Pascal d'Hermilly

KMD bygger en sky, der skal huse 10.000 servere i 2017

Hvilken hypervisor benytter de? De har tidligere haft en microsoft løsning, man erstatter en vmware-serverfarm. Hvad så nu? OpenStack KVM? XEN?

13. maj 2016 kl. 08:50
Ulovligt at gemme data om kunder eller medarbejdere på Google Drive

Ved du hvorfor det er afgørende hvor data ligger hvis de er utilgængelige? Hvilke tanker der ligger bag. Er det sikring af egen infrastruktur eller måske at man ikke har sat sig ind i at det er en mulighed og derfor har malet med brede pensler lovgivningsmæssigt?

30. november 2015 kl. 10:10
Ulovligt at gemme data om kunder eller medarbejdere på Google Drive

glemte en vigtig pointe: Hvis man ikke stoler/gider at sikre sit eget storage kan man aktivere external storage. Det gemmer dine data, krypteret hvis du vil, på eksempelvis Amazon s3, dropbox, google driver eller 10 andre platforme. Når du krypterer dine data (via din server/EU webhotel) inden de sendes til udlandet er der vel ikke noget problem. (ret mig venligst hvis jeg tager fejl)

30. november 2015 kl. 08:36
Ulovligt at gemme data om kunder eller medarbejdere på Google Drive

Jeg kan anbefale Owncloud. Det kan køres hostet hvor du vil eller selvhostet. Det er dropbox-lignende software - men med mulighed for meget mere via apps (noter/gallerier, public upload/carddav/Caldav). Det er open source - og fås som community og enterprise udgave. Jeg har kørt Owncloud på min egen server i 3-4 år.

30. november 2015 kl. 08:30
Den Digitale Grundlov

En grundlov skal ikke blande sig i om det version 4 eller 6 af internet protokollen eller hvordan principperne skal opretholdes. At gøre det med IPv6 lyder som en fin måde for mig.

8. september 2015 kl. 14:22
Den Digitale Grundlov

Jeg synes det er vigtigt at man kan nå sit eget netværk fra internettet - så hvis man vil sætte en enhed eller server på internettet så kan man det. En del ISP'er benytter ISP-NAT'ing (især mobil bredbånd) og det begrænser.

8. september 2015 kl. 11:09
IT-politisk debatmøde afslører afgrund mellem ønsker og virkelighed

Du og dit parti samt Socialdemokratiet (Regeringen) har gennemført [...]

Karen Melchior har gjort det ret tydeligt at hun ikke er medlem af folketinget. Man kan altså ikke bebrejde Karen for de beslutninger der er taget af hendes parti - man kan være glad for at hun ønsker noget andet. Tilgengæld kan man bebrejde Radikale at de ikke sender en af partiets beslutningstagere som kan tage ansvar. Om Karen kommer ind når nu Radikale ser ud til at gå så meget tilbage er også et godt spørgsmål. Spørgsmålet er vel også om Karens meninger om afspejles i partiprogrammet.

7. juni 2015 kl. 16:55
Tesla-stifter donerer 64 mio. kr. for at forhindre kunstig intelligens a la Skynet

Hej John. Hvordan vil du "skrotte maskinen" hvis den er på internettet? Hvor lang tid tid vil det tage den at finde exploits på nettet og inficere andre maskiner på. Der går ikke langt tid før den består af et netværk af computere af alt fra din smartphone til Amazons datacenter. Det kan man ikke bare skrotte. Det er en god idé at lave noget forskning på hvordan man undgår at den pludselig ser sig selv som det vigtigste og mennesket som en potentiel risikofaktor.

18. januar 2015 kl. 11:25
Facebook på mobilen: SKRID!

Jeg kører cyanogenmod på min galaxy s4 (det kører iøvrigt rigtig godt) og den har PrivacyGuard indbygget. Efter jeg har slået den til har jeg kunnet acceptere programmer der beder om alt muligt for de får det ikke af systemet - man kan slå det til eller fra en permission af gangen. F.eks. tillader jeg ikke google+ at tilgå min Location eller læse mine kontakter, men den må godt styre min ringevolumen (af en eller anden årsag).

