Jan Vennike

Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

Hvorfor SKAL man have en Microsoft konto

Det behøves man så heller ikke, men de har ikke gjort det nemt at komme forbi det - der er et punkt med Offline konto man kan vælge et par klik inde der hvor man skal vælge kontotype - ihvertifald på Win 11 pro

15. november kl. 12:02
Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

Tja - ville gerne, men da min 8-10 år gamle optimerede pc kører rigtigt fint, ser jeg ikke grund til at opgradere og den køre fint Windows 10 - men kan så ikke køre Win 11 desværre

10. november kl. 11:22
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

Men det kan du så ikke nu

Kan se de har ændret det siden sidste uge - testede lige og nu skal man bruge Nem/MitID for at ændre fx kodeord - det andet var nu også noget rod, for hvem som helst der havde opsnappet mit kortnr, kunne jo egentlig gå ind og blokere online handel ved at tilmelde vedkommendes eget mobilnr til godkendelse

19. oktober kl. 08:19
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

men der er vel en frivillig, der kan prøve processen?

Jeg gjorde det i sidste uge på en af mine kort som jeg ikke havde fået gjort det på - så jeg kan stå inde for at man kan komme igennem uden at bruge NemID/MitID :)

18. oktober kl. 11:06
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

https://enroll.3dsecure.no/nets-nemid-enroller/EnrollSite?langda - angive kortnr, mobilnr og kodeord i de efterfølgende sider helt uden at anvende MitID og NemID. Og det er så let med det, for MitID fungerer ikke på de sider og min NemID er en hardware dongle som, heller ikke er understøttet, så jeg har rent praktisk ikke kunne bruge nogen af dem ;)

18. oktober kl. 08:53
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

Ved tilmeldingen knytter du vha. NemID dit telefonnummer sammen med dit betalingskort.

Sjovt nok har jeg så sent som i sidste uge tilmeldt et af mine kort til det med sms/adgangskode uden overhovedet at skulle bruge NemID/MitID

17. oktober kl. 09:57
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

Tilmeld dit betalingskort til 3-D Secure

Det er det jeg har gjort - og der kan man vælge at bruge kodeord + at få tilsendt en kode på SMS - så er man ikke afhængig af om NemID/MitID er oppe :)

14. oktober kl. 09:47
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

Så må man da håbe betalings løsningen for at få en ny kodeviser IKKE kræver MitID på nogen måde

Af samme grund har jeg valgt at bruge sms/kode og bruger IKKE MitID/NemID - MitID validering af online betalinger fungerer så slet ikke i øjeblikket, så det er så let med det ;)

13. oktober kl. 14:41
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

Jeg forstår heller ikke hvorfor man har undladt kodeord bare fordi man bruger app - det må da forringe sikkerheden, for brugernavnet har V2 jo vist at de kunne gætte en del af jo

13. oktober kl. 14:08
350.000 danskere rammes særligt hårdt af MitID-hack

Og hvad er begrundelsen egentlig for at spærre nøgleviseren ??

Lige netop når man har en sådan, skal man jo - modsat hvis man har app'en - jo angive BÅDE et brugernavn OG en kode, før man i det hele taget kommer frem til at bede de 6 tal fra nøgleviseren.

Og at lave det så man kan bestille en ny nøgleviser inde fra app'en - så er vi jo lige vidt, for nogen af dem der har nøgleviser, har jo nok gjort det fordi de ikke har en smartfone og dermed kan de jo ikke installere app'en.

Personligt har jeg fravalgt at have app'en, fordi det ikke overholder 2-faktor ordentligt syntes jeg, så hvis min bliver blokeret, har jeg bare ikke MitID indtil borgerservice måtte have tid.

13. oktober kl. 08:22
Nyt udspil fra regeringen: »Det skal være nemmere at vælge det digitale fra«

Hvis det er rigtigt, så kommer jeg så heller ikke til at handle på nettet - og så er der forøvrigt ikke nogen ide i i det hele taget at udlevere nr visere.

