Bo Albrechtsen

Dansk politi dumper: Nabolande er langt bedre til at få oplysninger ud af it-giganter

@ Andy Hvorved adskiller kriminaliteten sig så "markant" mellem Danmark / Sverige samt "endnu mere" mellem Danmark / Norge ?? Det kan godt være at du har ret i disse påstande, men postuleret helt uden nogen underbygning eller forklaring bliver det til nytteløse påstande. Du har iflg. min opfattelse helt ret i at det ikke giver mening at sammmenligne tal uden samtidigt at fastlægge præmisserne for sammenligningen , så derfor generer det mig at du kommer med postulaterne om de "markante forskelle" uden dokumentation.

19. maj 2017 kl. 11:04
App hjælper farveblinde med vasketøj og madlavning

Fremragende idé for os der må trækkes med farveblindhed. Sagen er dog som forventeligt noget mere kompliceret end det umiddelbart fremgår af artiklen. Jeg er selv såkaldt rød/grøn farveblind, hvilket er den mest almindeligt forekommende form. Der er også nogle (ret få) som er blå/gul farveblinde, samt ganske enkelte som er helt farveblinde og som ser i en slags sort/hvid gråskala. For mit vedkommende skyldes problemet at jeg har nedsat følsomhed for rødt lys. Dette medfører at jeg har vanskeligheder med at skelne røde og grønne nuancer, grønne og brune, blå og lilla samt grå og lyserøde. Dette kan være et alvorligt problem i visse erhvervssammenhænge. Jeg bander ofte over at man anvender rød/grønne farveskiftende lysdioder eller endnu værre : jeg har en lader som skifter den samme diode mellem rød-gul-grøn alt efter ladetilstand !
Der findes et udmærket hjælpemiddel der er helt uafhængigt af elektronik og microsoft : Man kan købe en dims som hedder "See-key" Den består af et rødt og et grønt filter i en holder lidt som en klap-lup så man kan gå med den i lommen. Den virker ved at man ser på den farve man er i tvivl om gennem først det ene filter og dernæst det andet. Røde farver set gennem det grønne filter bliver tydeligt mørke, og grønne farver er uændrede eller lyse. Omvendt for det røde filter. Med ganske lidt øvelse er det nemt og effektivt. :-)

17. november 2016 kl. 10:22
Vellavet NemID-phishing mail bruger DDoS-angreb som lokkemad

Det forekommer mig ganske tankevækkende at den udgave af "Nem ID" mailen som jeg fik i indbakken her kl. ca 10 er i en stærkt forbedret udgave med næsten korrekt dansk retskrivning !

13. februar 2015 kl. 11:58
IP-adresser forhaler politiets opklaringer af tyveri

En af mine meget gode venner fik stjålet en dyr laptop ved et indbrud. Han er ganske kompetent så det lykkedes ham kort tid senere at spore tyven, der var i færd med at bruge laptoppen på en bestemt fysisk adresse. Da min ven kontaktede politiet fik han at vide at det kunne de ikke gøre noget ved ! Den slags oplevelser virker ikke ligefrem befordrende for respekt for myndighederne.

14. oktober 2014 kl. 09:42
Thorning: Ingen mistanke om USA-overvågning af Danmark

JA - og så er vi endnu engang dér henne, at man som vælger står med sin stemmeseddel i hånden og med beklagelse, frustration og vrede må konstatere, at der ikke er nogen man kan få sig selv til at stemme på. Det er vist snart på tide, at jeg får taget mig sammen til at starte det politiske parti, som går ind for retten til at stemme IMOD ! (Sagt med et lidt skævt, sørgmodigt smil - og meget alvor ! )

25. oktober 2013 kl. 11:17