27. marts 2014 kl. 00:54
Facebook på mobilen: SKRID!

dobbel post

27. marts 2014 kl. 00:55
Sløv start for underskriftindsamling om dansk asyl til Edward Snowden

Hans ene års asyl i Rusland udløber om et kvart år. Jeg tror ikke at det vil være specielt godt for ham at tage asyl i Danmark pga meget tætte alliance med USA. Jeg har skrevet under for at få mere gang i debatten om overvågning på internettet. Der er iøvrigt 1775 underskrifter nu :-)

25. marts 2014 kl. 16:14
Microsoft til XP-brugerne: Køb en ny computer

Ja det har også været løsningen for min familie. En computer for et par uger siden og så en mere i aften. De fleste bruger den i praksis kun til at surfe på nettet og printe nogle ting - begge dele fungerer glimrende på Kubuntu (som er det jeg installerer). Og folk bliver jo lykkelige over at have fået en hurtig computer igen :-) En ting jeg skal have undersøgt er Silverlight -nogle videostreaming-sites sider kræver Silverlight med Microsoft DRM som kun findes til Windows og Mac. Gode forslag til løsninger modtages gerne. Måske gennem wine i værste fald...

5. marts 2014 kl. 17:16
Så kom der hul igennem TDC's fiber: Ny internetudbyder åbner gigabit-net for kunder

Det jeg ønsker er at kunne købe en 100/100 fiber til mit arbejde som ikke koster 2500 eller 1600 om måneden. Den må ikke koste mere end 750kr/md. Vi har ikke brug for mere forsyningssikkerhed end private da vi alligevel har en trådløs backuplinje - jeg ved ikke om det kræver et andet modem end private... vi vil gerne betale oprettelse - men ikke noget med 36 måneders binding.

18. februar 2014 kl. 10:21
Efter Snowden: Det slukørede Europa

Nu på tirsdag d. 11 feb. er der demonstration mod masseovervågning i København fra kl 16.http://taginternettettilbage.nu/

6. februar 2014 kl. 15:31
One.com i oprør over Microsofts nye cloud-navn

OK. Men du kan ikke bruge danske tal til at bedømme den størrelse virksomheder. De har virksomhed i Dubai og salgsafdelinger i flere andre europæiske lande.

29. januar 2014 kl. 16:12
One.com i oprør over Microsofts nye cloud-navn

Nu ved jeg ikke hvor du har de tal fra men der har i lang tid stået "mere end 1.000.000 kunder" på deres hjemmeside - mange af dem sikkert udenlandske. Går man ud at alle tager deres mindste pakke giver det en omsætning på 135 mill. Synes lige man skal give One.com den respekt de trods alt forjener.

29. januar 2014 kl. 13:07
Giv mig et sted at stå...

Interessant - der er ret meget overlap. Improv har en A20 i sig som bruger samme GPU som A10. Den bruger bare EOMA68 standarden.http://linux-sunxi.org/EOMA68-A20EOMA68 cpu-kortet følger med improv kortet.

12. december 2013 kl. 11:46
Giv mig et sted at stå...

Aaron Seigo har sammen med flere andre fra KDE lavet et board som er meget interessant. Det skal bl.a. være fundamentet til en åben tablet.http://makeplaylive.com/#/open-hardware/improvhttp://aseigo.blogspot.dk/2013/11/introducing-improv.htmlDe kæmper vist stadig med en lukket GPU drivers hvis der skal bruges accelleret grafik - men de går op i det.

12. december 2013 kl. 10:59
Slut med Winamp

Jeg brugte Winamp 2.X dengang jeg brugte windows. På linux har jeg i langt tid brugt Clementine. Den er rigtig god og findes også til windows og mac.http://www.clementine-player.org/

21. november 2013 kl. 15:12