Men jeg kan da se at fx app'en Min læge nu har tilføjet MitID og der virker det ihvertifald med nr viser :)

21. september kl. 12:52
Nyt udspil fra regeringen: »Det skal være nemmere at vælge det digitale fra«

Heldigvis behøves man slet ikke en smartfone.

Jeg bryder mig ikke om at have den slags ting på min tlf, selvom den sagtens kunne, så har kørt med papkort/USB dongle på NemID og med MitID har jeg fået en kodeviser.

21. september kl. 10:43
Borgerservice-chef: MitID har været en meget større opgave end forventet

Bundet til IT-giganternes mobiltelefoner.

Nja - man kan også bare vælge en nøgleviser - det har jeg gjort, for jeg kommer ikke til at bruge min tlf til det, selvom det selvfølgelig er LIDT besværligt at skulle slæbe rundt med en nøgleviser.

14. september kl. 11:29
Furesø Kommune har droppet Chromebooks: Risikoen var for høj

Det er lidt pest eller kolera om det er Google eller Microsoft - men i det mindste kan man sætte on-premise mail/fil/sharefile server op og lade Office 365 bruge den, så der ikke skal noget ud i cloud'en og ligge og dermed Microsoft ikke kan snage - ihvertifald ikke så meget, for med 365, skal licensstyring stadig ligge i cloud'en, men alt andet kan man bare slå fra.

23. august kl. 10:00
Danske kommuner fortsætter med Chromebooks: »Det er ikke, fordi vi ikke har forstået alvoren«

Nu kan man jo faktisk godt sætte Office 365 op til kun at køre mod On Premise tjenester og dermed ikke gemme noget i cloud'en overhovedet - men så skal man jo til at have filserver/mailserver kørende lokalt (som skal vedligeholdes) og man kan ikke køre sine applikationer i browseren.

Og ja, så er det nok også NOGET dyrere men man kunne jo bare lade være med fra starten at budgettere med at bryde loven ;)

9. august kl. 13:39
Opdatering til Outlook ødelagde Nets’ NemID-understøttelse: Skulle virke igen næste år

Ved det er en gammel artikel - men kan det passe at problematikken er tilbage, bare med Outlook 365 ??

6. december 2021 kl. 10:01
Kun en ud af 500 Windows-maskiner har opdateret til version 11

Tja

Min ældre men vefungerende PC med en i7-2600k med tilsvarende ældre hardware kører fantastisk - men MS har lige udelukket den til denne opdatering.

Og på arbejdet, hvor vores pc'ere primært bliver brugt til at hoppe videre på vores Citrix, er de fleste af pc'erne også nogen ældre (+ 5 år) som ej heller vil kunne opgraderes til Win 11.

Så de får lov til at køre de næste 3-4 år, dvs de vil nok langsomt blive skiftet ud når de dør af alder - og ikke før kommer vi over på Win 11

19. november 2021 kl. 12:24
Hjemmeværnet ramt af aktivt hackerangreb: Mail, Skype og Sharepoint er nede

Hvis det er Skype for Business on Premise er det først d. 14. oktober 2025

15. september 2021 kl. 11:16
Problemer med coronaprover.dk: Flere kan ikke bestille test-tider

Jeg kan faktisk heller ikke bestille test, om jeg ville - for som den eneste offentlige hjememside (hvad jeg ved af) har man valgt ikke at understøtte NemID på hardware som er det eneste jeg har.

Så må jeg jo bare nøjes med en lyn test hvor man bare møder op.

13. januar 2021 kl. 08:35
Flere it-selskaber langer ud efter Apple for gebyrer i App Store

Der er vel lidt forskel:

Som Android bruger kan man komme komme udenom Googles app butik - det kan man ikke med Apples. Eller jo, men det er et hack/crack som kun består til Apple får lukket hullet, hvorimod det er implementeret i Android at man kan installere apps hvorfra man vil, hvis man vil.

Der klages jo også over at Apples egen musiktjeneste konkurrerer med fx Spotify, men ikke på lige vilkår - og det er jo nemt for Apple at gøre, når de både ejer Store'en samt den app der skal konkurrere med andre tilsvarende apps i storen

28. september 2020 kl. 10:57