Torben Jensen

Danske kommuner har brugt store millionbeløb på omdiskuterede Chromebooks

det kom bag på mange at korthuset ville falde med Schrems II

Det håber jeg godt nok ikke er sandt. Mange har frygtet/håbet det ville ske, men hvis de ikke har været klar over retsagen kørte og hvad det kunne få af konsekvenser, så vil jeg mene det er de forkerte folk der sidder med vores børns data.

Pt. bør mange også have fokus på google analytics og de domme der er kommet i andre lande. Hvis datatilsynet kommer om nogle måneder og stemmer i de andres landes domme, så er det kun inkompetente IT folk der ikke allerede har en plan B liggende klar, som ikke er "Jamen det er noget EU må finde ud af, indtil da bryder vi bare loven"

6. august kl. 20:16
»Idiotisk telefonsystem«: Derfor kan enhver stå bag SMS'en fra din mor eller chef

Det vil kun give danskere i Danmark denne sikkerhed. Resten af verden ville fortsat ikke kunne skelne om kaldet kom fra Danmark, eller fra et "bandit" teleselskab i udlandet som snyder med a-nummer.

Helt sikkert, men så er danskerne sikrede, det må være formålet for danske forbrugere - man er forhåbentligt mere skeptisk i udlandet hvis et dansk nummer ringer, på samme måde som jeg har fingeren klar på rød telefon hvis et udenlandsk nummer ringer til mig.

12. juni 2020 kl. 11:43
»Idiotisk telefonsystem«: Derfor kan enhver stå bag SMS'en fra din mor eller chef

Det drejer sig jo bare om penge, det andet er bare en dårlig undskyldning.

Hvis de indførte det i DK, så kunne man stole på opkald fra +45 numre, med mindre brugeren er i udlandet i et land som ikke har protokolen, og her kunne jeg som modtager sagtens leve med UKENDT NUMMER som afsender. Bum, så fik de andre landes teleselskaber pludselig også en interesse i at få det implementeret (ja, jeg er godt klar over at DK nok ikke har den store indvirkning på udlandet, men andre skal nok blive inspireret til at gøre det samme).

12. juni 2020 kl. 08:15
Efter 10 års test er digitalt system til teoriprøve stadig forsinket

Og så tager du ikke engang højde for at der skal være forbindelse til en server, ellers bliver folk sent hjem igen. Og hele udfordringen ved at folk ser systemet for første gang (for jeg tør slet ikke tænke på hvad det vil koste at lave en test-udgave af systemet) og derfor går i panik over noget de ikke har set før...

3. marts 2020 kl. 13:38
Flere Linux-browsere bandlyst fra Googles tjenester

Hvor fedt er det lige at andre synes det?

Nu er jeg en af dem som ikke har facebook på mobilen, og i starten undrer folk sig over at man ikke svarer, men så begynder de bare at sende SMS'er i stedet. Folk er ikke mere afhængige af det lort end de kan finde andre løsninger - det samme gælder Mobilepay, folk har deres mobilbank, så er det heller ikke sværere at lave en overførsel til konto.

I min venneflok er facebook efterhånden død, for et år eller 2 siden var det det man brugte, men det er efterhånden blevet telefonopkald eller sms'er som jeg bruger i hverdagen til at planlægge ting. Så ingen bliver udstødt eller set ned på, vi er efterhånden nået dertil hvor folk ikke forventer at alle rider med på div. bølger.

15. december 2019 kl. 21:17
Europa har ikke flere nye IPv4-adresser

Jeg konfronterede Stofa med det så sent som for en uge siden, da der på ipv6-adresse.dk stod at de har arbejdet på det i 2½ år

Det er desværre ikke en prioritering hos os pt. Det er en dyr affære og vi har mange andre ting på tegnebrættet der tager bidder af budget-kagen.

27. november 2019 kl. 13:45
Foredrag om Ada & Rationel R1000 i aften

Er der nogen som helst chance for at man kunne streamer eller optage det for os som er for langt væk til at være med?

