Thomas Bøge Nielsen

Føtex identificerer dig via betalingskort

Hej Christian.

Du beregner det samlede samfundsbidrag ved forskellige balancer mellem automatisering og lønarbejde som en sum af løntagers skattebetaling og virksomhedens skattebetaling.

Er det ikke lidt at sammenligne æbler og bananer (altså i overført betydning :-))? Hvis/når virksomhedens ejere selv vil have overskudet, skal der jo betales udbytteskat - så den effektive beskatning alt er 22% efterfulgt af 42% (når man ser bort fra udbytter under 55.000 - hvilket nok er en acceptabel tilnærmelse i dit eksempel), dvs ca 54,8%.

I mellemtiden "låner" virksomheden forskellen. Beløbet anvendes i nogle tilfælde blot til opbevaring, men også til investering, der formentlig bidrager til at øge et fremtidigt overskud, og derved også øger skattebetalingen.

Vil ovenstående være mindre retvisende end dine betragtninger?

26. oktober 2020 kl. 10:27
Ny test: Udvalgte artikler på Version2 kræver login

En af de få ting jeg oplever at få ud af mit medlemskab af IDA var forestillingen om, at jeg derigennem betalte for en stor del af Ingeniøren og V2's drift. Jeg havde også den naive forestilling, at formålet hermed ikke kun var at underholde/oplyse medlemmerne, men at bidrage på en kvalificeret måde med med releavant information om, hvad der sker i den teknisk/naturvidenskabelige verden.

Selvom jeg ofte undrer mig over, hvordan artikler forfattet af journalister med tydeligvis manglende teknisk indsigt er nået frem til bladets spalter, bliver jeg ofte klogere af debatten, hvor der som regel kan findes indlæg af der bærer præg af indsigt i emnet.

Som det også fremgår af tidligere indlæg, tømmes ing.dk for stadig mere information, der gradvist flyttes til andre sidemedier (digitech, datatech m.m.).

Hvis jeg udover at miste den offentlige adgang for andre også selv skal til at rode med bruernavn/password hver gang jeg skifter platform/browser og endnu strammere profilering anser jeg det for en væsentlig forringelse af udbyttet af mit ida-medlemskab.

17. december 2019 kl. 08:47
Richard M. Stallman kommer til Danmark

Og kan godt have passagerer med. Jeg skal lige have fundet ud af, om mandag eller tirsdag passer mig bedst. Kontakt mig på thomas@itx.dk, hvis du er interesseret.

3. maj 2019 kl. 09:54
Læk af hemmelige numre: Yousee opdagede fejl og kontaktede kunderne to måneder senere

Tænkt at YouSee allerede informerede kunderne efter få måneder. I en sage med visse fællesstræk, men som jeg anser for langt alvorligere, er sagen så vidt jeg ved ikke løst på 10 måneder. Til gengæld har Yousee endnu ikke informeret deres kunder - og efter jeg for 10 måneder siden opfordrede dem til det, blev jeg kontaktet af deres "kundeambassadør", der kunne fortælle, at det var af sikkerhedshensyn, kunderne ikke blev inofrmeret. Det er svært at se meningen i, når hullet ikke ligefrem var nogen hemmelighed, men blev debateret på deres eget forum:https://forum.yousee.dk/coax-9/sikkerhedshul-sagemcom-102246/index1.html#post139144

Jeg har svært ved at se, at Yousee overhovedet interesserer sig for sikkerhed.

13. marts 2019 kl. 09:58
Fattede loddekolbe og fandt frem til remote-exploit i TDC's Homebox

Ultimo april 2018 opdagede jeg, at Yousee i nogle tilfælde eksponerer porte på deres kunders lan i langt højere grad, end kunden har kunfigureret routeren til. "hullet" er af en art, der ikke kræver andet end en portscanning for at blive opdaget. I betragtning af, at Yousee tilsyneladende stadig ikke har haft vilje eller evne til at fixe problemet i løbet af 5 måneder, men jeg, at det i lyset af problemets karakter, at det mindste Yousee burde have gjort, var at scanne deres brugeres eksterne porte, og advare de pågældende kunder. Men Yousee har, så vidt jeg kan vurdere, bevidst ladet et ukendt interne porte været eksponeret direkte på internettet mod brugernes vilje, uden at advare dem i mindt 5 måneder.https://forum.yousee.dk/coax-9/sikkerhedshul-sagemcom-102246/index1.html#post133918

1. oktober 2018 kl. 10:37
Yousee lækker 10.000 hemmelige numre og adresser på offentlig søgemaskine

En reaktionstid på kun 11 uger og efterfølgende kontakt til de berørte er tilsyneladende ikke en service man kan regne med hos YouSee.

Omkring 1. maj orienterede jeg YouSee om en fejl i deres coaxmodems, så portforwardning lukkede op for alle sourceip'er selvom specifik ip var angivet. Brugere der i tillid til YouSee har benyttet denne funktion, har i virkeligheden lukket deres porte op for alle på hele internettet.

YouSee havde, så sent som 30. august endnu ikke fixet problemet, eller advaret de berørte brugere. Jeg har bedt om at få at vide, hvornår der er en rettelse i produktion, så igen i (nogenlunde) sikkerehed kan anvende portforwardning, men det har deres kundeambassadør afslået.

Det meste af historikken og en (lidt) uddybende forklaring fremgår af

https://forum.yousee.dk/coax-9/sikkerhedshul-sagemcom-102246/index1.html#post133739

8. september 2018 kl. 17:59
Mastercard patenterer blockchain-lignende løsning på pengeoverførsler

Ansøgningen er indleveret 6. maj 2016. Udøver version2 kildekritik?

15. november 2017 kl. 12:14
Forældre: Youtubes algoritmer formår ikke at fjerne upassende indhold til børn

"Det betyder så at børn slet ikke må se på Youtube."

Nej, det betyder bare, at det er risikofyldt, hvis de overlades til Youtube alene. Det samme kan man sige om trafikken. Det er også risikofyldt, så de fleste forældre lader ikke deres børn være alene i trafikken før de kan agere hensigtmæssigt.

28. marts 2017 kl. 18:13