Lederen skriver vel heller ikke, at vi selv skal være uden ansvar?
For cykeltyverier er den normal tilstanden nu, at politiet i praksis slet ikke foretager nogen for form for efterforskning, men alene optager rapport, så vi kan få penge af vores forsikringsselskab.
Det er forhåbentlig ikke den tilstand, vi skal accepterer på området for digital kriminalitet?
Hvis du tale af personlig erfaring, så tillykke, men det gælder altså ikke alle freelancere.
En forklaring kunne være, at man antager at projekterne kan finanseres gennem efterfølgende besparelser på lønudgifter. Hvis en medarbejder koster ca 500kkr par år svarer 9 mia til 1800 mandeår, hvilket måske er meget realistisk for en virksomhed som Nordea.
Det forklarer ikke hvorfor projekter koster så meget, men måske hvorfor man kan tillade sig, at tage så meget for dem.
De krasse kommentarer er ikke i denne tråd, men blandt tidligere kommentarer.
Er enig mht den type body-shops du nævner. Jeg holder mig personligt til dem, som jeg kender og ved gør en stor indsats med at finde opgaverne og at man matcher dem.
Du har ret i, at der generelt er en manglende forståelse it-projekter blandt beslutningstagerne, men det er forkert at man benytter eksterne konsulent af den årsag.
Man bruger konsulenter, fordi arbejdsmængden overstiger arbejdskapaciteten for egne medarbejdere, da man har svært ved at rekrutterer nye medarbejdere.
Den bedste løsning ville være, at skrue ned for ambitionerne og mængden af projekter.
Der er en del krasse kommentarer omkring konsulenter/bodyshoppere herinde, og ja - nogen udnytter situationen - men det er altså selvforskyldt, når man pumper efterspørgslen op på et niveau, hvor udbuddet ikke kan følge med.
Det er præcis det samme, der sker når alle boligejere vil have varmepumper samtidigt.
Når man tager i betragtning at PHK, faktisk skrive noget automatikreaktioner ala "${skældsord} konsulenter", så er dog besyndeligt hvor meget gylle du og andre, når at sprede om "konsulenter" på meget kort tid!
Hvis det er så stort et problem, så vælg dog nogle politikere, der ansætter folk i stedet for at hyre konsulenter!
Og iøvrigt har PHK stadigvæk ikke fået nogle dokumentation omkring kontrakter, som han efterspørger.
En midlertidig ansættelse er altså ikke det samme som freelance!
Hvad man bruger sin tid til og hvor mange timer man arbejder, er noget arbejdsgiveren/kunden bestemmer.
Som freelancer kan man være heldig, at slippe for spildtid i form af møder og den slags, men det ikke altid tilfældet (ellers ville konsulentomkostningerne på statens IT-opgaver nok være væsentlig mindre ;-))
Man lave udbud (EU eller ej) for, at sikre den lavest mulige pris - ikke for at dække sin ryg.
Men hvilke opgaver tænker du på kunne være relevante?
Bortset fra vikariatet og den slags, så er alle projekter, så store at vi som selvstændige freelancer ikke har en chance, for at løse dem alene.
Hvis du forestiller dig ,at det offentlige skal være en slags "bodyshopper", så det vel det samme som at være ansat af det offentlige?
Der er givetvis både som freelancer og IT bodyshoppere, som i perioder har rigtig gode indtægter, men for begge slags kan der være perioder uden nogen form for indtægt, så drop venligst fordommene om "lukrative forretninger".
Vi vælger forhåbentlig hver især den arbejdsform, som passer os selv bedst, med de fordele og ulemper som arbejdsformen giver.
Egentlig er det ligegyldigt hvordan eller hvem, der arbejder på projekterne, eller hvordan der udbydes.
Høje konsulentregninger er et tegn på høje timeforbrug, og medmindre man faktisk kan se en bedre kvalititet og mere funktionalitet i slutproduktet, så er det et tegn på spildtid.
Årsagerne til spildtid kan være mange, men stor og problematisk projekter havner ofte i en ond cirkel, hvor man af frygt for endnu flere problemer bruger mere tid på administration og styring, beslutninger udskydes osv., mens medarbejderne længere nede i fødekæden udfører arbejde som bliver kasseret eller blot venter på komme videre.
Problemet opstår også på interne projekter, hvor der anvendes fastansatte medarbejdere, men her er det blot ikke så synligt.
Glemte en anden meget væsentlig faktor ved placering af VE nemlig jordpriser, der er markant højere nu tættere placeringerne er på de største byer.
Det er specielt et problem, hvis investeringerne foretages af pengetanke, der først og fremmest skal optimerer deres afkast.
Ringvej 5 ligger i det vindfattigste område i Danmark, så det er vil regulært dumt at stille vindmøller op der. Derimod giver mening, at lave solcelleanlæg, hvilket regeringen faktisk allerede har bemærket.
Måske Lederen burde kigge på et kort med vindmængder inden Lederen hænger specifikke områder ud med navn. At der så i nævnte områder pt er få solcelle-anlæg er noget, som man kan og bør gøre noget ved.
Så længe man ikke har ressourcer til at udfører arbejdet selv, så vil manglende udbud med tiden medfører, at vi allesammen kommer til at betale alt for meget for arbejdet. Tag bare Kammeradvokaten som eksempel. Derfor er det også ligegyldigt ift udbud, om det er drift og/eller udvikling.
Udbud af eksisterende IT-løsninger betyder iøvrigt heller ikke automatisk, at man starter forfra med en ny leverandør, som HHH antyder.
Det afhænger helt af opgavebeskrivelsen, og hvis kunden vil have et system, som kan overdrages til en anden leverandør ved kontraktperiodens udløb, så vil prisen også blive højere, end hvis det ikke er et krav.
Mig bekendt så ejer Politiet allerede deres systemer, så hvad hjælper din "pragmatisme", når de end ikke har interne ressourcer til at styrer de it-projekter de allerede har gang i ?
Jeg syntes bestemt, offentlige API-er, Opensource og andre løsninger er fremragende, men i den virkelige verden, hvor politikerne og embedsværk laver altfor komplicerede lov og regler, og hvor pengene altid er for små, gør det ingen forskel.
Hvad får dig til at tro, at der ikke er bliver udført løbende forbedringer på politiets systemer, og hvordan forestiller du dig i praksis det skal ske på et 30 år gammelt system som PolSag?
Med el-selskaberne temmeligt anløbne moral, så skal jeg ihvertfald ikke have mit forbrug - og hvis jeg havde produktion - styret af andre end mig selv. I givet fald ville jeg anskaffe egne tekniske løsninger og evt husstandsbatteri, så mine udgifter blev minimeret.
Jo sikkert men det koster jo også penge ;-) Pointen med mit spørgsmål er, at vi ikke slipper for at investerer i el-nettet. Hvilken vej strømmen løber eller om der laves bufferløsninger er i virkeligheden er ligegyldigt.
Nu er jeg ikke stærkstrømsingeniør, men det er vel ikke fordi for el-produktionen er "lokal grøn", men fordi vi generelt kommer til at bruge mere strøm, at det er nødvendigt at forstærke el-nettet?
Fint hvis du personligt vil betale mere i skat, så el-bil-køber kan får mere i rabat, men det betyder ikke at dem som af den ene eller anden årsag ikke har mulighed for at købe en el-bil skal straffes økonomisk.
Du har valgt at bo i byen (muligvis ikke frivilligt), men det har og vil altid være forbundet med ulemper, at bo så tæt på mange andre mennesker. Vil du have fred og ingen ulemper, må du flytte på landet!
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 17
- Næste side
Carsten Stenberg