David Nielsen

Den kollektive trafik er ikke for alle: Op mod to millioner danskere er digitalt udfordrede

du lyder som en socialist - har du opdaget at samfundet er ekstremt socialistisk indrettet i dag? (og de dårligdomme du beskriver er afledt deraf)

vi har højeste skattetryk i norden, og bla. lavest rated sundhedsvæsen i norden - og resten af offentlige services er også helt i bund... istedet bruges skattekronerne på at forsørge 2/3 af vælgerne som lever af sociale ydelser eller et pseudo-job i det offentlige....

"de rige" betaler hele gildet

"overklassen" er djøfferne der scorer mio. jobs i det offentlige for at lave ingenting.

topskatten kunne fjernes uden at staten vil få færre skatteprovenue ud af det (jævnfør en efterhånden gammel beregning fra rockwool fonden) - så behøves ikke skære noget "offentlig service" for at fjerne topskatten.

definitionen på "velfærd" i dagens danmark er at blive forsørget af det offentlige - og så ellers piv ringe service.....

kollektiv trafik som artikel'en nu omhandlede - igen er piv ringe - rejsekortet er stadig med komplet molbo procedurer for at skifte betalingskort - og hele systemets design er lavet for at beregne offentlige tilskud - ikke for at lave betaling til offentlig transport. samtidig høves privat tranport i jorden - kbhs kommune (socialist kommune) fjerner parkeringspladser så hurtigt de kan og skaber trafik forhindringer hvor de nu kan - og det er jo heller ikke billigt i afgifter på bil, parkering og brændstof i forvejen...

29. september kl. 12:22
Tak Peter!

jeg bruger cloudflare.com til mine domains dnssec også på .dk, og ret let interface til dns records. og så har de 1.1.1.1 servicen

2. februar kl. 00:24
PHK → ? → EU

røde og lilla partier i danmark er ca. alle for stor statsmagt, og mørklægning af alt... vi har i danmark brug for beskyttelse både mod statsmagten, og mod udvalgte store internationale firma'er som statsmagten kan lide.

i schweiz med minimal stat har de haft en data protection act siden 1990'erne - og den bliver så opdateret til at være kompatibel med eu's nu her snart også.

schweiz er også godt med ifht. privacy og beskyttelse mod snagen i data.

et konservativt/liberalt land - med minimal stat

16. september 2020 kl. 11:19
FaceBook er til ___ som IBM var til ___

Ikke stole på FaceBook</p>
<p>Ikke stole på Google</p>
<p>Ikke stole på Amazon</p>
<p>Ikke stole på IBM</p>
<p>Ikke stole på Intel</p>
<p>Ikke stole på AMD</p>
<p>Se om du kan du spotte et mønster David ?

ikke stole på ovenstående, og istedet bygge et eget monopol selv der er endnu ondere... kan godt spotte det mønster ;-)

værn mod de mastodonter er stærkere monopol reguleringer (og som ikke bare skal resulterere i et ondere stats-monopol)

værn mod stats-monopoler er decentralisering og nærdemokrati (ala swiss)

5. juni 2020 kl. 15:27
FaceBook er til ___ som IBM var til ___

Forbyd stadset totalt ?</p>
<p>Der er ingen enkeltperson der skal have lov til at have adgang til en så omfattende viden om alle mennesker.

det var så en Kina løsning ;-)

og som alternativ vil staten tilbyde deres egen social platform hvor du kan logge ind med nemid... i danmark behøves de dog ikke det - da skat har alle økonomiske data på alle i forvejen, helt ned til dine dankort transaktioner/mobil-gps-data... facebook er miniputter i det henseende.

5. juni 2020 kl. 14:45
FaceBook er til ___ som IBM var til ___

Ehh ?

Facebook er vel stadig blokeret i Kina? (2020)

og Kina vil hellere egne platforme hvor de har 100% kontrol og id på folk.

har du et forslag til hvordan Facebook kan reguleres uden at reguleringen kommer til at blive noget ala det samme som Kina?