29. oktober 2019 kl. 13:52
Udvikler vild med C#: Ingen grund til at kode i Java nogensinde igen

For mig er det eneste take away på dette at Eskild er en meget ufleksibel gammel mand (på trods af han ikke er så gammel)

.NET har mange smarte værktøjer som andre sprog måske kunne have gavn af at få, men at påstå at alt bare virker i .NET og intet virker i andre sprog er simpelthen for lavt. Jeg har selv prøvet at integrere Oracle via Entity Framework og nej, det virker ikke bare, det skal man have erfaring med, for ellers er der huller overalt man kan falde i, præcis på samme måde som der er med Java og Hibernate.

Samtidigt virker det uovervejet at bashe Eclipse, for så efterfølge sige der var alternativer ingen fortalte ham om, men jeg er 99.9% sikker på at han udvikler i Visual Studio med Resharper, fra selv samme udvikler af IntelliJ som laver Idea.

Så i bund og grund er dette indlæg et "jeg har et værktøj jeg kan finde ud af, så alt andet er lort" for mig, og uden værdi. Beklager Eskild, men når du på din linkedIn profil vælger at sige du aldrig vil arbejde med PHP igen, og samtidigt vælger at bashe Java på denne måde siger mere for mig at du er en "one trick pony"-konsulent som potentielt kan være en dyrere fornøjelse for mig som kunde.

16. august 2019 kl. 08:14
brevstem.dk - så er vi i luften

https://leafletjs.com/ fungerer ganske fornuftigt til det formål i har med Google Maps.

Du skriver man kan hjælpe: Ligger siden som et git repository et sted, så man kan hjælpe med pull requests?

15. marts 2019 kl. 08:52
Forkert at det går bedre end nogensinde med kvinder i it

Jeg stod igennem en årrække som IT studieambassadør på UUG som en del af Future People for at øge kendskabet til hvor mange it uddannelser der efterhånden findes. - Jeg er selv uddannet softwareingeniør i dag.

Min erfaring derfra siger to ting:

  1. Når jeg snakkede med piger i grupper var det betydeligt sværere at fange deres opmærksomhed generelt, og når det endelig lykkedes var det via sundhedsteknologi eller design relaterede studier. Det var tydeligt at der herskede en eller anden mild "IT er ikke en pige uddannelse"-tankegang, så ingen turde rigtigt åbne op og snakke, men under præsentationen fik man ofte åbnet øjnene hos dem at der faktisk var mange interessante tilgange til IT. Når man havde de forudgående scenarier, lærte man med tiden at fange hvem i flokken der faktisk syntes det lød spændende, og når de kom forbi standen næste gang (for det gjorde de, men ikke som en direkte henvendelse) kunne man hive dem til side og spørge mere ind til det, og det viste sig ofte at de faktisk var mere end bare lidt interesserede, og havde en masse spørgsmål.

  2. Pigerne virkede ofte til at skulle have et formål med uddannelsen, sundhedsteknologi solgte bedre end software fordi målet var tydeligt - også selvom de sagtens kunne lave sundhedsteknologiske løsningen med en software uddannelse. Der var drengene mindre formålsøgende.

Så jeg tror dels det er et spørgsmål om at informationen i befolkningen generelt, pigerne holdt til UUG hinanden mere tilbage, end en blandet dreng/pige gruppe. Dels skal uddannelserne blive endnu bedre til at markedsføre sig, første år vi var afsted var vores stand ikke så velbesøgt, 3-4 år havde vi ingen pauser i løbet af dagen ud over frokost, dels fordi der var blevet hørt på vores feedback i forhold til hvad folk søgte, men også fra nye initiativer fra universiterne selv.

8. marts 2019 kl. 11:45
Nyborg Kommune udførte hemmelig kontrol af it-sikkerhed: Ville narre skoleleder til at udlevere persondata

Hvis der ikke skal mere til for at sende ham på sygemelding.... så burde han nok overveje et andet job.. Snowflake....

Eller også så arbejder han i et i forvejen super stresset miljø hvor han konstant bliver presset oppefra af politikere som synes der skal spares, ændres på arbejdsforhold og jeg skal komme efter dig, samtidigt med at medarbejderne lader deres frustration over samme politikere gå ud over en mand som ikke kan andet end være enig, men skal udføre tingene. Så når ens chef så pludselig også begynder at prøve at få dig til at fejle, så kan jeg sgu godt forstå man begynder at tvivle på sig selv.

Men det er så nemt at sidde bag en skærm og råbe pyllerrøv end at sætte sig ind i andre folks position og have lidt medlidenhed.

