myndigheder at skifte leverandør og it-system, fordi den eksisterende leverandør ligger inde med kode og viden om alle specialtilpasningerne i systemet - og det på trods af, at løsningerne ofte bliver sendt i udbud".

Man ligger, som man har redt. Hvor ville det være smukt, hvis man havde lavet selve kernen i produktet Open Source. Så kunne man lade underleverandører arbejde på de forskellige tilvalgsmoduler (selvfølgelig med krav om, at disse også skulle være med åben kode). Istedet har man valgt en løsning, hvor man har lagt alt i hænderne på en bestemt leverandør, og det ser man jo så konsekvensen af nu.

11. september 2014 kl. 11:14
Styrelse: Vi skal lære af fejlene i kuldsejlet it-projekt til 281 mio.

Det kunne i øvrigt være interessant at prøve at open source sådan et projekt, og så se hvad det kunne udvikle sig til. Der skulle selvfølgelig være en form for gulerod, hvis man arbejder på projektet.

30. maj 2014 kl. 11:37
Styrelse: Vi skal lære af fejlene i kuldsejlet it-projekt til 281 mio.

Forsøger man forsøger at opfinde den dybe tallerken hver gang, fordi man skal understøtte noget legacy hardware/software? Eller er det bare dårlig projektledelse - eller en kombo?

Kunne man så ikke bruge erfaringer fra vores nabolande? Der må da være nogen, der har lavet noget der virker, så man kan nå hurtigere og billigere i mål?

Kan man i øvrigt finde kravspecifikationerne på sådan et system? Kunne godt tænke mig at se, hvilke udfordringer man står med på sådan en opgave.

30. maj 2014 kl. 11:27