5. juni 2020 kl. 14:27
FaceBook er til ___ som IBM var til ___

Uanset hvem der bliver USAs næste præsident, bliver Mark Zuckerberg, hvad enten han bare er ufattelig naiv eller kryptofacist, ved med at være den største trussel imod menneskerettighederne over hele jorden.

umiddelbart tror jeg nu at fx. Kina, Mellemøsten, Venezuela, Nordkorea, mfl. er lidt større trussel for menneskerettigheder i de lande som de kontrolerer (og hvor Facebook vel i store dele er censureret væk/under hård kontrol)

En åben platform som Facebook er svær at kontrolere (og vil nødig have fx. at Kina skulle kontrollere det, eller for den sags skyld danske politikere).

hashtag BLM der kører nu bruger også massivt de online medier og platforme som fx. Facebook/IG.

Der er også antifa ("anti-facisterne") - som mest af alt kører facistiske metoder - tror også denne diskution nemt kan komme til at gå på at for at bekæmpe facisme skal facisme indføres.

5. juni 2020 kl. 13:53
Oraklet har talt

De rigtig dyre boliger i Danmark bliver aldrig sat til salg -- de går i arv fra forældre til børn, generation efter generation. Med en model som ovenstående betales der aldrig ejendomsskat af dem. Selv om der betales arveafgift, så skal der alligevel en vurdering ind over det, og uden et pålideligt system, går det galt. Og når man alligevel skal have et pålideligt vurderingssystem, så kan man lige så godt bruge det til ejendomsskat.

der er heller ikke arveafgift/skat i Sverige ;-)

"herregårde/slotte" hvis det er dem du tænker på - så kæmper de fleste vist med at vedligeholdsudgifterne er så enorme at det er svært at tjene nok penge til det...

"bevaringsværdige/fredede" ejendomme betaler såvidt jeg husker heller ikke ejendomsskat?

og det med skat kun på gevinst fungerer allerede sådan for ejendomme ejet af et selskab - de "rigtigt dyre ejendomme" er formentlig alligevel ejet gennem et selskab.

24. oktober 2019 kl. 11:40
Oraklet har talt

Det ved skat og forrige, nuværende og fremtidige skatteministre allerede. Og de har endnu ikke en løsning som undgår et kæmpehul på statsbudgettet.

12-14 mia om året indbringer ejendomsværdiskat - ca. 1% af samlede skatter (og kunne fx. finansieres i råderummet i overgangsordning hvis det var - det er også ret billigt for staten at låne midlertidigt pt.)

tror mere det er viljen til at ændre det der mangler...

23. oktober 2019 kl. 19:50
Oraklet har talt

Ikke noget gætværk, bare to tal der kan hentes direkte i allerede eksisterende systemer. Og afregning på et tidspunkt hvor skatteyderen har pengene i hånden fra salget.

det fungerer iøvrigt allerede sådan for erhverv (dvs. hvis et firma investerer i en ejendom betales der ikke ejendomsskat - men istedet skat på evt. gevinst)... så det er ikke helt fremmed for os - men vi skal jo så bare opretholde kompleksiteten ved at gøre det modsat for private :-)

måske mere tænke i forenkling end i nyt - ifht. hvor meget ny lovgivning staten kan producere :-)

23. oktober 2019 kl. 14:39
Oraklet har talt

Jeg elsker (not!) når IT folk tror at den slags simplistiske "tekniske" løsninger kan bruges på komplicerede politiske og emotionelle problemer.

skrot det - gør som i sverige med skat på evt. gevinst ved salg først (og i overgangsordning få fradrag for allerede betalte boligskatter når man sælger) men så mister vi godtnok det komplekse - og så er det jo ikke dansk - skat skal helst være igennemskueligt og totalt skewed.

23. oktober 2019 kl. 14:20
It-problemer for nyt skattesystem: Udskudt til 2024

hvor meget vil politikerne sende efter skat? og hvor meget skal der til for at nogen tror det kan løses?

sidst jeg tjekkede var det en 5-6 mia kroner om året i "normal drift" - og dertil flere af de her enorme it-sovs projekter...

vi burde lave en reset af skattesystemet og få fjernet kompleksiteten.