7. februar 2019 kl. 07:58
Indehaver af @anders.dk bombarderet med yderst følsomme hovsa-mails

Anders kunne have brugt Subaddressing, men da katten nu er ude af sækken, må han vel bare håndtere det indkomne.

Formålet med catch all (for mig i hvert fald) er at identificere hvem der lækker information - og spammerne håndterer subaddressing, så den båd sejlede for mange år siden.

Det er sjovt at konfrontere virksomhederne når man modtager spam på emails kun givet til dem, hvor meget de kan benægte at de er skyld i at data er mistet - listen er desværre skræmmende når man kigger på størrelsen af virksomhederne.

Nu har jeg "desværre" ikke fået noget på nogen nye virksomheder efter GDPR er trådt i kraft, men det skal nok blive spændende at se om de har ændret på deres håndtering af anmeldelser af datalæk.

20. juli 2018 kl. 12:36
Tjek om dit password er lækket - på din egen pc

HaveIBeenPwned har ingen værdi hvis de passwords de gemmer er med unikke salts, så ville folk jo ikke kunne tjekke om deres ellers forventede unikke password ikke var så unik igen... De er ikke en authentication service, de fortæller om noget af dit data er endt i hænderne på andre end du havde tiltænkt ved en kriminel handling. Og nej, SHA1 er ikke sikker, men de passwords de "skjuler" er heller ikke sikre, de har lagt i klartekst på internettet - ellers ville de ikke være i databasen.

27. februar 2018 kl. 20:31
Aktindsigt i EFI-afløser: Kæmpe prisforskel på dyreste og billigste projekttilbud

Der er løbende idrifttagelse som udviklingen skrider frem - første del er leveret og taget i drift og anden del skal tages i drift til udgangen af 2017 j.f. https://www.dr.dk/nyheder/penge/skat-inddriver-gaeld-igen-starter-med-sende-91-licens-regninger-ud

19. oktober 2017 kl. 19:29
Overlæge til ingeniør Jan Kold: Sundhedsplatformen bringer potentielt patienter i livsfare

Nu skal jeg ikke kunne sige om du er ingeniør eller eller, men antaget du skriver på V2 er titlen nok ikke helt ved siden af. Og du understreger da om muligt hans pointe. Du går efter manden og ikke bolden. Og det skyldes jo nok at bolden rent faktisk ruller mod eget mål.

3. oktober 2017 kl. 12:25
Skal man offentliggøre et sikkerhedshul?

Det tegner jo bare til at KMDs ledelses holdning er ved at gennemsyre forretningen. Det rammer på ingen måde nogen udviklere personligt med mindre han/hun er klar over at det er usikkert software de sidder og laver. Vi laver alle fejl, og det som definerer os som udviklere er hvordan vi håndterer dette. Løs problemet og kom videre, drop det kasten med mudder.

22. juni 2017 kl. 08:14
Git er ikke versionskontrol

Så svært er det faktisk heller ikke.

Det er nemmere for en virksomhed at forholde sig til at version 1,2,3 fungerede super, 4,5 havde en øv, 6 fixede øv'en, 9 var øv'en tilbage. Osv.

Det er meget nemmere for udenforstående at tracke på kvaliteten af det leverede hvis de kan forholde sig til noget liniært.

Vi kan altid diskutere værdien, men det ændrer ikke på at det er nemmere at forholde sig til at 9 kom efter 6 hvis man ikke står med en git graph.

1. marts 2017 kl. 10:26
KL efter ny KMD-forsinkelse: Situationen er fuldstændig uholdbar

Man kan ikke have andet end ondt af de stakler ved KMD som har fået til opgave at skulle levere det her projekt.

Der er nok en eller flere af følgende punkter gældende: underbemanding, forkert sammensætning af team(s), manglende styring - alt sammen nøje orkestreret af ledelsen.

Når man kommer ud fra sådan et projekt, så er det nok ikke det som står først på CV'et eller man snakker højt om...

19. januar 2017 kl. 14:42
Lean Start Up og Lego på skoleskemaet!

Så bør du ikke bruge Donald Trump som eksempel og clickbait.

Du kunne også have læst hans indlæg i stedet for kun de første 2 ord.

24. oktober 2016 kl. 14:23