Island med 35% skattetryk har iøvrigt bedre rated sundhedsvæsen end os, mere gini-lighed end os, og fuld gang i iværksætteriet (mens vi er bundskrabere i EU ifht. selvstændige/iværksætteri)

23. oktober 2019 kl. 12:19
Skatteminister om nye problemer med gældssystem: »Rigsrevisionens kritik kommer ikke bag på mig«

man kunne fx. fjerne skatter, fradrag og tilskudsordninger....

fx. 90% af alt det snask - og gøre det et krav at politikerne selv skal kunne forstå og forklare skatteopgørelsen af enhver person i danmark.

fx. bundfradrag på 10-15.000 kr per måned (så man først skal betale skat når man kan forsørge sig selv) og derefter flatrate skat på 40%. aktiebeskatning på 20% flatrate (som inkluderer alle former for kapital/investeringsformer) selskabsskat på 15% (og fjerne alle erhvervsstøtteordninger - og høste afgifter samtidigt)

så har man en chance for at forstå skattesystemet og implementere det med IT snask.

5. september 2019 kl. 15:51
Rejsekort - en blind passager i din pengepung

https://dinoffentligetransport.dk/nyheder/mere-metro-koster-lidt-ekstra/

når den nye metroring åbner så indføres der et nyt gebyr for at køre med metro'en - 1.60 kr per tur eller 1.28 kr alt efter om myldretid eller ikke (for rejsekort såvidt jeg forstår)... og så en masse andre komplekse regler for alle de andre rejsetyper selvf. :-)

lige lidt ekstra kompleksitet oven på det hele igen igen - sådan går det når der er politik i systemet og det er det offentlige der råder.

og "kvalitetstillæg" som navn er også et fantastisk eksempel på navngivning af offentlige services

30. august 2019 kl. 19:17
Hvor er kildeteksten til ADAM og DREAM ?

Det var basalt set sådan vi fik neoliberalismen.

vi har så ikke neoliberalisme i danmark.

højeste skattetryk, enorm offentlig sektor, en meget lille privat sektor, udbredte afgifter/skatter som adfærdsregulering, enorm omfordeling, centraliseret magt hos staten og meget magtfulde politikere.

alle tegn på det direkte modsatte af neoliberalisme.

men det kan selvf. godt være at ordet neoliberalisme har ændret betydning og i dag betyder socialisme...

23. maj 2019 kl. 11:36
Hvor er kildeteksten til ADAM og DREAM ?

LA har vist som det eneste parti fået sin økonomiske politik gennemregnet af uafhænige økonomer - via dream modellen.

det kostede 68750 kr incl. moms.

men ja - det burde være noget som bør opensources så flere kan gøre det nemt - og flere kan få indsigt i statens økonomi (som fylder rigtig meget i danmark)

23. maj 2019 kl. 11:29
1…3 Rig(e) Onkl(er) Søges

https://aws.amazon.com/glacier/

forholdsvis billigt når man tager total-cost - i har vel ikke gratis strøm til jeres server? og gamle aflagte servere er vel også ret miljøsvinenede på strømforbrug?

ps. rige onkler i danmark er max beskattet (bla. med din støtte) - pengene ligger hos staten - så nok der du skal spørge.

26. januar 2019 kl. 08:34
Botnet leger kispus med malware-jægere via reverse proxy

ngrok kunne vel bare begrænse antallet af unikke ip adresser der kan tilgå en reverse-proxy. og de er vel heller ikke interesserede i at hoste C&C til botnets. ser så også ud til at ngrok.com's free mode er begrænset til 40 connections/minute.

14. september 2018 kl. 13:46
Millioner til Sundhedsplatformen: 3000 læger tilbydes individuel opsætning

dvs. kaster penge efter mere kompleksitet og binder sig mere til et hav af bruger-tweaks :-/

3. september 2018 kl. 17:19
IT-folk og Politik

Jeg er stor modstander af at forcere en bestemt politik ned over folk, bare fordi de er glade for, eller ikke kan undgå, de værktøjer der leveres.

jeg synes nu ellers du nærmest altid i dine politiske indlæg promoverer centralisering og mere magt til politikerne - og forcering af en bestemt politik ned over så mange folk som muligt.

6. august 2018 kl. 10:27